Dodaj do ulubionych

która spacerówke wybrać? Chicco, Inglesina, ...?

17.08.05, 20:36
waham sie pomiedzy Chicc Pick Up, a Inglesina Max.
Chicco wydaje mi sie solidniejszy i jest w nim wiecej miejsca oraz ma bardziej zabudowana oslonke na nozki, ktora siega az do budki - a zima to chyba wazne.
glowna zaleta Inglesiny jest to, ze jest lzejsza.
wszystkie funkcje maja podobne. wprawdzie IM lepiej sie sklada, ale to dla mnie nie ma wiekszego znaczenia, za to Chicco ma porzadniejszy kosz zakupowy.
prosze uzytkowniczki oby pojazdów o opinie.
a moze cos 3 - w podobnym przedziale cenowym, z pojedyncza raczka, rozkladane calkiem na plasko?
Obserwuj wątek
    • joa8 Re: która spacerówke wybrać? Chicco, Inglesina, . 17.08.05, 21:00
      ja dokładnie mam ten sam problem smile
      dziś testowałam kilkumiesięczny chicco pick up mojej koleżanki i mam super
      wrażenia, dobrze się prowadzi, skrętny, maluch ma dużo miejsca, bo siedzisko
      jest szerokie (więc w zimie spokojnie wejdzie w kombinezonie), duża budka,
      duuuuuży kosz. Koleżanka jeździ kilka miesięcy bez szczególnego oszczędzania, a
      wózek nie jest rozklekotany. Wadą chicco jest jego dośc duża waga - 11 kg, choć
      po moim czołgu wydaje mi się lekki, jak piórko, no ale można kupić lżejsze
      spacerówki.
      ja myślałam jeszcze o Graco Vojager lub Ulitimo(cena ok. 500 zł), ale opinie o
      tych wózkach są skrajnie różne - od entuzjastycznych po fatalne. Pewnie dużo
      zależy od egzemplarza, no ale to zbytni ryzyk.
      • mmala6 Re: która spacerówke wybrać? Chicco, Inglesina, . 17.08.05, 21:11
        kolezanka ma Chicco Pick Up i jest bardzo zadowolona.Wozek widzialam i naprawde
        jest bardzo ladny, estetycznie wykonany, sliczne kolorki i wygodny.Prowadzi sie
        niezle, rzeczywiscie jest troche ciezki ale wszystko zalezy czy bedziesz musiala
        go wnosic czy nie.
        My mamy PP Atlantico i jest rewelacyjny.Niestety nowy kosztuje dwa razy wiecej
        od Chicco.My kupilismy uzywany w swietnym stanie za 600zl.
        • pulpcik do mmala6 17.08.05, 21:29
          wnosic po schodach nie musze - mam duza winde, podjazdy itp.
          jedynie tyle co potrzeba na miescie - jakies niespodziewane schodki, autobus... no i tak ogolnie aby bylo nim łatwo manewrowac.

PP wiem ze jest dobry, ale niestety za drogi, a jednak spacerowke chce kupic nowa.
          • mmala6 Re: do mmala6 17.08.05, 22:11
            to mysle, ze z Chicco bedziesz zadowolona.Nie ma to jak nowy wozekwink)
            my zdecydowanie chcielismy tylko PP Atlantico, a ze udalo sie kupic za pol ceny
            w naprawde swietnym stanie (tylko raczka od chowania do auta porysowana)to czemu
            nie?smile)
            Jak chcesz, to poprosze kolezanke (z forum zreszta)zeby Ci napisala wiecej o
            wozkusmile)
            • pulpcik Re: do mmala6 17.08.05, 22:20
              jasne, ze chce smile
              • martap10 Re: do mmala6 i do Pulpcik 17.08.05, 23:43
                Hej! To ja jestem tą koleżanką Mmała6smile Pozdrawiam Cię zresztą, Miła Magdo
                serdecznie!smile Piszę szybciutko, bo lecę już spać - cyc niebawem będzie
                wstawałwink. Tak, kupiłam chicco pick up. Chciałam (za przykładem Magdy) PP
                atlantico, ale cena nie dla mnie. Szukałam trochę używanego, ale jak zobaczyłam
                w sklepie nowiutki pick up za 540 zl, nie myślałam długo. Ja jestem zachwycona.
                Nie prowadzi się tak dobrze jak PP, może jest troszkę węższy, bo ma tak
                wyprofilowany "fotel" na środku, ale naprawdę to super wózeczek. Ciężki, fakt,
                ale mnie interesuje tylko wkładanie do auta, a z tym sobie radzę bez
                problemu,hihi. Miałam chicco cortinę jako gondolę, to dopiero był kloc, więc ta
                spaceróweczka i tak jest leciutka! Na razie widzę same zalety: jest duży,
                rozkłada się na płasko (a nasze dzieciaczki chyba z tego samego miesiąca, o ile
                dobrze kojarzę forum "lutowe mamy"), super zwrotny, świetny kosz, moim zdaniem
                łatwo się składa, no i tak można go zabudować przed zimnem. No i jest śliczny.
                Ja kupiłam kolor 86, ale muszę przyznać, że miałam dylemat, bo podobały mi się
                jeszce co najmniej dwa. Mogę z czystym sumieniem polecić - mi przede wszystkim
                zależało na wielkości, bo mój Miku to kolos. NIe znam jednak tej inglesiny,
                więc nie oceniam. Pozdrawiam za to serdecznie i życzę udanej decyzji!!smile
                • martap10 Re: do mmala6 i do Pulpcik 17.08.05, 23:45
                  Bardzo jestem rozgarnięta. Jak byk napisane, że Adaś urodzony w lutym....smile
                  • mmala6 hej Marta!!!:-) 18.08.05, 10:34
                    a mialam do Ciebie pisac w tej sprawiesmile))
                    hehehe, nie ma to jak reklama Chicco, moze cos powinni zaplacic?wink)
                    Buziak dla Mikusmile
                • pulpcik Re: do mmala6 i do Pulpcik 18.08.05, 13:01

dzieki smile
      • pulpcik do joa8 17.08.05, 21:26
        o Graco tez poczatkowo myslalam, bo jest leciutki i bardzo zgrabny i do tego niedrogi, ale rozmyslilam sie, gdy przymierzylam do niego Adasia w sklepie. mój synek nie nalezy do kolosów smile (niecale 7kilo, hehe) a jak sie w nim rozsiadl, to wypelnial go w calosci! nie wyobrazam go sobie w tym wozku za pol roku + zimowe ubranie.
        • joa8 Re: do joa8 18.08.05, 08:38
          no właśnie, ja tez ide dzis "przymierzac" synka do graco, chyba wezme
          kombinezon wink
    • inaas Re: która spacerówke wybrać? Chicco, Inglesina, . 17.08.05, 22:04
      ja właśnie całkiem niedawno kupułam chicco i jestem na razie bardzo
      zadowolona!!!! super się prowadzi,jest bardzo skrętny i wydaje mi się że
      wygodny dla niuni ,a ona jeszcze w nim leży bo jest za mała na siedzenie,fajna
      obszerna budka i ochraniacz na nóżki całkiem zabezpieczają dzieckoo np przed
      wiatrem i deszczem,co już przetestowałam, ja polecam!!!
    • joa8 Re: która spacerówke wybrać? Chicco, Inglesina, . 18.08.05, 20:26
      dziś zakupiliśmy chicco pick up! jest super!!!! pierwszy spacer nową bryczką
      udał się świetnie. Polecam.
    • pulpcik nikt nie ma Inglesiny? 18.08.05, 20:42
      wszyscy tylko Chicco i Chicco... smile

dzieki za opinie, chyba sie skusze. chyba smile
    • kad78 Ja mam Inglesinę - jest super! 18.08.05, 21:02
      Mam Inglesinę super max - sprawdza się bardzo dobrze. Moja Marta ma 20 miesięcy
      i bez problemu mieści się na szerokość i długość (minimalnie wystaja jej stópki
      kiedy śpi). Wózek jest szeroki w środku, rozkłada się prawie na płasko, ma
      regulowany podnóżek, łączoną rączkę, co umożlwia prowadzenie jedną ręką, duży
      kosz - nie wiem czy Chicco ma większy, ale ja do swojego spokojnie się mieszczę
      nawet jak idziemy na caly dzień na plażę (mieszkamy w Gdańsku) i zabieramy
      kocyki, ręczniki, zabawki, jedzenie, picie, parawan i wiele innych rzeczy. Ma
      dużą budę, cieplutki pokrowiec na nóżki, składa się łatwo i jest stosunkowo
      lekki. Jak dla mnie same zalety. Kiedy sama wybierałam wózek to równiez wahałam
      się między tym a Chicco, ale z powodu większego siedziska wygrała Inglesina i
      bardzo się z tego cieszę. Dodam jeszcze dwie ważne zalety - pokryta folią
      barierka z przodu i guma na bocznych oparciach, ułatwiają czyszczenie, a całą
      tapicerkę zdejmuje się po odpięciu 4 zatrzasków i bez problemu pierze, a to
      naprawdę duża wygoda.
      Bardzo, bardzo polecam.
      Pozdr. Aga
      • pulpcik do kad78 18.08.05, 21:17
        Aga, na pewno o tych samych wózkach mówimy? wink

mnie sie wlasnie to spodobalo w Chicco na pierwszy rzut oka, ze ma WIEKSZE siedzenie niz Inglesina smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka