kubona Re: czy dostanę z MOPS pit 11? 15.02.06, 12:13 kuba wysłał za szybko. nie wiem czy mi przysla a chcę juz zanieśc do księgowej pity do rozliczenia. i drugie pytanie- czy instalację internetu tez mogę odliczyć od poddatku?. czy tylko opłaty abonamentowe? Odpowiedz Link Zgłoś
be-ko Re: czy dostanę z MOPS pit 11? 15.02.06, 12:14 Też miałam wczoraj ten problem Zasiłki itp. z MOPSu nie podlegaja opodatkowaniu, co innego "kuroniówka" i chyba zasiłki z ZUSu (np. macierzyński) Właśnie w tej sparwie za godzine jadę do ZUSu Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 be-ko 15.02.06, 12:25 to znowu ja czy mozesz zapytac z Zusie czy oni przyslaja pit za macierzynski i chorobe (tzn ciaze przed porodem) czy jakos tam sie rozliczaja z zakladem pracy i wszystko to bedzie na picie z pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
agus8 Re: z paracy:) 15.02.06, 12:43 ja po macierzynskim dostalam wszytko z pracy w pit 11, pracodawca musi ci wystawic ten pit, Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: z paracy:) 15.02.06, 12:46 Agus, ja juz dostalam pit z pracy i wlasnie sobie policzylam i faktycznie pasuje.Troche mnie zmylila niska kwota przychodu (hehehe)ale przeciez "pracowalam" tylko do sierpnia, potem wychowawczy. Wiec juz moge sie brac za liczenie papierowtzn moja przyjaciolka ksiegowa Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek11 MOPS nie wystawia PITu 11... 15.02.06, 13:23 ...dlatego, że wszystkie świadczenia z pomocy społecznej są nieopodatkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 internet 15.02.06, 13:33 instalacje nie.Tylko abonament.Ale i tak nie wszystko sie zmiesci, przynajmniej w naszym przypadku, my w 2005 placilismy 70 zl abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: internet 15.02.06, 15:46 dopiero teraz sobie uświadomłam, że te świadczenia nie są opodatkowane ale gapa ze mnie..... Odpowiedz Link Zgłoś