kasia700 02.01.06, 17:50 Drogie mamy mam pytanie-za tydzień wybieram się z synkiem 4 latka na testy skórne.Proszę o podpowiedż co czeka dziecko kiedy faktycznie zostanie stwierdzone,że jest na coś uczulony. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajan13 Re: testy na alergię 02.01.06, 18:14 podforum 'ALERGIE' forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=578 Odpowiedz Link Zgłoś
iskra14 Re: testy na alergię 02.01.06, 22:12 Mój Misiek jest na lekach 9ocywiście z przerwami). Muszę przyznać, że jest lepiej. Wcześniej przez kolejne 2 lata na przełomie kwietnia i maja oraz maja i czerwca przeechodzilismy zapalenie gardła z antybiotykami. W tym roku tego nie było. Ale wszystko zalezy od tego, na co mały jest uczulony. u nas to przede wszystkim trawy drzewa i zboża. Średnio co 2 - 3 miesiace jestesmy u alergologa, co nie znaczy, ze cos sie dzieje. Po prostu kontrol, ewentualnie zmiana leków, wyeliminowanie ich lub podanie - w zalezności od potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia700 do iskra 14 03.01.06, 17:44 Niewiem jeszcze na co jest uczul.bo w sobotę dopiero idę na testy.Będę wdzięczna za informację jak to się odbywa i ile razy się powtarza.Czy po wynikach od razu dziecko dostaje leki, czy są jeszcze jakieś dodatkowe badania np.badanie krwi,ewentualnie coś innego?.Pozdrawiam- mama 4-latka Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: do iskra 14 04.01.06, 15:07 Moja corka miala robione testy 2 tyg. temu. Trwalo to pol godziny. Pani dokotor wpuscila 20 alergenow, trzeba bylo odczekac 20 min i juz byly wyniki. Po prostu ten alergen, ktory uczula urosnie w babel. Leki jak najbardziej mozna przepisac odpowiednie, jak juz wiadomo co uczula. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia700 Do aniaop 05.01.06, 18:39 Domyślam się,że u Was na tym się skończyło.A nie wiesz przypadkiem na czym polega odczulanie?. i przy jak dużym nasileniu alergii się stosuje? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Do aniaop 06.01.06, 08:09 Odczulanie polega na podawaniu specjalnie skonstruowanej szczepionki dla danej osoby, odczulajacej na dany alergen (moj siostrzenic bierze). Lekarka powiedziala jednak, ze nigdy nie stosuje sie odczulania ponizej 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia700 Re: Do aniaop 06.01.06, 14:37 Dzięki za informacje.Pewnie jutro się wyjaśni bo idę na testy.Mój synek ma 4 latka i mam nadzieję,że odczulanie nie będzie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś