agulka04 31.05.05, 11:08 w czwartek pierwszy raz wybieram się z 15 miesięczną córeczką na basen - mam jej kupić dmuchane rękawki ? może lepiej koło ? a może bez niczego ? poradźcie bo nie wiem jak takie dziecko zachowuje się na basenie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryba2 Re: co na basen ? 31.05.05, 11:56 Jesli idziesz na zajecia zorganizowane to nie musisz brac ze soba nic z wyjatkiem pieluchy do plywania, recznika i kremu do pupy. A jesli idziesz sama to rekawki moga sie przydac. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: co na basen ? 31.05.05, 13:30 Właśnie byliśmy w weekend z synkiem (15 m-cy) na basenie. Pieluszka do pływania lub zwykłe majteczki są niezbędne (przekonaliśmy się o tym ). Rękawki uważam za wygodniejsze, no i z nich się maluch nie wyślizgnie Ręcznik, piankowe sandałki, balsam do posmarowania ciałka (jeśli woda chlorowana to tym bardziej) i miłego pluskania życzę! Zona Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: co na basen ? 31.05.05, 13:53 zona - no mówiłam że Cię wszędzie pełno czyli dziś rozejrzę sie za rękawkami Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: co na basen ? 31.05.05, 14:39 ))))))))))))))))))) W ogóle nie zauważyłam, że to Ty! Płonę ze wstydu... Pozdrawiam podkulając ogonek... W razie pytań - zapraszam! Zona zakręcona Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: co na basen ? 31.05.05, 15:00 Jeśli tylko mogę coś poradzić, to nie kupuj chińskich rękawków do zabawy, tylko zainwestuj trochę więcej w takie dwukomorowe (z reguły są obrzydliwie pomarańczowe). prawidłowo przechowywane posłuża Wam kilka lat, a są o wiele bezpieczniejsze. do dostania na pewno w sklepach z art. sportowymi typu Go Sport, Decathlon itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mietka74 Re: co na basen ? 02.06.05, 13:30 Bartek( 28m ) już od jakiegoś czasu śmiga na basenie. U nas w Skierniewicach niezbędny jest czepek nawet dla najmłodszych dzieci, koniecznie pieluszka na basen. Rękawki sie nie przydają bo najmniejszy basen ma u nas 1m głębokości Bartek musi być i tak cały czas na rękach. Zabieramy czasem dmuchaną piłkę a teraz Bartek dostał od chrzestnego specjalną zabawkę do której może wejść nóżkami i troche sam popływać. Wszystko zalezy od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
polka1 Re: co na basen ? 02.06.05, 16:45 mietka74 napisała: > Rękawki sie nie przydają bo najmniejszy basen ma u nas 1m głębokości > Bartek musi być i tak cały czas na rękach. Właśnie po to są rękawki, żeby utrzymać dziecko na wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: co na basen ? 03.06.05, 07:28 mieliśmy iść wczoraj na basen ale musieliśmy to przełożyć na jutro - bardzo jestem ciekawa jak Aga zareaguje na wodę Odpowiedz Link Zgłoś