virtual_moth 26.02.05, 19:37 Moja córka ma 21,5 miesiąca. Do tej pory pije mleko modyfikowane. Chcę ją przestawić na zwykłe krowie z kartonu - pytanie, czy takie mleko muszę gotować, czy wystarczy podgrzać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chwojka Re: Czy gotować mleko? 26.02.05, 19:40 Teoretycznie mleko w kartonie jest sterylizowane ale ponieważ Twoja córcia nie ma jeszcze 3-ch lat to ja bym przegotowała. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: Czy gotować mleko? 26.02.05, 21:03 zalezy jakie mleko kupisz jeseli bedzie to tzw.świeże mleko to musisz je przegotować, za to mleka typu UHT wręcz nie nalezy gotować tylko podgrzać... Odpowiedz Link Zgłoś
oladl2 Re: Czy gotować mleko? 26.02.05, 22:27 mój 20 miesięczny synek już od pół roku jest na normalnym mleku. Początkowo tylko podgrzewałam, ale widzę, że przegotowane lepiej mu smakuje Pozdrawiamy cieplutko ))))) Ola z Jasiem. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Czy gotować mleko? 01.03.05, 14:41 Witam virtual! Moj syn w tym wieku pił mleko nieprzegotowane. Odpowiedz Link Zgłoś
koralka Re: Czy gotować mleko? 01.03.05, 20:53 Mleka UHT nie gotuje sie, podgrzewa. Moje pily najlepiej prosto z kartonu, tylko nie z lodowki! Odpowiedz Link Zgłoś
winiolka Re: Czy gotować mleko? 01.03.05, 22:06 Moje pociechy Patryk-6 lat i Zuzia-3 lata codziennie rano piją tylko podgrzane mleko z płatkami.Kupuje mleko Łowickie o zawartości tłuszczu 3,2 %.Mleko to jest pasteryzowane,a ja jak wspominam swoje dzieciństwo i talerz pełen kożuchów to ciesze sie ze moje bąbelki maja ten komfort ze jest juz mleko w kartonie a nie z butelki lub woreczka.PIJ MLEKO BĘDZIESZ WIELKI!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Czy gotować mleko? 01.03.05, 22:52 jeśli UHT to tylko podgrzane. Jeśli w kartonie, ale wyłaćznie pasteryzowane - takie, które ma kilka dni trwałości, a nie kilka m-cy, to na poczatku raczej bym gotowała. Te drugie mleka wsumie bardziej polecam - jeśli wo góle przechodi na krowie, ponieważ zawierają one o wiele więcej wit. i cennych składników niż w mlekach UHT. Odpowiedz Link Zgłoś