Dodaj do ulubionych

przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w szoku

09.09.05, 10:53
napisze to bo jestem zszokowana postawą mojej koleżanki ( imienia nie
podam ) ma córeczke 2,5 letnią i wyobraźcie sobie że to dziecko je tylko sam
NUTRAMIGEN ( najgorsze mleko w smaku ) i nie daje jej nic innego do
jedzenia .zaczęło się tak że przyjechali do nas na wczasy i od tego się
zaczęło.poszliśmy na obiad my z mężem " to wy 3 obiady zamawiacie "? nie ona
nie je ( myslałam że może sie podzieli swoim .. a tu nie !! mała patrzyła
na talerz z zupą tak że nawet okiem nie mrugnęła a ona jej bach sam
nutramigen, to mleko wystarcza jej jako picie i jedzenie.jestem w szoku takie
dziecko powinno jeść wszystko a nie tylko mleko mój synek 8 miesięczny je
więcej rzeczy niż ona. ani bananka jej nie dała przez te 4 dni,ani jabłuszka,
ani jogurciku ani soczku ani wody nic !!!! a dziecko zdrowe . to
nienormalne !! przecież to odbije się na jej zdrowiu !! a ona naprawde
patzryła na konkretne jedzenie z taką ochotą że mi jej było żal. wyobraźcie
sobie nawet jabłuszka ani soczku nic sam nutramigen 3 razy dziennie przez 4
dni . szok prawda !!!!
Obserwuj wątek
    • gonzia Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 11:06
      Szok to mało powiedziane to raczej przypadek kwalifikujący się do zgłoszenia do
      jakichś służb typu opieka społeczna czy jakiś inspector rodzinny przeciez tak
      nie wolno!!!Koniecznie pogadaj z tą koleżanką i uświadomo jej popełniany przez
      nią karygodny błąd!!!!!!!!Biedne dziecko/ Ale dziwię się że dziecko nie oponuje
      i nie krzyczy że chce to co inni jeść....??????????
      • ewcialinka Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 11:14

nie krzyczy bo mówi tylko mama baba i auto crying
        • joanna.d.arc Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 15:46
          > nie krzyczy bo mówi tylko mama baba i auto crying

Dwuipółletnia dziewczynka mówi tylko 3 słowa!!??? Już widać efekty opieki mamuśki. Powinnaś to zaraz zgłosić. Tylko komu?
          • aliszka25 Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 10.09.05, 10:47
            nie wiem czy to jest dobry pomysł zeby zgłaszać. trzeba z kolezanka chyba
            spokojnie porozmawiac. na pewno sa jakies przyczyny takiego postepowania... nie
            oceniajmy po pozorach... trzeba i mamie i dziecku pomóc a nie od razu kablować.
            jeszcze jej małą zabiora
    • haika Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 11:17
      A może mała ma silną alergię i dlatego pije ten nieszczęsny Nutramigen, a
      innych rzeczy nie jadła, bo mama bała się kupowac z niepewnego źródła? Ale
      swoją droga są nawet słoiczki dla niemowląt alegików... nie wiem co o tym
      myśleć, 3 butelki mleka dla 2 latka to stanowczo za mało sad
      • ewcialinka Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 11:22
        jest zdrowa. wiem bo znam ją od urodzenia !! tylko nigdy nie miałam okzaji
        zobaczyc jak jest żywiona w ciągu całego dnia.. pamiętam tylko jak opowiadałą
        że teściowa cały czas daje cos jeść małej a to bananka a to bułeczke z jagodami
        opowiadała to tak jakby dziecko było najedzone a teściowa jej wpycha ...a tu
        pewnie teściowa patrzec na to nie mogła więc ja karmiła normalnie
    • mama71 Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 11:21
      A czy to dziecko nie chodzi do lekarza? Bo jeśli nie, to może rodzice powinni
      się wybrać i ustalić co powinno jeść.
      • ewcialinka Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 11:23

chodzi narmalnie do lekarza. powatrzam to zdrowe i narmalne dziecko !!!
        • nataliamackowiak Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 11:35
          Ja bym na Twoim miejscu pogadała o tym z ta matką, z ta koleżanką.
          Tak być nie może. Szkoda dziecka, ono nie otrzymuje wszystkich potrzebnych
          składników, witamin itp.
          Natalia
          • ewcialinka Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 11:39

a powiem jeszcze jedno jak zobaczyła że ja podaje dziecku vibovit to była
            bardzo zdziwiona...tak juz myslałam nad rozmową z nia ale ona jest wyjątkowo
            uparta i nerwowa i wiem jak to sie może skończyc..bardzo nie lubi jak ktos cos
            mówi na temat wychowywania dzieci
    • iwoniec Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 11:46
      No pewnie, że nie lubi, jak się coś jej mówi! Chce widocznie uparcie trwać w
      przekonaniu o własnej słuszności. Rzeczywiście trzeba by jakoś zareagować, bo
      samo mleko, nawet najlepsze to chyba w tym wieku jednak za mało. Mój synek ma 5
      m-cy i już próbuje różnych nowości, ostrożnie, ale jednak. A do tego mała jest
      zdrowa...Może ta koleżanka boi się jakichś reakcji ze strony organizmu Małej ,
      no ale przecież nie muszą wcale wystąpić, a układ pokarmowy musi nauczyć się
      różne rzeczy trawić, nie wspominając, że dziecko nie dostaje raczej wszystkich
      potrzebnych skłądnikó. To dieta dobra dla noworodka albo małego niemowlęcia!A
      przy okazji może warto by zapytać, kiedy ta koleżanka zamierza dziecku dietę
      poszerzyć? Może od razu rzucić je na głeboką wodę i puścić do przedszkola?
      • ewcialinka Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 11:50

to co widziałam to bardziej wyglądało na lenistwo
        • magdalenamk Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 11:59
          może z jej męzem warto pogadać albo z teściową? chrzanić przyjaźń, dziecka
          szkoda
          • ewcialinka Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 12:03

gdyby tatus był inny niz ona to dziecko by nie było na takiej głodówce...tata
            olewa totalnie z reszta nigdy zbytnio się dzieckiem nie interesował
    • danielai Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 12:06

Szkok! Jak tak można, niech ta matka sama wpieprza przez cały dzień mleko.
      Ciekawe czy będzie szczęśliwa. Przez coś takiego nabawi dziecko otyłości.
      Dziecko będzie później jadło wszystko w dużych ilościach bo nie będzie mogło
      się najeść tych wszystkich "nowych smaków".
      Uważam że powinnaś to zgłosić do opieki społecznej. Tak nie wolno traktować
      dziecka.
      • aaniagdynia Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 14:46
        Nie pomyliło Ci się coś? Wątpie że 2,5 letnie dziecko przeżyło pijąc trzy razy
        dziennie samo mleko, no chyba że pije po litrze tego mleka.
        • ewcialinka Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 15:21
          jakbys umiała czytać to bys wiedziała o co chodzi .jak jest się z kims 4 dni i
          sie to widzi to raczej się nie wydaje
    • tuskas Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 16:30
      Moja Zuzka ma 4,5 miesiąca. Jest alergikiem pokarmowym, zatem też jest na
      Nutramigenie (wszyscy się jej dziwią, że tak to mleko wcina, a jednak...).
      Jednak już od ponad miesiąca zagęszczamy kleikiem ryżowym, od dwóch tygodni
      kaszką kukurydzianą, od tygodnia zupka z marchewki, a od dwóch dni soczek z
      surowej marchewki.
      Efekt jest taki, że Zuzka rozwija się cudnie, zaczyna ślicznie reagować na
      swoje imię, zaraz zacznie rozumieć język migowy (ja jej często migam, a jej
      pradziadek jest głuchy), nie mówiąc o tym, że mimo rozwórki zaczyna siadać, nie
      mówiąc o obrotach w każdą stronę...
      Rozwija się cudnie, a ja się nie mogę doczekać, kiedy zaczniemy jej wprowadzać
      mięsko, jabłko i inne nowości...
      Zuzka już kojarzy, kto to jest mama i tata, a nawet potrafi nas wołać - trudno
      w to uwierzyć, prawda??
      Dla mnie karmienie 2,5 letniego dziecka nutramigenem to rodzaj niedorozwoju
      rodziców, które może doprowadzić do poważnych konsekwencji u dziecka.
      Należy coś z tym zrobić.
      Może masz kontakt z teściami koleżanki??
      jej, ale się wypisałam, ale mnie to strasznie zbulwersowało. Chciałabym
      wierzyć, że się przewidziałaś, ale w czasie 4 dniowego wspólnego pobytu niemal
      non stop, trzeba być ślepym, żeby tego nie zobaczyć, prawda??
      Miejmy tylko nadzieję, że się matka obudzi...
      • ewcialinka Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 17:08

wątpie że to cos pomoże .na pewno teście reagowali a skoro ich rozmowa nie
        pomogła to moja na pewno.nie mam z nimi kontaktu.
        • karolina_244 Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 17:18
          Czesc bulwersujaca opowiesc moj synek ma 17 miesiecy i wiecej mowi i e niz to
          diecko po prostu masakra
    • aneta_mil Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 19:07
      O matko!!!!!!!!! Ratuj to biedne dziecko. Może trzeba ją podkablować do jakiejś
      opieki społecznej, czy coś? To ohydne, ale ja bym tak zrobiła. Albo na jakiś
      telefon zaufania, żeby się odezwali do "mamusi".
    • martaglowacka Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 19:31
      Kurcze moja Julcia ma 3 miesiące i wcina jabłuszko i zupkę marchwiowo-
      ziemniaczaną, o kaszce bananowej nie wspomnę. Mój synek (obecnie 4 lata) mając
      2,5 to już chyba z jednego McDonalda miał na koncie (tu akurat nie ma się chyba
      czym chwalić, no ale cóż) smile
      Pozdrawiam
      Marta
      • ewcialinka Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 20:07
        na pewno z nia pogadam.to sa egoiści jeszcze mi sie jedno przypomniało bawiła
        sie w piasku i zobaczyłam że ma całą pupke i pipeczke w piasku ąż się
        wysypywało powiedziałam mojej koleżance żeby wzięła moje wilgotne chusteczki i
        umyła jej ta pupkę a ona " nie trzeba" po czym załozyła spodenki.domyslacie sie
        co było następnego dnia !!! drapanie i wielka czerwona pupka !!!
        • magdalenamk Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 09.09.05, 23:13
          moze warto żebyś się lepiej przyjrzała, jak ona postępuje z tym dzieckiem na
          codzień, czy dziecko jest zaniedbane. Moim zdaniem to trochę mało to dziecko
          mówi jak na swój wiek. Obawiam się, ze interwencja w pomocy społecznej nie
          wiele da, ale może warto spróbować. Dobrze znasz tą koleżankę? Może wartoby
          porozmawiać z pediatrą, może on coś doradzi. Ja bym poszukała na Twoim miejscu
          kontaktu do teściów tej koleżanki.
    • pancerniczek Re: przeczytajcie to wy pewnie też będziecie w s 10.09.05, 00:11
      EWCIALINKA, proszę sprawdź priva gazetowego!! PILNE!!
      • pancerniczek DO EWCIALINKA 10.09.05, 09:28
        UP - proszę Ewcia, sprawdz priva!
        • renita1 Re: DO EWCIALINKA 10.09.05, 11:32
          a może po prostu zainteresuj tą mamę tym forum, albo forum o żywieniu? może jak
          przeczyta jak inne mamy karmią dzieci to się obudzi? Oczywiście wcześniej można
          porosić administratora o skasowanie twojego postu, żeby koleżanka się nie
          domyśliła. Może odniesie to skutek?
    • aliszka25 Dużo myślałam 10.09.05, 14:29
      o tym i doszłam do wniosku, że jeżeli uważasz, że przez lenistwo własna matka
      nie dba o dziecko to wydaje mi się, że powinna pójść po poradę do psychologa
      czy może nawet psychiatry. Ja kiedyś też miałam problemy psychiczne i nic mi
      się nie chciało robić i wszystko miałam w d... (no ale to było jak byłam kilka
      lat młodsza i nie miałam żadnych zobowiązań). Psychiatra i leki wyprowadziały
      mnie na prostą. Jeżeli chcesz jej, ddziecku i rodzinie pomóc to uważam, że
      przydała by się jej porada psychologa. inna sprawa jeżeli tylko tak piszesz dla
      sensacji...
      • ewcialinka Re: Dużo myślałam 10.09.05, 19:07
        macie racje trzeba cos z tym zrobic. umówiłam sie znią na
        spotkanie .porozmawiam z nią .dam znac po rozmowie z nią ..pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka