dorotkaf1 30.08.05, 12:45 dziewczyny prosze o radę...jak długo zapoznawałyście dziecko z niania ????? będe wdzięczna za każdą pomoc !!!!!!!!! dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isabela_1974 Re: Niania a dziecko 30.08.05, 13:02 Ja mam wprawdzie babcię, ale może na forum Klubu Mam Pracujących znajdziesz szybciej kontakt i rady: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13291Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
isabela_1974 prawidłowy link 30.08.05, 13:03 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13291 Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Niania a dziecko 30.08.05, 13:03 Witaj, U nas zapoznanie trwało 3 dni. Synek mial 6 miesiecy - dodam tylko, że nie bal się nieznajomych, dlatego nie było problemu. Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
kasiali2 Re: Niania a dziecko 30.08.05, 13:07 Moja Julka została z nianią jak miała skończone 4 miesiące. Pierwsze dni była z nianią po kilka godzin. Ale w sumie bardzo szybko się do niej przyzwyczaiła. Wysżło to tak bardzo naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: Niania a dziecko 30.08.05, 13:38 Moj synek został z nianią gdy miał 7 mcy. Przychodziła do nas przez tydzień, obserwować, poznawac się, ja stopniowo znikałam na coraz dłuzsze chwile. Moje dziecko akurat nigdy nie bało sie obcych, wiec problemów nie było. I cóz - dwa dni przed godzina "0" moja niania wylądowała w szpitalu !!!, na nagłej operacji i z naszym synkiem, z marszu, została jej córka-studentka) Byłam spanikowana, ale że wychodzę tylko na kilka godzin dziennie, jakos to poszło, polubili się Smialiśmy sie tylko z mężem, ze faktycznie niczego nie można być w zyciu pewnym! Niania wróciła ze szpitala i zajmuje się nadal naszym synkiem- jest świetna) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkaf1 Re: Niania a dziecko 01.09.05, 21:55 dzięki dziewczyny za wasze posty] może ktos jesszzcze ????? dorota Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Niania a dziecko 03.09.05, 23:00 ja pracuję w domu, więc zanim zostawiłam nianię samą z dzieckiem, trwało to bodajże miesiąc, ale za to wiedziałam, że ona juz wszystko wie i że mała (niania przyszła, jak miała 9 mies.) ja zna i że się rozumieją poszukaj raczej rzeczywiście u mam pracujących Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Niania a dziecko 04.09.05, 17:17 Ania oswajała się z nianią tydzień (miała rok i 2 m-ce) Chłopcy dostali nienię jak mieli gdzieś około 6 tygodni, więc się oswajac nnie musieli, to ja musiałam sie przekonac, że mogę jej zaufac- przekonywałam sie tez tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Niania a dziecko 04.09.05, 19:54 Dzieci miały 11 miesięcy, zapoznawanie za każdym razem trwało tydzień. Niania przychodziła na godzinę-dwie-trzy, coraz dłużej, ja znikałam w drugim pokoju, wreszcie niania zabierała ich na spacer, po tygodniu byli już przyzwyczajeni. Odpowiedz Link Zgłoś