wiolkak Re: Trace cierpliwosc!!! 13.11.05, 12:30 szczerze współczuję, idź może do innego lekarza na wszelki wypadek, bo strasznie szkoda dzieciaczka Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Trace cierpliwosc!!! 13.11.05, 12:49 to przesrane, u nas przynajmniej można sie dowolnie konsultowac z róznymi lekarzami - marna to pociecha, ale zawsze coś Odpowiedz Link Zgłoś
enja11 Re: Trace cierpliwosc!!! 13.11.05, 12:58 U nas też od trzech dni koszmar. Jachu ma zapalenie ucha (które przebiega bez żadnej gorączki czy bólu - jednak leczyć trzeba). Podaję mu 2 lekarstwa, oba w płynie, oba paskudne. Jachu po nich rzyga, nie chce jeść. Też się boję żeby się nie odwodnił. A poza tym jak widzę jak on się po tych lekach męczy to aż mi serce pęka(((((((((((((( Ale cóż zrobić. Zadzwoniłam do lekarki i kontrolę przełożyłam na jutro - zobaczymy czy te niezwymiotowane resztki leku coś zadziałały. Współczuję i Tobie i Maluchowi. Szybkiego powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: Trace cierpliwosc!!! 13.11.05, 13:14 Rzeczywiscie masz problem. Z tego co wywnioskowalam to twoje male ma jakies 7 miesiecy. Poloz dziecko na pleckach i zlap skore na brzuszku jesli mozesz to zrobic i jesli uda ci sie zlapac duzy kawalek skory oznacza to zagrozenie odwodnieniem.Bezpiecznie mozesz podac mu gastrolit. To taki lek w saszetkach(u nas bez recepty). Uchroni on twoje dziecko przed utrata mineralow i odwodnieniem. Nawet jesli zwymiotuje, troche w organizmie go zostanie.Przy zapaleniu migdalow tak malemu dziecku lekarze podaja antybiotyk!(no ale ja nie jestem lekarzem).Mojemu malemu gdy mial 8 miesiecy lekarz kazal psikac w gardelko tantum verde(tez mial zapalenie migdalkow, zmniejsza bol i obrzek) Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: Trace cierpliwosc!!! 13.11.05, 13:56 Sluchaj ale przeciez sa srodki przeciwwymiotne homeopatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: Trace cierpliwosc!!! 13.11.05, 19:52 Wiem, ze nie widzialas, mam 2 synkow, ale dziewczynka tez by sie przydala! Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Trace cierpliwosc!!! 13.11.05, 22:39 Aga wiem że trudno ale musisz byc spokojna za was dwoje - a nawet troje.gastrolit jest okropny w smaku jeśli chcesz go podać to licz się z tym że gabrys od razu zwymiotuje - Kuba wcale nie chciał wypic szczerze mówiąc ja tez nie mogłam przełknąc, na opakowaniu jest napisane żeby tego nie słodzić, ale nawet jak posłodziłam to było okropne. w aptece możesz kupic jakąś multiwitamine w kropelkach dla dzieci u nas jest cebion multi albo zwykły Vibovit bobas - lub holenderski odpowiednik - mozesz to spokojnie dosłodzic lekko cukrem. jeśli bedziesz podawała witaminy - moga byc kwaśne więc nie dawaj ich bezpośrednio na język - najlepiej dodaj do picia lub mleka. a zupka tez wymiotuje? bo może spróbuj dawać gaby więcej zupy lub innych warzyw i daj sobie spokój z mlekiem np na jeden dzień - nic mu sie nie stanie. nie wiem jak jeszcze Cie uspokic - w polsce poszłabyś do lekarza i doradziłby Ci cos, a nawet jak nie to mogłabyś jechać wieczorem na dużur do szpitala. Może idz do lekarza wcześniej , juz jutro? bądż dzielna moja droga koleżanko jest jeszcze jedna opcja wypróbowana przez kilka znanych mi matek - nie dać nic do jedzenia, tylko pic np przez jeden dzień, albo sam kleik ryżowy na wodzie - to akurat była dieta kubusia w szpitalu przy okajzi nieżytu żołądkowo jelitowego trzymaj sie jakos i daj znac jak sie czuje gaby Odpowiedz Link Zgłoś
agagaby Juz plonie !!! 18.11.05, 09:48 --No i wczoraj moj dzidzia wypil w sumie az 1000 ml plynow! Jak nigdy przedtem. I soczek z niekapka mu smakuje i obiadki znow je. Jaki on jest przy tym wesolutki! Jeszcze kaszelek go meczy ale podejrzewam , ze za pare dni zniknie. Trzymajcie sie , papapapapap Najnowsze fotki Gabriela Gaby ma juz... Odpowiedz Link Zgłoś