Dodaj do ulubionych

Za dużo pije?

26.08.05, 16:22
Moja dwuletnia córeczka bardzo dużo pije... 150ml pochłania na raz i
praktycznie po pół godzinie woła znowu pic. W nocy też budzi sie, wołając o
picie. Czy takie ogromne ilosci mogą byc niepokojące..?

Obserwuj wątek
    • izia30 Re: Za dużo pije? 26.08.05, 20:54
      twoim zdaniem 150 ml dla 2 latki to zbyt duzo na raz ? to co powiesz jak moja
      potrafi wypic duszkiem caly kubek niekapek avent (okolo 270)? i tak ma od ponad
      roku. ogolem wypija okolo 1 litra sokow dziennie, nikt jej nie ogranicza picia,
      kubek zawsze pelen stoi w zasiegu jej raczek, wiec sama decyduje.
      taka ilosc to nie jest powod do obaw, nie wolno ograniczac dziecku dostepu do
      picia!
    • wiolettaw-79 Re: Za dużo pije? 27.08.05, 02:09
      Mój syn,pił strasznie dużo,250ml potrafił wypić jednym tchem i po pół godzinie
      chciał jeszcze.W nocy oczywiście też.Robiłam mu badania na cukier,bo słyszałam
      że duże pragnienie może być objawem cukrzycy.Badania wyszły dobrze,więc już się
      nie martwię.Radziłabym tez Tobie zrobić badania,jeśli będą ok.to nie ma się czym
      martwić.Jeśli córeczka pije z butelki,to może tylko zwykłe przyzwyczajenie do
      smoczka,tak jak u mojego syna.Odkąd przestał pić z butelki,pije dużo mniej.
    • mbkow Re: Za dużo pije? 27.08.05, 11:08
      moj synek pije po 300ml przy jednym podejsciu i robi to kilka razy dziennie.
      takze uzbiera sie blisko 2l napojow dziennie. chyba tez zrobie badania na poziom
      cukru.
      pozdr, monika
      • kaarinka Re: Za dużo pije? 28.08.05, 19:48
        Właśnie to miałam na myśli (cukrzycę), bo też słyszałam o takiej zależności.
        Zrobię jej wyniki. Dziękuję Wamsmile
    • wwiolka Re: Za dużo pije? 29.08.05, 11:45
      Też mi problem! A co byś powiedziała jak moje pije przez cały dzień tylko 20
      lub 400 ml. I wiecej nie da rady!!!
    • tomduska Re: Za dużo pije? 29.08.05, 11:55
      150 ml u dwulatki to dużo? Mam syna 16-sto miesięcznego, wypija kilka razy na
      dobę po 200-25- ml. Uważam to za normę. Ale moja znajoma swojej duletniej córce
      musiała robić 3 butelki mleka z kaszką na noc. To uważam już za przegięcie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka