hipcia5 25.03.06, 14:01 no czekam i czekam mam średnio 3 skurcze dziennie i jakoś nic nie chce sie urodzić. Chyba Dawidkowi sie nie spieszy. chyba zaczne dziś odkurzać i umyję wszędzie podłogi to może coś sie ruszy.Ludzie jaka ja niecierpliwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renatka_sz Re: czy ja kieyś urodzę? 25.03.06, 14:10 i sobie herbatki malinowej zaparz)) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: czy ja kieyś urodzę? 25.03.06, 15:05 Jak byłam w ciąży to też myślałam, że kiedyś nie urodzę. I chyba rzeczywiście bym nie urodziła. Dopiero 26 dni po terminie lekarze zrobili mi cesarskie cięcie, bo tętno dziecka już słabło i jak się okazało wody płodowe były całe zielone. To tak gwoli pocieszeniu . Jak jesteś po terminie to idź do szpitala i domagaj się oksytocyny. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: czy ja kieyś urodzę? 25.03.06, 16:10 masz jeszcze całe 5 dni! no chyba, że chcesz nawiać do szpitala przed meżem i pozostałą dwójką? Odpowiedz Link Zgłoś
hipcia5 Re: czy ja kieyś urodzę? 25.03.06, 17:26 mam jeszcze czas ale skóra na plecach mnie już boli!iwogóle brzuch mam już na kolanachi wogóle wszystko mnie już denerwuje... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: czy ja kieyś urodzę? 25.03.06, 17:32 Hipcia, pomysl sobie, ze niedaleko, bo we Wroclawiu jest podobna mama z brzuszkiem, ktora jest dwa dni po terminie i zeby nie myslec o glupotach sprzata cale mieszkanieTo moja kolezanka, od ktorej wlasnie dostalam smsa w odpowiedzi na moje pytanie czy sie juz rozmnozyla Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: mmala 25.03.06, 17:54 chyba jakaś epidemia, moja przenosiła 5 dni sezon na porody po terminie) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: mmala 25.03.06, 18:52 Wiolka, zimno na dworze, co sie maluchy maja spieszyc.Moja kolezanka dzwonila do mnie z tydzien temu "dzwonie,zebys mi powiedziala,zebym sie nie bala")Alez czego tu sie bac Jendo musze szczerze przyznac...NIE ZAZDROSZCZE samego porodu i tego co jest po (w sensie fizjologicznym i psychicznym).A zazdroszcze malenstwatfu, przez lewe ramie, bo malenstwo sie jeszze nie urodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: mmala 25.03.06, 18:55 fakt, jak zobaczyłam Olka to zmiękłam strasznie, taki słodziak nieporadny i wiotki, szok po prostu! samego porodu jej nie zazdroszcze, zwłaszcza ze nie szło jej parcie i wyciągali go próżnociągiem i mimo, że rodziłam o wiele, wiele dłuzej, to chyba jakoś lepiej to zniosłam, sądząc po tym co opowiadała Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: mmala 25.03.06, 19:00 proznociag to dla mnie jakas abstrakcja! czy dzieci z takich porodow nie sa pod opieka neurologa? cos mi sie obilo o uszy jak jeszcze buszowalam na forum Rehabilitacja Dzieci.A maly Olek mial usg glowy? bo pisalas ze ma ONM.Wiesz, pewnie dlatego on taki spokojny (jezeli nadal jest), bo dzieciaki z ONM sa takie wiotkie, 'leniwe', malo energiczne i wolniej sie rozwijaja ruchowo.Czy on jest rehabilitowany?fajnie jakby Twoja kolezanka chodzila z nim na basen jak bedzie mial z 4 m-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: mmala 25.03.06, 19:05 co do USG to nie wiem, spokojny jest niesamowicie, lekarze nic jej nie mówili, twierdzili, ze wszystko ok, a ja na pewno nie będę jej straszyć, wiesz jak to jest, strasznie jest wrażliwa na tym punkcie i myślę, że jedyną osobą która moze jej cokolwiek powiedzieć to lekarz. co do basenu, to niestety nie ma w okolicy takiego, na który mozna by chodzić z takim maleństwem, gdyby był to na 200% tato Kasi by na nim był! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: mmala 25.03.06, 19:14 Nie, pewnie ze nie masz jej co straszyc.Ale skoro ONM zostalo stwierdzone, to co dalej? a moze nie jest zbyt silne i stwierdzili,ze nie beda go rehabilitowac na zapas.W sumie to i dobrze, po co dziecko meczyc. Jakby kiedys Twoja kolezanka sie tym interesowala to znalazlam w necie taka mala broszurke o tym jak powinno sie prawidlowo obslugiwac niemowleta, zwlaszcza z problem napiecia miesniowego.Bardzo fajne, latwe myki, ktore moga zapobiec poglebianiu ONM czy WNM.Pokazuje (z niemowlaczkiem) rehabiltant Bobath z CZD.Jest gdzies w sieci. Znalazlam ja niestety za pozno, jak juz na wieszkosc rzeczy bylo za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: mmala 25.03.06, 19:19 myśle, ze chętnie skorzysta z czegos takiego, jak pamiętasz gdzie szukać to daj namiar. co do tego jak silne jest to nie mam pojęcia, miał odjęty 1 punkt za to, a w sumie miał 8, moze na rehabilitacje jest po prostu za wcześnie, pójdzie do kontroli to się dowie. strasznie ma jeszcze śmieszną główkę po tym zabiegu, taki szpic i pod skórą wodę Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: mmala 25.03.06, 22:17 ale ta glowka chyba sama dojedzie do siebie, czy cos beda z nia robiac? z ta woda???Biedne malenstwo. Mysle,ze jak juz przy urodzeniu zobaczymy ONM to musi cos byc na rzeczy.Zazwyczaj to pozniej wychodzi. Poszperam za ta broszurka i jak znjade to Ci wysle. Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: mmala 25.03.06, 22:39 www.wczesniak.pl/publikacje/Poradnik-srodek.pdf Mmala, czy to może to? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: mmala 25.03.06, 22:51 kurcze, cos nie moze mi sie zaladowac, jak jest tam taki mily pan z broda to to. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: dzieki dziewczyny 26.03.06, 10:05 druknę jej i zaniosę w poniedziałek, a z główką bedzie ok, wróci do normy za jakiś cza, tyle że wyglądał nie szczególnie, ale juz mija Odpowiedz Link Zgłoś
asia710 Re: czy ja kieyś urodzę? 25.03.06, 17:33 a swiadomosc ze to juz zaraz tylko ze.. nie znasz dnia i godziny pewnie jest bardzo irytujaca? trzymam kciuki, bedzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: no nie! 25.03.06, 20:48 a bo to takie wstrętne buszmenki są! Hipciu, nie przejmuj się, na pewno urodzisz WKRÓTCE Odpowiedz Link Zgłoś