Dodaj do ulubionych

Mięsko-czy trzeba codziennie?

22.08.05, 23:16
Dziewczyny, jak to jest z mięskiem w diecie maluszka?
Obserwuj wątek
    • sylwiawm Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 22.08.05, 23:45
      A w jakim wieku masz maluszka?
    • joa8 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 09:07
      mi pediatra zaleciła tak: trzy razy w tygodniu sama jarzynówka, cztery razy z
      mięsem, od 8 miesiąca do jarzynówki dodawać żółtko. I tak robię, Antek ma 7,5
      miesiąca.
      • alka27 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 11:19
        Dzięki za rady smileDodam, że moja Zosia ma 6,5 miesiąca

pozdr.
      • mama_olka Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 11:27
        joa8, a jakie miesko dajesz? Sama gotujesz czy sloiczki?
        • alka27 Re: Do mama_olka 23.08.05, 11:33
          Ja kupuję gotowego indyka w słoiczku firmy Gerber. jest to po prostu samo
          mięsko, które dodaję do zupki. Zawsze to bardziej sprawdzone, niż mięso ze
          sklepu, chociaż nie sądzę, żeby i po takim coś się działo. Po prostu na
          początek biorę ze słoiczka.
          • mmala6 Re: Do mama_olka 23.08.05, 12:11
            trzeba codziennie albo miesko albo pol zoltka-chodzi o zelazo.Ja na poczatku
            kupowalam sloiki potem sama robilam.Pisze w czasie przeszlym, bo cos Matka
            uczulilo (chyba z tej zupki) i zaczynamy zabawe od poczatku...teraz jestesmy na
            etapie jabluszka!!Nie wiem jak sie ma zelazo do tego, daje mu kaszke na noc
            wzbogacona zelazem, mam nadzieje, ze starczy.
            • mama_olka racja zoltko! 23.08.05, 13:07
              ciesze sie, gdy moge zaproponowac Malemu cos nowegowink ja mam troche trudno z
              dokladnym kontrolowaniem tego, co niania podaje Olkowi, chyba ze to sloiczki.
              Oczywiscie pewna wskazowka pozostaja zawsze plamy na ubrankachsad

Marta, mama Olka (15.01.2005)
              • viviene12 a pamietacie o tym 23.08.05, 13:34
                zeby po tym miesu podawac cos zdo picia z wiatmina C np. sok rozcienczony? To
                wazne dla wchlaniania sie witaminy - uczulala mnie na to moja polozna.
                • mama_olka Re: a pamietacie o tym 23.08.05, 20:35
                  Ja nie wiedzialam. To znaczy wiedzialam, ze witamina C ulatwia wchlanianie
                  zelaza ale nie wiedzialam ze trzeba od malego ulatwiac. A nie kazdy sok sie
                  nada, cytrusowe chyba odpadaja?
                  • viviene12 cytrusowe odpadaja 23.08.05, 23:18
                    nie wolno chyba w pierwszym roku wogole, z tego co pamietam.
                    Ale np. sok jablkowy (bywa takze extra wzbogacany witamina C) - rozrabiasz
                    z wody w proprcji 1/3 sok : 2/3 wody i dajesz do popicia.
                    Tak zaleca sie w niemczech.

• joa8 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 18:12
          tylko słoiczki - taka WYRODNA jestem smile, nie chce mi się gotować.
          Kupuję takie duże 190 ml, z indykiem lub królikiem, na cielęcine Antoś źle
          reagował. Warzywne też kupuję, bo jak raz ugotowałam, to synek dalej pluł, niż
          widział, hehehe.
          • mmala6 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 18:57
            to rzeczywiscie MEGA WYRODNA !!smile)
            Moj Matus na szczescie wszelkie moje cuda kulinarne uwielbia (az dostal
            uczulenia z tego uwielbieniawink)a sloiki mamy "od swieta", aha i deserki
            kupuje.Stwierdzilam ze prawie 4zl za obiadek dla Mlodego to lekka przesadasmileale
            pewnie jakbym chodzila do pracy, nie miala czasu i zarabiala kase, to wolalabym
            kupic...taki los...wink)

Vivienne,nie wiedzialam o wit C??a w jakiej postaci podawac (cytryna prosto do
            paszczy?wink)? mowili Ci to "tam" czy "tu"? bo nie spotkalam sie z tym ani na
            forum ani zadna z kolezanek tez nie podaje.
            • joa8 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 19:06
              a ja nie chodzę do pracy, czas mam, kasy nie mam, a gotować i tak mi się nie
              chce, hehehe.
              Choć ostatnio policzyłam i faktycznie wychodzą koszmarne kwoty.
              • mmala6 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 19:12
                no wlasnie ja tez raz podliczylam i....poszlam do warzywniaka!liczac
                soczek+desrek+zupa/danie na dzien wychodzi jakies 8zl, to x 30 to 240zlsmile))
                • joa8 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 19:18
                  o dżisys! plus pieluchy, kosmetyki, ubranka...nasze drogie maluchy - dosłownie,
                  hihihi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka