Dodaj do ulubionych

Bylam u kadernika

27.03.06, 13:26
tzn u czeskiego fryzjera. Chyba mi odbilo, ze poszłam. No i mam za swoje,nie
dosc, ze siedzialam tam 3 godz, bo laska sie najpierw o 20 min spoznila, potem
gadala przez tel a jedna reka mi wlosy myla, potem wykonala chyba z 10
telefonow jeszcze, wypalila z 6 papierosow, grrr, to jeszcze wygladam jak z
tego ich smiesznego programu "Wypadasz skvele". Dramat. Miala mi wloski
wyrownac i nalozyc farbe, a mam fryzure asymetryczna, krotka, wszystko mi
sterczy, wygladam jak jakas nastolatka, co sie z domu wyrwala wreszcie. Bede
musiala isc w Krakowie do Karola, moze mnie uratuje...Zachcialo mi sie. To mam
za swoje teraz.
Obserwuj wątek
    • mooh Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 13:34
      Łączę się w bólu, Pam. Mnie też pokarało za grzeszne schlebianie własnej
      próżności smile Było wyglądać jak podstarzała pensjonarka z włosami mysiego
      koloru, związanymi w kucyk. A teraz mam na głowie coś krótkiego, mocno
      wystrzępionego, i jak nie ułożę codziennie rano, to wyglądam jak miotła.
    • xemm1 Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 13:34
      czyli przyszła wiosna wink nowy image smile...eee na pewno nie jest tak źle,
      możesz rzucisz fotką to ocenimy...
      a muż widział? Jak wrażenia?
    • mmala6 Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 13:34
      Pam, ja bym chciala wygladac jak nastolatkasmile)
      • xemm1 Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 13:35
        Mmala ale Ty młodziutko wyglądasz, nie przesadzaj smile
        • mmala6 Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 13:38
          hehehe, Xemm, dziekuje Ci bardzosmile

Chcialam tylko powiedziec ze za tydzien tj 04.04 koncze 30lat!!!!!!!!!!
          Bierzcie wolne i szykujcie sie na calonocna libacje alkoholowa!!!smile

p.s. ale zanim skoncze te 30lat to pojde do kadernika sie odmlodzicwink
    • z1mka Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 13:49
      Pam, ja też się z Tobą solidaryzujesmile
      Babska próżność u kadernika zrobiła ze mnie polską strzechęwink

To znaczy moze to i by ładnie wyglądało, tylko trzeba ułożyć, ja na układanie
      czasu nie mam to chodzę jak strach na wróble.

Mmala, to ty stara dupa jesteśwink))
      • mmala6 Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 13:59
        Stara ale zadowolonawink)
        choc nie z fryzury bynajmniej.Ale mam zamiar byc z pare dni.Tylko nie wiem jak i
        co zrobic na glowie,zeby bylo inaczej.
        • z1mka Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 14:06
          Tylko nie wiem jak
          > i
          > co zrobic na glowie,zeby bylo inaczej.

hehe, ja się nieraz zastanawiam, co zrobić W głowie, żeby było inaczej... smile
        • wenus.z.willendorfu Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 14:07
          mmala6 napisała:

> Stara ale zadowolonawink)
          > choc nie z fryzury bynajmniej.Ale mam zamiar byc z pare dni.Tylko nie wiem
          jak
          > i
          > co zrobic na glowie,zeby bylo inaczej.

To Pam może Ci polecić odmładzającego fryzjera wink
        • enja11 Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 14:08
          Ja też się do kadernika wybieramwink)))) Mam nadzieję, że będzie lepiej, a nie
          gorzej. Pam, może się nam jednak pochwalisz nowym wizerunkiem to ocenimy
          łaskawym okiem. A tak poza tym, to ja zawsze potrzebuję kilku dni, żeby się
          przyzwyczaić do nowej fryzury - na początku zawsze mam doławink) A farbujesz
          zawsze u fryzjera, czy sama też? Ja mam naturalny kolor, ale mnie korci
          zafarbować. Tylko przeraża mnie, że jak zacznę to już będę musiała zawszesad
          • mmala6 Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 14:09
            Enja, nie bedziesz musiala zawsze.Jak Ci sie nie spodoba, to jak kolor sie zmyje
            to zostaniesz przy tym co bylo przed.
            • pampeliszka Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 14:52
              Dzieki dziewczyny, zawsze czlowieka pocieszycie.
              Maz, owszem, widzial i sie ze mnie napierdala na całego. Ale dzielny byl, bo
              musial Malgola wziac na uczelnie z soba, bo myslelismy, ze wroce najpozniej po 2
              godz, a nie po 3!!! I nie marudził jakos bardzo z tego powodu, a mogl. Jak
              chcecie, to Wam potem zdjecia powysylam na skrzynki.
              • wiolkak Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 15:10
                Pam dawaj fotkę!!!!!!!!!!!!!
                • pampeliszka Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 15:13
                  Na razie nie mam, ale jak mi maz zrobi, to wysle. Tylko sie strasznie nie
                  smiejcie...
                  O ktorej pobudka dzisiaj, Wiolka?
                  • tropikalna jA CHCE TO ZOBACZYĆ-NIE BĘDĘ SIĘ ŚMIAĆ 27.03.06, 15:17
                    PEWNIE SE UROIŁAŚ TĘ STRASZNOŚĆ
                    PRZESTAŃ
                    MY TO OCENIMYsmile
                    • mmala6 Re: jA CHCE TO ZOBACZYĆ-NIE BĘDĘ SIĘ ŚMIAĆ 27.03.06, 15:21
                      tez chce zobaczyc, moze tez sie tak odmlodzewink)
                      • mooh Każda chce zobaczyć 27.03.06, 15:23
                        Rób fotę, Pam i ślij do koleżanek.
                  • wiolkak Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 15:22
                    o 8 nowego czasu, niemniej miło zobaczyć 8 na zegarku!smile
                    • pampeliszka Wiolka, 27.03.06, 15:24
                      napisalam Ci przepisy na salatki w watku o kawie z Kiniaskiem
                      Malgol dzis wstal o 7.45 nowego czasu, strasznie mi sie ta zmiana czasu spodobala.
                      Mmala, mysle, ze sie nie bedziesz chciala tak odmlodzic. Teraz juz wiem,
                      dlaczego tu jest tak tanio- za obcinanie i farbowanie zaplacilam 500 koron.
                      • mooh A ile to na złote? 27.03.06, 15:26

• mmala6 50zl?? 27.03.06, 15:32

• wiolkak Re: 50zl?? 27.03.06, 15:33
                            troszke wiecej, ale raczej mniej niz 60
                      • wiolkak Re: Wiolka, 27.03.06, 15:27
                        czytałam, czytałam, muszę sobie zapamietac ten wątek, bo niedługo caryca bedzie
                        świetowac, a nie zamierzam sie zaorac w kuchni
                        • pampeliszka Re: Wiolka, 27.03.06, 15:35
                          500 koron to jakies 70 zl w tej chwili, Wiolka myli Ci sie z koronami slowackimi...
                          • wiolkak Re: Wiolka, 27.03.06, 15:41
                            korona podrożała znaczy, kiedyś tak wychodziło, stare dobre czasy
                  • renatka_sz Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 15:37
                    Pam, wyslij, bo ja tez do fryzjera musze...
                    • xemm1 Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 17:36
                      Pam czy mąż zrobił Ci już fotkę??? Czekamy z niecierpliwością smile
                      • wiolkak Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 17:50
                        już miałam nadzieję, ze to Pam napisała żeby lecieć na poczte
                        • pampeliszka Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 19:24
                          juz wysylam
                          • z1mka Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 20:04
                            ja też chcę ja też.
                            W ogóle Wy wszystkie macie swoje zdjęcia, ja też bym chciała Was sobie pooglądać
                            i też mogę Wam fotki swoje wysłać, mam nawet kilka z ciąży a wy takie lubiciesmile
                          • z1mka Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 20:27
                            dostałam mejla, ale tak jakoś dziwnie, jakby całe zdjęcie nie doszło i widzę
                            tylko kawałek czarnej czupryny i nic poza tym buuusad Także proszę jeszcze raz smile
                            • kubona Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 20:52
                              pam ja też chcę fotkęsmile)) plisssssss
                          • renatka_sz Pam 27.03.06, 21:09
                            hmm, no coz, faktycznie Twoja nowa fryzura nie jest oszalamiajaca. Na szczescie
                            wlosy odrastaja. Zal mi tylko Twojego pieknego poprzedniego koloru... Na
                            pocieszenie powiem Ci, ze wygladasz faktycznie jak nastolatka, ale mysle, ze nie
                            to chcialas uslyszecsmile
    • mooh Pam 27.03.06, 21:10
      Pam, cięcie jest ok, tylko tak się przywiązałam do tych płomiennych
      miedzianych, które Ci dawały podobieństwo do Julianne Moore, że do tego koloru
      nie mogę się przekonać. Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia do Twojego
      wizerunku, który mam przed oczami zawsze, kiedy sobie wirtualnie gawędzimy.
      • pampeliszka Re: Pam 27.03.06, 21:32
        Moja przyjaciolka mi napisala, ze czescy fryzjerzy to rzeznicy, a ten kolor jest
        straszny, grrr. Pociesza mnie to, ze nie poszłam do fryzjera przez swoim slubem
        w Olomoucu, bo moglby sie nie odbyc. No i wlosy odrastaja, a farba sie zmywa.
        Ale same widzicie, ze nie przesadzilam.
      • mmala6 Pam-zlote rady 27.03.06, 21:33
        nie uwierzysz ale ja kiedys mialam taka fryzure i wlasnie tak chce sie znowu
        sciac, bo bardzo ja lubilam!!!i faktycznie odmladzasmile
        Moje rady, jezeli masz ochote to wykorzystaj, jak nie, to olej- taka fryzurke
        trzeba (niestety) modelowac.Jak sie tylu nie podniesie, to wygladaja smutno.A
        wiec troche pianki, okragla szczotka i przy suszeniu pare mykow, zeby sie
        puszyste zrobily i odstawaly od glowy.Wyrazny przedzialek, i troche czegos
        blyszczacego, nie wiem co zel jakis, obojetnie.Czy one Ci sie troche naturalnie
        kreca? faluja? jak tak, to mozesz sobie wlasnie zelem koncowki z tylu troche
        wywinac do gory, bedzie lekko.
        Poza tym do ciemnych wlosow (wiem, co mowie, bo takie posiadamwink) MUSI byc
        wyrazny makijaz.Inaczej buzia ginie i jest nijaka.Wystraczy mocno podkreslic
        oczy szara/czarna kredka i porzadnie wytuszowac rzesy.Jakis rozyk i bedzie git.
        Ja jestem blada, wiec odczasu do czasu smaruje sie samoopalaczemwink

Nie jest zle, myslalam,ze bedzie o wiele gorzejsmile)
        • enja11 Re: Pam-zlote rady 27.03.06, 21:38
          Pam, to Ty??????????????? Aż sobie przypomniałam Twoje "stare" zdjęcie, bo
          ledwo Cię poznałam! Po fryzjerze zawsze się wygląda jak pół dupy zza krzaka,
          ale jak się uczeszesz po swojemu (Mmala dobrze gada) to napewno lepiej się
          poczujesz.
          • pampeliszka Re: Pam-zlote rady 27.03.06, 21:47
            Holki drogie, kiedy ja wyraznie prosilam pania fryzjerke, zeby mi zrobila
            fryzure, ktora nie wymaga modelowania, bo najzwyczajniej w swiecie moje dziecko
            wyje kiedy słyszy suszarke...
            Mmala, wiem, ze z makijazem to moze lepiej wygladac, ale ostatnio prawie sie nie
            maluje, cholera. Trzeba bedzie, w koncu wiosna przyszla.
            • mmala6 Re: Pam-zlote rady 27.03.06, 21:53
              Niestety bez modelowanie dobrze wygladaja wlosy albo bardzo krotkie albi dlugie
              albo spiete.Albo no naturalnie krecone, z ktorymi nic ie trzeba robic tylko np
              wetrzec piankewinkwszystko inne dobrze jest potraktowac szczotka, pianka i
              suszarka,zeby nie wygladac jak wrobel pod rynnawink
              Pam, pare pocieganiec tuszem i roz na policzki to zaden wielki makijaz, a od
              razu twarz zyska wyrazistosci.Ciemne wlosy podkreslaja rysy i wszelkie
              mankamenty, ktore sa na twarzy.
              Poza tym za pare dni beda Ci sie ukladac inaczej, zobaczyszsmile
              • pampeliszka Mmala, 27.03.06, 22:00
                Alez ja doskonale wiem, ze masz racje, moje lenistwo sie tylko troche broni...
                Zawsze bylam bardziej w strone blondu niz czarnego, musze sie przyzwyczaic
                chyba.Przynajmniej na razie, zanim cos z tym zrobie.
                • mmala6 Re: Mmala, 27.03.06, 22:08
                  Pam, a jaki to jest kolor tak konkretnie? bo chyba nie czarny? jakis sredni,
                  ciemny braz?
                  Jak pare razy umyjesz, to wyjdzie Ci prawdziwy kolor, zawsze po farbowaniu
                  ciemna farba wlosy wygladaj na czarne (u mnie KAZDY kolor tak wyglada, choc
                  nigdy w zyciu na czarno nie farbowalam)wink)I wtedy stan sobie z lusterkiem przy
                  oknie w sloncu, zobaczysz ich prawdziwy kolor.To chyba,ze to klasyczny czarny....
                  Oczywiscie, zjawisko lenistwa jest mi bardzo znane.I madrze sie jakbym sobie
                  sama codziennie wlosy modelowala, hehehe.Jak je zetne (bo teraz wiaze w kucyk)
                  to bede musiala, bo nie cierpie jak mi tak wisza bez sensu.
                  • pampeliszka Re: Mmala, 27.03.06, 22:12
                    jakiś brąz miał byc...
                    Po umyciu to one dopiero pokażą na co je stac, juz sie boje, kazdy w inna strone.
                    Moje wlosy sie troche kreca, niestety.
            • mooh Ja też 27.03.06, 22:26
              prosiłam fryzjerkę o cięcie niewymagające modelowania. Wiem, że takowe jest
              możliwe, bo miałam tak ścięte włosy, jak byłam w ciąży. Trzy machnięcia
              suszarką i było git. A teraz mam coś podobnego do Twojej fryzury i trochę sobie
              z tym nie radzę, ale już odrasta i układa sie bardziej po mojemu. Pam, dwa lub
              trzy tygodnie cierpliwości i będzie świetnie. A krótkie fryzurki są bardzo
              twarzowe.
        • z1mka Re: Pam-zlote rady 27.03.06, 21:47
          Ale fajnie.
          Ja tam nie widzę nic niestosownego w tej fryzurze. Oprócz tego, że kiedyś mnie
          też tak ktoś urządziłwink Wiem, że byłam wściekła bo wyglądałam jakbym dopiero
          WYBIERAłA się do fryzjera...
          Nie wiem jak wyglądałaś przed rzeźnikiem, więc nie mam żadnego porównania, jak
          dziewczyny.
          Nie łam się, odrośnie szybciej niż się spodziewaszwink za jakiś tydzień polubisz
          nawet swoje odbicie w lustrze, hmmm będziesz musiaławink a przynajmniej
          zaakceptujeszwink
          A to, że wyglądasz jak nastolatka to źle?
          Mi do dziś czasem piwa sprzedać nie kcąsad i wcale nie kcę wyglądać starzejsmile
          • tropikalna Przesadzasz Pam... 27.03.06, 22:10
            Poza tym że WCALE Cie nie poznałam (WCALE) to naprawdę spodziewałam się czegoś
            gorszego.
            Włosy odrosną, kolor sie zmyje a wtedy powróci stara dobra Pamsmile
            Nawet jak będziesz siwa to będziesz dla mnie rudatongue_out
            Przypomniała mi się teraz historia z liceum.Pomyslalam sobie ze na "połowinki"
            pójde do fryzjera i kosmoetyczki na profesjonalne czesanie i makijaz.
            Siedziałam tam milion lat.
            Jak wróciłam do domu i spojrzałam w lustro to się poryczałam.
            Wyglądałam jak własna matka.
            Wlosy spięte w jakis koszmarny kok, koszmarny wprost i tak zalakierowany ze nie
            moglam nic z nim zrobić tylko umyć.
            Ale makijaz to był po prostu hit.
            Mówiłam pani że mam oliwkową sukienkę a pani mi pierdolnela zielone cienie i
            rozowy perlowy roz. o ustach nie wspomne.
            Chciałam w pierwszej chili pobiec do niej i za..bac.
            • pampeliszka Re: Przesadzasz Pam... 27.03.06, 22:14
              Gorsze juz jest to, ze mnie nie poznałas...
              Wysle Wam jutro zdjecia z urodzin Malgosiowych, dla porownania, to zobaczycie,
              czemu jestem taka zawiedziona.
              • mmala6 Re: Przesadzasz Pam... 27.03.06, 22:15
                a te rude a la J.Moor to Twoje natural?
      • xemm1 Re: Pam 27.03.06, 22:18
        Pam, mowię poważnie i nie chcę Cię pocieszać (chociaż zależy mi na Twoim dobrym
        samopoczuciu smile ) fryzura naprawdę nie jest zła smile
        jedyne do czego mogłabym się przyczepić, to kolor, ten poprzedni był taki
        ciepły i bardzo pasował do Twojej buźki, a rozważałaś, zeby go zmienić, czy już
        nie w głowie Ci żadne eksperymenty? No chyba, ze tak jak radzi Mmala powalczysz
        z makijażem smile
        • pampeliszka Re: Pam 27.03.06, 22:19
          rudy sztuczny, Mmala, niestety
          ja kiedys bylam blond a z wiekiem i farbowaniem zrobily sie ciemniejsze
          w sumie to teraz nawet nie wiem, jakie sa.
          • mooh Re: Pam 27.03.06, 22:27
            Pam, a nie chciałabyś na ten ciemny kolor rzucić kilkanaście jaśniejszych
            pasemek? Kolor nie byłby wówczas taki "płaski".
          • mmala6 Re: Pam 27.03.06, 22:29
            jeszcze raz sobie Ciebie obejrzalam i mowie Ci jest calkiem do rzeczy.Masz
            ciemne brwi rzesy, wiec do ciemnych wlosow jak znalazl.Trzeba 'dorobic' oko
            (chyba, ze wolisz karminowe usta???wink), 'nastroszyc' troche tyl i bedzie
            swietniesmile
            • pampeliszka Re: Pam 27.03.06, 22:31
              Zdecydowanie wole oko dorobic.
              Mooh, zdaje sie ze nie widzialam Twojego zdjecia z nowa fryzura...
              Moze faktycznie jakies pasemka?
              • mmala6 Re: Pam 27.03.06, 22:40
                ale jak pasemka,to idz do innego kadernikasmile)ja bym poczekala i zobaczyla co
                bedzie za jakies dwa tygodnie jak troszke odrosna i pare razy umyjesz glowe.Na
                jednym zdjeciu wygladaja jakby tam byly rozne odcienie, mialas wczesniej jakies
                pasemka?
                Z pasemkami ostroznie, bo jak chwyci zly odcien to bedzie masakra.Latwiej jest
                robic pasemka na jasnych wlosach.
                Kiedy tez zaszalalam i machnelam se pasemka.Tzn u kadernika.Mialy wyjsc ciemny
                blond wyszly zolte.Masakara.
              • renatka_sz Re: Pam 27.03.06, 22:42
                Pam, Mooh ma racje, rzuc sobie pare jasniejszych pasemek, fryzura bedzie
                pelniejsza.
                Powiem Ci w sekrecie, ze ja kiedys farbowalam wlosy na bardzo ciemny braz,
                prawie czarny (pasowal mi, bo mam ciemne oczy i ich oprawe, jak wieszsmile), ale
                pewnego pieknego dnia mi sie po prostu znudzily. I w ciagu paru miesiecy stalam
                sie blondynka, dzieki balejazowi wlasnie.
                A teraz mam ciemniejsze wlosy, niz na tych "letnich" zdjeciach, ktore Wam
                wysylalam. I sa krotsze - scielam w listopadzie, bo mialam straszny problem z
                ich wypadaniem - mysle, ze to dlatego, ze coraz mniej wtedy karmilam. Bylam u
                irlandzkiego fryzjera i bylam zadowolona. Dlugosc mialam prawie taka jak Ty teraz.
                Teraz znowu mysle o nowej fryzurze, za pare tygodni jade do Polski, to sobie
                sprawie. Moze jakas grzywka cy cus?
    • mama_olka Ktos powiedzial pasemka? 27.03.06, 22:48
      Pam, wyslij mi fotke, to Ci doradze, w koncu pracowalam kiedys w l'Oreal, w
      sekcji fryzjerskiej, i mialam srednio raz na miesiac nowy kolor wink
      • mmala6 Re: Ktos powiedzial pasemka? 27.03.06, 22:53
        Mamo_olka jestes pelna niespodzianeksmile a ja kiedys pracowalam przy promocji
        kolorowki L'oreal i Maybelline.Mam nawet dyplom, ze jestm ich WIZAZYSTKA, buahahaha.
        • viviene12 ja nie pracowalam co prawda 27.03.06, 22:57
          ani dla Loreala ani Maybelline ale tyz mialam co miesiac inny kolor...
          ... A teraz nie mam czasu isc odrostow se zrobic buuuu
    • kubona Re: Bylam u kadernika 27.03.06, 23:06
      co prawda wyglądasz inaczej niż wcześniej, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia
      się do nowej siebie. zakilka dni, po kilku myciach glowy i po kilku kozelkach
      bedziesz juz w lepszym nastroju. ale generalnie to jest oki.
    • wenus.z.willendorfu Pampeliszko, ale mnie wystraszyłaś! 28.03.06, 09:24
      już myślałam, że wyglądasz jak jakiś niepełnoletni potwór po Twoim jojczeniu,
      ale jak zobaczyłam zdjęcie trochę się uspokoiłam. Faktycznie, kolor jest za
      ciemny (ach, gdzie ten mój ulubiony kolor Twoich włosów), ale dziewczyny dobrze
      radzą z pasemkami. Co do samej fryzury uważam, że wyglądasz nieźle. Chociaż
      Małgosi się chyba średnio podobasz, sądząc po jej minkach wink
    • pampeliszka wyslalam jeszcze 28.03.06, 10:00
      zdjecia sprzed zmiany. A teraz ide robic makijaz, zamiast z Wami gadac, bo
      idziemy z Malgolem w gosci...
    • z1mka fajne mialas te wloski 28.03.06, 10:24
      co nie znaczy ze teraz masz wybitnie niefajne.
      jestem za pasemkami, tak jak mowia dziewczyny, ale nie jakies mocno kontrastowe
      tylko takie półtony delikatne celem wydobycia blasku.
      poza tym uwazam ze ta fryzurka ani cie nie postarza, ani też nie wyglądasz jak
      nastolatka. Wyglądasz inaczej a przecież o to głównie kobietom chodzi we
      wszelkich metamorfozach.
      Fakt, że fryzurka wymaga układania, ja bym ją tak nastroszyła, z tyłu bym taki
      nieład troszkę zrobiła, postawiła troszeczkę - nie przylizuj broń Boże, oko
      dorobić i możesz iść na zrywsmile
      Poważnie, wcale nie jest tak źle jak Ci się wydaje! smile
      Masz raczej gęste włosy, więc każdy fryz będzie fajny, ja mam pięć na krzyż i
      wyglądam jak kurczak z jaja wykluty buuu i co ja mam powiedziecsad((
      • matylda301 Re: cholera!!! 28.03.06, 11:00
        Ja też wczoraj byłam u fryzjera ...cholera...cholera...cholera...Powinno się im
        pozabierać nożyczki, trochę cieplej się zrobiło to będą wszystko skracać i
        odsłaniać...!!!...Poprosiłam o mały lifting, a wyszłam z krótkimi włosami(jak
        na mnie oczywiście)...!!!...Musiałąm dać upust złości. I do tego zapłaciłam
        40zł za samo strzyżenie. Pam TY chociaż za swoje jak przypuszczam z opisów, bo
        nie widziałam "nieszczęście" razem z malowaniem i ułożeniem zapłaciłaś mniej.
        Grrr...
        • wiolkak Re: Pam bedę okrutnie szczera! 28.03.06, 11:23
          autentycznie mi się podoba!
          wyglądasz zupełnie inaczej, ale ładnie, a nawet ładniej jak dla mnie!
          w tej nowej fryzurce masz wyrazistą twarz, poprę Mmalę, lekka stylizacja (guma,
          wosk, cokolwiek do układania) celem zrobienie lakuchnego nieładu, odrobinke
          pudru/samoopalacza (co kto lubi), tusz na rzęsy i pierwsza klasa!!!!
          co do koloru, to podoba mi sie i jeden i drugi, ten sie troche "spierze" i
          będzie wyglądał zupełnie inaczej + makijaż i jesteś najładniejsza w całum
          Olomucu!
        • mooh Pasemka 28.03.06, 11:42
          Pam, poczekaj aż kolor się trochę spierze i wtedy się zastanów nad tymi
          pasemkami. Trochę by nadały życia Twojej fryzurze, bo teraz to jest taka trochę
          ciemna plama jednolitego koloru. A długość jest ok. Ładnie Ci w niej, tylko
          musisz się przyzwyczaić i wypracować jkieś własne sposoby układania. POlecam
          gumę do włosów. Ja używam tej
          tiny.pl/mvsl i bardzo sobie chwalę. Ciekawe, czy link będzie działał.
          • pampeliszka Matylda- wyslij mi swoje!!! 28.03.06, 12:37
            Wiecie co? Z makijazem faktycznie jest znacznie znacznie lepiej. Juz sie nie
            boje patrzec w lusterko.
            Mooh, w zyciu nie mialam czegos takiego jak guma do wlosow. Gumke do mazania to
            owszem mam.
            • mooh Re: Matylda- wyslij mi swoje!!! 28.03.06, 12:42
              pampeliszka napisała:

>
              > Mooh, w zyciu nie mialam czegos takiego jak guma do wlosow. Gumke do mazania
              to owszem mam.

To najwyższy czas spróbować smile
              • pampeliszka Re: Matylda- wyslij mi swoje!!! 28.03.06, 12:49
                Tez tak mysle...Lepsza jest od wosku i pianek?
                • mooh Re: Matylda- wyslij mi swoje!!! 28.03.06, 12:51
                  Inna.
                  • mmala6 Re: Matylda- wyslij mi swoje!!! 28.03.06, 13:21
                    jezeli chodzi o dlugosc to teraz zdecydowanie lepiej.Jezeli chodzi o kolor, to
                    juz jak Ty sie czujesz i jeden i drugi jest ladny.I w jednym i drugim wygladasz
                    ladniesmile
    • mama_olka Re: Bylam u kadernika 31.03.06, 11:50
      Pam, sorki ze tak późno komentuje Twoją fryzurę, ale za to wyczerpująco.
      Fryzura mi się podoba. W ogóle Ty mi się podobasz, wyglądasz zupełnie inaczej
      niż na "zapoznawczych" zdjęciachwink Jeśli kolory na zdjęciu nie są bardzo
      przekłamane to mamy, Pam, ten sam typ kolorystyczny - tzn. lato (jestem, moje
      drogie, absolwentką kursu colorscopie® - rewelacyjnej metody indywidualnego
      doboru kolorów stworzonej i propagowanej przez Brigitte Gautierwink. Dla
      przykładu: żeby stwierdzić czy jest się latem, najlepiej jest ubrać cos
      granatowego. Jeśli wtedy oczy nabierają wyrazistości, jesteśmy na bank latemwink

Co do włosów, po pierwsze primo ja jestem za tym żeby włosy koloryzowane
      regularnie podcinać, bo inaczej ich stan się pogarsza (farbowanie to otwieranie
      łuski włosowej i wniknięcie pigmentu, im częściej się łuski otwiera, tym gorzej
      się domykają, w rezultacie włosy krusza się, łamią i matowieją). Pasemka
      proponuje o jeden, dwa tony jaśniejsze, absolutnie nie słomiane, tylko bardziej
      w rudości albo złociste brązy. Ja raz miałam nawet ciemnoczerwone, ale to tylko
      opcjonalnie polecamwink No i koniecznie trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć
      (chodzi o efekt: pasma rozjaśnione słońcem).

Druga sprawa: twierdzenie, ze krótkie włosy odmładzają pokutuje chyba tylko w
      naszym kraju. Moim zdaniem w krótkich włosach najlepiej wyglądają młode
      dziewczyny. No, ale Pam jest młodawink BTW, czy zauważyłyście, ze żadna z
      desperate housewives nie ma krótkich włosów?

Po trzecie wklejam wam kawałek mojego tekstu o fryzjerstwie, żebyście wiedziały
      ze polscy (a zapewne i czescy) kadernicy maja trudne zadanie: „Polski włos jest
      włosem delikatnym. - Nie wiadomo czy sprawiło to geny czy klimat a pewnie jedno
      i drugie, ale polski włos wymaga dwa razy więcej troski i pielęgnacji niż włos
      zachodni czy arabski. - mówi ikona polskiego fryzjerstwa, Zdzisław Gasparowicz-
      Laurent, który ma porównanie bo pracował w Hiszpanii, Szwecji, Danii, Francji i
      Wenezueli. - Polskie włosy są królewskie i wymagają królewskiego traktowania -
      tłumaczy. - Piękne jak się je zrobi, ale efekt jest krótkotrwały i wymaga
      ciągłej pielęgnacji. Polski fryzjer obcuje więc z materiałem wdzięcznym, ale
      trudnym. Potwierdza to Leszek Czajka, pracujący z francuskimi kolegami pod
      szyldem L’Oréal Professionnel: - Udało mi się złapać wielkim mistrzów na
      nieudanych cięciach polskich włosów. Mówili później: współczuję Wam, macie
      takie trudne włosy do cięcia" (® Polityka 2003)
      • pampeliszka Re: Bylam u kadernika 31.03.06, 11:54
        Dzieki, Mamo_Olka. Jak sie zastosowalam do rad Drogich Kolezanek i robie sobie
        makijaz, a fryzurke rozczochruje na wszystkie strony, to od razu lepiej wyglada.
        Mowisz, ze jestem lato? Niewykluczone, granatowy mi słuzy. O pasemkach pomysle,
        jak troche zmyje ten kolor, ewentualnie w ogole go zmienie na jakis ciemno-rudy.
      • kangur4 Mamo_Olka! 31.03.06, 18:06
        A czy jest jakis trick, żeby stwierdzić, czy na pewno jest się jesienią? Bo ja
        wątpliwości mam i chętnie bym je definitywnie rozwiała, bo NIENAWIDZĘ brązów i
        w ogóle całej palety jesiennej, dość skromnej zresztą.
    • pancerniczek JA CHCE ZOBACZYĆ PAM!!!! 31.03.06, 21:18
      Pam, pokaż mi też fotkę nowej Pampeliszki! (bo w ogóle nie mogę sobie tej
      zmiany wyobrazić!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka