mooh 09.02.06, 21:30 moje drogie forumowe koleżanki. Nie ma Was, a ja znowu siedzę na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z1mka Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 21:33 wyobraź sobie, że ja też, czego szukasz i w jakim przedziale cenowym? Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 21:39 Książki, ubrań dla Zosi, krzesełka do karmienia. Różnych rzeczy. Znowu kupię za dużo ciuchów, al niektóre są tak słodkie, że nie mogę się oprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 21:44 ja się zastanawiam nad matą edukacyjną albo stolikiem edukacyjnym. Miśka jeszcze co prawda nie siedzi ale to chyba fajne jest... mnie się na przykład podoba, ja bym się bawiła Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 21:50 Mata już Ci się chyba nie za bardzo opłaca. Już niedługo Twoja mała będzie wolała siedzieć i bębnić w coś. Będziesz i tak musiała zdeinstalować łuki, żeby się na nich nie wieszała. Chyba, że coś niedrogiego, tak na miesiąc, czy dwa... Odpowiedz Link Zgłoś
alcia76 Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 21:55 Ojjj allegro kolejny nalog - ale czy jest jakis odwyk od tego.A krzelko ostanio kupione, drewniane co potem stolik sie robi.Z allegro - oczywicie.W razie zainteresownia moge polecic) Ala Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 22:01 Teraz, jak je jeszcze niedużo, karmię ją w spacerówce. Gdy nauczy się siedzieć jak człowiek, kupię chyba coś takiego: www.sklep.babymoose.pl/product_info.php?products_id=53 Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 22:14 Mooh, jestes pewna? ladne to jest i oryginalne ale nie ma kolek i tacki!!bez tego pierwszego ostatecznie mozna jakos przezyc ale bez tego drugiego nie.Jak Kluska bedzie sama jadla np kluski?Chyba ze mozna tacke dokupic jak poduszki ale wtedy starsznie to drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 22:17 A nie może przy stole? Ja sie nie znam, ale tak sobie myślałam, że to by mogło tak być. Ale może głupio myślałam. Sama już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 22:28 hehehe, no nie bardzo przy stole.Chyba, ze Klusia bedzie od razu jadla z talerzyka nozem i widelcem Tzn w zasadzie wszystko mozna ale po co utrudniac sobie zycie?Nie lepiej zeby miala swoj "stoliczek" na ktorym bedzie rozciapna marchewka, rozjechane maslo, wgnieciona szyneczka itp itd?Poza tym bedzie chciala wszystko inne ze stolu a tak bedzie siedziala sobie obok was jak pelnoprawny obywatel i miala swoje krolestwo. A jakbyscie chcieli gdzies pojechac i zabrac krzeselko? nie wszedzie mozna jesc prosto ze stolu. Ale to sa moje luzne uwagi, byc moza takie krzeselka sie tez sprawdzaja.Tylko za co tam tyle kasy??? Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 22:29 my też stoimy przed kupnem krzesełka i to wydje mi się nieadekwatne do ceny. Bo faktycznie trohcę mało praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Ech, baby 09.02.06, 22:32 Wodę z mózgu mi zrobiły, no. A ja sie już tak cieszyłam, że decyzja podjęta. I znowu muszę się głowić, jakie wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 22:34 dziewczyny, zobaczcie krzeselko Mateusza, Wenus i Enja tez takie maja.Sa naprawde super, bardzo ladnie wykonane, zadna tandeta, kolka, sciagana tacka, regulowane oparcie i wysokosc, podnozek, skladane do samochodu,pasy, dosc duze i wygodne (miekkie) i cena ok 300zl zalezy gdzie. Jezeli tyle planujecie wydac a nie ma to byc zestaw drewaniany to te krzeselka sa naprawde warte polecenia! Tacka sie przydaje rowniez do postawienia zabawek,niekapka, czy chocby uderzania wen raczka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=31771829&wv.x=2&a=35390112 Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 22:38 ja właśnie o czymś takim myślałam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 22:44 no widzisz to sie nie ma co zastanawiac, bo zostaje albo IKEA albo drewniane krzeselko+stoliczek albo np Peg Perego za 800zl Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: Przez Was pójdę z torbami 09.02.06, 23:45 To poradzcie mi proszę, maty raczej nie, to moze porządny stolik edukacyjny jej sprawię! Bo chcę mieć porządnie wyedukowane dziecko, chcę by mówiła w wieku 10 m-cy, w wieku 2 lat biegle władała trzema jezykami i miala skończone 3 grupy przedszkola, w wieku 5 lat chciałabym opłacic jej korepetycje do matury... a 10 lat na studia, to do 25 zrobi pare tych fakultetów... Krzeselko mam takie zwykłe drewniane "po dzieciach". moze być jako krzeslko, albo jako wagonik... bardzo porzadny sprzęt, wiem, ze mozna gdzieś takie kupić. W biedronce np byly kiedys za jakies 100 zet. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Przez Was pójdę z torbami 10.02.06, 09:55 tak, my Ci poradzimy a potem Twoje dziecko bedzie madrzejsze od naszych i zgarnie wszystkie swiatowe nagrody z Noblem wlacznie!nie ma tak!! Na mate juz jest "za stara", stoliczek edukacyjny tzn co??dziewczyny kiedys polecaly "muzyczny ocean" o ile nie pokrecilam nazwy.To moze byc jak dziecko lezy, potem pelza i postawic dla dziecka stojacego tez mozna.Wiele mam bylo zachywconych, bo dziecko sie tym dlugo bawilo.Tez o tym myslalam ale w sumie nie kupilam bo zmielismy inne wydatki. Mozesz tez kupic dmuchany walek z kulkami w srodku, dzieci bardzo lubia sobie go podtrzucac, lapac rekami i nogami, jest duze i lekkie,Matek uwielbial sie z nim "silowac".Potem sie przydaje rowniez jak dziecko sie porusza, u nas niestety waleczek nie doczekal tych czasow bo zostal przebity A to jest ten Muzyczny Ocean: allegro.pl/show_item.php?item=83843199 Walek, np taki: allegro.pl/show_item.php?item=82527956 Odpowiedz Link Zgłoś
agga_27 Zimka 10.02.06, 12:39 My się skusiliśmy na Muzyczny Ocean i jesteśmy zadowoleni,bo Julka jest zadowolona Kupiliśmy jak miała jakieś 4 miesiące i bawi się do dzisiaj, teraz już stoi przy nim rozłożonym w formie stoliczka. Uważam że to dobry zakup, bo starcza na długo, no i się dziecku tak szybko nie znudzi (a Julce się zabawki niestety dośc szybko nudzą), bo ciagle odkrywa w tej zabawce coś nowego. Córeczka mojej znajomej ma z kolei coś takiego: www.allegro.pl/show_item.php?item=84599656 i to jest dopiero Hit! Jak tylko do nich przyjdziemy to Julka rzuca się dosłownie na ten stolik, ale to zabawka juz raczej dla takich 8-9 miesięczniaków. A mata edukacyjna słuzyła u nas gdzieś do * miesiąca, tylko my mieliśmy jakąś tam zwykłą, żadne Tiny Love, a jej plusem jest to, że pałąki są dosyć wysokie i wystarczy na dłużej, najpierw jak Julka leżała to zawieszaliśmy na niej różne nisko zwieszające się zabawki, by mogła ich dosięgnąć, potem już na tej macie samodzielnie siedziała i się bawiła, a teraz już zaczyna odkrywać uroki różnych zakamarków w pokoju i mata poszła w kąt. Odpowiedz Link Zgłoś
agga_27 Re: Zimka 10.02.06, 12:41 <A mata edukacyjna słuzyła u nas gdzieś do * miesiąca,> hi hi, to nie miało znaczyć "wstaw pasujące" ale do ok. 8 miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Zimka 10.02.06, 12:43 fajny ten stoliczek) w ogole te wszystkie zabawki sa super a ja jestem swiezo po rozdziale w "Jezyku Dwulatka" wlasnie o zabawkach i ze zadna zabawka nie zastapi waleczka po papierze toaletowym, kartonu czy cedzaka, bo zabawka ma okreslone znaczenie np nacisnac, przesunac itp a taki karton moze miec sto roznych zastosowan..... Wiec ide do sklepu po jakis karton Odpowiedz Link Zgłoś
agga_27 Re: Zimka 10.02.06, 12:56 z tymi kartonami i pudełkami to rzeczywiście prawda, na szczęście Julka jeszcze garnków nie odkryła, ale to chyba tylko kwestia czasu. A propos "Języka dwulatka" Mmala, warto kupić? Są tam jakies złote rady, jak w "Języku niemowląt"? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Zimka 10.02.06, 13:31 Sa aczkolwiek jestem na drugim rozdziele bodajze, bo teraz zamiast czytac jak dziecko spi, to siedze na necie. Jak "Jezyk Niemowlat" Ci sie podobal, to "Jezyk Dwulatka" tez Ci sie spodoba. Ja juz wylapalam pare rzeczy, ktore moglabym robic inaczej ale z wiekszoscia narazie sie "pokrywam") Nie wiem czy widzialas moj watek, w kazdym razie na www.kdc.pl jest za 9,90. Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Zimka 10.02.06, 21:21 ja juz przeczytałam "dwulatka". polecam. Obie książki maja w sobie perełki. Ano i właśnie teraz promocja promocji - cena 9,90 w Klub dla ciebie (ja kupowiałam rok temu w promocji po 14,90) Odpowiedz Link Zgłoś
agga_27 Re: Zimka 10.02.06, 23:27 dzięki dziewczyny, pewnie sie też skusze i zakupię, w końcu to taniej niz za rajstopki Odpowiedz Link Zgłoś