Dodaj do ulubionych

Od kiedy basen??

26.09.05, 20:59
Mam 4 miesieczną córeczkę i bardzo chciałabym chodzić z nią na basen!
Niestety w moim mieście nie ma zajęć dla niemowlaczków! Mam więc pytanie czy
mogę sama z nią chodzić na basen (woda w basenie jest ozowana, nie
chlorowana) i czy do basenu mam jej założyć pampersa?? czy może są jakieś
inne majteczki wrazie gdyby zachciało jej sisiu lub kupke :pp
Obserwuj wątek
    • monika277 Re: Od kiedy basen?? 26.09.05, 21:16
      Ja chodze na basen na zajecia z niemowlakami i najmlodsze z nich maja po 3
      miesiace i sa z czerwca.
      Obowiazkowo specjalne pieluchy na basensmile
      • gawliki Re: Od kiedy basen?? 30.09.05, 10:15
        lala miala niec.6miesiecy i to najlepszy wiek,starsze bardziej kumate sie
        baly,mliodsze plakaly,bo zimno,a Laura zadowolona na maxa.i 1 w wieku 9mies
        plwaal z rekawkami
        • misiabella Re: Od kiedy basen?? 30.09.05, 10:38
          My chodzimy od 3 miesiąca życia.Małemu od początku się podobało i cieszyło go
          to wyraźnie.Inne dzieci,różnie-niektóre bardzo płakały,inne-jak mój-się
          śmiały.To zależy od malucha
          Mały ma 7,5 miesiąca i od miesiąca pływa w rękawkach.Jest bardzo oswojony z
          wodą.Mam też wrażenie,że to go uodparnia.Ostatnio cała rodzina była ostro
          przeziębiona-mały miał tylko lekki kaszelek i zapchany troszkę nosek.Chorował
          krótko,a my, dorośli ponad tydzień.
    • zona_mi Re: Od kiedy basen?? 26.09.05, 21:24
      Tak malutkie dziecko nie uczy się na razie technik pływania smile raczej oswaja z
      wodą (lub zapobiega się raczej zapomnieniu, bo do ok.5 m-ca dziecko pamięta
      wodę z okresu prenatalnego). Dlatego śmiało możesz chodzić z małą sama.
      Obowiązkowe są specjalne pieluszki na basen - nie chłoną płynów, lecz
      zabezpieczają basen przed kupką malucha. Ewentualnie można ubrać zwykłe
      majteczki, o ile znajdziesz takie małe smile Przed siusiu i tak się nie da
      uchronić, gorzej z kupką. Są w sprzedaży specjalne pieluszki Huggies, może
      jeszcze innych firm. Po kąpieli warto posmarować dziecko kremem/balsamem/oliwką
      (u nas sprawdziły się kosmetyki SVR). Jak dziecko osiągnie odpowiednie rozmiary
      i potrafi dobrze samo trzymać główkę, fajnie jest założyć dmuchane rękawki - są
      lepsze niż kółko (nie można się z nich wysunąć) i łatwiej w nich pływać.
    • malinka110 Re: Od kiedy basen?? 26.09.05, 21:43
      Bardzo dziękuję za opowiedzi , jutro na 100% się wybieramy smile)Muszę tylko te
      pieluszki kupić smile Słyszałam , że skrydełka są dobre , a ponoć super
      sprawdzają się jeszcze koła ratunkowe z takim siedziskiem w środku!! Pozdrawiam
      • monika277 Re: Od kiedy basen?? 26.09.05, 21:45
        My na tych zajeciach nie uzywamy narazie kolek i skrzydelek, trzymamy maluszki
        poziomo w wodzie na plecach albo brzuszku i tzreba uwazac na stawy. Pani daje
        duzo zabawek i maluszki chetnie je lapia, wiec mozesz zabrac jakies gumowe
        kolorowe zabaweczki, bawcie sie dobrzesmile
        • zona_mi Re: Od kiedy basen?? 27.09.05, 08:59
          Zgadza się - do skrzydełek lub kółka maluch musi być odpowiednio duży i
          sprawny. Na razie na rękach u mamy/taty bezpieczniej.
    • yagga1 Re: Od kiedy basen?? 27.09.05, 09:52
      napisz, jak byłosmile Mi dziewczyna prowadząca zajęcia powiedziała, że u niej
      pływają dzieciaczki od skończonych 3 miesięcy, ale swoje dziecko wysłałaby
      dopiero od 5-6 m-cy.
      • mik04 Re: Od kiedy basen?? 27.09.05, 11:06
        Na basen można od skończonych 6 tygodni. My chodzimy od 3 miesiąca. A chodzimy
        tu : ciociarybka.webpark.pl/. Mik bardzo lubi wodę smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka