magdalenas99 04.07.05, 15:04 mam pytnie czy koniecznie nalezy dziecku- mój mały ma 3,5 m-ca - ubierać latem czapke, gdy wychodzimy na dwór? jestupał? a mały lezy w wózku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lampego3 Re: czapka w lecie 04.07.05, 15:29 Ja nie zakładałam. Oczywiście główka musi być osłonięta od słońca. Ja nawet nie zakładałam w chłodniejsze dni. Żal mi dzieci w czapeczkach, a czasem w rajstopkach !!! w taki upał. Ciekawa jestem która mama nosi czapkę i rajstopy latem. Dziewczyny zlitujcie się nad swoimi dziećmi. Mój synek ma już 15 miesięcy więc jest już prawie dorosły, ale w ubiegłym roku jak miał kilka miesięcy (a była to właśnie pora letnia) wystawiałam łóżeczko do ogródka i tam sobie leżał bez czapeczki i bez ubranka (tylko w pieluszce) oczywiści e w upał. Od 25 stopni dziecko powinno być w samym body. Od półrocza dziecki należy ubierać jak siebie (nie jedną warstwę więcej). Pozdrawiam, Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja5 Re: lampego3 06.07.05, 13:24 lampego3 napisała: > Ja nie zakładałam. Oczywiście główka musi być osłonięta od słońca. Ja nawet nie > > zakładałam w chłodniejsze dni. Żal mi dzieci w czapeczkach _______________________________________________ To jak chronisz główke 15m synkowi?Czapka - "nie",główka osłonieta - "tak"...To jak to robisz biegasz za nim z parasolem Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: czapka w lecie 04.07.05, 15:45 Jeżeli nie głowka nie jest wystawiona na słońce, to nie trzeba ubierać czapki. Wogóle jeśli to możliwe wózek powinien stać w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: czapka w lecie 04.07.05, 15:53 hej, Ja nie zakladalam, bo i po co? Dziecko lezy w wozku i zakladam, ze jest chronione przed sloncem i znajduje sie w cieniu, wiec czapka jest zbyteczna. Moj mlody ma teraz 16 mcy i tez nie ubieram czapek, raczej unikam ostrego slonca, a jesli juz to cieniutka chustke na glowe zakladam. Odpowiedz Link Zgłoś
martaglowacka Re: czapka w lecie 04.07.05, 18:25 Moja córcia ma prawie 4 tygodnie i od początku jak jest upał nie zakładamy czapeczki. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
boyena Re: czapka w lecie 04.07.05, 22:14 my nie zakładamy ani czapeczki, ani skarpetek, ani bucików. to nie to, że nie chcieliśmy..) mój synek nie cierpi tych części garderoby więc na siłę nie zakładamy mu i jeżdzi tylko w lekkim ubranku. nawet zimą nie nosił rajstop bo też nie lubi i ciągle gania po domu na bosaka. dodam, ze nigdy nie miał jeszcze nawet kataru... ma prawie roczek Odpowiedz Link Zgłoś
ekan13 Re: czapka w lecie 04.07.05, 23:50 Boyena ja dokładnie tak samo Moje dziewczyny zawsze są według innych "niedoubrane". Czapkę zakładam dzieciom tylko zimą, kapcie znają tylko z przedszkola(przy czym 3 letnia Olka i tak je zdejmuje),śpią w samych majtkach, kąpią się w basenie czasem w baaaaaaaaardzo zimnej wodzie i nic im nie ma. Są zachartowane, rumiane i zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: czapka w lecie 05.07.05, 15:52 ja też nie zakładałam. Mimo uszu puszczałam komentarze, że i skarpetek dziecku nie kupimy Odpowiedz Link Zgłoś
kaja5 Re: czapka w lecie 06.07.05, 13:21 Jeśli ma leży w wózku z "budą", która chroni go przed słońcem i wiatrem to myśle, żę nie ma potrzeby nakładać czapki. Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: czapka w lecie 06.07.05, 20:30 forum dzieli się na mamy czapeczkowe i bezczapeczkowe. Ja jestem bezczapeczkowa. Moja teściowa jest czapeczkowa, ale szanuje moje zdanie. Tylko wścieka sie jak na spacerze obcy ludzie pytają jej, gdzie dzieciak ma czapkę. Emu ma duzo włosia i pod czapą główka jej sie zapacała (?). Mokra główka wystawiona na wiatr to zły pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: czapka w lecie 06.07.05, 20:47 ja nie zakladalam jak ola byla mala (urodzila sie w kwietniu 2004), teraz jak jest juz wieksza zakladam jej chusteczke lub cienki kapelusik, zeby od slonka chronic. Odpowiedz Link Zgłoś