lady.ms 23.11.05, 22:11 czy oddajecie rzeczy albo zabaki po waszych maluchach do domow samotnej matki albo tego typu placowek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misz098 Re: fORMA POMOCY 23.11.05, 22:17 Owszem ja oddaję, mam kilka biednych rodzin, którym pomagam. Oprócz tego są punkty, gdzie można oddac praktycznie wszystko, bo wszystko sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.ms Re: fORMA POMOCY 23.11.05, 22:21 driadea nie oddaje a poucza innych ze maja byc dobrzy Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: fORMA POMOCY 23.11.05, 22:26 a czy ty zamierzasz tutaj egzaminować z dobroci, czy pytasz z ciekawości? Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: fORMA POMOCY 24.11.05, 08:10 lady.ms napisała: > driadea nie oddaje a poucza innych ze maja byc dobrzy driadea pomaga innym Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: fORMA POMOCY 25.11.05, 10:52 Piękne podsumowanie, dziękuję serdecznie. Nigdy nie oddawalam niczego do domów samotnej matki, domów dziecka czy innych tego typu placowek, ale to wcale nie znaczy, że nie potrafię być dobrym człowiekiem. Ponadto - nigdy nikogo nie pouczałam (poza sprawami czysto formalnymi- regulamin, wyszukiwarka - a i to robiłam zawsze jako moderator a nie "zwykła" driadea). Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
lady.ms Re: fORMA POMOCY 23.11.05, 22:31 pytam bo chce oddac i niewiem czy to dobry pomysl, czy mnie ktos nie pogoni ze moze stare rzeczy oddaje czy cos, czy jest taka pomoc potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: fORMA POMOCY 23.11.05, 22:35 nie oddawaj rzeczy zniszczonych, takich, do których trzeba coś przyszyć, wszyć, które trzeba zreperować "i będą jak nowe" pomoc ma być pomocą, a nie upchnięciem starych łachów, które żal wyrzucić jeśli te rzeczy mogłabyś z czystym sumieniem zaproponować koleżance albo sąsiadce w trudnej sytuacji - komuś, kogo znasz - to oddaj jeśli nie - lepiej wystaw koło śmietnika Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: fORMA POMOCY 23.11.05, 22:34 nie pogoni pod warunkiem,ze będą to rzeczy czyste i w dobrym stanie a jak masz wątpliwosci to najpier zadzwoń Odpowiedz Link Zgłoś
kas2 to jest problem 25.11.05, 09:30 ja mialem ten sam problem chcialam oddac mase ciuchow 10 kartonów plus akcesoria typu wozek krzesełko łóżeczko z wyposażeniem tone zabawejk itd oddawałąm najpier mamą z forum oddam/przyjmę -a potem co lepsze znajdowalam na allegro potem probowalam w domu samotnej matki ale tam mnie wysmiali ze nie nowe ze uzywane i ze oni raczej sponsorow maja, wkoncu natrafilam na dom malego dziecka w krakowie zawiozlam przyjeli wszysciutko bnardzo sie cieszyl szvczegolnie maluszki z abawek pani kierownik dała nam dyplom dla coreczki i wszystko milo i super teraz cokolqwiek ma tam zawożę Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: fORMA POMOCY 25.11.05, 10:19 Kilka razy oddałam do DSM. Rada - znajdź taki gdzie się nie przelewa, sponsorów nie ma, gdzieś na prowincji. Bo w wielkim mieście rzeczywiście Cię wyśmieją a na prowincji gdzie nikt nie sponsoruje, mamy będą wdzięczne i za używane rzeczy, oczywiście jeśli są czyste i w dobrym stanie. Jeśli chcesz, postaram się odszukać adres do takiego domu w Stargardzie Szczecińskim, gdzie wysyłałam ciuszki. Bo już nie wysyłam, od kiedy mojej niani urodził się wnuczek oddaję dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaleta76 Re: fORMA POMOCY 25.11.05, 10:27 na pewno nikt Cie nie pogoni.mozna zaniesc do szpitala na oddział dzieciecy, na onkologie- ale nie pluszaki, tam tego naprawde potrzeba, a fajnie jest jak widzi sie usmiech dziecka na twarzy.popieram jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
lady.ms Re: fORMA POMOCY 25.11.05, 10:56 dzieki za rady juz znalazlam taki DSM 15 km od mojego miasta prowadzony przez siostry zakonne, chetnie wezma poniewaz maja bardzo trudna sytuacje, dziweczyna nie wychodzi na zawnatrz bo nie ma kurtki, smutne pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś