Dodaj do ulubionych

dziecko w zimie, czyli "zimny" watek;-)

05.11.05, 17:15
bo niestety chlod zza okna wieje, szarosc i burosc zawitala na dobre a po
zlotych lisciach ani sladu.No i co teraz poczac? na puzzle i szachy
Czlowieczek za maly, tv niepedagogiczne poza tym nawet calego odcinka "M jak
milosc" nie wytrzmawink, ksiazki sobie nie wezmie i sie nie polozy w lozeczku
czytajac....ilez mozna zwiedzac mieszkanie nie tak wielkie w koncu?
Dzis sie troche ponudzilismy tzn Matek sie szwendal bez celu ale w sumie jakos
sobie czas zorganizowal, a to wlaczanie/wylaczanie komputera, a to krecenie
koleczkiem od autka, a to wedrowki ludow do kuchni i lazienki, a to ogladanie
bajeczki ze zwierzatkami.....

Co zrobic z dzieckiem w zimie?pomysly? sugestie?

Moze oddac na zime do jakiejs przechowalni jak letnie opony i odebrac na
wiosne?wink
Obserwuj wątek
    • wiolkak Re: dziecko w zimie, czyli "zimny" watek;-) 05.11.05, 17:21
      oblepic śniegiem, postawić na podwórku i niech udaje bałwana do wiosny!
    • pancerniczek Re: dziecko w zimie, czyli "zimny" watek;-) 05.11.05, 17:26
      A wiecie, że zima ma byc w tym roku makabrycznie zimna?
      40 stopni poniżej zera zapowiadają.
      Ale jak tylko mróz odpuści...to niemowlaki w kombinezon i na śnieg - już sie
      nie moge doczekać miny Pancernika w zaspie smile) to bedzie jej pierwszy śnieg w
      życiu...
      • mmala6 Re: dziecko w zimie, czyli "zimny" watek;-) 05.11.05, 17:28
        No Matka drugi snieg ale tego pierwszego byl raczej kiepsko swiadomywink
        40 stopni!!!???da sie zyc w takich warunkach czy juz mam robic rezerwacje na
        jakichs wyspach Wielkanocnych?wink
    • pancerniczek trzeba spieprzać :-) 05.11.05, 17:46
      nie oszukujmy sie. 40 stopni to nie jest temperatura, w której lubią przebywać
      bezwłose (w 98 %) ssaki smile))
      ale czy na Wielkanocne...? wiesz coś o tym jak tam zima wygląda? smile
      • mmala6 Re: trzeba spieprzać :-) 05.11.05, 17:48
        no nie wiem, tak palnelam bo mi sie cieplem skojarzylo ale moga tez byc jakies
        inne Hawajewink)
        • xemm1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 20:22
          to Malunia druga zima, pierwsza świadoma smile trzeba kupić jakieś sanki wink
          a z tymi wyspami wielkanocnymi, to może zarezerwujmy jako grupa zorganizowana,
          ja tam też wolę ciepełko wink

jedyna pociecha w tej zimie to narty!!
          • enja11 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 21:08
            Ale Jachu trochę za mały jeszcze na nartywink)))) Ale będzie pretekst żeby się
            wyrwać bez potomka i poszleć na śnieguwink)
            • xemm1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 21:16
              na to liczę wink dziadkowie już zarezerwowani wink
              • mmala6 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:17
                no ale jak -40stopni to ja sie nie pisze na narty! chyba ze z grzancem w
                kroplowce w plecakuwink)
                U nas z Matkiem nie bedzie problemu, jak juz pislam mam rodzinke w Stroniu i
                Ladku a tam tylko czekaja zeby go wysciskacsmile
                • xemm1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:18
                  to może więcej chłopaków chcą wyściskać, Malunio i Jachu tacy fajni wink
                  • mmala6 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:21
                    a zapytam,zapytamwink moze jakas dziewuszke ktos podrzuci zeby bylo koedukacyjnie?wink
                    • barbi1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:22
                      No ja tak nieśmiało Ninę proponuję...
                      • enja11 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:28
                        Czyli na zimę zrobią się z nas kukułki, co to swoje dzieciny innym
                        podrzucają wink)) Ale czego się nie robi dla paru szalonych zjazdów.... A muszę
                        dodać, że czekają na mnie nówki narty (kupione na wyprzedaży w 2004, nie
                        zdążyłam ich wtedy wypróbować, a następna zima wypadła z wiadomych powodówwink)
                        To gdzie dokładnie do tego Stronia Jacha mam dostarczyć?
                      • mmala6 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:29
                        i prosze bardzo! od razu poznasz matke, ktora sie chce latwym kosztem dziecka
                        pozbyc!wink)co za czasy, co za czasy....!
                        Kandydatura Ninki zostanie rozpatrzona przez trzech mezczyzn M.S.J.smile
                        • xemm1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:31
                          Szymcio mówi zdecydowanie TAK!!!
                          • mmala6 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:33
                            No nie wiem,Malunio jako najstraszy na pewno bedzie przywodca stada i zawlaszczy
                            Ninke dla siebie a potem Matek i Jachu beda mieli uraz psychiczny do kobiet na
                            dlugie lata....i beda sie sypac ich zwiazki, beda sie rozwodzic a moze to nawet
                            wplynac na ich relacje z matka!
                            Poprosze jeszcze dwie dziewczynki do kompletu!smile
                            • barbi1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:35
                              Właśnie. Z tym urazem psychologicznym wink to może być prawda.
                              A Matek dla Niny to trochę jak brat.
                            • xemm1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:35
                              no tak z psychologicznego punktu widzenia masz świętą rację... to zapraszamy
                              jeszcze dwie odważne wink
                              • barbi1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:40
                                Tak, tak, a potem znów tak wyjdzie, że Nina bez chłopaka zostanie...
                                W naszej bajce tak było...
                                • xemm1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:44
                                  Barbi życie to nie je bajka.... już Malunio odpowiednio się zaopiekuje Niną,
                                  ostatnio jak mu pokazywałam jej fotki to mu smok z buzi wypadł... o czyms to
                                  świadczy wink)
                        • mmala6 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:31
                          Enja, dostarcze Ci mapke w stosownym czasiesmile

Przy okazji, nie orientujecie sie po ile sa teraz jakies niezle buciory
                          narciarskie??
                          • xemm1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:32
                            chcesz gazetkę z makro hehehehe
                            • mmala6 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:34
                              nieee, wystarczy ze napiszesz jaka cenasmilealbo nie, znajde sobie na neciewink
                              • barbi1 Mmala, a Ty się już do mnie odzywasz? 05.11.05, 22:37
                                • mmala6 Re: Mmala, a Ty się już do mnie odzywasz? 05.11.05, 22:39
                                  ups,zapomnialam ze sie nie odyzwam do Ciebie!
                                  Moderator!!!!prosze wykasowac mojego posta do Barbi!!!wink
                                  • barbi1 He he, za późno! 05.11.05, 22:41
                                    A zresztą....
                                    Bo podrzucę odpowiedni wątek!!!! wink
                              • xemm1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:37
                                tak z 3-4 stówki, polecam head-y
                                • mmala6 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:41
                                  trza sie bedzie rozejrzec, musze opchnac najpierw moije stare, ktore mialam dwa
                                  sezony i sie meczylam bo mnie cos uwieralo a za Chiny Ludowe nie umialam ich
                                  wyregulowac....a tak ladnie pasowaly do nart....
                                • enja11 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:42
                                  A buty też mam noweeeeeeeeeewink) Atomiki. Jak już się ktoś zajmie Jachem to je
                                  wypróbuję i powiem czy polecam. Chociaż po moich starych butach to na pewno je
                                  polecam - jakiekolwiek by nie byływink)

A propos Niny to Jachu się tak łatwo nie poddawink))))))))
                                  • xemm1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:46
                                    Enja zobaczymy w jakich mężczyznach Nina gustuje, w tych starszych -
                                    doświadczonych, czy też w Tych młodszych...wink)))
                                    • mmala6 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:48
                                      no to Matek u Ninki nie ma szans, bo on faktycznie jak brat...blizniak na
                                      dodatek!!smile))
                                      Moze Pampeliszka by chciala na nartach pojedzic??ahooooj!
                                      • xemm1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:49
                                        och u Pmapeliszki to się suuper jeździ na nartach, a po grogu jak suuuuper wink))
                                      • barbi1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:51
                                        Dobrze, że mamy innych dziewczynek już śpią.
                                        Przynajmniej przez jeden wieczór Nina będzie miała wianuszek adoratorów wink
                                      • pampeliszka Re: chłodem powiało brrr 06.11.05, 09:31
                                        ale ja umiem jezdzic tylko troche- bardzo oczywiscie lubie,za to Malgola chetnie
                                        podrzuce do towarzystwa...
                                    • enja11 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:51
                                      Na starszych i doświadczonych to jej ochota dopiero przyjdzie jak już się zrazi
                                      do tych młodszych i szalonychwink)) A tymczasem Jachu zadziała - ten uśmiech,
                                      ten błysk w oku, wreszcie ten fryz - Nina się nie oprzewink)))))))))))))))))))))
                                      • xemm1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:54
                                        oprócz tych atutów (no moze włosów trochę mniejwink)) - Malunio ma jeszcze super
                                        brykę wink))
                                        • mmala6 no coz.... 05.11.05, 22:56
                                          a zatem Matkowi przypadla rola starszego brata (dobrze pamietam, ze starszego?)i
                                          bedzie musial ja strzec przed tymi mlodymi szalonymi i starszymi z niezla brykawink
                                      • barbi1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:55
                                        No no, faktycznie Ninuś mogłaby mieć problem z wyborem kawalera!
                                        Wszyscy trzej czarujący...
                                        No Jacha fryzura powala na kolana, Malunio też przystojny, dojrzały i brykę ma... No a Matek z kolei taki błękitnooki i do tego intelektualista...
                                        A nie możnaby tak mieć trzech?
                                        • enja11 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:57
                                          A Jachu ma renifera na biegunach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                          • barbi1 Re: chłodem powiało brrr 05.11.05, 22:59
                                            O kurcze! To dopiero fachura z Jacha!
                                        • mmala6 "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 22:59
                                          zawsze sie dziwilam jak inne mamy, to robia ze czytaja dzieciom bajeczki, Matek
                                          nie wykazal ani krzty zainetersowania bajka czytana.Chyba ze taka mala do
                                          gryzienia....dzis go uczylam "gdzie jest piesio?" ale chyba nie czai bazy....
                                          • mmala6 niezwykle tu milo (jak zawsze) ale spadam... 05.11.05, 23:00
                                            mezunio dzis caly dzien na mieszkanku siedzial i dlubal cos w scianach wiec nie
                                            wypada tak teraz przy kompiewink
                                            Do jutra!
                                          • barbi1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:00
                                            Bo się do fizycznych wyczynów nie kwapi...
                                            Poza tym mam przed oczami jego zdjęcia z parku, a zwłaszcza to z liściem...
                                            Jesienna zaduma....
                                            • mmala6 ano fakt:-) "fizyczny" raczej nie jest;-) 05.11.05, 23:03
                                              ale mysle ze by dogonil Ninke i chlopakow, "czolga" ma calkiem szybkiegosmile
                                              dobranocsmile
                                              • enja11 Re: ano fakt:-) "fizyczny" raczej nie jest;-) 05.11.05, 23:06
                                                Jacha nie musi gonićwink) On mu raczej nie uciekniewink))))
                                            • xemm1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:05
                                              Barbi w ramach reklamy naszych chłopaków, chciałam jeszcze dodać, ze wszyscy są
                                              fizycznie jak najbardziej sprawni - wszyscy w końcu śmigają na basen wink))

Enja co to za renifer, to już koni nie ma ... takich z naszego dzieciństwa
                                              buuu...
                                              • enja11 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:07
                                                Renifer jest pierwsza klasa - czerwony, z rogami. Dziadziuś go zakupił w IKEI w
                                                drugiej dobie życia wnukawink)
                                                • xemm1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:09
                                                  no to muszę się przejechac do Ikei, chcemy jakiegoś bujaka kupić na
                                                  Mikołajki...
                                                  • barbi1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:10
                                                    A ja jutro jadę do Ikei, tralalalala!
                                                  • xemm1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:11
                                                    Barbi sprawdź czy renifery są na stanie, musze się im przyjrzeć wink
                                                  • barbi1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:11
                                                    Zrobi się!
                                                  • barbi1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 07.11.05, 09:42
                                                    Xemm, sprawdziłam!
                                                    W Ikea reniferów pod dostatkiem! Kosztują 99,99 zł.
                                                    Tylko że ja byłam w Jankach koło Warszawy...
                                                • barbi1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:09
                                                  I renifer stoi i czeka na Jacha...
                                              • barbi1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:08
                                                A to dobre! Faktycznie wszyscy trzej są pływakami!
                                                Nie wątpię w ich tężyznę.
                                                To może niech muskuły??? fałdki???? zaprezentują?? wink
                                                • barbi1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:10
                                                  Czy ja gadam ze sobą?!!
                                                  • enja11 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:14
                                                    Zaraz chyba będziesz bo ja już ledwo dycham. Plecy mnie bolą i na samą myśl
                                                    kolejnej upojnej nocy w łóżku z Jachem trochę mi słabo, ale chyba nie mam
                                                    wyjścia. Dobranockawink)
                                                  • xemm1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:17
                                                    ja też smigam do kąpanka i spanka... ciekawe o której dzisiaj Malunio zagości w
                                                    naszym wyrku?? wink
                                                    Miłej nocki!!! paaaaaaaaaa
                                                  • barbi1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:19
                                                    No to nie będę sama tu siedzieć...
                                                    Dobranoc lub jak kto woli Do branoc wink
                                                  • barbi1 Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 05.11.05, 23:20
                                                    A może jeszcze trochę posiedzę...
                                                    Przesympatyczne te dziewczyny...
                                                  • pampeliszka Re: "intelektualista" buahahaha:-))) 06.11.05, 09:33
                                                    Barbi, mozna sie przyzwyczaic do gadania ze soba.Zwlaszcza jak mlodziez po nocy
                                                    szaleje.
                                                    To co, juz mamy grupe-Wasze chlopaki, Nina, Malgol i Kaska? To beda przygody...
    • wiolkak Re: dziecko w zimie, czyli "zimny" watek;-) 06.11.05, 08:26
      podrzucam wam laske do kompletu, nada sie?
      • mmala6 Re: dziecko w zimie, czyli "zimny" watek;-) 06.11.05, 10:14
        juz jestem, dzien dobry!smile
        A propos Kaski, to z pewnoscia sie nada ale.....ZDJECIA!!smile)
        • duramgama Re: dziecko w zimie, czyli "zimny" watek;-) 06.11.05, 10:59
          Mogę podrzucić Srajdzinkę, jeśli nie jest za stara do tego towarzychasmile
          • wiolkak Re: dziecko w zimie, czyli "zimny" watek;-) 06.11.05, 11:08
            bardziej doświadczona,a podobno młodzi chłopcy lubią starsze kobietywink)
          • mmala6 Re: dziecko w zimie, czyli "zimny" watek;-) 06.11.05, 11:08
            to juz calkiem niezle przedszkole sie robi!wink czy raczej zlobek!
            Ciekawe kto sie tam nimi zajmie, moja babcia to by chyba zawalu dostala z taka
            gromadawink
            • wiolkak Re: dziecko w zimie, czyli "zimny" watek;-) 06.11.05, 11:12
              czyli trzeba dla babci wziać jakiegoś fajnego dziadka, wprawdzie inna kategoria
              wiekowa ale może ktoś sie znajdzie na naszym forum?wink
            • schaapje no to chyba juz za duzo tych kobitek... 06.11.05, 11:26
              A Glizdeczka tak teskni za Matkiem, po nocach spac nie moze, tylko wyje i wyje
              do ksiezyca... az styrana matka na pysk pada smile.
              a Matek jak widze za innymi sie oglada... no ladnie - chyba jej tego nie
              powiem, bo biedaczce serce by peklo sad
              • pampeliszka Re: no to chyba juz za duzo tych kobitek... 06.11.05, 11:33
                No to jeszcze Mysza trzeba i Olka, zeby bylo do pary.
                Mmala, nie spodziewalas sie, ze wszystkie maluchy znowu sie zechca spotkac, co?
                • mmala6 Re: no to chyba juz za duzo tych kobitek... 06.11.05, 11:49
                  szczerze powiedziawszy mialam nadzieje na cichy spokojny weekend zimowy przy
                  szklance mleka i pajdzie babcinej kruszonki po nartachwink a Wy mi tu cale stado
                  niemowlakow podrzucacie!wink)a same pewnie czym predzej na grzanca, ktrych nie
                  brakuje u pdonoza stoku narciarskiegosmile

Owieczko, Matek nie zapomnial o Glizdeczce, przeciez sama widzisz ze Ninke jak
                  siostre traktuje a do innych panien z rezerwa, wszak jego serce bije dla
                  innej....wink
                  • wiolkak Re: no to chyba juz za duzo tych kobitek... 06.11.05, 11:56
                    grzanca to juz po drodze zaczniemy popijać w ramach treningu! a co do Matka to
                    on wierny skubany jest i Glizdka ma z nim dobrze, bo u nas to nigdy nie wiadomo
                    jak będzie, babek na forum zdecydowanie wiecej, a ja sobie nie wyobrażam do
                    końca życia z Kaśką pod jednym dachem bo jak na razie to charakter jej sie
                    tylko pogarszawink)
                    • mmala6 Re: no to chyba juz za duzo tych kobitek... 06.11.05, 17:41
                      taaak, Matus "wierna rzeka"wink)a przynajmniej mam taka nadzieje.
                      Dzis mnie "zdradzil" dla ojca swego!!skandal!bedac u mnie na rekach WYRAZNIE
                      wyciagal rece do taty!Nie dam mu dzis kolacji! kara musi byc!
                      wink
                      • wiolkak Re: no to chyba juz za duzo tych kobitek... 06.11.05, 17:44
                        ze 2 dni mu nie daj bo inaczej nie załapie, faceci są pod tym względem trochę
                        uwstecznieni niestety!
                        • mmala6 racja, ta zniewaga krwi wymaga! 06.11.05, 17:50
                          dwa dni bez zarelka i powinien zakumac o co chodziwink

Sliczna ta Twoja mala, co Ty tak na nia narzekasz, toz to anioleksmile)
                          • wiolkak Re: racja, ta zniewaga krwi wymaga! 06.11.05, 17:57
                            a staremu to i tydzień cały bym nie dała, posiedzi o suchym pysku to będzie
                            udawał że nie widzi jak syn - zdrajca sie do niego umizguje!
                            A dziecie to takie zmyły strzela, chyba ma ambicje bycia fotomodelkąwink
    • kubona skoro za dużo dziewczynek 06.11.05, 17:57
      to i Kubus dojedzie bo w domu nuda go zżera, a ja z miłą chęcia odpocznę...
      • mmala6 litosci !!! 06.11.05, 18:06
        bo impreza sie skonczy tak, ze to JA beda z cala gromada siedziec i narty bede
        pogla polizac w przedpokoju!wink))
        Dokonuje wstepnej selekcji- jako ze ja jestem matka karmiaca inaczej, to
        niestety conajmniej polowy dzieci nie wyzywiewinkzastanowcie sie wiec, o matki
        dzieci piersiowych, czy chcecie swoje ukochane malenstwa na ryzyko zaglodzenia
        narazac...
        • pampeliszka Re: litosci !!! 06.11.05, 18:26
          dobra, dobra, pozapraszalas towarzystwo, to przepadlo
          ja Ci zapakuje kaszke, wode, jabluszka z Hami i sloiczki, wiec Malgol z glodu
          nie padnie...
        • schaapje nie boj nic Mmala 06.11.05, 18:29
          ja na nartach nie umiem (choc mam ogromna ochote sie naumiec), wiec chetnie z
          dzidziolami posiedze. byle tylko grzaniec byl pod reka smile. obiecuje nie pic za
          wiele, a i mlodziezy nie odmawiac (mleka oczywiscie) smile
          a jak bys chciala ze mna posiedziec i pogadac, to chetnie, w koncu powinnysmy
          sie blizej poznac, skoro mamy byc rodzina smile)
          • mmala6 Re: nie boj nic Mmala 06.11.05, 18:32
            Z Twoim wsparciem Owieczko chyba dam rade, nie?winkPoza tym musimy miec oko na
            Matka i Glizdeczkewink
            Jakby nie bylo spedzilas troche czasu w zlobku, wiec pewnie znasz jakies myki na
            uporanie sie ze stadem rozpasanych niemowlakow?wink
            To ile tych dzieci nam sie uzbieralo?a raczej mam, ktore tak szybko chca sie ich
            pozbycwink))
        • wiolkak Re: litosci !!! 06.11.05, 18:29
          ja chcę! bo to chyba jedyna szansa żeby ten mały łoś zaczął jeść coś poza
          biustem i owocami, przed chwilą w pocie czoła, pełna dobrych chęci i
          poświęcenia ugotowałam kaszkę (pół dnia przy garach człowiek musi stać!)a ta
          małpa wzgardziła, zdecydowanie odmówiła współpracy i zaządała cycka
          • mmala6 Re: litosci !!! 06.11.05, 18:34
            Wiolkak, a cos Ty jej przez pol dnia gotowala?przeciez kaszke to sie 5sekund robismile
            • xemm1 Re: litosci !!! 06.11.05, 18:35
              Wiolka to Ty jakąś taką mało błyskawiczną robiłaś wink
            • wiolkak Re: litosci !!! 06.11.05, 18:36
              nie oszukuj, ze 3 minuty schodzi jak nic, a te pół dnia to dla wiekszego
              efektu - niech gówniara ma szacunek dla matki że się tak stara!
              • xemm1 Re: ja tu widzę 06.11.05, 18:41
                że niezła ekipa kroi się na ten wypad do babci Mmali wink no to teraz czekamy na
                śnieg.... ale w sumie czy on jest nam tak bardzo potrzebny żeby napić się
                grzańca ?!
                • kubona Re: ja tu widzę 06.11.05, 18:50
                  żeby napić się grzanca to śnieg nam niepotrzebny, ale głupio tak z nartami bez
                  śniegu prze całą polskę przejechać.

acha Mmala! kuba butelkowy więc go wyżywisz, a ja nie jeżdże na nartach, więc
                  mogę patrzeć na maluchy , no moge niech Wam będzie....
                  • xemm1 Re: ja tu widzę 06.11.05, 18:51
                    faktycznie masz rację - alibi trzeba mieć wink)) no to czekamy...
                    • kubona chyba żę ktoś ma jeszcze suszony.... 06.11.05, 18:53
                      z zeszłego roku na przykład
                    • pampeliszka Re: ja tu widzę 06.11.05, 18:54
                      to wezmy jeszcze Duramgame, to napisze super-poemat po tym grzancu
                      Mmala-to kiedy jedziemy? Juz sie mamy pakowac? Co prawda dopiero wrocilismy z
                      wycieczki, ale taka krotka to sie nie liczy...
                      • xemm1 Re: ja tu widzę 06.11.05, 18:57
                        Pampelisza po tym grzańcu to nawet i my damy radę... wink) oj a Duramgama to
                        epopeję stworzy wink
                        • enja11 A ja właśnie dzisiaj zapragnęłam 06.11.05, 20:52
                          grzańca po tym waszym pisaniu. Zakupiłam niezbędne artykuły i zaraz przyrządzę.
                          To ile tego przygotować? Która ma ochotę już dzisiaj????
                          • xemm1 Re: A ja właśnie dzisiaj zapragnęłam 06.11.05, 20:55
                            dla mnie poproszę - tak jakoś zimno wink)
                          • wiolkak Re: A ja właśnie dzisiaj zapragnęłam 06.11.05, 20:56
                            na grzanca zawsze sie pisze! ale muszę przyznać ze takiego jak w czeskich
                            schroniskach/knajpkach górskich to w życiu nie piłam! pyyycha!!!
                            • enja11 To jedziemy do Pampeliszki;-)) 06.11.05, 20:57

• wiolkak Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 06.11.05, 21:07
                                niech smaży syr, robi knedliki i szorujemy!
                                • mmala6 Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 06.11.05, 22:09
                                  ktos proponowal grzanca?smile))
                                  • pampeliszka Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 08:09
                                    no to siup, mgla taka, ze nic nie widac, ale sie moze nie pogubicie?
                                    dla kogo syr, dla kogo knedliki, a kto chce ciemnego mojego kochanego Kozelka?bo
                                    musze na zakupy szybciutko leciec
                                    co prawda miala byc chinszczyzna, ale co tam, syr moge zawsze
                                    • wiolkak Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 08:38
                                      może byc i chińszczyzna popita grzancem! i odpada ci jedna osoba w postaci
                                      mojej córki, w stosunku do której mam bardzo mordercze zamiary, przez co
                                      wnioskuję również ze bardzo sie wyspałaś dzisiaj
                                      • pampeliszka Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 08:46
                                        kurcze, no wlasnie ze sie nie wyspalam
                                        one teraz ida rowno
                                        jak przyjedziecie, to moga spac razem w lozeczku, hehe-przynajmniej sobie wlosow
                                        nie powyrywaja...
                                        • wiolkak Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 09:30
                                          zawsze mogą sobie podać rece albo wydrapać oczy, nie wiadomo czy będą miały
                                          wspólne okresy niespania czy raz jedna, a raz druga będzie utrudniac, moja
                                          dzisiaj bije rekord
                                          • pampeliszka Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 09:32
                                            odrabia wczorajsze spanie, zebys sie nie przyzwyczaila...
                                            • wiolkak Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 09:36
                                              jak nic chce zrobić karierę w telewizji, jak mnie wnerwi jeszcze kilka razy to
                                              mogę nie wytrzymać i skończy na pediatrii a ja u czubków
                                              • enja11 Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 09:54
                                                A Jachu się naprawił dzisiaj!!!!! Chuba ten mój wieczorny grzaniec mu się tak
                                                spodobał, że musiał sobie odespaćwink))
                                                Pampeliszko, dla mnie dużo smażenego syra (uwielbiam) i Kozla też poproszę.
                                                Kiedyś za lepszych czasów jeżdziliśmy do Czech po piweczko (miałam wtedzy 20 km
                                                do granicy) ale przestało się opłacać i skończyło się. A ja też lubię Kozla,
                                                Gambrinusa i Bażantawink)))
                                                • pampeliszka Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 09:55
                                                  ale pod warunkiem, ze Jachu bedzie mial caly czas czapke, bo Małgol i Kaska sie
                                                  zakompleksia, jak zobacza Jachową czupryne...
                                                  • wiolkak Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 09:58
                                                    fundnie sie dziewczynom po peruce i z głowy!proponuję po różowym afro to nawet
                                                    Jachu wymiękne
                                                  • enja11 Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 10:03
                                                    Ja mu planuję te piórka przyciąć to może nie będzie tak w oczy kolećwink)
                                                  • barbi1 Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 10:05
                                                    Przypominam, że my z Niną też się wybieramy na ten syr i knedliki wink
                                                  • pampeliszka Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 10:13
                                                    zaraz zaraz, nie doczytalas- syr ALBO knedliki, a nie syr I knedliki...
                                                  • barbi1 Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 10:16
                                                    Syr, syr, syr!
                                                  • wiolkak Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 10:05
                                                    no lepiej tak zrób,bo jak nas tak będziesz stresowała to dziewczyny do wiadomej
                                                    subkultury zapiszemy i będą zadymiać do owłosinych!
                                                  • enja11 Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 10:09
                                                    To tam się trzeba zapisywać????????????????????
                                                  • wiolkak Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 10:12
                                                    no wielbicieli pokoju z dreadami nie przyjmują raczej
                                                  • enja11 Zapomniałam się pochwalić 07.11.05, 10:20
                                                    że Jachu od wczoraj obraca się w końcu z pleców na brzuch!!!!! Nareszcie -
                                                    myślałam, że postanowił ominąć ten etap. Nie lubi leżeć na brzuchu i myślałam,
                                                    że nigdy z własnej woli się na ten brzuch nie odwróci. A tu nagle
                                                    niespodziewankawink))))
                                                    Pampeliszko - a dalczego nie można i syra i knedlików?????
                                                  • barbi1 Re: Zapomniałam się pochwalić 07.11.05, 10:23
                                                    Pewnie za dużo kalorii...
                                                  • pampeliszka Re: Zapomniałam się pochwalić 07.11.05, 10:24
                                                    hehe, bo byscie sie zrobily za grube i byloby na mnie
                                                    wiadomo, jak czeska kuchnia tuczy
                                                    no, chyba, ze ktos chce zamiast frytek do syra knedliki, ale nie wiem, czy to
                                                    bedzie dobrze razem smakowalo, wiec na wlasna odpowiedzialnosc
                                                  • wiolkak Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 10:29
                                                    to Jachu normalnie wysportowany, Kaska ma w głębokim powazaniu obroty -
                                                    pokazała ze umie i zapomniała o sprawie, będa sie dziewczyny o niego biły, ale
                                                    jak napisała Pampeliszka włosów z głowy sobie nie powyrywajawinkdobre i to
                                                  • barbi1 Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 10:35
                                                    Zależy które dziewczyny...
                                                    Bo są i takie, co włosy mają wink
                                                  • pampeliszka Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 10:36
                                                    nie no, ja mam nadzieje, ze jeszcze jakies chlopaki przyjada
                                                    Mmala sie jeszcze czai, pewnie pojechala na zakupy, ale ja mysle, ze sie nie da
                                                    za dlugo prosic, Vivienne tez nie ma, Mamy_Olka tez...co te dziewczyny sobie mysla
                                                  • mama_olka Pampeliszka my z Olkiem juz jestesmy spakowani:-)) 07.11.05, 15:08
                                                    tylko konkretnej daty jakos nie widzesmile
                                                  • pampeliszka ale tak zupelnie na serio 07.11.05, 10:37
                                                    to jesli ktoras z Was ma ochote sie wybrac na weekend do Olomouca, to Wam
                                                    zarezerwuje nocleg w naszej ubytovni i bedzie zabawa (jak mawiaja Czesi-bude
                                                    sranda...)
                                                  • barbi1 Re: ale tak zupelnie na serio 07.11.05, 10:40
                                                    Z tyloma dzieciakami to faktycznie może być sranda wink
                                                    No koniecznie musi być więcej facetów, bo biedny Jachu się nie opędzi!
                                                  • enja11 Nie taki biedny;-)))) 07.11.05, 10:42
                                                    Da sobie radęwink Chociaż pewnie i by chciał trochę o samochodach pogadać, a
                                                    panny niechętnie się w tą materię zagłębiają - wiem - nie wszystkie!!!
                                                  • barbi1 Re: Nie taki biedny;-)))) 07.11.05, 10:45
                                                    Srajdzinka jest już dumną posiadaczką własnego pojazdu, to z pewnością wymieni się doświadczeniami w tej dziedzinie.
                                                  • pampeliszka to gotuje zupke 07.11.05, 10:50
                                                    dla mimczow. Moze byc: kurczak, brokuly, troche jablka i oliwy, por i groszek?
                                                    Czy Wasze pociechy musza miec cos specjalnego?
                                                  • mmala6 DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 11:16
                                                    czy wielkim nietaktem bedzie jak napisze, ze moje wlasne dziecko spalo dzis do
                                                    08,30?smile))
                                                    a teraz ucina sobie przepisowa przedpoludniowa drzemeczkesmile

Enja, gratuluje obrotow.Matek jest jednak wolniejszy w te klocki, bo sie obrocil
                                                    jak skonczyl 7 m-cy.A wczesniej to tylko na boczek, na boczek...a teraz
                                                    wypatruje siadu ale nic nie widacwink

Ja SYR poproszesmile)))i cos ty syra,zaznaczam ze karmie INACZEJ, wiec moze pic
                                                    procenty za Was wszystkie, hehehewink

Na zakupach nie bylam ale mam dobra nius! udalo nam sie zalatwic lodowke
                                                    Liebherra za....1200zl! juhu!!nie ma to jak dobre ukladywinkA moj maz nadal
                                                    maluje, maluje, maluje....

Pampeliszka, Matus wciaga wszystko, ostatnio....ptasie mleczkowinkon jest
                                                    abslutnie antyalergiczny i nawet zatwardzenia nie dostalsmile
                                                  • xemm1 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 11:22
                                                    Mmala ta 8:30 to nic przy naszej 9:45!!!!! Malunio trochę się pokręcił po
                                                    mieszkaniu, pojeździł samochodem i dalej śpi wink))

to kiedy jedziemy na ten syr??

Pampeliszka.. "a kto chce ciemnego mojego kochanego Kozelka" a co to za pyfko,
                                                    czeskie? nie znam?
                                                  • mmala6 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 11:24
                                                    no tak ale u nas do 8,30 od 20,30 wieczorsmile) oczywiscie podanie monia trzy razy
                                                    w nocy to standard.
                                                    Xemm, jak ze spacerem? kiedy zazwczyaj wychodzisz? bo ja po obiadku tj ok 13stej.
                                                  • xemm1 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 11:29
                                                    to faktycznie nieprzyzwoite, o godzinę jesteście do przodu wink)
                                                    a ja przed obiadkiem tak kole 13, czyli gra!!! może wstępnie sroda, dzisiaj nie
                                                    mamy wózka, bo nam tatuś sprzątnął w bagażniku auta i pojechał do pracy ...
                                                    buuu... a jutro chyba zaatakujemy przechodnie, w celu zaszczepienia się
                                                  • mmala6 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 11:35
                                                    no ale jak Ty przed obiadkiem, to bedziesz o 13stej szla na obiadek, a jak o
                                                    13stej bede dopiero wychodzic...to nie bardzosadKurcze wczesniej nie da rady, bo
                                                    Matek spi od ok 10-10,30 do obiadu.Na dworze mi nie spi, wiec nie wole nie
                                                    wychodzic.A po Twoim obiedzie?
                                                  • xemm1 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 11:40
                                                    damy radę na 13... my obiad wcinamy kole 15-16 wink
                                                  • mmala6 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 12:10
                                                    dobra, to sie umawiamy w okoliach 13 stej, w srode, gdzie? po mojej czy Twojej
                                                    stronie?Mozesz zaraz za Sleza (od Twojej strony), za tym mostkiem tam jest
                                                    jakies osiedle, moze beda hustwaki?wink
                                                  • xemm1 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 12:20
                                                    suuuper już się cieszę smile Ok, możemy tak jak mówisz na to osiedle za Sleza...
                                                    ale wpadł mi jeszcze jeden pomysł, jeżeli koło Ciebie sa jakieś fajne huśtawki
                                                    np. dwie koło siebie wink, to mogę podjechać z Maluniem autem np. pod Redeco i
                                                    pospacerujemy po Twoim osiedlu ??
                                                  • mmala6 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 12:38
                                                    no to jeszcze lepiej!Kolo Redeco jest placyk, gdzie sa chyba ze trzy hustawki
                                                    kolo siebie (Enja, moze dolaczysz?smile).Wiec tak byloby tez swietnie.
                                                  • xemm1 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 18:18
                                                    no to jesteśmy umówieni, Mmala a będziesz moze na spaerku "pod komórką", może
                                                    mi wyślesz na priv
                                                  • mmala6 wysylam!! 07.11.05, 18:47
                                                    Bede sie czaic ok 13stej kolo Redeco.Znak rozpoznawczy.....Mateksmile) (w
                                                    czerwonej kurtce).
                                                  • xemm1 Re: wysylam!! 08.11.05, 09:39
                                                    okej!! a może wepnij w kurtkę Matka biały gożdzik dla lepszej
                                                    rozpoznawalności wink)
                                                  • barbi1 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 11:38
                                                    Proszę mnie nie dobijać!
                                                    Nina stała w łóżeczku już o 5.30!!!!
                                                    A teraz zawodzi, ale spać nie ma zamiaru!
                                                  • xemm1 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 11:45
                                                    kurcze to jak Nina się zgra z Maluniem na tym wyjeździe, ona taki ranny
                                                    ptaszek wink))
                                                    o której zasypia wieczorkiem?
                                                  • barbi1 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 11:59
                                                    Na szczęście chodzi spać z kurami, około 19, teraz to nawet kilka razy się zdarzyło po 18 smile
                                                    Niestety w tym czasie nikogo nie ma na forum wink
                                                  • xemm1 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 12:02
                                                    kurcze to już chyba wolę tą opcję z zasypianiem o 23 wink
                                                  • pampeliszka Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 14:36
                                                    to najlepsze na swiecie ciemne lekkie piwko, piweczko, piweczko
                                                    az mi slinka cieknie, bo maz mi wydziela tylko pol kufelka, buuu (podejrzewam,
                                                    ze odstawienie Malgola od piersi bedzie szybciej, niz by ona chciala wlasnie
                                                    przez Kozelka)
                                                  • enja11 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 11:24
                                                    A propos zupki to mam pytanie: ile takiego pora do zupki dajesz Pampeliszka? i
                                                    od kiedy można groszek?? Taki mrożony z paczki może być?

Chcaiałam też wyjaśnić, że Jachu obrót z brzucha na plecy opanował już dawno
                                                    (nie LUBI leżeć na brzuchu), tylko z powrotem był kłopot. No to może teraz
                                                    zacznie się turlać i będę musiała go ganiać po mieszkaniuwink))) Dobrze, że
                                                    mieszkanie małe.

Mmala - ja też chcę takie układy!!!! My za te same pieniądze bez układów mamy
                                                    Amicę.
                                                  • mmala6 Re: DZIEN DOBRY!!:-))) 07.11.05, 11:33
                                                    u nas z brzucha na plecy tez bylo duzo szybciej.Juz za chwile zacznie sie turlac
                                                    albo podczolgiwac.Kladz mu zabawki prawie w zasiegu reki, bedzie musial sie
                                                    wysilic, zeby sie do nich dostac.Matek sie najpierw tak obracal dookola wlasnej
                                                    osi (na brzuchu), wyciagal rece (streching) a potem sie jakos tak przesuwal ale
                                                    jeszcze nie czolgal.Turlajac sie tez zblizal sie do zabawki.No i nagle zaczal
                                                    sie czolgac i tak zasuwa do tej pory.Podejrzewam, ze klasycznie raczkowac juz
                                                    nie bedzie, chyba ze pozniej jak juz wstanie.Poza tym nie ma tego w genach bo
                                                    ani ja, ani maz nie raczkowalismywink

Jak bedziesz potrzebowala namiar na tani sprzet agd (ale duzy, nie np mikserwink)
                                                    to daj znac.Mam goscia, ktory sprowadza z Niemiec nowy albo uzywany.Ceny
                                                    conajmniej polowe nizsze niz w sklepie.
                                                  • enja11 Streching - hehehehe;-)))) 07.11.05, 11:39
                                                    Dobre! Nie wiedziałam do tej pory, ale Jachu też uprawia streching! Co do
                                                    lodówki to po tak zwanych ptakach. Już zakupiona i na razie mam nadzieję, że
                                                    pochula.
                                                  • wiolkak Re: Streching - hehehehe;-)))) 07.11.05, 14:44
                                                    Jachu to taki bawidamek będzie, umięśniony, wysportowany, bujna grzywa - no
                                                    laski pomdleją normalnie, bo Matek to bardziej w intelektualiste/domatora
                                                    uderza - ciepłe kapcie, gazeta i fotel
                                                  • enja11 Re: Streching - hehehehe;-)))) 07.11.05, 15:47
                                                    Wątpię - on raczej z tych leniwychwink) Jeśli chodzi o bujną grzywę to to co mu
                                                    się nie wytarło to ja mu lada dzień obetnę. I co? Dalej będą mdleć????
                                                  • pampeliszka o zupkach 07.11.05, 16:48
                                                    Ja groszek i pory mialam w sloiczkach sklepowych juz od 6 m-ca, wiec teraz tez
                                                    sama dodaje jak gotuje. A tego pora to kawalek ok 2-3 cm wrzucam.Groszek albo
                                                    mrozony albo z puszki. I albo ryz albo ziemniaczek zawsze.
                                                  • mmala6 Re: Streching - hehehehe;-)))) 07.11.05, 17:16
                                                    Matek domator, dobre hehehe.On jest leser pierwsza klasa i jak to mowo moj tato
                                                    "diabel w owczej skorze"wink)
                                                  • wiolkak Re: To jedziemy do Pampeliszki;-)) 07.11.05, 17:38
                                                    co do gotowania dla towarzystwa to o Kaśke nie ma co sie martwić - zupy nie
                                                    ruszy, ale wciągnie piwko i będzie spokójwink
                                                  • pampeliszka no to kiedy? piwko sie chłodzi 07.11.05, 17:42
                                                    juz spakowani? jak Mama_Olka?
                                                  • wiolkak Re: my już na walizkach 07.11.05, 17:46
                                                    czekamy na resztę!smile)
                                                  • pampeliszka Re: my już na walizkach 07.11.05, 18:18
                                                    na waliz-KACH? to na ile Wy sie tu wybieracie?
                                                  • wiolkak Re: wiesz jak już wpadniemy w cug 07.11.05, 18:21
                                                    to zaraz potem do babci mmali, poza tym wiesz jak podrózują kobiety - setki
                                                    niepotrzebnych drobiazgów, a że bagażnik duży..., poza tym z pustymi rękami
                                                    przecież sie nie wybierzemy!
                                                  • pampeliszka Re: wiesz jak już wpadniemy w cug 07.11.05, 18:25
                                                    uff, uspokoilas mnie, bo juz sie balam, ze ten ser to bede jesc do wiosny...
                                                  • wiolkak Re: wiesz jak już wpadniemy w cug 07.11.05, 18:28
                                                    nic się nie bój - tylko przez pół zimy, do wiosny knedlikiwink)
                                                  • mmala6 Re: wiesz jak już wpadniemy w cug 07.11.05, 18:50
                                                    my juz te wlasciwie spakowani, nie wiem ...brac wanienke i przewijak czy nie?wink
                                                  • barbi1 Re: wiesz jak już wpadniemy w cug 07.11.05, 18:54
                                                    Etam, ktoby się tam kąpał na takiej wycieczce!
                                                  • mmala6 Re: wiesz jak już wpadniemy w cug 07.11.05, 19:38
                                                    i kto by sie przewijal?hihiwink
                                                  • xemm1 Re: wiesz jak już wpadniemy w cug 07.11.05, 19:46
                                                    a bierzemy łóżeczka turystyczne, czy zrobimy Młodzieży legowicho na podłodze?
                                                  • barbi1 Re: wiesz jak już wpadniemy w cug 07.11.05, 19:57
                                                    A pewnie, że na podłodze!
                                                    Pokotem.
                                                  • mmala6 Re: wiesz jak już wpadniemy w cug 07.11.05, 20:08
                                                    na podlodze, bez przewijania i kapieli...
                                                    Pampeliszka! wspolczuje! mieszkania przez miesiac do ladu nie doprowadziszsmile
                                                  • pampeliszka Re: wiesz jak już wpadniemy w cug 07.11.05, 21:10
                                                    kurcze, to moze choc na basen bedzie mlodziez chodzic, to tam ich pani zagoni
                                                    pod prysznic, tak choc raz na tydzien, co?
                                                  • barbi1 A na ile tygodni jedziemy? 07.11.05, 21:10
                                                  • mmala6 do wiosny!!!:DD 07.11.05, 21:12

• pampeliszka Re: do wiosny!!!:DD 07.11.05, 21:14
                                                    ale ja gotuje tylko przez listopad, potem beda dyzury!!!!
                                                  • mmala6 Re: do wiosny!!!:DD 07.11.05, 21:29
                                                    ja w majuwink)
                                                  • barbi1 Re: do wiosny!!!:DD 07.11.05, 21:31
                                                    W maju to już na chińszczyznę będziemy chodzić...
                                                  • mmala6 Re: do wiosny!!!:DD 07.11.05, 21:35
                                                    dlatego bede gotowac, hihiwink
                                                  • pampeliszka Re: do wiosny!!!:DD 08.11.05, 07:52
                                                    dobra, dobra, maj sie juz nie łapie-mialo byc DO wiosny a nie włacznie z wiosna...
                                                  • wiolkak Re: do wiosny!!!:DD 08.11.05, 08:44
                                                    chyba sie znowu nie wyspałaś, że się tak czepiasz drobiazgów od rana, wiosna to
                                                    wiosna, poza tym nie było mowy do którego rokusmile))
                                                  • pampeliszka Re: do wiosny!!!:DD 08.11.05, 10:26
                                                    hehe, no przecie mowie, ze sie nie wyspalam
                                                    no dobra, to sie nastawiam na dllllugi pobyt- ale gotuje tylko w listopadzie,
                                                    moze byc kazdego roku
                                                  • kubona Re: do wiosny!!!:DD 08.11.05, 22:21
                                                    Kuba juz spakowany. jeszcze tylko pakuje ostatnie drobiazgi dla swoich
                                                    forumowych przyjaciół. ja gotuję w lutym!!! bo najkrótszy!!!
                                                  • mmala6 Re: do wiosny!!!:DD 09.11.05, 11:13
                                                    Pampleiszka, a jakie pieluszki sa tam u Was?bo nie wiem czy brac zapas naszych,
                                                    czy nie.Obecnie jedziemy na Dada komfort made by Biedronkasmile
                                                  • pampeliszka Re: do wiosny!!!:DD 09.11.05, 11:35
                                                    ja wlasnie bylam w Rossmanie i znowu brak bordowych 4 i 4+, wiec wzielam zolte
                                                    (bo je zakladam "na krotko" - na pol godzinki po wstaniu, do kupki i po wstaniu
                                                    przed basenem, tez na pol godzinki)
                                                    a tak to my na pampersach jedziemy
                                                    trafilam natomiast na promocje pieluszek do plywania Huggies tylko za 99 koron
                                                    (a ostatnio placilam 250 bodaj)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka