jlon 30.04.06, 11:15 j.w, tzn. na tapczanikach, w łóżeczkach, kanapach, gdzie???? i dlaczego akurat na tym? pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda505 Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 30.04.06, 11:35 Moja córka śpi na dużym łóżku 90/200 ale dorobiliśmy z jednej strony deski żeby nie spadła.Jak miała niecałe 1,5roku przeszła na to łóżko ze względu ze miało sie pojawić rodzeństwo za kilka misięcy i trzeba było wczesniej ja przyzwyczaić.Teraz ona śpi na dużym a mały w łóżeczku i jest ok.Nie było problemu z adaptacja.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
larenata Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 30.04.06, 11:43 Nasza Maja śpi na dużym i grubym materacu na podłodze. Przymierzamy sie pomału do kupna łóżeczka. Na materacu śpi od grudnia, czyli miała wtedy 20m. Powodem jak u poprzedniczki jest młodszy braciszek, który pojawi się za dwa miesiące, a nie chcieliśmy kupować drugiego łóżeczka. Maja zmianę przyjęła z radością Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 30.04.06, 11:51 Moja prawie dwulatka śpi w łóżeczku i jeszcze w nim pośpi ze dwa lata. Niedawno urodziłam drugie dziecko, a dziecięcy pokoik jest tak mały, że nie zmieściłby się w nim tapczan i łóżeczko. Docelowo myślimy o łóżku piętrowym dla dzieciaków, ale do tego muszą jeszcze podrosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
llidkaa Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 30.04.06, 18:45 od urodzenia na grubym materacu, łózeczka nie mielismy. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra245 Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 04.05.06, 15:13 od czasu gdy skonczył rok śpi w kojcu. Zasypia na tapczanie ale pozniej go przenosze jak zasnie do kojca i nie martwie sie czy nie spadnie. Teraz ma juz 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 30.04.06, 12:31 W łóżeczku ze szczebelkami - planujemy piętrowe łóżko dla obojga dzieci ale jeszcze na to za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 30.04.06, 13:11 w swoim łóżeczku, ale ma wyjete szczebelki, wiec wyłazi. Pewnie za rok kupimy juz tapczanik, na razie tak jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kataha1 Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 30.04.06, 14:00 Moja córeczka śpi na łużku piętrowym . MA siostrę 5 miesięczna, która gdy osiągnie pewną dojrzałosć dołączy do niej. Córeczka cieszy sie z tego łuzka, jest takim jakby domkiem, na górze może sie bawic pod naszą opieką. Poza tym łużko to zajmuje mniej mjejsca, niz np dwa tapczaniki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
4269m Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 30.04.06, 14:38 Na tapczaniku przerobionym z łóżeczka- mam to większe 70*140. Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 30.04.06, 15:25 mój zaraz dwulatek spi w łóżeczku, bo nie chce sam zostac w pokoju, a w sypialni dwa duże łóżka sie nie zmieszczą, więc spi w łózeczku. Odpowiedz Link Zgłoś
anetkarobert Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 30.04.06, 16:58 Mój 2 latek śpi na mnie, tzn spi z nami w łóżku, a ponieważ go karmię, to prawie przez całą noc ssie cyca, leżąc na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: do anetkarobert 30.04.06, 17:29 No to współczuję, bo chyba nie jest zbyt komfortowe dla ciebie, nie mówiąc juz o tym jak niezdrowe dla dziecka (pozycja, zęby, jedzenie w nocy itp). Nie zamierzasz tego zmienić?! Odpowiedz Link Zgłoś
mondika Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 30.04.06, 18:44 W łóżeczku, bo jakby spała na "dorosłym" tapczaniku, na pewno by spadała - podczas zasypiania i snu wierci się bardzo. Śpi w swoim pokoju, ale często koło 6 rano prosi by zabrać ją do naszego łóżka i zwykle jeszcze u nas dosypia. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 01.05.06, 06:45 moja żaba na razie śpi w łóżeczku ze szczebelkami ale już 5 maja (w końcu!!) mają dostarczyć nam tapczanik! yupi! chciałam aby madzia spała na łóżku z materacem ale mąż się nie zgodził - stwierdził, że jak młoda będzie chciała zmian w pokoju w przyszłości to zaczniemy od zakupu nowego DOROSŁEGO łóżka wow! jakiż on przebiegły! ) Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: na tapczaniku 01.05.06, 11:14 takim,co to wcześniej było łóźeczko a potem można przerobić na tapczanik. Bardzo fajna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
hanya00 Re: na tapczaniku 01.05.06, 13:53 moj ma 2,2 i spi w namiocie igloo.nie chce na lozku,chyba ze z nami Odpowiedz Link Zgłoś
poteflon Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 01.05.06, 20:10 Tomek śpi na dole łóżka piętrowego (górę okupuje czteroletnia siostra). Nie spada, chociaż na początku kładliśmy na podłodze grubą kołdrę. Oczywiście kupno takiego łóżka podyktowane było "nadmiarem" miejsca w pokoju dziecięcym.. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 01.05.06, 20:45 Dag w nocy śpi nałózku 160-200 cm( z nami oczywiście)-tak wiem , że to straszne i zniszce jej tym życie A w dzień śpi na antresoli na łózku starszej siostry które w wakacje będzie juz jej własnością-łózko ma barierka i zjeżdżalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 02.05.06, 08:29 Mój synek od 2 roku zycia spi na wersalce, ktróra po rozlozeniu ma 150x190 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
blamblam Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 04.05.06, 16:46 synek - 2,5 roku śpi nałóżeczku dziecięcym. Jest wiercipiętą więc w takim niemowlęcym ze szczebelkami było mu niewygodnie (za ciasno). co jakiś czas jeszcze spada wiec nadal przy łóżeczku na noc kładę materac z łóżeczka niemowlęcego. Jemu jest wygodniej i mi też. Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 04.05.06, 20:05 A mój 3 latek ciągle w szczebelkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 04.05.06, 23:43 jednym słowem każdy śpi na czym może. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 04.05.06, 23:59 Na materacu położonym na podłodze. Nawet jak spadnie, zląduje zaledwie 15 cm niżej, na miękkiej wykładzinie. Ale rzadko już się mu to zdarza. Śpi tam również od niedawna moja młodsza, 19-m córka. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 05.05.06, 08:06 MOja trzylatka wciąż w szczebelkowym łóżku. Mamy takie większe,ma wyjęte kilka szczebli i póki co się w nim znakomicie mieści. Właśnie pomału przymierzamy sie do zamiany ale sama nie wiem na co-łóżkoz materacem,tapczan,sofa rozkładana? Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 05.05.06, 14:21 Moje 2,5 letnie dzieci od ok. pół roku śpią na sosnowych łóżkach ze sprężynowymi materacami. Łóżeczka u nas nie spełniały swojej funkcji, zresztą były już za wąskie. Dzieciom śpi sie wygodnie, nigdy nie spadły, pomimo braku zabezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamastasia Re: na czym śpią wasze 2-3 latki? 07.05.06, 19:38 Mój syn zaczął spać na "dużym łóżku" (czyli tapczaniku 90x200) gdy miał jakieś 10-11 mies. W łóżeczu nigdy nie chciał i nie lubił spać, noce były z przerwami i mieliśmy tego serdecznie dość i w akcie desperacji położylismy go na tapczanie - poskutkowało. Zabezpieczamy go poduszkami, a na ziemi lezy gruby koc. Dotychczas (ma 3,5l) spadł raz, ostatnio Lubi swój tapczanik, nie lubi spać w naszym łózku. Często woła w nocy tate do siebie. Jeszcze sie mieszczą. Odpowiedz Link Zgłoś