Dodaj do ulubionych

czy ja kieyś urodzę?

25.03.06, 14:01
no czekam i czekamwink mam średnio 3 skurcze dziennie i jakoś nic nie chce sie
urodzić. Chyba Dawidkowi sie nie spieszy. chyba zaczne dziś odkurzać i umyję
wszędzie podłogi to może coś sie ruszy.Ludzie jaka ja niecierpliwawink!!!
Obserwuj wątek
    • renatka_sz Re: czy ja kieyś urodzę? 25.03.06, 14:10
      i sobie herbatki malinowej zaparzsmile))
    • koza_w_rajtuzach Re: czy ja kieyś urodzę? 25.03.06, 15:05
      Jak byłam w ciąży to też myślałam, że kiedyś nie urodzę. I chyba rzeczywiście
      bym nie urodziła. Dopiero 26 dni po terminie lekarze zrobili mi cesarskie
      cięcie, bo tętno dziecka już słabło i jak się okazało wody płodowe były całe
      zielone. To tak gwoli pocieszeniu wink.
      Jak jesteś po terminie to idź do szpitala i domagaj się oksytocyny.
    • wiolkak Re: czy ja kieyś urodzę? 25.03.06, 16:10
      masz jeszcze całe 5 dni!
      no chyba, że chcesz nawiać do szpitala przed meżem i pozostałą dwójką?wink
    • hipcia5 Re: czy ja kieyś urodzę? 25.03.06, 17:26
      mam jeszcze czas ale skóra na plecach mnie już boli!iwogóle brzuch mam już na
      kolanachsmilei wogóle wszystko mnie już denerwuje...
      • mmala6 Re: czy ja kieyś urodzę? 25.03.06, 17:32
        Hipcia, pomysl sobie, ze niedaleko, bo we Wroclawiu jest podobna mama z
        brzuszkiem, ktora jest dwa dni po terminie i zeby nie myslec o glupotach sprzata
        cale mieszkaniesmileTo moja kolezanka, od ktorej wlasnie dostalam smsa w
        odpowiedzi na moje pytanie czy sie juz rozmnozylawink
        • wiolkak Re: mmala 25.03.06, 17:54
          chyba jakaś epidemia, moja przenosiła 5 dnismile
          sezon na porody po terminiesmile)
          • mmala6 Re: mmala 25.03.06, 18:52
            Wiolka, zimno na dworze, co sie maluchy maja spieszyc.Moja kolezanka dzwonila do
            mnie z tydzien temu "dzwonie,zebys mi powiedziala,zebym sie nie bala"wink)Alez
            czego tu sie bacwink
            Jendo musze szczerze przyznac...NIE ZAZDROSZCZE samego porodu i tego co jest po
            (w sensie fizjologicznym i psychicznym).A zazdroszcze malenstwasmiletfu, przez
            lewe ramie, bo malenstwo sie jeszze nie urodzilo.
            • wiolkak Re: mmala 25.03.06, 18:55
              fakt, jak zobaczyłam Olka to zmiękłam strasznie, taki słodziak nieporadny i
              wiotki, szok po prostu!
              samego porodu jej nie zazdroszcze, zwłaszcza ze nie szło jej parcie i wyciągali
              go próżnociągiem i mimo, że rodziłam o wiele, wiele dłuzej, to chyba jakoś
              lepiej to zniosłam, sądząc po tym co opowiadała
              • mmala6 Re: mmala 25.03.06, 19:00
                proznociag to dla mnie jakas abstrakcja! czy dzieci z takich porodow nie sa pod
                opieka neurologa? cos mi sie obilo o uszy jak jeszcze buszowalam na forum
                Rehabilitacja Dzieci.A maly Olek mial usg glowy? bo pisalas ze ma ONM.Wiesz,
                pewnie dlatego on taki spokojny (jezeli nadal jest), bo dzieciaki z ONM sa takie
                wiotkie, 'leniwe', malo energiczne i wolniej sie rozwijaja ruchowo.Czy on jest
                rehabilitowany?fajnie jakby Twoja kolezanka chodzila z nim na basen jak bedzie
                mial z 4 m-ce.
                • wiolkak Re: mmala 25.03.06, 19:05
                  co do USG to nie wiem, spokojny jest niesamowicie, lekarze nic jej nie mówili,
                  twierdzili, ze wszystko ok, a ja na pewno nie będę jej straszyć, wiesz jak to
                  jest, strasznie jest wrażliwa na tym punkcie i myślę, że jedyną osobą która
                  moze jej cokolwiek powiedzieć to lekarz.
                  co do basenu, to niestety nie ma w okolicy takiego, na który mozna by chodzić z
                  takim maleństwem, gdyby był to na 200% tato Kasi by na nim był!smile
                  • mmala6 Re: mmala 25.03.06, 19:14
                    Nie, pewnie ze nie masz jej co straszyc.Ale skoro ONM zostalo stwierdzone, to co
                    dalej? a moze nie jest zbyt silne i stwierdzili,ze nie beda go rehabilitowac na
                    zapas.W sumie to i dobrze, po co dziecko meczyc.
                    Jakby kiedys Twoja kolezanka sie tym interesowala to znalazlam w necie taka mala
                    broszurke o tym jak powinno sie prawidlowo obslugiwac niemowleta, zwlaszcza z
                    problem napiecia miesniowego.Bardzo fajne, latwe myki, ktore moga zapobiec
                    poglebianiu ONM czy WNM.Pokazuje (z niemowlaczkiem) rehabiltant Bobath z
                    CZD.Jest gdzies w sieci.
                    Znalazlam ja niestety za pozno, jak juz na wieszkosc rzeczy bylo za pozno.
                    • wiolkak Re: mmala 25.03.06, 19:19
                      myśle, ze chętnie skorzysta z czegos takiego, jak pamiętasz gdzie szukać to daj
                      namiar.
                      co do tego jak silne jest to nie mam pojęcia, miał odjęty 1 punkt za to, a w
                      sumie miał 8, moze na rehabilitacje jest po prostu za wcześnie, pójdzie do
                      kontroli to się dowie.
                      strasznie ma jeszcze śmieszną główkę po tym zabiegu, taki szpic i pod skórą wodę
                      • mmala6 Re: mmala 25.03.06, 22:17
                        ale ta glowka chyba sama dojedzie do siebie, czy cos beda z nia robiac? z ta
                        woda???Biedne malenstwo.
                        Mysle,ze jak juz przy urodzeniu zobaczymy ONM to musi cos byc na
                        rzeczy.Zazwyczaj to pozniej wychodzi.
                        Poszperam za ta broszurka i jak znjade to Ci wysle.
                        • xemm1 Re: mmala 25.03.06, 22:39
                          www.wczesniak.pl/publikacje/Poradnik-srodek.pdf Mmala, czy to może to?
                          • mmala6 Re: mmala 25.03.06, 22:51
                            kurcze, cos nie moze mi sie zaladowac, jak jest tam taki mily pan z broda to to.
                            • mmala6 otworzylam, to jest wlasnie to. 25.03.06, 23:04

• wiolkak Re: dzieki dziewczyny 26.03.06, 10:05
                                druknę jej i zaniosę w poniedziałek, a z główką bedzie ok, wróci do normy za
                                jakiś cza, tyle że wyglądał nie szczególnie, ale juz mija
      • asia710 Re: czy ja kieyś urodzę? 25.03.06, 17:33
        a swiadomosc ze to juz zaraz tylko ze.. nie znasz dnia i godziny pewnie jest
        bardzo irytujaca? trzymam kciuki, bedzie dobrze!!!
        • hipcia5 no nie! 25.03.06, 20:37
          zbuszowały mi wątek znowusmile
          • wenus.z.willendorfu Re: no nie! 25.03.06, 20:48
            a bo to takie wstrętne buszmenki są!

Hipciu, nie przejmuj się, na pewno urodzisz WKRÓTCE wink
            • agagaby Re: no nie! 25.03.06, 22:12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka