kontaminacja 26.07.05, 20:48 Czy mozna lozeczka turystycznego uzywac zamiast zwyklego lozeczka? Czy jest ono na tyle twarde i wygodne? Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamilka_1979 Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 26.07.05, 21:00 Witam Powiem tak,żałuję,że od razu nie kupiłam łóżeczka turystycznego,bo miałabym jeden wydatek mniej!W tej chwili w mieszkaniu stoi łóżeczko drewniane(250zł) którego za nic nie weźmiesz ze sobą na wyjazd,albo chociażby do dziadków(gdy chcesz zostawić malucha na noc)a w torbie stoi łóżeczko turystyczne (200zł) przygotowane na wyjazdy. To ostatnie kupiłam nie dawno i orientowałam się trochę w rynku,za 200-300zł kupisz dobre łóżeczko ,z dwoma poziomami podłogi (ważne przy noworodku)z kieszeniami,otwieranym bokiem(dla starszego malucha),moskitierą itp. Pozdrawiam Kamila z Bartkiem(17 maj 2004) Oto mój synek:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19095563&a=26832747 Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 26.07.05, 21:03 Raczej nie! Lozeczko turystyczne ma za cienki materac (jezeli wogole ma!)A po za tym takie jak ja mialam nie bylo zbyt stabilne.Nie moglismy zostawic malej(jak juz umiala sie podnosic) samej w takim lozeczku. Moje wygladalo mniej wiecej tak: www.allegro.pl/show_item.php?item=57664721 Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 26.07.05, 21:26 Ja myslalam o kupnie lozeczka ProBaby, jest teraz promocja w hurtowni. Moze to zalezy od firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 26.07.05, 21:34 A ja zdecydowanie polecam to łóżeczko )) Amelka ma 22 miesiące, kupiliśmy je, gdy miała 4; używamy do dziś, rewelacja ! Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 26.07.05, 22:04 Rewelacja to ono moze jest ,ale nie na codzien.Dlatego nazywa sie "podrozne".Ten materaz ma moze ze 2 gora 3 cm i napewno nie jest dobry na codzien dla niewyksztalconego jeszcze krekoslupa. Sama chyba tez nie spisz na dmuchanym materacu. Pozdrawiam. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 26.07.05, 23:24 No, ciekawe ... Nie masz takiego łóżeczka, a wielce rozpisujesz się o materacyku, heh ... Tymczasem, poczytaj sobie, co o tym łóżeczku pisze <a href=http://tinyurl.com/b8s6d">producent</a> A ja, jako użytkownik - potwierdzam te słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 26.07.05, 23:25 Link jeszcze raz: tinyurl.com/b3nuv Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 26.07.05, 23:28 Teraz musi być OK : tinyurl.com/bemxj Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 27.07.05, 00:38 Niestety nie pamietam jakiej firmy ja mialam ,ale wygladalo bardzo podobnie. Ja nie wierze we wszystko co pisze producent .On chce to sprzedac!! Tam jest miedzy innymi napisane "stabilne dno".Z tego co pamietam to byl jeden kolek po srodku lozka i 4-y nogi .Bylo tak stabilne ,ze moja corka przewrocila sie razem z lozeczkiem. Na urlop O.K. ,ale na codzien radze raczej stabilne z drewna. www.dzieckook.pl/wszystko/zak_lozeczko.html www.realbeds.pl/dzieci.html Powiedz mi tylko jakiej grubosci jest materac w tym lozeczku?? Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 27.07.05, 01:02 kokolores napisała: > Niestety nie pamietam jakiej firmy ja mialam ,ale wygladalo bardzo podobnie. A ja piszę wyłącznie o łóżeczku Chicco Caddy. Bo to mam, znam i używam. O innych się nie wypowiadam, choć być może są wywrotne, niestabilne i mają kiepskie materacyki; a może są jeszcze lepsze, niż moje - ale ja tego nie wiem na 100%, bo ich po prostu nie znam. Więc nie piszę. A z mojego doświadczenia wiem, że to, dokładnie to łóżeczko jest dobre i się sprawdza. > Ja nie wierze we wszystko co pisze producent .On chce to sprzedac!! Jasne. Ale nie widzę powodu, dla którego miałabym nie kupić rzeczy dobrej. > Tam jest miedzy innymi napisane "stabilne dno".Z tego co pamietam to byl jeden > kolek po srodku lozka i 4-y nogi .Bylo tak stabilne ,ze moja corka przewrocila > sie razem z lozeczkiem. Stabilne dno w przypadku tego, dokładnie tego łóżeczka oznacza : cztery nogi, bolec (piąta noga) pośrodku, który jest miejscem styku czterech metalowych rur, układających się w literę X, gdzie końcówki ramion litery X oznaczają rogi łóżeczka. Jakoś to łóżeczko nie przewraca się nawet wtedy, gdy moja córka (ważąca już 15 kilo) - wchodzi i wychodzi z niego - zadzierając jedną nogę na krawędź łóżeczka i wspinając się po nim rączkami i resztą ciała. > Na urlop O.K. ,ale na codzien radze raczej stabilne z drewna. Powtarzam jeszcze raz - Amelka ma 22 miesiące, używa tego łóżeczka od 4 miesiąca - i jest wszystko OK. Nie sądzę, żeby teraz było jej wygodniej w drewnianym. Że już nie wspomnę o takiej drobnej kwestii - drewniane trudno by mi było składać codziennie i chować do szafy ( a to właśnie składam i mi nie graci > Powiedz mi tylko jakiej grubosci jest materac w tym lozeczku?? Wiesz - trudno mi jest teraz mierzyć, bo Amela śpi. Poza tym - moim zdaniem grubość materaca to sprawa wtórna, najważniejsze jest, żeby się nie zapadał, a jednocześnie nie był zbyt twardy - i taki tu jest. A jeśli komuś, mimo wszystko - bardzo zależy na tradycyjnym materacu do tego łóżeczka - nic nie stoi na przeszkodzie go po prostu kupić i wkładać. Rozmiar bez problemu można dobrać. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 27.07.05, 09:49 penelina napisała: > A jeśli komuś, mimo wszystko - bardzo zależy na tradycyjnym materacu do tego > łóżeczka - nic nie stoi na przeszkodzie go po prostu kupić i wkładać. Rozmiar > bez problemu można dobrać. To bym napewno w tym przypadku zrobila!!Grubosc materaca jest moim zdaniem wazna. :o) :o) Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 28.07.05, 22:31 fizjoterapeutka związana z Instytutem Matki i Dziecka który wydaje atesty po dokładnym obejrzeniu materacyka w łóżeczku turystycznym, które mamy (bebe confort) powiedziała, że spokojnie może byc używany na codzień i nie ma potrzeby kupowania innego materacyka. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 28.07.05, 22:26 pokazywałam swego czasu materac od naszego łóżeczka bardzo doświadczonej fizjoterapeutce powiedziała że nie musimy kupować dodatkowo zwykłego materaca, bo ten jest odpowiedni. Używamy łóżeczka turystycznego na codzień już ponad 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 26.07.05, 21:36 to chyba zależy od dziecka. Mój nie przespał w turystycznym ani jednej nocy, był tam niewygodny materac, wszystko szeleściło i trudno mi się wyjmowało dziecko z niego (bardzo głęboki). Poza tym szybko z niego wyrósł. Jak dostał swoje własne drewniane łóżko to zaczął dobrze spać i przez szczebelki mogłam go w nocy pogłaskać, wygodnie mu i śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 26.07.05, 21:51 No, to poruszylas dodatkowy problem. Moje dziecko ma 13 miesiecy, nosi ubranka na 2 latka, jak dlugo bedzie moglo z takiego lozeczka korzystac? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 26.07.05, 21:54 no to zależy od rozmiarów łóżeczka - sprawdź i porównaj moje tak koło roczku mieściło się, ale nie miał dużo miejsca. ogólnie to turystyczne są mniejsze od normalnych, ja w ogóle kupiłam takie drewniane co się potem zmienia w 'dorosłe' po zdjęciu szczebelków. Przeklinałam to turystyczne, ale wiem że niektórzy go używają i są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 27.07.05, 09:01 kontaminacja napisała: > No, to poruszylas dodatkowy problem. Moje dziecko ma 13 miesiecy, nosi ubranka > na 2 latka, jak dlugo bedzie moglo z takiego lozeczka korzystac? to jak duże jest twoje dziecko ? Odpowiedz Link Zgłoś
mada06 Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 27.07.05, 09:34 witam my od początku mamy łóżeczku turystyczne firmy ARTI - jest ono dużo większe od tradycyjnych łóżeczek. materac kupowałam taki jak do normalnego łóżeczka. jest ono stabilne, ma regulacje wysokości, boczne kieszenie i rozpinany przód, aby dziecko mogło z niego wychodzić. syn ma terz 13 m-cy i jeszcze bardzo dużo miejsca (a nie jest z tych drobniutkich dzieci ) jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. pzdr magda Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 28.07.05, 17:26 U nas jest dokładnie tak jak u Magdy! Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 27.07.05, 10:37 Wczoraj kolejna proba zmierzenia jej zakonczyla sie fiaskiem . Wazy 11,5 kg i jest dosyc dluga. Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 27.07.05, 11:18 Mały na 14 miesięcy miał 12 kg i 86 cm wzrostu to łóżeczka turystycznego wchodził bez problemu, ale nie zdecydowałam się kupić takie nie mam takiej potrzeby, przeważnie śpi ze mną w łóżku Odpowiedz Link Zgłoś
charl75 Polecam ARTI 27.07.05, 10:31 Ja zakupilam od poczatku takie lozeczko i naprawde jestem z niego super zadowolona!!! Ma dwa poziomy regulacji, bardzo ladnie jest wykonczone, jak patrze na drewniane lozeczka moich znajomych to widze roznice na korzysc mojego Poza tym wszedzie moge zabrac i spakowac, juz wiele razy nam sluzylo na wakacjach czy podcza pobytu u dziadkow. Teraz corcia ma prawie 1,5 roku wiec dokupilam jej materac kokosowy zeby miala jeszcze wygodniej (kosztowal mnie chyba 70zl) Odpowiedz Link Zgłoś
charl75 link 27.07.05, 10:33 www.arti.pl/re/lo/l1.html oto lozeczko ktore posiadamy, wymiarami nie odbiega od standardowego drewnianego, wiec mysle ze corka spokojnie do 3 lat bedzie uzywac Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 my mamy takie samo... 27.07.05, 13:16 ...jest większe od standardowego, nasz materac kokosowy na wymiar kosztował ok. 50 PLN cena zalezy pewnie od miejsca gdzie sie zamawia Za łóżeczko dalismy duzo bo cos ponad 500 PLN, ale bardzo fajne i uzywamy do dzis (synuś 17 m-cy) i pewnie jeszcze dłuuugo bedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
mal.go.sia Re: lozeczko turystyczne = zwykle lozeczko? 27.07.05, 11:28 My mamy dwa lozeczka - drewniane stoi sobie spokojnie w domu, Olo lubi w nim spac, sam juz do niego wlazi, mozna go poglaskac przez szczebelki, podac zabawke, smoczek... Turystyczne jezdzi z nami wszedzie. To, ktore my kupilismy, chociaz wcale nie tanie, stosunkowo szybko sie zuzywa - zaczyna juz skrzypiec, kiedy Olo trzyma sie krawedzi i kiwa, mam wrazenie, ze podloga troche "osiada"... Ale faktem jest, ze sporo nam sluzylo - kilka, moze nawet kilkanascie wyjazdow, dwa miesiace sluzylo jako kojec... No i zamiast glaskania wieczorem laskoczemy sie przez siatke - synek przyklada cos do siatki (raczke, stopke, czolo), a ja glaszcze z drugiej strony )) ogromnie przyjemne uczucie )) Ach, i jeszcze mozna podrapac siatke - nas ten dzwiek doprowadza do skrajnej rozpaczy, ale Ola usypia w tempie ekspresowym. Gdybym miala kupowac lozeczko turystyczne zamiast zwyklego, to: - kupilabym NAPRAWDE porzadne, markowe (tylko czy wtedy to jest taka oszczednosc ???) - trzeba dopilnowac rozmiaru lozeczka - najlepszy jest standardowy 120x60, bo: - koniecznie dokupilabym do niego zwykly materacyk. Albo nawet dwa. Po pierwsze, dziecko bedzie mialo wygodniej niz na cienkim materacyku. A po drugie, podloga w lozeczku turystycznym jest osadzona o wiele nizej niz w zwyklym lozeczku drewnianym, co oznacza, ze odkladajac malucha musisz wykonac prawie pelny sklon z obciazeniem kilku- kilkunastukilogramowym. Moje plecy dlugo by tego nie wytrzymaly. - do standardwych rozmiarow pasuje potem standardowa posciel, poszewki, przescieradla .... I na pewno dziecko za szybko z niego nie wyrosnie. - na dluzsza mete naprawde przyda sie otwierany bok - do tego bardzo przydatne sa wszystkie boki z siatki - niezaleznie jak ustawisz lozeczko, zawsze bedziesz widziec dziecko - i ono zawsze bedzie widzialo swiat. pozdrawiam, gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 my uzywamy ;-))) 27.07.05, 13:12 ale po dokupieniu materaca kokosowego na wymiar Odpowiedz Link Zgłoś
pysia.w Re: my uzywamy ;-))) 27.07.05, 13:39 napiszcie gdzie można kupić materac kokosoyw na wymiar? też mamy Arti i potrzebujemy materacyk. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: my uzywamy ;-))) 28.07.05, 17:30 Ja dokupiłam materacyk tam, gdzie kupowałam łóżeczko. Trzeba było zamówić, poczekać kilka dni i jest! Dziś Szymuś będzie miał okazję przetestować je po raz pierwszy! Narazie wietrzy się na balkonie bo trochę dziwnie śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś