19.08.13, 13:12
Witam serdecznie.
Jak juz wiecie jakis czas temu pomagaliscie mojej rodzinie,za co jestem ogromnie wdzieczna z całego serca.
Rzadko tutaj bywam bo w wakacje ten darmowy internet słabo działa ,czesto niestety go niema .
Praca dorywcza mi sie skonczyła i znowu bez pracy sadCały czas w trakcie poszukiwania .Dałam tez nowe ogłoszenia o sprzataniu i pomocy za niewielka opłata ,mam nadzieje ze beda jakies odpowiedzi .Dłóg na mieszkaniu bede miała spłacony ok marca w lipcu i sierpniu wpłaciłam troszke mniej bo sa wakacje i dzieci nie maja dozywiania wtedy wiecej idzie w domku jedzenia.
Chciałam sie zwrócic do Was znowu o pomoc.gdyby ktoś miał jakies niepotrzebne jedzenie np w proszku typu sosy,zupy itp a ich poprostu nie uzywa lub inne rzeczy , chetnie bym przyjeła.Sytuacja jest ciezka dlatego prosze o pomoc.Od wrzesnia dzieci beda miały dozywianie w szkole i przedszkolu .
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
myszka307
Obserwuj wątek
    • claudel6 Re: Prośba 21.08.13, 17:34
      napisz do mnie na priv.
    • preston72 Re: Prośba 21.08.13, 20:52
      do mnie też proszę na priv
    • magdmaz Re: Prośba 26.08.13, 18:16
      Zrobiłam zakupy, ale głównie proszek do prania, szampon, mydło. Do tego chrupki i mleko, sok do rozcieńczania, ser zółty, szynka, cukier. Niewiele tego, ale choć na jeden dzień do kanapek.
      • magdmaz Re: Prośba 26.08.13, 18:16
        Zakupy powinny dotrzeć jutro. Pozdrawiam, M.
        • myszka307 Re: Prośba 27.08.13, 16:46
          Pięknie dziękujemy za zakupy dzis dotarły jestesmy bardzo wdzieczni z całego sercasmile Dzieciaczki skakały na widok płatków i zóltego serasmile
          Jeszcze raz dziekuje .
          myszka
          • brysia0 Re: Prośba 28.08.13, 17:53
            Myszka, przypomnij mi obecne rozmiary dzieci.
    • preston72 Re: Prośba 02.09.13, 23:19
      paczka została wysłana, pozdrawiam
      • myszka307 Re: Prośba 03.09.13, 12:48
        Witam.
        Jak tylko dojdzie paczka zaraz napisze .
        Mam pytanie czy ktos nie ma czasem obówi sportowych dla chłopców rozmiar 44,37,36 i 29 gdyby ktos miał dziewczece w rozmiarze 32 tez chetnie przyjme gdyz corcia ma jedne w ktorych chodzi do przedszkolka
        • apple_isle Re: Prośba 12.09.13, 19:53
          Myszka, ja butów niestety w takim rozmiarze nie mam, ale jak u Was z jedzeniem? Mogłabym zrobić jakieś zakupy. Daj znać.
          • myszka307 Re: Prośba 13.09.13, 07:54
            Witam serdecznie .
            apple_isle Pani Ewa zrobiła zakupy dla nas dzis maja byc po południu,napisałam na gazetowego smile
            Pozdrawiam serdecznie i zycze udanego dnia .
            • myszka307 Re: Prośba 13.09.13, 07:57
              Witam chciałam zapytac czy moze miał by ktos zbedne ksiazki do histori Nowa Era -Wczoraj i dzis ksiazka i cwiczenia oraz jak by ktos miał ksiazke do j.polskiego Miedzy nami tez nowa era klasa 5 szkola podstawowa.
              • ewa-mamazosi Re: Prośba 15.09.13, 14:21
                Justyno, sprawdź jeszcze raz wydawnictwo podr. z języka polskiego. Z nowej ery nie ma takiego tytułu, ale jest za to z wyd. GWO.
                • myszka307 Re: Prośba 18.09.13, 19:47
                  Witam .
                  Faktycznie pomyliłam wydawnictwa tak to jest GWO.
                  Dziekuje i pozdrawiam smile
                  • myszka307 Re: Prośba 18.09.13, 20:07
                    Mam prośbe jakby ktoś miał spodenki dla 5letniego chłopca oraz ubranka dla 6letniej dziewczynki chetnie przyjme .
                    • alba27 Re: Prośba 19.09.13, 08:59
                      Czy te butki dla dziewczynki rozmiar 32 aktualne?, bo chyba mam takie wyższe wiązane , chyba na jesień . Jeśli tak to proszę adres na priva, w sb będę mogła wysłaćsmile
                    • malinowe_lody Re: Prośba 19.09.13, 09:11
                      Myszko, mam jakieś kurtki dla dziewczynek - podaj mi wzrost, bo nie pamiętam, coś może dopasujemy wink
        • aurinko Re: Prośba 19.09.13, 10:39
          Potrzebuję długość wkładki dla butów chłopięcych rozm. 29 i dziewczęcych rozm. 32, mam nowe adidaski chłopięce ale ich rozmiarówka nie jest standardowa, a dziewczęce może od córki bym jakieś miała.
          • myszka307 Re: Prośba 01.10.13, 21:52
            Witam serdecznie.
            Chciałam podziekowac Pani brysi za buty dla najstarszego Syna i dla młodszego oraz za ubrania i gre,jeszcze raz slicznie dziekuja dzieciaczki.
            Mam tez prośby gdyby ktos miał na zbyciu takie ksiazki dla najstarszego Syna była bym wdzieczna za odstąpienie .
            Real-life-pre-intermediate-podrecznik-cwiczenia
            Infos-1a-podrecznik-z-cwiczeniami.

• malinowe_lody Re: Prośba 07.10.13, 14:28
      Paczka spakowana, wychodzi jutro kurierem. Powinna być w środę. Ponieważ nie mam Twojego telefonu, to w miarę możliwości bądź w domu. Wysłałam jeansy dla najstarszego, dla córeczki kilka sztuk odzieży, w tym kurtka - nie wiem, czy nada się na srogą zimę, ale na teraz dobra. Buty. Włożyłam też plecaczek, może któremuś z chłopaków się przyda i kilka drobiazgów
      • myszka307 Re: Prośba 07.10.13, 14:43
        Slicznie dziekujemy jak dojdzie zaraz napisze do Pani smile
        Pozdrawiam cieplutko.
        myszka.
        • myszka307 Re: Prośba 31.10.13, 08:51
          Dzień Dobry .
          Mam prośbe w związku z nadchodząca zima .Jak by ktoś posiadał niepotrzebną odzież dla moich dzieci ,była bym bardzoi wdzieczna . Podam rozmiary synów:
          1) 180-185cm rozmiar buta 44
          2) 156cm buty 37-38
          3) 146cm buty 36
          4) 110-116cm 28-29
          Córka lat 6 122cm czasami nawet zakłada 128cm butki 29-30
          Ja nosze rozmiar 48 gdyby ktoś miał nie potrzebne ubrania ktore nam napewno bardzo sie przydadza ,chetnie je przyjme za co z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam.
          myszka.
          Ps.gdyby ktoś miał też chemie była bym wdzięczna .
          • magdmaz Re: Prośba 31.10.13, 11:37
            Witaj!
            Zrób mi listę chemii, czego konkretnie potrzebujesz. Ale wyślę dopiero po weekendzie.
            Pozdrawiam, Magda
            • myszka307 Re: Prośba 02.11.13, 07:49
              Witam Drogie emamy ,odpisałam Wam na gazetowy .Pozdrawiam wszystkich i zycze udanego weekendu .
              myszka
          • myfmyf Re: Prośba 31.10.13, 12:25
            Przygotuje paczke dla corki. Napisz myszko na priv do mnie to omowimy szczegoly - co konkretnie potrzebne jest na teraz i na zime dla malej.
            • agstp Re: Prośba 31.10.13, 16:52
              Myszko, bywasz w J-biu? miałabym coś po moim 15-letnim synu, daj znać
              • myszka307 Re:Dziekuje 21.11.13, 12:27
                Witam Drogie emamy.
                Serdecznie chciałam podziękowac wam za pomoc Pani Olu i Pani Kasiu dziekuje za ubrania dla moich dzieci oraz Pani Pani Madzi za chemie i Pani Ewie za zakupy zywnosciowe.
                Mamy teraz bardzo trudna sytuacje ,w dodatku nadchodza swieta czego bardzo sie boje ,wstyd mi za to ze nie mam pracy i nie umiem sobie poradzic ze znalezieniem jej sad Mam cudowne dzieci ,najstarszy sie kształci jest w Technikum uczysie dobrze ,nie ma problemó,młodsze tak samo,dwójka chodzi do przedszkola,MOPS finansuje dzieciom obiady ,jednak dzieciaczki wracajac ze szkoły sa juz głodne i chetnie zjadaja drugi obiad w domu.Nie zawsze mam ten obiad poniewaz nie starcza mi na wszystko.Zadko siadam do komputera ,szczerze nie mam ochoty na nic ,najchetniej nie wychodziłam bym z łóżka,ale obowiazki wzywaja wiadomo.Martwie sie o kazdy dzien ,o rachunki ,o jedzenie dla dzieci i potrzebne niezbedne rzeczy dla nich .Jezeli ktoś mógłby nam w jakis sposób nam pomóc bedziemy ogromnie wdzieczni.Zwłaszcza w okresie swiatecznym.Moze ktos ma niepotrzebne jedzenie jakies puszki ,koncentraty itp ,za wszystko bede wdzieczna bo zawsze jak choc cos człowiek ma to zawsze cos wymysli .Nie prosze o zakupy bo sama wiem jak jest ciezko ,ale moze ktos ma cos czego nie uzywa,nie potrzebuje,a ja bede za to wdzieczna.Gdyby ktos miał jakies niepotrzebne buty zimowe chłopiece w rozmiarze 28 oraz 36,38 i 44 bede wdzieczna.
                Dziekuje wszystkim za wsparcie za to ze tu jestescie ze człowiek nie jest sam .Czasem nie mamy sie gdzie zwrócic nawet po rade a tu wiadomo ze zawsze ktos jest i potrafi wesprzec dobrym słowem ,nawet w najbardziej dołujacych dniach.
                Pani Ewuniu dziekuje Pani za to ze jest Pani dla mnie ogromnym wsparciem psychicznym,nie zdaje sobie Pani sprawy jak bardzo mi Pani pomaga ,chodzi mi o to ze potrafi Pani pocieszyc ,wysłuchac a jak trzeba wstrzasnac,b to najbardziej cenne czego człowiek moze sie od drugiego człowieka spodziewac.Wszystkim Wam za to dziękuje.
                Pozdrawiam myszka .
                • ewa-mamazosi Re:Dziekuje 21.11.13, 13:34
                  Justyno, jeszcze się wszystko ułoży. A wtedy Ty będziesz pomagać.
                  • ewa-mamazosi na święta 21.11.13, 13:37
                    Dziewczyny chciałabym, podobnie jak na Święta Wielkanocne, podratować Justynę i dzieciaki zakupami. Może któraś z Was zechciałaby się dorzucić do nich. Jeszcze jest trochę czasu, myślę, że na początku grudnia znowu się odezwę w tej sprawie.
                    Za każdy odzew z góry dziękuję.
                    Pozdrawiam serdecznie Ewa
                    • malinowe_lody Re: na święta 21.11.13, 14:46
                      Ewa, mogę dołożyć się na początku grudnia. Daj znać, zrobię przelew na Twoje konto
                    • melancho_lia Re: na święta 22.11.13, 10:15
                      Daj mi nr konta na priv, na początku grudnia coś będę mogła wysłać.
                      • ewa-mamazosi Re: na święta 22.11.13, 10:23
                        ok, odezwę się na początku grudnia. Dziękuję i pozdrawiam Ewa
                    • blue-anna Re: na święta 22.11.13, 21:14
                      Witam, poproszę o numer konta, to skromnie, ale dołożę się do zakupów. Pozdrawiam.
                      • ewa-mamazosi Re: na święta 22.11.13, 22:12
                        Dziękuję bardzo, odezwę się do Pani na początku grudnia. Pozdrawiam serdecznie Ewa
                    • reasontobelieve Re: na święta 22.11.13, 23:22
                      Ja również się dorzucę na początku grudnia, proszę o nr konta na amwkot@gmail.com
                      • ewa-mamazosi Re: na święta 22.11.13, 23:40
                        Reasontobelieve dziękuję bardzo. Pozdrawiam Ewa
                  • myszka307 Re:Dziekuje 21.11.13, 14:36
                    Pani Ewuniu to jest moim marzeniem ,bardzo bym chciałasmile
                    • ewa-mamazosi Re:Dziekuje 21.11.13, 17:01
                      Malinowe lody dziękuję, odezwę się na pewno. Pozdrawiam Ewa
                      • mnadmorska Re:Dziekuje 22.11.13, 09:50
                        też się dołożę do paczki, będę mieć pieniądze ok. 5-6.12. Proszę o przypomnienie mailem i numer konta na monika@merkel.pl
                        • ewa-mamazosi Re:Dziekuje 22.11.13, 10:22
                          dziękuję, odezwę się na początku grudnia. Pozdrawiam Ewa
                          • dzieciaczki-3 Re:Dziekuje 22.11.13, 22:44
                            witam, napisałam do Pani na gazetowego
                • miedzymorze Re:Dziekuje 25.11.13, 22:43
                  Zimowe chłopięce 28 i 29 mogę podesłać, z innych rzeczy mam ew. kurtke przejściową roz. 50
                  proszę o adres na gazetową, jeśli jesteś zainteresowana.
                  pozdr,
                  mi
                • magdmaz Buty 26.11.13, 14:15
                  Mam buty zimowe, rozmiar 38, ale mogę wysłać dopiero w przyszłym tygodniu. Przydadzą się jeszcze?
                  • miedzymorze Re: Buty 28.11.13, 09:06
                    Myszka, daj znać czy jesteś zainteresowana - bo nie wiem, czy pakować paczkę czy zasilić kremowy kontener...

pozdr,.
                    mi
                  • myszka307 Re: Wszystkim bardzo dziekuje 28.11.13, 16:07
                    Witam wszystkich bardzo serdecznie.
                    Dziękuje Wam wszystkim za chec niesienia nam pomocy ,ze chcecie nam pomóc na swieta i wogóle.Niewiem czy dałabym bez Was rade i jestem Wam bardzo wdzieczna .
                    Mam tez jeszcze prośbe,chodzi o odziez dla moich dzieci .Gdyby ktoś miał jakas młodziezowa kurtke na zime i buty dla mojego najstarszego Syna ma ok 180cm wzrostu i rozmiar buta 44 oraz odziez dla Synka w rozmiarze 116 i buty 28 była bym bardzo wdzieczna gdy by ktos miał cos niepotrzebnego chetnie przyjme dla moich dzieci .Gdyby znalazł ktos odziez dla mnie w rozmiarze 48 tez bardzo chetnie przyjme ,tez nie mam kurtki na zime niestety i chodze w takiej przejsciowej ,podspód zakładam gruby sweter .
                    Jeszcze raz wszystkim bardzo dziekuje .
                    myszka.
                    • miedzymorze Re: Wszystkim bardzo dziekuje 29.11.13, 20:53
                      Nadałam paczkę dzisiaj:
                      1. buty zimowe 28 i 29
                      2. adidasy 29 (na podwórko raczej, ale może się przydadzą)
                      3. kurtka lekka roz 50
                      4. dzinzy roz 46 (ale są spore, więc może będą dobra)
                      5. spodnie ocieplane 122 (?)
                      6. dwie bluzeczki 116

Paczka priorytetowa, powinna być w pon (ew wtorek) na miejscu.
                      pozdr,
                      mi

ps. puste pudełka są jako wypełniacz, żeby się zawartość nie przewalała, bo nie miałam mniejszego kartonu
                      • ewa-mamazosi na święta 02.12.13, 13:52
                        Witam i ponawiam pytanie czy któraś z Pań zechciałaby się jeszcze dołożyć do paczki żywnościowej dla Myszki i jej dzieciaków.
                        Oczywiście zaraz odzywam się do Pań które już zaoferowały swoją pomoc.
                        Pozdrawiam serdecznie
                        • tara13 Re: na święta 02.12.13, 14:42
                          Ja moge. Prosze info na maila.
                          • ewa-mamazosi Re: na święta 02.12.13, 14:47
                            tara dziękuję już pisze do Ciebie na priv
                            • atena12345 Re: na święta 03.12.13, 07:55
                              proszę o numer konta
                              • ewa-mamazosi Re: na święta 03.12.13, 10:09
                                Dzięki wielkie atena, już przesyłam, pozdrawiam Ewa
                                • myszka307 Re: Dziekuje pięknie 05.12.13, 09:09
                                  Witam Drogie emamy .
                                  Dziekuje pieknie za wasze wsparcie ,dziekuje ze chcecie nam pomóc na swieta ,dziekuje Pani Ewuni za zaangazowanie sie i tym ktorzy wkładaja w to swoje serce .Dziekuje ze u nas swieta byc moze beda mogły byc tak piekne jak u Was smile
                                  Chciałą bym tez podziekowac tym Paniom które przesłały nam ubranka dla dzieci i buty ,ktore były bardzo potrzebne .W dalszym ciagu najstarszy Syn nie ma kurtki zimowej ,prosze jezeli ktos ma niepotrzebna kurtke badz odziez na Syna ma ok 180 cm wzrostu jest szczuplutki .Bede bardzo wdzieczna ,nie wyrzucajcie nam naprawde sie przyda ta odziez.
                                  Pozdrawiam myszka.
                                  • myszka307 Re: Dziekuje pięknie 05.12.13, 09:10
                                    Przepraszam tez ze nie siadam za czesto do komputera ale mam chore dzieci ,ja sama tez chora choc juz duzo lepiej a przy dzieciach jak sa chore trudno znalez spokojny czas chyba noca smile
                                    • ewa-mamazosi na święta 05.12.13, 19:31
                                      Witam,
                                      na dzień dzisiejszy udało nam się wspólnie zebrać 280 zł. Czekam jeszcze na 2 przelewy, bo są w drodze. Gdyby któraś z Pań zechciała się jeszcze dorzucić do zakupów dla Justyny to serdecznie zapraszam.
                                      Pozdrawiam Ewa
                                  • claudel6 Re: Dziekuje pięknie 06.12.13, 10:07
                                    myszko, napisz mia dres na priv, postaram sie coś znaleźć dla niego na allegro
                                  • myszka307 Re: Dziekuje pięknie 06.12.13, 15:18
                                    Pieknie Mega podziekowania dla Pani o Nicku dzieciaczki-3 . Jest Pani niesamowita osoba ,dziękujemy wraz z dziecmi za paczki .Pozdrowienia dla całej rodzinki .
                                    myszka.
                                    • ewa-mamazosi na święta 08.12.13, 14:31
                                      Witam
                                      na dzień dzisiejszy zebrałyśmy na zakupy dla Justyny 280 zł + 50 zł które jest w drodze+ jeszcze jeden przelew.
                                      Jeżeli chciałby ktoś się jeszcze dołączyć do zbiórki to zapraszam serdecznie.
                                      Zakupy będę robiła w almie internetowej ok 16 grudnia ze wskazaniem daty dostarczenia na 19-20 grudnia.
                                      Mam wstępną listę zakupów, skonsultowaną z Justyną. Justyna ma zapas makaronu, kaszy, ryżu, więc tego nie kupuję. Będą za to owoce , dużo warzyw, mięso i wędliny, śledzie i dużo pysznych produktów smile Będą pyszne święta smile
                                      Przeleję Justynie również 40 zł na konto. Za to ma kupić w biedronce 5l oleju w butli oraz 50 jajek. Tak będzie w miarę najtaniej ( w almie jaja i olej są dosyć drogie). Mam nadzieję, że wszystkie Panie, które złożyły się na zakupy godzą się na ten pomysł.
                                      Jeszcze raz wielkie dzięki dla resantobelieve, melancho_lia, mnadmorska, tara13, atena12345, malinowe lody za dołączenie do zbiórki.
                                      Pozdrawiam Ewa
                                      • melancho_lia Re: na święta 08.12.13, 18:02
                                        Aż mi ślinka pociekła jak przeczytałam tą listę. Kupcie tam same smakołyki smile
                                        Pozdrawiam
                                        • ewa-mamazosi Re: na święta 08.12.13, 20:23
                                          listę zamieszczę po zakupach, na pewno będą same pyszności smile
                                          • ewa-mamazosi Re: na święta 09.12.13, 16:51
                                            Witam
                                            wpłynęły dwie wpłaty razem 80 zł co razem daje kwotę 360 zł. Serdecznie dziękuję w imieniu Justyny i swoim.
                                            • myszka307 Re:Dziekuje 09.12.13, 19:58
                                              Wszystkim serdecznie dziekuje za Wasza pomoc ,jestescie naprawde niesamowici i macie bardzo gorace serducha dla innych takich jak my .Dzieki Wam bedziemy mieli wspaniałe swieta ,mam nadzieje ze do tego czasu wyzdrowieje bo ostatnio cos ze mna kiepsko ,dzieciaki juz duzo lepiej ,jutro kontrol u lekarza i byc moze powrót do przedszkola ,dzieciaki juz tesknia smile
                                              Dziekuje Wam jeszcze raz ,to dzieki Wam moje dzieci beda miały pysznosci na wigilijnym stole ,dodajecie nam wiary w lepsze jutro i choc ciagle jakos w tyle jestem to dzieki Wam mam nadzieje ,ktora mnie podtrzymuje .Dziekuje za Wasze wsparcie finansowe ale tez psychiczne ,dziekuje ze jestescie z nami .
                                              Pozdrawiam myszka .
                                              • melancho_lia Re:Dziekuje 09.12.13, 20:27
                                                Myszka, trzeba sobie pomagać. Po prostu.
                                                Duży buziak smile
                                                • ewa-mamazosi Re:Dziekuje 09.12.13, 22:00
                                                  Justyna melancho_lia ma rację, trzeba sobie pomagać. Będzie wszystko dobrze.
                                                  Do końca tygodnia zbieram jeszcze pieniążki, w piątek robię zakupy. Gdyby jeszcze jakaś Duszyczka chciała pomóc Myszce to bardzo proszę.
                                                  Pozdrawiam Ewa
                                                  • myfmyf Re:Dziekuje 09.12.13, 23:34
                                                    Ewo poprosze nr konta , dorzuce pare zl .
                                                  • ewa-mamazosi Re:Dziekuje 10.12.13, 00:04
                                                    myfmyf dziękuję bardzo już wysyłam smile
                                                  • ewa-mamazosi Re:Dziekuje 10.12.13, 21:46
                                                    Wspólnie zebrałyśmy już 380 zł dziękuję bardzo.
                                                  • ewa-mamazosi na święta 12.12.13, 15:46
                                                    Witam serdecznie,
                                                    zrobiłam dzisiaj zakupy dla Justyny w almie internetowej z dostawą na środę 18 grudnia.
                                                    Koszt zakupów 374,85.+ 40 zł które prześlę na jaja i olej. Czekam na wiadomość od Justyny na kiedy chciałaby przelew. Zakupy wyniosły troszkę więcej niż zebrałyśmy, ale resztę ja dorzuciłam smile Jak już wcześniej pisałam, lista jest uzgodniona z Myszką.
                                                    Oto lista zakupów:
                                                    1. koreczki śledziowe delikatesowe - 5,99
                                                    2. koreczki śledziowe giżyckie - 5,99
                                                    3. śledź filet a'la Matjas - 6,29
                                                    4. Rolmopsy w zalewie octowo-korzennej - 6,99
                                                    5. Filety śledziowe lisner wiejskie 0,6 kg- 12,90
                                                    6. szynka wieprzowa konserwowa 0,5 kg - 13,90
                                                    7. kiełbasa krakowska 0,5 kg - 6.95
                                                    8. kiełbasa podwawelska 1 kg - 11,90
                                                    9. skrzydełka z kurczaka 1 kg - 5,19
                                                    10. ćwiartka z kurczaka 3 kg - 14,97
                                                    11. pierś z kurczaka - 13,99
                                                    12. mięso mielone wieprzowe 1 kg - 17,58
                                                    13. marchew z groszkiem - 3,99
                                                    14. koncentrat pomidorowy - 2,79
                                                    15. czosnek 2 szt - 2,98
                                                    16. papryka konserwowa - 5,99
                                                    17. ogórki konserwowe - 4,29
                                                    18. kukurydza konserwowa - 2,89
                                                    19. groszek konserwowy - 2,49
                                                    20. jarzynka tacka - 2 szt - 8,39
                                                    21. kapusta biała 3 kg - 3,57
                                                    22. buraki 3 kg - 4,77
                                                    23. cebula 1 kg - 2,19
                                                    24. por 2 szt - 1,98
                                                    25. pieczarki 0,5 kg - 4,70
                                                    26. pomidory 0,7 kg - 6,71
                                                    27. marchew 2 kg - 3,18
                                                    28. ziemniaki 5 kg - 8,45
                                                    29. kapusta kiszona 2 kg - 7,18
                                                    30. brzoskwinie w puszce - 5,19
                                                    31. rodzynki - 3,49
                                                    32. mandarynki 1,6 kg - 10,06
                                                    33. jabłka pakowane 1 kg - 2 szt - 4,78
                                                    34. pomarańcze 1 kg - 5,99
                                                    35. cytryny 1 kg - 5,69
                                                    36. herbata minutka owocowa - 4,49
                                                    37. herbata saga czarna sypka - 2,99
                                                    38. kawa prima śniadaniowa rozpuszczalna - 6,99
                                                    39. budyń czekoladowy winiary 2 szt - 2,50
                                                    40. budyń śmietankowy winiary 2 szt - 2,50
                                                    41. kisiel wiśniowy 2 szt - 2,50
                                                    42. kisiel truskawkowy 2 szt - 2,50
                                                    43. galaretka truskawkowa - 1,79
                                                    44. galaretka wiśniowa - 1,69
                                                    45. galaretka wiśniowa - 1,69
                                                    46. cukier waniliowy 2 szt - 1,50
                                                    47. jogurty truskawkowe gratka 4-pak 4 sztuki - 7,98
                                                    48. ser gouda 0,5 kg - 10,45
                                                    49. twaróg łowicki na sernik - 7,99
                                                    50. margaryna zwykła w kostce 3 szt - 6,27
                                                    51. margaryna smakowita - 3,89
                                                    52. płatki mlekołaki czekoladowe kulki - 7,59
                                                    53. mikołaj czekoladowy szt 5 - 17,45
                                                    54. nutella - 8,99
                                                    55. przyprawa warzywko - 2,69
                                                    56. przyprawa do bigosu - 1,09
                                                    57. przyprawa do kurczaka 2 szt - 2,18
                                                    58. papryka słodka - 1,19
                                                    59. pieprz czarny mielony - 1,19
                                                    60. bulion na włoszczyźnie - 1,99
                                                    61. bulion rosół z kury - 1,99
                                                    62 mąka poznańska - 2,59
                                                    63. mąka tortowa - 2,49
                                                    64. cukier 2 kg - 5,98
                                                    65. keczup łagodny - 3,99
                                                    66. majonez winiary 0,4 ml szt 2- 11,38
                                                    Jeszcze raz dziękuję wszystkim Paniom, które zechciały dołożyć się do zakupów.
                                                    Pozdrawiam Ewa
                                                  • ewa-mamazosi Re: na święta - bonus 16.12.13, 00:26
                                                    Witam serdecznie,
                                                    moja koleżanka przeznaczyła na świąteczne słodycze dla dzieci Myszki 50 zł. Zakupy już zrobiłam dojdą z naszymi zakupami świątecznymi we środę. Dorzuciłam jeszcze 2,5 kg mandarynek.
                                                    Bardzo się cieszę z tego faktu.
                                                    Pozdrawiam Ewa.
                                                  • myszka307 Re: Podziekowania 16.12.13, 14:45
                                                    Witam serdecznie.
                                                    Chcielibysmy wszystkim Wam bardzo podziękować za wasza pomoc,gdyby nie Wy nasze swieta nie były by takie kolorowe i szczesliwe .Dziekuje Wam ze zawsze nas wspieracie i jestescie z nami .Dzieciaczki bardzo sie uciesza . Jestem bardzo szczesliwa ze zostanie mi jakis grosz,bo skonczył mi sie proszek i bede go mogła zakupic .jestescie Wielcy ,dziekuje Wam wszystkim jeszcze raz z całego serca .
                                                    Korzystajac z okazji zycze Wam aby Wasze swieta były radosne i szczesliwe jak u nas beda ,aby radosc Was przepełniała ,miłosc wypełniałą Wasze domy,a Wasze serca niech zawsze pozostana tak gorące.
                                                    Dziekuje myszka z dziećmi.
                                                  • usia432 Re: Podziekowania 18.12.13, 01:27
                                                    myszko proszę o kontakt na gazetowego
                                                  • usia432 Re: Podziekowania 18.12.13, 13:52
                                                    Myszko przelałam 150zł na umówione zakupy. Prośba serdeczna po zakupie o skany paragonów na prv
                                                  • myszka307 Re: Podziekowania 18.12.13, 20:30
                                                    Kochani doszły do nas dzis zakupy z Almy smile))
                                                    Wszystkim serdecznie dziekujemy ,mamy super jedzonko ,prawdziwy rarytas,a to wszystko dzieki Wam jestesmy Wam ogromnie wdzieczni i z całego serca dziekujemy Wam wszystkim .Swieta u nas beda kolorowe i w pełni obfite ,jestescie kochani.Niech Was wszystkich Bóg błogosławi.
                                                    Wszystkim zycze wesołych swiat !!!!
                                                    Myszka.
                                                  • ewa-mamazosi Re: Podziekowania 18.12.13, 21:44
                                                    Myszko bardzo się cieszę, że już dotarły zakupy. Zasługujecie na szczęśliwe święta. Jeszcze raz dziękuję wszystkim Paniom: malinowe_lody, atena12345, myfmyf, melancho_lia, resantobeliewe, mnadmorska, tara13 za pomoc w zakupach.
                                                    Pozdrawiam Ewa
                                                  • myszka307 Re: Podziekowania 20.12.13, 16:27
                                                    Witam moje drogie emamy.
                                                    Chciałam sie podzielic z Wami radoscia jaka nas spotkała kiedy dotarły do nas zakupy smile
                                                    By łam w domu sama z maluszkami ,Pan dostawca latał z samochodu do domu z towarem 4 razy ,maluszki zacierały raczki i tylko czekały kiedy beda mogły zajrzec do srodka co tam w tych torbach sie znajduje .Kiedy juz wszystko zostało przyniesione do domu i Pan sobie pojechał,przeszlismy ze wszystkim do kuchni ,maluszki mimo ciezaru dzielnie dzwigały torby z zakupami smile Wyjmowali z toreb zakupy i podawali do lodowki i polek ,kiedy dotarli do torby papierowej gdzie były dla nich słodkosci ,zrobiło sie głosno ,dzieciaki piszczały widzac co w torbie .Wytłumaczyłam im ze to wszystko maja od internetowych cioc na swieta by tak jak inne dzieci miały i słodycze .Pozwoliłam im wziasc sobie po lizaczku i reszte pochowalismy grzecznie do polek smile Zadowolone z nutelli,cukierek płatek itp do wieczora o niczym innym juz nie gadali .Gdy starszaki wrociły zagladały kilka razy do lodówki widzac ze taka pełna smile co sie dało zaniesli do piwnicy np owoce warzywa i słoiki np z majonezem smile Wieczorem siedzielismy i omawialismy o swietach jakie One beda ,co zrobimy ,jakie cisato bedziemy piekli ,jakie potrawy u nas beda tego roku ,to był miły czas wiodzac tyle usmiechó na twarzach moich dzieci .Nie da sie tego niczym innym zastapic smile
                                                    Jako matka jestem szczesliwa ze moje dzieci beda miały normalne swieta w pełni radosne i szczesliwe ,z suto zastwionym stołem . Wszystkim Wam bardzo dziekujemy i zyczymy równie wesołych i radosnych swiat Bozego Narodzeniasmile)
                                                    Pozdrawiam myszka.
                                                  • usia432 Re: Podziekowania 22.12.13, 22:28
                                                    Otrzymałam skany pargonów za umówione zakupy: mięsko, wędliny, owoce...
                                                    Życzę Wesołych Świąt!!!
                                                  • myszka307 Re: Podziekowania 23.12.13, 18:36
                                                    Pani Urszulko bardzo dziekujemy za Pani dobre serduszko smile Za to ze pamieta Pani o nas .
                                                    Zdrowych Wesołych Swiat oraz Błogosławientwa Bozego dla wszystkich !
                                                    Pozdrawiam myszka z dziecmi .
                                                  • myszka307 Re: Podziekowania i pozdrowionka 13.01.14, 18:27
                                                    Witam wszystkich bardzo serdecznie .
                                                    Pisałam do Was ale nie zamiescił sie post tutaj na stronie ktory pisałam zaraz po nowym roku ,teraz wiem juz dlaczego ,post był długi i po dłuzszym czasie konto sie automatycznie wylogowuje i ja ponownie sie nie zalogowałam i post sie nie zamiescił,dzis miała bym to samo tylko brat mi to pokazał .
                                                    Chciałam sie z Wami podzielic tym jak spedzilismy swieta i Nowy Rok smile
                                                    Wszystkim Wam dziekuje za te piekne chwile jakie u nas były.Jedzonka było duzo ,dzieciaczki we wszystkim mi pomagały ,ugotowałam zupke grzybowa,ale maluszki prosiły o barszcz wiec troszke tez zrobiłam ,zostało grzybkow to zrobiłam troche uszek i barszczyku smile. Mielismy tez sałatke jarzynowa,Karpia,fileciki pieczone i takie w zalewie octowej ,była tez rybka po grecku bo zostało mi duzo warzyw ,było tez troche sledzi w smietanie ,były ziemniaczki ,bo dzieciaki uwielbiaja,kapustka zasmazana ,zrobiłam tez troche moczki i dzieciaczki były zachwycone smile Na drugi dzien nie gotowałam mielismy dzien luzu i jedlismy to co nam zostało z wigili,a w drugi dzien swiat zrobilismy karczek z suszonymi sliwkami bo miałam i kluski , upiekłam tez serniczek .Dla Syna upiekłam pyszny tort z galaretka i kremem czekoladowym .W nowy rok drugi syn miał urodziny i tez mogłam zrobic torcik,dzieki Wam dzieciaki bardzo sie cieszyły ,były wrecz zachwyconesmile
                                                    Nie da sie opisac tej radosci jaka u nas panowała w domu ,to cieplo ,te iskry w oczach moich dzieci ,nic tego nie zastapi ,to wszystko Wasza zasługa,ogromnie wszystkim dziekuje .Jeszcze nam zostało troche jedzonka jestesmy bardzo szczesliwi smile
                                                    Wszystkich serdecznie pozdrawiamy i sciskamy cieplutko .
                                                    Przepraszam ze dopiero teraz to weszło ale naprawde nie tak miało byc .
                                                    myszka.
                  • elzbieta9022 Re: Buty 27.03.14, 21:27
                    Hmm mam nadzieję, że nie bo chciałabym już wskoczyć w moje nowe adidasy takie o jak te: instagram.com/p/kbmD9lw-x1/ od razu by się mi wiosenniej zrobiło na sercu smile. Także chowaj te zimowe buty bo może nimi odstraszasz wiosnę! :p
            • adres9 Re: Prośba 02.02.14, 14:14
              witam prosze o pomoc jestem w trudnej sytulacj mam 4 dzieci i 1 chore urodzila sie w 26 tygodniu o wadze 870g z tat te choroby ma zskrzep zyly watrobowej naczyniaka dysplecje oskrzelowo plucno krzepnie krew oczka operowane czeka nas rechabitacja kazdy wyjazd do lekarza to 150zl bo unas nie ma tych lekarzy a wmiesiacu jest kilka juz brakuie nam wszystkigo mam nawet zlegosc za mieszkanie trudno nam jes ale musze kasie leczyc walczyla 3 miesiace w szpitalu o zycie dluga droga przed nami nie siedzi dziekuie mui meil wiktoria kasia bielawska@wp.pl
              • adres9 Re: Prośba 02.02.14, 14:21
                mui meil wiktoriakasiabielawska@wp.pl pomylilam sie razem to jest
    • rodzinawielodzietna Re: Prośba o pomoc dla moich dzieci 15.01.14, 18:41
      Zwracam się z Gorącą Prośbą do ludzi o dobrym sercu o pomoc dla moich dzieci mieszkamy w jednym pokoju i kuchni mamy zimno nie mamy opalu i nie mamy za co kupić żywności, odzieży, dzieci śpią na podłodze mam 2 dzieci chorych , z wada mózgową , moja rodzina składa się z 9 osób . Muszę się opiekować dziećmi , nie wystarcza mi już sił i zdrowia .. Są dzieci jeszcze w wieku szkolnym , bardzo proszę o zrozumienie mojej prośby jeśli ktoś nie wierzy , to proszę przyjechać i sprawdzić moja sytuacie ..
      • julka-4 Re: Prośba o pomoc dla moich dzieci 15.01.14, 18:53
        Załóż swój własny wątek ,odpowiedz na pytania ze szpilki i wyślij dokumenty do Bj ,a nie dopisuj się w cudzym.
    • magdmaz Re: Prośba 27.01.14, 20:10
      Myszko, co u Ciebie słychać? jak sobie radzicie?
      • rodzinawielodzietna Re: Prośba 27.01.14, 20:28
        Dzień dobry ....
        Ciężko nam się zyje brakuje nam wszystkiego a najbardziej żywności , mam męża chorego który bedzie mial operacje w lutym , mam 3 dzieci niepelnosprawnych , na dzien dzisiejszy jesteśmy bez pieniedzy ..... Pozdrawiamy
        Rodzina Wielodzietna.
        • prochottka1 Re: Prośba 27.01.14, 20:36
          rodzinawielodzietna
          Dzień dobry ....
          > Ciężko nam się zyje brakuje nam wszystkiego a najbardziej żywności , mam męża c
          > horego który bedzie mial operacje w lutym , mam 3 dzieci niepelnosprawnych , na
          > dzien dzisiejszy jesteśmy bez pieniedzy ..... Pozdrawiamy

piszesz znowu w cudzym watku, zapoznaj sie z zasadami forum
          forum.gazeta.pl/forum
          przeczytaj tutaj !!!!

/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html

nawet jakby ktos chcial pomöc to nie wiadomo jak sie skontaktowac
          i jakiej pomocy oczekujesz
          • prochottka1 Re: Prośba 27.01.14, 20:37
            forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
            jeszcze raz podaje linka do zasad forumowych
      • myszka307 Re: Dziekuje 29.01.14, 18:12
        Witam wszystkich serdecznie.
        Pani Madziu u nas po staremu ,sa u nas ferie wiec dzieciaczki w domu ,idzie wiecej jedzonka i wszystkiego wiadomo jak to dzieci w domu ale jest wesoło i gwarno.Spadł snieg wiec chodzimy na sanki i spacerki zimowe.Troche zaczynaja charlac moje dzieciaki ale mysle i mam nadzieje ze to przejsciowe.Mało teraz na internecie siedze a to dlatego ze przy dzieciach naprawde nie ma kiedy poza tym przy tym darmowym internecie to w wolne dni od nauki ciezko bo młodziezy duzo na necie i loguje wszystko ,czasem nawet zalogowac sie nie idzie nigdzie.
        Pozdrawiam wszystkich serdecznie . Dziekuje ze pamietacie o mnie,jestem Wam za to bardzo wdzieczna .
        Myszka
        • miedzymorze Re: Dziekuje 29.01.14, 19:06
          Myszko czy chcesz jeszcze kilka ciuchów chłopięcych na 116 ? (robię u syna remanent w szafie) i buty 30/31 ?

pozdr,
          mi
          • myszka307 Re: Dziekuje 30.01.14, 15:03
            Witam.
            Oczywiscie chetnie przyjme ubranka ,synek nie ma ich za wiele,zwłaszcza spodni smileTego brakuje najbardziej .Dziekuje za pamiec o nas i serdecznie pozdrawiam .
            Myszka.
            • agn3 Re: Dziekuje 30.01.14, 20:03
              Witam! Również robię remanent w szafie u syna i mogłabym przesłać kilka rzeczy w rozmiarze 122-128 (spodnie, bluzki itp). Jeżeli jest Pani zainteresowana to proszę o podanie adresu na meila. Pozdrawiam
              • myszka307 Re: Dziekuje 08.02.14, 09:33
                Witam wszystkich .
                Na wstepie chce serdecznie podziekowac jednym za ubranka drugim za zywnosc smile Nawet nie wiecie jak bardzo pomagacie ,dziekuje tez za chemie zwłaszcza proszek bo u nas zawsze go brakuje.
                U nas piekna słoneczna pogoda ,wiosenna ,wybieramy sie dzis z dziecmi do lasu na spacer ,zamierzamy miło spedzic czas z dzieciakami .Staram sie o prace jednak to nie takie proste u nas ciazko o nia .Czasem uda mi sie u kogos umyc okna i dorobic na zywnosc jednak to rzadkosc,mimo to i z tego sie ciesze ze zdarza sie i taka praca .Złozyłam pare cv w nowe miejsca ,byłam tez ostatnio u lekarza z synem w miescie obok i tam złozyłam w dwóch miejscach ,bo szukaja sprzataczki i do pralni pania ,moze wkoncu sie cos ruszy smile Narazie pozostaje mi czekac i zyc nadzieje .Chciała bym bardzo pracowac .muc zarabiac na swoje dzieci ,chciałą bym tez pomóc komus innemu ,jednak nie mam jak sad
                Mam troche ubran po Synku który ma 5lat al;e te rzeczy sa tak 3-4 l bo synek nie jest duzy .Jednak nie mam pieniazków na wysyłke sad Jezeli byłby ktos chetny z checia oddam te ubranka ,bo sama dostaje a sa jeszcze w miare fajne smile
                Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie i pamiec o nas .Dziekujemy z całego serca.
                myszka.
                • ewa-mamazosi Myszko co u Was? 19.02.14, 22:39
                  j.w.
                  • magdmaz Re: Myszko co u Was? 20.02.14, 07:07
                    Myszka pisała do mnie jakiś czas temu, że zabierają jej komputer do przeglądu, od tego czasu milczy, pewnie tego komputera wciąż nie ma.
                • mama_duzych_dzieci Re: Dziekuje 20.02.14, 14:43
                  Ja mam syna ( teraz 190 cm) mam sporo rzeczy do oddania, naprawdę dobrej jakości i "modne". Syn sobie jeszcze troszkę urósł i nabrał ciała a szkoda mi tych rzeczy. Jeżeli jest taka potrzeba to mogę przekazać dla najstarszego syna Justyny.
                  • ewa-mamazosi Re: Dziekuje 21.02.14, 14:16
                    Justyna pisała do mnie, że jeszcze nie ma komputera, może w przyszłym tygodniu już będzie. Do tego Nikoś złapał rotawirusa i w szpitalu jest.
                    Mamo_duzych_dzieci, czy mogłabyś poczekać, aż odezwie się Justyna? Na pewno będzie zainteresowana ubraniami dla najstarszego syna.
                    Pozdrawiam ewa
                    • mama_duzych_dzieci Re: Dziekuje 25.02.14, 11:59
                      Będę co jakiś czas zaglądać.
                      • myszka307 Re: Dziekuje 10.03.14, 11:42
                        Witam wszystkich.
                        U nas wszystko dobrze ,zdrowie wrociło co najwazniejsze ,w kwietniu mam załatwiona prace na targu na 2 tyg za jedna Pania ktora wyjezdza na swieta wiec bede mogła sobie dorobic smile
                        Tak poza tym u nas po staremu,dzieciaczki rosna,pogode mamy piekna wiec korzystaja .
                        Najwazniejsze to zeby była ta praca ,by szło zarobic i łatwiej by nam bylo,nie brakowało by tak na zakupy.
                        Chciałam prosic mame duzych dzieci zeby odezwałą sie do mnie na gazetowego bo ja napisałam ale niewiem czy dobrze.
                        Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i zycze mnóstwa słoneczka .
                        myszka
                        • magdmaz Re: Dziekuje 10.03.14, 12:19
                          Witaj, Myszko!
                          Dobrze, że u Was w miarę w porządku.
                          A jak u Ciebie ze środkami czystości, proszkiem? Odezwij się, gdybyś czegoś pilnie potrzebowała.
                          M.
                        • ewa-mamazosi Re: Dziekuje 10.03.14, 22:52
                          Justyno, cudne wieści, oby takich więcej. Życzę dużo zdrówka i wszystkiego dobrego.
                          Ewa
                          • myszka307 Re: Prośba. 22.03.14, 08:11
                            Witajcie Drogie Emamy .
                            Zwracam sie z ogromna prosba gdy by ktos miał buty niepotrzebne dla chlopakow 38-39, rozlatuja sie moim a innych niestety nie maja .Sytuacja u nas nie jest ciekawa ,wrecz bardzo trudna ,niestety nie mam za co kupic tych butkow,w kwietniu mam isc przyrobic przed swietami ale do tego czasu obawiam sie ze szlak ich trafi całkowicie .Gdyby ktos u siebie znalazł byłabym bardzo wdzieczna .Gdyby ktos miał jeszcze jakies niepotrzebne spodnie dla synka 5letniego tez bardzo chetnie przyjme .Syn chodzi do przedszkola i wszystkie kolana ma juz załatane .
                            Pozdrawiam myszka
                            • penelopa40 Re: napisz rozmiar 22.03.14, 09:23
                              napisz rozmiar spodni dla 5latka...
                            • atena12345 Re: Prośba. 22.03.14, 14:46
                              jaki rozmiar nosi Twój 5-latek?
                            • chynia Re: Prośba. 23.03.14, 10:57
                              Mam buty, wprawdzie 40 ,ale zaniżany rozmiar i na 39 może być, ale są białe nie wiem czy syn chciałby chodzić w takich. Jak moi wrocą z kościoła to prześlę zdjęcie (bo ja nie umiem) to niech się syn wypowie.
                            • siugarova Re: Prośba. 25.03.14, 20:41
                              Mam kurtki wiosenne na ok 110-116 cm. Moze jakies spodnie bym tez znalazla. jesli ktos by pokrył przesylke moge wyslac. Bo inaczej bede mogla dopiero ok 10.04 wyslac.

1 % dla Filipka www.dzieciom.pl/14360
                        • magdmaz Re: Dziekuje 12.03.14, 13:37
                          Wysłałam proszek do prania i szampon. Pozdrawiam, M.
                        • mama_duzych_dzieci Re: Dziekuje 12.03.14, 18:02
                          Nigdy nie pisałam na gazetowego do nikogo, ani sama nie korzystałam ze swojej skrzynki. Gazetowy tzn Twój nick@gazeta.pl?
    • mama_duzych_dzieci udało się 12.03.14, 18:16
      Weszłam na mojego gazetowego maile i odpisałam Tobie.
    • atena12345 myszko 24.03.14, 05:31
      jaki rozmiar nosi 5 latek?
      mam 2 pary dresów nowych, mogę je wysłać TYLKO w czwartek (potem nie wiem kiedy), ale muszę wiedzieć czy dobry rozmiar.
      • myszka307 Re: myszko 25.03.14, 13:49
        W tej chwili synek nosi jeszcze 110-116cm ale moga byc i wieksze .Moj syn jest maly jak na swoj wiek .
        • hugo43 Re: myszko 25.03.14, 19:59
          Będę miała kilka sztuk odzieży, raczej na podwórko.mam też buty zimowe rozm 32,przydadzą się?przypomnij się z adresem.
    • chynia Re: Prośba 26.03.14, 22:01
      Podaj mi swój adres i nr tel dla kuriera.
      • rodzinawielodzietna Re: Prośba 27.03.14, 08:16
        chynia napisała:

> Podaj mi swój adres i nr tel dla kuriera.
        witam bardzo serdecznie niewiem czy domnie pani pisze numer te 505 784 781
        • ewa-mamazosi Re: Prośba 27.03.14, 09:27
          rodzinowielodzietna, jeżeli chcesz uzyskać pomoc załóż swój wątek, nie podpinaj się pod inny. Już kiedyś zwracano Tobie uwagę. To pytanie o tel nie było do Ciebie.
        • bj32 Rodzinawielodzietna 27.03.14, 19:57
          W tym wątku nikt do Ciebie nie będzie pisał z ofertą pomocy. Załóż własny wątek, zastosuj się do zasad, a nie wpinasz się w cudzy. Koleżanka Ci już dwa razy powiedziała.
          • rodzinawielodzietna Re: Rodzinawielodzietna 31.03.14, 20:01
            witam , bardzo przepraszam ze się wpinam , ale ja nie wiem jak moge zalozyc wlasny watek , jezeli by pani mogla to bardzo bym prosila o podpowiedz ....
            Pozdrawiam .
            • bj32 Re: Rodzinawielodzietna 31.03.14, 20:09
              Nad dyskusjami po lewej stronie masz "Rozpocznij nowy wątek" i tam klikasz i opisujesz swoja sytuację zgodnie z zasadami forum.
              • rodzinawielodzietna Re: Rodzinawielodzietna 31.03.14, 20:22
                Dziękuję bardzo . Pozdrawiam
      • miedzymorze Re: Prośba 27.03.14, 13:56
        Ja mam adres na który wysyłałam paczkę w listopadzie 2013, telefonu niestety nie.
        Napisz do mnie na gazetowego.

pozdr,
        mi
        • chynia Re: Prośba 27.03.14, 20:44
          Mam już.Dziękuję
    • atena12345 myszko 27.03.14, 16:19
      dziś wysłałam 2 pary spodnie dresowych, to takie większe 110. Daj znać czy pasują.
      • myszka307 Re: myszko 27.03.14, 20:37
        Napisałąm na gazetowego do Pani Chyni .
        Oczywiscie jak tylko dojdzie dam znac czy ubrania dobre .
        Pozdrawiam wszystkich .
        • ewa-mamazosi Wielkanoc dla Myszki 31.03.14, 22:16
          Witam serdecznie,
          planuję przed świętami po raz kolejny wspomóc Myszkę i jej dzieci zakupami żywnościowymi. Gdyby któraś z Was Mamy zechciała się dorzucić do zakupów i umilić Justynie święta serdecznie zapraszam. Zakupy planuję zrobić ok 14 kwietnia z data dostarczenia na czwartek 17.
          Pozdrawiam serdecznie Ewa
          • melancho_lia Re: Wielkanoc dla Myszki 01.04.14, 07:52
            Przypomnij mi proszę nr konta na priv. czekam na pensję- jak przyjdzie to się dorzucę do zakupów.
        • atena12345 Re: myszko 01.04.14, 08:33
          Czy dotarła przesyłka?
          • ewa-mamazosi Re: myszko 01.04.14, 09:32
            melancho-lia dziękuję, już wysyłam info, pozdrawiam Ewa
            • ewa-mamazosi Wielkanoc dla Myszki 05.04.14, 15:03
              Witam serdecznie,
              mam już jeden przelew ( melancho_lia jeszcze raz dziękuję) na świąteczne zakupy żywnościowe + ja. Dysponuję kwotą 140 zł. Może któreś z Pań zechciałaby się jeszcze dorzucić i umilić święta Myszce?
              Pozdrawiam Ewa
              • atena12345 Re: Wielkanoc dla Myszki 05.04.14, 16:50
                poproszę o numer konta
              • wodzik56 Re: Wielkanoc dla Myszki 05.04.14, 19:18
                Tylko uwzględnijcie fakt, że Myszka ma już 6-tkę dzieci.Najmłodsze niemowlę ma parę miesięcy i tez może mieć jakieś potrzeby.Szkoda,że Myszka o nim nie wspomniała.
                • prochottka1 Re: Wielkanoc dla Myszki 05.04.14, 19:46
                  Witam wszystkich.
                  Chciałam się zapytać czy moge tutaj liczyć na jakomkolwiek pomoc dla mojej rodziny.Sama wychowuje 5dzieci

forum.gazeta.pl/forum/w,615,140905056,,Potrzebujemy_pomocy.html?v=2&wv.x=1
                  wodzik56 napisał(a):

> Tylko uwzględnijcie fakt, że Myszka ma już 6-tkę dzieci.Najmłodsze niemowlę ma
                  > parę miesięcy i tez może mieć jakieś potrzeby.Szkoda,że Myszka o nim niewspomn iała.

myszka
                  Dzień Dobry .
                  Mam prośbe w związku z nadchodząca zima .Jak by ktoś posiadał niepotrzebną odzież dla moich dzieci ,była bym bardzoi wdzieczna . Podam rozmiary synów:
                  1) 180-185cm rozmiar buta 44
                  2) 156cm buty 37-38
                  3) 146cm buty 36
                  4) 110-116cm 28-29
                  Córka lat 6 122cm czasami nawet zakłada 128cm butki 29-30
                  Ja nosze rozmiar 48 gdyby ktoś miał nie potrzebne ubrania ktore nam napewno bardzo sie przydadza ,chetnie je przyjme za co z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam.
                  myszka.
                  Ps.gdyby ktoś miał też chemie była bym wdzięczna .

myszka to ile masz dzieci?
                  5 czy 6 ?
                  • wodzik56 Re: Wielkanoc dla Myszki 05.04.14, 20:03
                    Justyna nie wspomniała Wam przez 9 miesięcy,ze jest znowu w ciąży to i o następnym dziecku nie mówiła. A najmłodsze urodziło się zimą tego roku.Nie zabierałam głosu na temat Myszki, bo każdy rozporządza swoimi pieniędzmi jak chce. Jeśli kogoś stać, to wspomaga nie czyniąc uszczerbku w swym budżecie.Przykro tylko, gdy ktoś kto sam nie ma wiele a chce uszczęśliwiać osoby nie do końca szczere i prawdomówne.Mam nadzieję,że Myszka nie wyprze się własnego,najmłodszego potomka. Każda konfabulacja na dłuższą metę nie ma racji bytu.Zwłaszcza w tak małym środowisku.
                    • hugo43 Re: Wielkanoc dla Myszki 05.04.14, 20:20
                      na fb jest coreczka i zwiazek,ale moze myszka nam wytlumaczy?a moze to nie ta osoba?
    • claudel6 Re: Prośba 05.04.14, 20:23
      hej myszko, mam do oddania męskie t-shirty w rozmiarach od S do L. moze przydadzą się na Twoich synów?
      • ewa-mamazosi Re: Prośba 05.04.14, 21:26
        Wodzik znowu siejesz ferment. Rok temu też miałaś wiele do powiedzenia.
        Wyobraź sobie, że już wcześniej to odkryłam i nie omieszkałam zapytać się o ten fakt Justyny. Ta mała dziewczynka która się pojawiła na fb to jej bratanica ( Justyna ma być chrzestna dziewczynki, dlatego taki wpis).
        Atena wielkie dzięki za chęć pomocy, już wysyłam namiary.
        • wodzik56 Re: Prośba 05.04.14, 21:41
          Tak, na pewno to nie jej córka. Wierz w to, bo bardzo chcesz.Tylko ciąża Justyny, która była widoczna przez miesiące też nie była jej.Nie mam zamiaru jak piszesz "siać fermentu". Ślij pieniądze i namawiaj do tego innych.To sprawa Twego sumienia. Oby nie było tak jak z p.Edwardem.Nie wypowiadam się już więcej, spodziewałam się takiej reakcji, bo rzadko kto chce się przyznać do własnej łatwowierności.Obecny partner Myszki też nie jest jej tylko siostry, tak?
          Prędzej czy później i tak zorientujecie się jaka jest rzeczywista sytuacja .Tylko będzie to jak zwykle później.Zresztą na wszystko jest przecież dokumentacja w instytucjach pomocowych w mieście.I wierz mi, wiem co mówię.Nie jako osoba korzystająca a wręcz przeciwnie.Czułam,że nie uwierzysz w to jak wygląda sytuacja w realu, bo za bardzo się zaangażowałaś i brak Ci obiektywizmu. No ale to już Twój wybór. Dziwie się jednak Justynie,że nie przyznaje sie do własnego dziecka. Z czymś takim jeszcze się nie spotkałam, no ale wtedy by runęła jej misterna konstrukcja jej życiowych problemów , stworzona na potrzeby forum. Żegnam.
          • ewa-mamazosi Re: Prośba 05.04.14, 22:16
            Wiesz co nie wiem co myśleć. Bo po pierwsze uważałam Justynę za uczciwą osobę, tylko pokrzywdzoną trochę przez los. Ty piszesz, że ciąża widoczna, że partner. Masz rację, wierzyłam w jej słowa. Jak odkryłam ten wpis na fb to aż mnie zmroziło. Naprawdę, nie byłam tylko zaskoczona ale zszokowana. Justyna tłumaczyła się tak jak to już wcześniej pisałam. Przyznaję, że jej w to tłumaczenie uwierzyłam.
            Zastanawiam się co teraz zrobić.
            W takim razie czekam na odzew Myszki. Do tej pory wstrzymuję zbiórkę.
            Ateno, wstrzymaj się z przelewem do czasu wyjaśnienia całej sytuacji przez Myszkę.
            A z drugiej strony, Wodzik skoro wiedziałaś coś na ten temat czemu wcześniej się nie odezwałaś, chociażby do mnie na priva. Ty jesteś tam na miejscu, ja na drugim końcu Polski.
            podejrzewam, że nie omieszkam skontaktować się z odpowiednią instytucją.
            A i jeszcze się z jednym Wodzik z Tobą zgadzam nie wyobrażam sobie jak można wypierać się swojego dziecka.
            A więc Myszko, mam nadzieję, że wyjaśnisz całą zaistniałą sytuację.
            • hugo43 Re: Prośba 05.04.14, 22:26
              Dla mnie dziwne jest to,ze ma w wydarzeniach narodziny dziecka,jeśli to nie myszkowe dziecko.mój brat w swoim profilu nie pisał,ze urodziła się moja córka,a zwłaszcza gratulacji nikt mu nie wypisywal.a może to jakaś regionalna tradycja?
              • ewa-mamazosi Re: Prośba 05.04.14, 22:33
                Ja też się nad tym zastanawiałam, dlaczego tak zrobiła. A z drugiej strony gdyby chciała ukryć taki fakt to by w ogóle o nim nie wspominała. Broń Boże nie chcę jej tłumaczyć. Ogólnie jestem w szoku. Ale dobrze, że Wodzik ujawniłaś swoje spostrzeżenia. Przecież nikt nie lubi być oszukiwany.
                • tosiaczek06 Re: Prośba 05.04.14, 23:20
                  przepraszam, że się wtrącę, ale czy czasem takiej informacji nie ma na dokumentach z MOPS? Czy MOPS przyznając świadczenie wydaje decyzję na każde dziecko na innym dokumencie, czy zbiorczo na jednym? Jeśli na jednym to może Blanka byłaby w stanie sprawdzić co jest w papierach, jeśli oczywiście Myszka przesłała aktualne zaswiadczenia.
                  • ewa-mamazosi Re: Prośba 05.04.14, 23:28
                    mh to jest świeża sprawa. Data na fb chyba 18 luty. Nie sądzę, żeby Myszka przesyłała jakieś dokumenty do Blanki, przynajmniej nic mi nie wspominała.
                    Czekam aż Myszka sama wytłumaczy sytuację. Na fb ta malutka dziewczyneczka jest wpisana jako córka.
                    • atena12345 Myszko 06.04.14, 07:56
                      jeśli to prawda, to jestem bardzo, bardzo zniesmaczona sad
                      Mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni. Choćby ze względu na Ewę, która tak zaangażowała się w pomoc.
                      Widać, że nawet stałe "podopieczne" trzeba weryfikować co jakiś czas. sad
                      • ewa-mamazosi Re: Myszko 06.04.14, 14:45
                        Atena dzięki.
                        Czekam na sprostowanie Myszki. Miłej niedzieli.Ewa
                        • malinowe_lody Re: Myszko 07.04.14, 13:40
                          No cóż, poczekam na wyjaśnienia, ale przyznam, że wiadomość jest dla mnie dużym zaskoczeniem. Przygotowałam kolejna paczkę dla Myszki, ale jeszcze jej nie wysłałam.
                          • melancho_lia Re: Myszko 07.04.14, 14:02
                            Ja też poczekam na wyjaśnienia. Znowu smród się robi...
                            • ewa-mamazosi Re: Myszko 07.04.14, 14:04
                              melancho_lia napiszę zaraz na priv do Ciebie.
                              • mawitka Re: Myszko 07.04.14, 20:12
                                Ewa, rozumiem, ze jesteś w kontakcie z Justyną i znasz już 'całą prawdę' i wyjaśnienia będziesz wysyłać na priv.
                                Uważam jednak, że skoro wiele z nas angażowało się w pomoc Justynie i jej rodzinie (zarówno materialną jak i duchową) to należą nam się wyjaśnienia bezpośrednio od niej. Skoro miała tyle odwagi (i tupetu?) żeby wielokrotnie prosić tu o pomoc to chyba powinna zdobyć się na kilka zdań żeby wytłumaczyć tą sytuację.
                                I uprzedzając ataki w moim kierunku: tak pomogłam Justynie i tak uważam, ze należą mi się wyjaśnienia.
                                • hugo43 Re: Myszko 07.04.14, 20:45
                                  tez bym chciala wiedziec czy sprawa sie wyjasnila.kilkukrotnie pomagalam j,kolejna paczka czeka przy drzwiach i przyznam szczerze,ze czuje sie jakbym po ryju dostala.
                                  • ewa-mamazosi Re: Myszko 07.04.14, 20:49
                                    Hugo ja się czuje dokładnie tak samo, a do tego jeszcze dochodzi mega ból głowy, jakoś nie mogę sobie poradzić z tym, żeby o tym nie myśleć. A i ja nie dość, że chciałam wraz z niektórymi Paniami pomóc w zakupach świątecznych to jeszcze paczkę szykowałam.
                                    • chynia Re: 07.04.14, 21:02
                                      No, ja też poczułam się jakbym własne dzieci okradała.Paczkę wysłałam tydzień temu Wcześniej też pomagałam. Wiadomo na wszystko nie starczy i własnym dzieciom ograniczałam, bo może komuś bardziej potrzeba i jakby się okazało ,że sponsorowałam jakiegoś fagasa tobym się poczuła podle. Mam nadzieję ,że to się wyjaśni.
                  • bj32 Re: Prośba 07.04.14, 20:25
                    Ogólny rodzinny przyznają w listopadzie mniej więcej, w każdym razie jesienią. Jeśli dziecko jest z przełomu stycznia i lutego, to jest na osobnej decyzji. Ja takowej nie otrzymałam.
                    • ewa-mamazosi Re: Prośba 07.04.14, 20:46
                      Mawitka masz 100% racji. Czekam na wyjaśnienia Myszki, dałam jej czas do jutra.
                      • mawitka Re: Prośba 07.04.14, 21:04
                        Dzięki Ewa (też jestem mamą Zosi). Wiele osób pewnie czeka na wyjaśnienia. Szczególnie, ze na tym forum pojawiały się konkretne rady jak np. może dorobić itd. Okazuje się, że to była kompletna starta czasu, bo kobieta w ciąży nie pójdzie myć okien.
                      • missmiriam1 Re: Prośba 08.04.14, 00:39
                        Linka na forum nie wstawię, bo i zdjęcie małej jest, i personalia rodziców. Ale jeśli ktoś godzi się na publikację w gazecie informacji o narodzinach dziecka, to chyba wypierać się go nie będzie...
                        • myszka307 Re: Prośba 08.04.14, 08:08
                          Wodzik ma racje,uroziłam dziecko i zataiłam to .Załuje tego ze nie powiedziałam ,ale poprostu niechciałąm by ktos pisał kolejne dziecko i kolejna porazka itp.Nie jest mi łatwo ,sytuacja naprawde nie jest łatwa . Jezeli chodzi o ojca dziecka pisałam Pani Ewie to długa historia i nie moge tutaj o tym napisac,to ja zawiniłam i jestem winne temu wszystkiemu ,macie prwo mnie nienawidziec . .Jednak nigdy niczego od Was nie wyłudziłam ,sytuacja moja jest jaka jest .Nie skłamałam z niczym innym .Okna byłam myc bo potrzebowałam pieniedzy ,wszystko robiłam bo nie znosiłam ciazy zle .Wiem co sobie o mnie myslicie i nie mam pretensji ,to Wy mozecie je miec do mnie.Zaluje ze zataiłąm to ale sytuacja sie nie zmieniła i mozecie sprawdzic jak wodzik napisał MOPS itp. Pani z MOPSU dała mi nawet ubranka dla małej po swoim dziecku ,wanienke i takie drobnostki.Wiem ze kolejne dziecko to ktos powie w moim przypadku katastrofa ,tak ,ale nigdy bym nie usuneła ciazy i dzis Bogu dziekuje ze dziecko zdrowe .Dziekuje wszystkim za pomoc ,za ubrnia dla moich dzieci itp Jestescie ludzmi z ogromnym serduchem .Nie bede o nic wiecej prosiła ,jednak jezeli pozwolicie bede tutaj zagladałą,czasem sie czegos radziłą itp .Jeszcze raz dziekuje Wam za wszystko i przepraszam .Jezeli ktos ma jakies pytania napiszcie na priv
                          • missmiriam1 Re: Prośba 08.04.14, 08:27
                            Myszko, Ty tak na serio? Mając partnera nadal utrzymywałaś forum w przekonaniu, że jesteś samotną matką ale w swoim mniemaniu nie skłamałaś? Tu nie chodzi o kolejną ciążę, ale o kompletny brak szczerości.
                          • atena12345 Re: Prośba 08.04.14, 08:33
                            Nie nienawidzę Cię.
                            Jesteś nieodpowiedzialna kompletnie i nieszczera (łagodnie mówiąc) Ukrywać kluczową informację przez tyle czasu? A potem wypierać się mówiąc, że dziecko nie Twoje?
                            Rozumiem, że Pan sobie poszedł?
                            Czuję się oszukana i opluta! Niszczysz nasze zaufanie do osób tu proszących... nie wiesz ile szkody narobiłaś...
                            I z jakiej racji mamy pytać na priv? I o co?

• missmiriam1 Re: Prośba 08.04.14, 08:38
                              Nie sadzę, żeby pan sobie poszedł...
                          • anka7961 Re: Prośba 08.04.14, 08:37
                            Słabe to strasznie Myszko.....
                          • magdmaz Re: Prośba 08.04.14, 08:39
                            Do Myszki: Faktycznie, niedobrze się stało, że zataiłaś fakt, że byłaś w ciąży i urodziłaś. Doskonale rozumiem, że nie miałaś ochoty wysłuchiwać komentarzy, bo sama czułaś, jak twoja sytuacja mogła być komentowana. Nieroztropność brzmi tu jak eufemizm. Aczkolwiek osobiście uważam, że urodzenie zdrowego dziecka to nie jest dramat ani tragedia. Dopiero brak odpowiedzialności osób dorosłych może sytuację tego dziecka uczynić tragiczną i dramatyczną. I Twoja w tym głowa, aby tak się nie stało.

Do Pomocnych: Osobiście nie żałuję, że zrobiłam Myszce kilka razy zakupy i wysłałam jakieś pojedyncze buty i ubranka. Choć naturalnie nie lubię być oszukiwana i bardzo nie lubię dowiadywać się, że moja pomoc przeznaczana jest na fajki i alkohol. Nie lubię też, jak ktoś podaje się za samotną matkę, a żyje w związku - a jeszcze gorzej, gdy pomoc dla dzieci idzie na utrzymanie konkubenta. Jednak w tym przypadku chyba nie o to chodzi mimo wszystko. Jak dla mnie Myszka udowadnia jedynie po raz kolejny bardzo niski poziom pewnych cech: zaradności, umiejętności przewidywania, uczenia się na błędach, odpowiedzialności. Trudno ją za to karać, po prostu zawsze w społeczeństwie będą istniały takie osoby. Dobrze by było mieć receptę przynajmniej na wyeliminowanie tendencji do powielania tych wzorców w kolejnych pokoleniach, ale ponieważ nie jesteśmy w stanie dzieciom Myszki zapewnić wszechstronnej edukacji i pokazać im innych wzorców, niż odnajdują w rodzinnym domu, możemy jedynie sprawić, aby od czasu do czasu ich dzieciństwo było odrobinkę przyjemniejsze. Takie jest moje zdanie. Dlatego będę nadal pomagać - czy Myszce? tego jeszcze nie wiem.
                            • atena12345 Re: Prośba 08.04.14, 08:49
                              Ja też nie żałuję, ze myszce pomagałam. Więcej jej nie pomogę. Oszukała mnie. Potraktowała forum jak....jak kurcze nie wiem co...sad
                              Będę pomagała innym, choć z mniejszym zaufaniem.
                              • hugo43 Re: Prośba 08.04.14, 09:16
                                oj myszko,ale kicha wyszla.
                              • ewa-mamazosi Re: Prośba 08.04.14, 09:24
                                To teraz ja smile
                                Dziewczyny mam nadzieję, że nie będziecie się gniewać na mnie. Ja już wczoraj znałam całą sytuację, ale chciałam, żeby to Myszka się tłumaczyła.
                                Pisała, że nie jest z tym panem, że od czasu do czasu przyjeżdża do małej. Niestety ten Pan ma zawiłą i niejasną sytuację. Dlatego nie mogą być razem- tak napisała Myszka. Pisała mi też, że u niej nic się nie zmieniło poza tym że ma 6 dzieci.
                                Ja też nie żałuję, że pomagałam Justynie, bo zawsze wszystko robiłam z myślą o dzieciach. A ich najbardziej mi teraz szkoda.
                                Dalej nie wiem co mam zrobić odnośnie zakupów świątecznych. Jeszcze się zastanawiam.
                                Niemniej jednak to czuję się po prostu oszukana. Bo przez ten ten cały okres ciąży nawet nie zająknęła się, że będzie kolejne dziecko. A wiadomo małe dziecko wiąże się na początku z dużymi wydatkami. A ja wychodzę z założenia, że lepiej najgorsza prawda niż tajenie czegoś. Moim zdaniem inaczej to by wszystko wyglądało, gdyby na samym początku ciąży Justyna się przyznała.
                                Wodzik - przepraszam, że syknęłam do Ciebie. Dzięki Tobie poznałyśmy prawdę. Przepraszam.
                                Pozdrawiam serdecznie. Ewa

• bj32 Re: Prośba 08.04.14, 09:33
                                  Ewa, zlituj się! Kto zdrowy umysłowo zachodzi w ciążę z panem, który "ma zawiłą i niejasną sytuację. Dlatego nie mogą być razem"? Czyli co? Jak szedł z nią do łóżka, to nie wiedziała, jaką ma sytuację? Liczyła na to, że pan się rozwiedzie, bo zechce wymienić na nowy model? To jest absolutnie celowe pakowanie się w kłopoty i w dodatku próba rozwalenia innej rodziny - w tym wypadku pana.
                                  Sześcioro dzieci zamiast pięciorga to nie jest zmiana? Może teraz, ale co będzie za 5 czy 10 lat? Dalej zero różnicy w utrzymaniu o jednego ucznia czy dojrzewającego nastolatka więcej?
                                  A nie zająknęła się, bo zna forum i była w stanie przewidzieć reakcje. Szkoda, że wcześniej jej na to rozumu nie starczyło...
                                  • ewa-mamazosi Re: Prośba 08.04.14, 09:43
                                    bj dokładnie tak mi pisała, jak Ty teraz. Że najpierw było to co było, a potem się dowiedziała, że pan ma problemy z poprzednią rodziną. Ponoć nie rozbiła małżeństwa. A tekst, ze nic się nie zmieniło tylko jest 6 dzieci a nie 5 to dla mnie jest koszmar. jak kolejne dziecko już w wielodzietnej rodzinie to nic. Miała źle, ciężko jej było, to teraz ma jeszcze gorzej.
                                    • bj32 Re: Prośba 08.04.14, 09:49
                                      Kurcze, czyli poszła z gościem do łóżka, praktycznie go nie znając, zaszła w ciążę i teraz się cieszy, ze nie rozbiła rodziny? A to, ze pan powinien płacić jej circa 400,- alimentów, czyli będzie miał o tyle mniej - z całą pewnością nie zagmatwa mu sytuacji jeszcze bardziej.
                                      No wiem, sama sobie tego dziecka nie zrobiła, pan miał współudział i zapewne aktywny, ale, kurcze, pan ma problemy, a Myszka co? Nie miała i dalej nie ma? To przepraszam, ale ja chcę wiedzieć, czy Myszka w ogóle używa czegokolwiek do myślenia, a jeśli tak, to czego.
                                • missmiriam1 Re: Prośba 08.04.14, 10:58
                                  Ewa-mamazosi, jaką masz gwarancję, że teraz akurat Myszka pisze Ci prawdę? Ta sama Myszka, która przez prawie rok stwarzała pozory samotnej matki? Ta sama Myszka, która kłamała, ze córka nie jest jej? Oboje maja na fb ustawione ''w związku'', pan ma romantyczne zdjęcie z... obojętną mu i przypadkowo przy okazji spotkań z dzieckiem widywaną kobietą?
                                  • ewa-mamazosi Re: Prośba 08.04.14, 11:01
                                    nie mam żadnej gwarancji, że pisze prawdę. Ale to pozostawiam już jej sumieniu.
                                    • bj32 Re: Prośba 08.04.14, 11:05
                                      Szkoda, że marny to gwarant czegokolwiek wink
                                    • missmiriam1 Re: Prośba 08.04.14, 11:28
                                      Sumienie Myszki spało sobie spokojnie przez ostatni rok i nie sądzę, żeby cokolwiek się zmieniło. I nie jestem pewna, czy faktycznie jest taka niezaradna, bo lektura jej wątków pokazuje mi raczej kogoś, kto doskonale sobie radzi z uzyskiwaniem pomocy...
                                      A złe się we mnie budzi, kiedy kolejny raz czytam, że na forum pomaga się dla własnej satysfakcji czy dobrego samopoczucia. Ja pomagam, bo jest to w pewnym sensie przymus społeczno-ekonomiczny. Ktoś jest w biedzie, nie ma, ja mam więc daję.
                                      Ale Myszka i inne nie do końca uczciwe osoby nie mają się czego obawiać - źródełko nie wyschnie, wystarczy przeczekać. Już chyba zapowiedziała, że na forum się pojawiać będzie?
                                      • myszka307 Re: Dziękuje 14.04.14, 22:37
                                        Witam wszystkich .
                                        Wiem ze niechetnie mnie tu widzicie po calym tym zajsciu, napisałam ze bede tutaj zagladac ale po to by sie ewentualnie poradzic w jakiejs sprawie ,ale skoro nie moge nie bede .Macie racje nie zasługuje nawet na porady .
                                        Korzystajac z okazji chciałam bym Wam wszystkim podziękowac za wszystko zwłaszcza za to ze jesteście ,za wasze gorące serca i zrozumienie .
                                        Zycze Wam wszystkich zdrowych ,pogodnych świąt ,aby na stole był pyszny baranek i mnóstwo pisanek ,aby swieta były obfite i pełne Łask Bożych ,życzę Wam tego z całego serca i z głebi duszy jeszcze raz bardzo Was przepraszam za swoje zachowanie ,gdyż wiem że zawiodłam Was wszystkich czego bardzo teraz załuje .
                                        WESOŁYCH ŚWIĄT
                                • dorkam81 [...] 15.04.14, 08:08
                                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                  • bj32 dorkam - miarkuj się. 15.04.14, 12:10
                                    Koleżanki - zgłaszajcie na priv, mnie ostatnio prawie nie ma.
                            • bj32 Re: Prośba 08.04.14, 09:27
                              "Jak dla mnie Myszka udowadnia jedynie po raz kolejny bardzo niski poziom pewnych cech: zaradności, umiejętności przewidywania, uczenia się na błędach, odpowiedzialności. Trudno ją za to karać, po prostu zawsze w społeczeństwie będą istniały takie osoby."
                              A tak z ciekawości: to jest argument na co? Trudno ją karać? Czyli dziewczyny dalej mają bez szemrania słać dobra? Bo Myszka taka jest? Tak została stworzona i taką ją Stwórca ma? I co? Zaszła w ciążę przypadkiem, wracając ze sklepu i natknąwszy się na pięknego nieznajomego? I jej sytuacja nie zmieniła się, bo? Nie mówię o świadczeniach, ale albo żyje z kolesiem i on partycypuje w utrzymaniu, albo z nim nie żyje i on płaci alimenty - krótka piłka. Jeśli z nim żyje i utrzymuje dodatkowo jego, to komentarz może być tylko jeden: ustawa takiej głupoty nie przewiduje. Ale w *każdym* z tych trzech przypadków jej sytuacja się zmieniła i takim tekstem, że "nie" Myszka jedynie potwierdza, że ma problem z pisaniem prawdy.
                              • atena12345 bj 08.04.14, 09:37
                                dobrze, że to wszystko Ty piszesz, bo Ciebie i tak maja za francę tongue_out
                                To ja sobie już nie muszę psuć opinii tongue_out, a ciśnie mi się na język, ciśnie....
                                • bj32 Re: bj 08.04.14, 09:50
                                  Dziękuję big_grin Cieszę się, że mnie doceniasz big_grin
                                  Ale z faktami nie sposób się kłócić...
                                  • malinowe_lody Re: bj 08.04.14, 10:17
                                    Zgadzam się w 100% z tym co pisze bj. Bardzo mi przykro, że cała 5, która już miała kiepską sytuację przez głupotę jedynego opiekuna, na jakiego mogą liczyć będzie miała jeszcze gorzej. Raczej nie wygłaszam opinii o decyzjach innych ludzi, ale tym razem, ach.... Nacięłam się kolejny raz, ale to mój problem. Jednak patrząc z drugiej strony - przez pryzmat dzieci, to się nie nacięłam, bo one naprawdę maja kiepską sytuację.... Nie wiem, czy paczkę wysłać...zastanowię się.
                              • magdmaz Re: Prośba 08.04.14, 10:04
                                Dobrze, powiem na co to jest argument:
                                Wiele osób wierzy głęboko, że ich pomoc skierowana jest do ludzi prawie świętych, niewinnych - mądrych, zaradnych, odpowiedzialnych i prawych jak kryształ - tylko skrzywdzonych przez okrutny los i zły świat - bo tak! gdzieś istnieje ten zły i nieprawy świat, ci "inni", ale my tutaj - pomagający i otrzymujący pomoc jesteśmy czyści, święci i nieskalani.
                                Otóż nie. Takich osób, których trudna sytuacja życiowa - i to tak trudna- zauważ - że nie wystarczy pomoc w postaci dostępnych zasiłków, świadczeń i okresowej bądź stałej pomocy instytucji do tego powołanych, ale potrzeba jeszcze pomocy dodatkowej osób prywatnych - powstała bez ich najmniejszej winy, wskutek działania czynników zewnętrznych, takich osób na tym forum z pewnością sama znalazłabyś tyle, ile palców u jednej ręki. Najwyżej. Zwykle sami wikłamy się w kłopoty, bądź to z głupoty, bądź braku przezorności, braku umiejętności przewidywania i wyciągania wniosków i z powodu kilku jeszcze braków. Wiem o czym mówię, bo sama w życiu miałam okresy, którymi nie mogę się pochwalić i postępowałam nie raz tak, że dziś się tego wstydzę. Być może natomiast umiem uczyć się na błędach, a może po prostu miałam w życiu dużo szczęścia. A może nawet znów kiedyś zrobię coś głupiego i wpakuję się w kłopoty? Nie mówmy "hop".
                                Ale - po latach obecności na tym forum - bądźmyż wreszcie realistami! Nie jesteśmy bezgrzesznymi aniołkami w aureolkach i nasze "podopieczne" tez nie są. I żadne najświętsze zapewnienia, że jest inaczej nie sprawią, że w to uwierzę.

W żadnym wypadku nie namawiam nikogo do dalszego pomagania, ani Myszce, ani komukolwiek. Co więcej - uważam, że w większości przypadków pomoc na tym forum już z daleka pachnie naiwnością. I nie załatwią tego żadne procedury kwalifikacyjne, ale bardzo dobrze, że są! I powinny być regularnie ponawiane i odnawiane, jak widać. Tylko jeśli już decydujemy się na taką działalność - i ja też - to zachowajmy trochę realizmu i zdrowego rozsądku. Łatwiej wtedy - MIMO WSZYSTKO - zachować wiarę w ludzi. Takich, jacy są, a nie jakich sobie wyobraziliśmy.
                                • ewa-mamazosi Re: Prośba 08.04.14, 10:10
                                  Ja wierzyłam Myszce, że jej ciężko, że sama z 5 dzieci, że nie może znaleźć pracy. Ale w najgorszych snach nie przypuszczałam, że przy tak trudnej i skompilowanej swojej sytuacji znajdzie pana i będzie kolejne dziecko. No niestety trzeba myśleć głową a nie ....
                                  • atena12345 Re: Prośba 08.04.14, 10:16
                                    ewa-mamazosi napisała:

> No niestety trzeba
                                    > myśleć głową a nie ....

zwłaszcza, że ostatnie "naście" lat było dawno temu
                                • atena12345 Re: Prośba 08.04.14, 10:15
                                  nic nie usprawiedliwia Justyny, jej kłamstw i stwarzania pozorów.
                                  Jeżeli usprawiedliwieniem dla niej ma być fakt, że (jak mawiał dr. House) "wszyscy kłamią", to ja się nie zgadzam z takim podejściem.
                                  Nie zakładam nieskazitelności proszących. To w jakiej sytuacji się znaleźli jest często wynikiem ich błędów i czasem tez pecha. Ale....! Jeśli ja wysyłam paczki za swoje prywatne pieniądze, to chcę wiedzieć dla kogo. Mam prawo decydować. Jeśli osoba zataja istotne fakty i kłamie, to jest oszustką. A to już nie jest fajne....sad
                                  Osobiście nadal czuje się opluta sad
                                  Choć daleko mi od ideału i również popełniam błędy i nadal popełniać będę.
                                • bj32 Re: Prośba 08.04.14, 10:19
                                  Wiesz, jeleni, którzy wierzą, że czworo, pięcioro, siedmioro czy dziewięcioro dzieci w mieszkaniu, w którym nie ma stołu, jest wynikiem zrządzenia losu - też można policzyć na palcach jednej ręki. Pomagamy, bo chcemy pomagać, ale głównie dla siebie, dla własnego, dobrego samopoczucia. Co kompletnie nie znaczy, że objawy totalnej bezmyślności i głupoty zakrawającej na zidiocenie mamy pomijać milczeniem. Szczególnie, jeśli poparte są kłamstwem i kombinatorstwem. Bo ile czasu Myszka planowała udawać, że nie ma kolejnego dziecka, w dodatku z łosiem, który nie wie, gdzie wsadzić, chociaż ma żonę?
                                  Wiesz, większość z nas jest zazwyczaj realistkami, tylko jeszcze takie Myszki i inne specjalistki nie pozbawiły nas kompletnie wiary w człowieka i w to, że nawet zawinioną sytuację można chcieć rozwiązać, naprawić - a nie po raz kolejny pakować się w jeszcze większe bagno i w dodatku ze szkodą dla własnych i cudzych dzieci, za to kosztem ludzi dobrej woli.
                                  Zatem ogromnie mi przykro, ale argument, że trzeba pomagać tym, którzy świadomie sobie robią większe kuku, a trzeba dlatego, że i tak większość ma mniejsze kuku na własne życzenie - jakoś do mnie nie przemawia. Powiem więcej: jest dla mnie równie logiczna, jak niekaranie recydywisty, bo w końcu przecież wiedział, co robi, bo jeden wyrok już miał. Różnica jest taka, że większość recydywistów szkodzi głównie sobie, albo wąskiemu gronu, a tu mamy szkodliwość społeczną.
                                  • ewa-mamazosi Re: Prośba 08.04.14, 10:30
                                    Bj ja się zapytałam Myszki, jak już się sprawa rypła, kiedy zamierzała mi powiedzieć o tym wszystkim. Nie uzyskałam odpowiedzi. Niestety nie naprawimy całego świata. Tylko ja nie przypuszczałam, że mając beznadziejną sytuację, 5 dzieci, będzie się pchała w pieluchy.Dla mnie nie jest najgorsze to, że jest to dziecko, bo ono nie jest niczemu winne. Tylko sposób, w jaki Myszka to wszystko rozegrała, tzn zataiła.
                                    • bj32 Re: Prośba 08.04.14, 10:42
                                      Może na Gwiazdkę 2015 z nadzieją, że nikt nie zajarzy...
                                      I właśnie: mleko się rozlało, Myszka nie użyła mózgu, zanim je spłodziła, ale kolejne działania to już było ewidentne kłamstwo, a nie bezmyślność.
                                  • magdmaz Re: Prośba 08.04.14, 10:35
                                    No.
                                    Nie jestem w stanie się z Tobą nie zgodzić, bo albo napisałam to samo, tylko innymi słowami, albo jednak nie rozumiem Twojego toku myślenia.

Przede wszystkim: "Pomagamy, bo chcemy pomagać, ale głównie
                                    > dla siebie, dla własnego, dobrego samopoczucia."
                                    I to jest clou. Jeśli ktoś pomaga przede wszystkim dla własnego dobrego samopoczucia, to trudno się dziwić, że mu czasem to samopoczucie zgrzyta. Ale taka jest prawda - na tym forum pomagamy głównie dla własnej satysfakcji.

Natomiast "argument, że trzeba pomagać tym, którzy świadomi
                                    > e sobie robią większe kuku, a trzeba dlatego, że i tak większość ma mniejsze ku
                                    > ku na własne życzenie " niestety , tego nie łapię. Nie mam pojęcia, skąd wyciągnęłaś ten wniosek, bo osobiście nie tylko nie potrafię stopniować "kuku", to w dodatku przeciwnie, uważam, że pomagać wcale nie należy. Można to robić, owszem, zwłaszcza że jak ustaliłyśmy - robimy to dla własnej satysfakcji, ale zasadniczo nie należy, bo skutki są zwykle opłakane. Pomijam sytuacje niezawinione (te z palców jednej ręki), czyli chorobę i kalectwo.

Na dziś tyle, może zajrzę jutro, ale chyba dość mojego gadania.
                                    • bj32 Re: Prośba 08.04.14, 10:58
                                      No i o to chodzi:
                                      "Można to robić, owszem, zwłaszcza że jak ustaliłyśmy - robimy to dla własnej satysfakcji, ale zasadniczo nie należy, bo skutki są zwykle opłakane."
                                      Można, bo dla satysfakcji. Ale działamy jakoś wspólnie i jest wiadomym, że odmawiamy pomocy ludziom, którzy nie tylko nie polepszają, ale wręcz pogarszają swoją sytuację. Wszelkie słane dobra wsparte są podpowiedziami. Znaczna wielodzietność przez wiele z nas jest traktowana jak przewlekły katar rozumu. I tak dalej. I ostatnie, o czym marzymy, to uczenie postawy roszczeniowej i utrzymywanie kogokolwiek przez sto lat, a on w tym czasie będzie zaludniał.
                                      I po prostu z racji naszej dobrej woli koleżanki proszące powinny okazać przynajmniej tyle szacunku, żeby nie łgać, skoro już schrzaniły sprawę.

A co do stopniowania kuku: Myszka miała najpierw jedno dziecko. Ostatnio miała pięcioro, a teraz ma sześcioro. Pogorszyła swoją sytuację. Logiczne, że nie miała dobrze, ale teraz ma gorzej, nawet jeśli o tym nie wie jeszcze.

Powstrzymam się od rozwijania tematyki kalectwa czy choroby wynikających z powodowania wypadków samochodowych przez głupotę, albo konieczność zbiórek na trwale połamanych alpinistów, których nikt w Alpy nie zapraszał.
                                      Ciekawe, czy Myszka tym razem dojdzie do jakichś racjonalnych wniosków...
    • mawitka Re: Dorkam 15.04.14, 09:59
      Dorkam była w swojej wypowiedzi bardzo chamska, ale mnie bardziej szokuje postępowanie Justyny i jej niewiarygodna bezmyślność. Jak można skazywać własne dzieci na takie życie? Pojawienie się kolejnego braciszka/siostrzyczki tylko pogorszyło ich dramatyczną sytuację. I dziwię się, że w tej sytuacji nie rozważyła adopcji.
      • penelopa40 Re: tak refleksyjnie... 15.04.14, 11:07
        wypowiedź dormak81: rażąco chamska, wulgarna, nie do przyjęcia, mam nadzieję, że moderatorki ją usuną.. dorkam zaistniała na forum 3 razy, wyłącznie w roli krytykanta i oskarżyciela, wielkiego dorobku jako pomocna chyba nie ma... konkrety nie są jej mocną stroną, poza tym z takim rynsztokowym poziomem to jest mało wiarygodna, naprawdę...
        co do myszki to równie rażąca głupota, niefrasobliwość ... mnie czasami zastanawia czy te panie mają aż takie potrzeby seksualne że nie mogą skupić się na wychowywaniu licznych istniejących dzieci i wypiciu szklanki wody zamiast.
        mawitko, jaka adopcja, one wszystkie mówią, że przecież dzieci są dla nich najważniejsze!
        ostatnio mnie "rozwaliła" wypowiedź rodzinawielodzietna : 7 czy 8 dzieci, babeczka się nie może doliczyć... potrzeba wszystkiego, żywności, chemii, ubrań, książek, leków, butów, mąż chory, w dodatku cierpi na depresję, pracować nie może - no nie dziwię się facetowi... od czytania to już można popaść w depresję... ona nie pracuje bo się zajmuje dziećmi, przez 20 lat płodzili dzieci do ilości hurtowej i popadali w coraz większe ubóstwo a teraz dajcie bo nic nie mamy... po 12 latach pomagania zaczynam być zmęczona pewnymi powtarzającymi się sformułowaniami ...
        • atena12345 Re: tak refleksyjnie... 15.04.14, 11:14
          zgadzam się w pełni z penelopą.
          Myszka zawiodła przede wszystkim swoje dzieci pogarszając ich sytuację.
          Teraz tez nie będzie mogła pójść do pracy, bo dzieciątko małe uncertain
          za chwilę znów pojawi się jakiś pan pewnie....
      • missmiriam1 Re: Dorkam 15.04.14, 11:22
        Zakładając, że sytuacja finansowa Myszki faktycznie jest taka, jak Myszka twierdziła, i ze ciąża była niezamierzona.
        • mawitka Re: Dorkam 15.04.14, 12:57
          Ja wiem, że na tym forum różne sytuacje się zdarzały / wychodziły na jaw, ale mnie nie przestaje oburzać jak bardzo instrumentalnie można traktować własne dzieci.
          Ja nie widzę różnicy między cyganką wystawiającą na mróz niemowlę byle tylko w ramach współczucia dostać parę złotych, a Justyną która dla becikowego / bezmyślnie urodziła kolejne dziecko. Dla niego jedyną szansą na normalne życie jest adopcja. Taka prawda.
          • myszka307 Re: Dorkam 15.04.14, 13:18
            Dla waszej swiadomosci nie zozyłam o becikowe ,nie dostałam na dziecko zadnych pieniedzy ,mylicie sie ale pozostawiam juz to tak jak jest .
            • atena12345 Re: Dorkam 15.04.14, 13:20
              myszka307 napisała:

> Dla waszej swiadomosci nie zozyłam o becikowe ,

widocznie nie jesteś taka biedna uncertain
              tym gorzej to o Tobie świadczy: prosisz po forach, a o pieniądze z "systemu" doopy się nie chce ruszyć.
            • bj32 Re: Dorkam 15.04.14, 13:22
              Gratuluję zatem. Machnęłaś sobie dzieciaka, nie złożyłaś o należną kasę z budżetu, ale tu jojczysz, jakie masz głodne dzieci i dziewczyny swoim mają odmawiać, a Ty będziesz żyła na ich koszt z chmarą dzieciaków z rozmaitych związków, których nie udało Ci się rozwalić. Piękne.
            • penelopa40 Re: Dorkam 15.04.14, 14:11
              to nam wyjaśnij dlaczego nie złożyłaś o becikowe? nawet dwa becikowe podobno można uzyskać, z gminy drugie, jak ktoś ma małe dochody... szkoda, że nie złożyłaś, te pieniądze się dziecku należą, na wyprawkę...
              • oteczka Re: Dorkam 15.04.14, 14:46
                Po co jej becikowe jak znalazła ,tyle naiwnych osób co będą ją i jej facetów utrzymywać ,bo nikt mi nie wmówi że ona tylko dzieciaczki karmiła ,cwana baba żerująca na ludzkiej dobroci i to w okolicy świąt kiedy wszyscy chcą pomagać i najłatwiej wzbudzić litość.
            • miedzymorze Re: Dorkam 15.04.14, 17:33
              No to biegusiem, bo terminy wieczne nie są, a dzieci powietrzem się nie najedzą.
              Nie korzystanie z ustawowych zasiłków w takiej sytuacji jest zwyczajnie głupie, no chyba, że ojciec ostatniego dziecka tak hojnie sypie groszem ze szczęścia, że faktycznie Ci ta kasa zbywa. Nie zapomnij tez załatwić tematów związanych z ustaleniem ojcostwa i alimentami, jak najbardziej możesz w tym celu pisać na forum. Dopóki przestrzegasz netykiety i nie wdajesz się w pyskówki nie ma powodu, dla którego miałabyś stracić dostęp. A czy ktoś Ci będzie miał ochotę Ci odpowiedzieć - to zupełnie inna sprawa. O ile dobrze pamiętam wzory pozwów o alimenty już tu były w niejednym wątku, możesz więc tez użyć wyszukiwarki.
              To nie nas zawiodłaś, nie jesteś pierwszą osobą która zamiast działać w kierunku usamodzielnienia się beztrosko pogarsza swoją sytuację. Zawiodłaś swoje dzieci, no ale
              masz przecież wspaniałą wymówkę w postaci nowej kruszynki którą przez dłuuuugi czas będziesz musiała się zajmować, co zwolni cię z trudu myślenia o podjęciu pracy.
              BTW, ojcu Twojego dziecka przysługuje urlop ojcowski w miejscu pracy, czy już ustaliliście kiedy go wykorzysta, żebyś ty mogła przynajmniej dorobić jakiś grosz ? A może niech pan zajmie się dzieckiem na tyle, żebyś mogła pracować, chociażby na noce, albo w weekendy ?
              Jest dużo rozwiązań, tylko musiałabyś chcieć je wdrożyć, a wygląda na to, że
              bycie niezaradną jest dla ciebie psychologicznie wygodne, samotna matka z gromadką dzieci heroicznie je wychowująca to bardzo wygodna poza. A że nie ma co do garnka czasem włożyć - coś, konsekwencja takiego wyboru.

pozdr,
              mi

• bj32 Re: Dorkam 15.04.14, 18:15
                Ciekawe, ile emerytury pani dostanie za te wszystkie macierzyńskie. Wszak napłodziła pół tuzina przyszłych... Kogo właściwie? Podatników? Przy takim wzorcu? Chyba raczej świadczeniobiorców MOPS i stałych klientów UP i porodówek...
                • renata.36 Re: Dorkam 15.04.14, 19:26
                  Dziewczyny, nie bronię myszki ale nie kopie sie leżącego.Mysle,że myszka nie jest az tak gruboskórna,żeby krytyka jej nie dotykała.Głupot narobiła ale tak po ludzku to żal, jej dzieci najbardziej.Chyba,że wieszanie na niej psów sprawi,że się wezmie za myslenie.
                  • missmiriam1 Re: Dorkam 15.04.14, 19:31
                    To chyba nie do końca jest tak... Myszka najpierw ukrywała, że samotną matką już nie jest, bo partner się pojawił. Później kłamała, że nie ma kolejnego dziecka. Partner wcale nie był partnerem, mimo, ze na fb miał z nią romantyczne zdjęcie. Usunięte już... Tu o kłamstwa chodzi bardziej niż o to, jak sobie pogorszyła sytuację finansową.
                  • bj32 Re: Dorkam 15.04.14, 19:33
                    Czyli co? Zrobiła kolejne dziecko, nie stara się o należne pieniądze, kłamie... Pogłaskać? Renata, na bogów! Nikt na niej niczego nie wiesza, a wszystkie się tu przekonałyśmy, że celny kop w krzyże zwykle działa lepiej, niż tulenie do łona. Może wstyd ją jednak ruszy...
                    • renata.36 Re: Dorkam 15.04.14, 19:41
                      Wiem, wiem macie rację dziewczyny w tych kwestiach wszystkich,Nikt jej głaskac nie bedzie po spaprała na własne zyczenie zycie i swoje i dzieci.chodzi mi bardziej o to,że jesli robiła to z premedytacją to czy jaiikolwiek "kop" , chocby najbardziej szczery zmusi ja do amiany myslenia.Bo z tym u niej nie najlepiej.

Przyznam sie tez do tegio,że mi ogólnie jest szkoda ludzi, którzy sa w czarnej d..., nawet jesli znależli sie w niej na własne zyczenie.
                      Wiem,że głupie to ale, niestety tak mam...
                      • missmiriam1 Re: Dorkam 15.04.14, 19:46
                        Renia, ale jak człowiek kasy nie ma, to pracy szuka. A nie tylko bierze z forum, często od takich, co tyle samo albo mniej mają. I wzruszają się czytając o dzielnej samotnej matce. I do kieszeni sięgają. Myszka nie mieszka na zabitej dechami wsi. Wiesz, ile tam chociażby marketów z pracą dorywczą jest?
                        • renata.36 Re: Dorkam 15.04.14, 19:50
                          Tu się zgadzam,Wiem,że to prawda, choć trudno mi "przełknąć" fakt żerowania na dobroci innych.
                    • 1all pytania do Myszki 15.04.14, 20:06
                      Myszko!
                      Czy to co piszesz teraz jest już prawdą?
                      Czy to Ty kupiłaś w marcu na Allegro pakiet 100 prezerwatyw.
                      Czy to znaczy, że nie żyjesz z partnerem? Czy to Twój sposób na zabezpieczenie?
                      Pamiętaj, że to sposób zawodny.
                      Już Ci tu któraś mama radziła - skoncentruj się na dzieciach.
                      Przy takiej gromadce jest co robić.
                      I jeszcze jedno pytanie czy Ty palisz papierosy zwykłe lub elektroniczne?
                      Czy Ty kupujesz dla siebie czy partnera wkłady do nich?
                      Nie rozumiem jak można tak żyć.
                      Dla dzieci prosić na forum, a z zasiłków kupować takie rzeczy. Czy Twoje dzieci też już palą?
                      Jestem ciekawa Twoich odpowiedzi, ale pewnie mi nie odpowiesz na pytania.
                      Może jednak zastanowisz się nad tym co dla Ciebie ważne.
                      • bj32 Re: pytania do Myszki 15.04.14, 20:25
                        A to niby co jest?
                        Zakup gum - rzecz chwalebna. Nieco po ptokach, ale siódme zawsze można spłodzić.
                        Wkłady czy szlugi?
                        Mogę nie popierać Myszki, ale najpierw dowody, Serdeńko. Wpadasz z d... dziury nie wiadomo skąd i pyszczysz? A Ty kto jesteś?
                        • 1all Re: pytania do Myszki 15.04.14, 21:26
                          Używanie prezerwatym może jest chwalebne, ale łączy się jednak z ryzykiem i nie daje 100% pewności.
                          A czy Myszka 307 może sobie na taki brak pewności pozwolić?
                          A co ważniejsze to pytanie czy pozostaje w związku czy też nie. Bo pisała tutaj, że facet okazał nie być niecałkiem wolny tylko wcześniej pewnie nie pytała, a on nie powiedział.
                          A jeśli jest w związku to dlaczego ów Pan nie partycypuje w kosztach utrzymania jej i jej rodziny. Skoro łączy się z matką kilkorga dzieci to powinien też uczestniczyć w zaspakajaniu ich potrzeb. Ale chyba tylko jego potrzeby okazały się tu istotne;... no może także Myszki.

A jeśli chodzi o papierosy to każde są fatalne i paląca matka nie tylko z powodu kosztów nałogu nie powinna dawać takiego przykładu dzieciom.
                          Coraz modniejsze jest na szczęście niepalenie. A przede wszystkim zdrowsze.
                          • julka-4 Re: pytania do Myszki 15.04.14, 21:34
                            Nic nie daje 100% pewności wink No chyba że brak seksuwink
                            • melancho_lia Re: pytania do Myszki 16.04.14, 19:01
                              Biblia wskazuje, że nawet brak seksu 100% nie daje wink
                          • bj32 Re: pytania do Myszki 15.04.14, 21:54
                            Używanie prezerco?
                            Używanie oralu też może być groźne, jeśli ma się jajniki przyszyte do żołądka. Po 9 miesiącach można zwymiotować dziecko.
                            A kimże Ty jesteś, że pyszczysz i w dodatku nie po polsku?
                            Lokalne dziewczyny pomogły, a Ty spadasz znikąd i niezależnie od mojej opinii o głupocie Myszki - czego wrzeszczysz? Zainwestowałaś przez PE? Jako kto? Bo nicka nie znam.
                            • ewa-mamazosi dziewczyny 16.04.14, 21:39
                              ej dziewczyny może już dość. Ja nie mam zamiaru nikogo bronić. Myszka sama skiepściła sprawę, bo miała ciężko, a teraz to ma jeszcze gorzej, żeby nie powiedzieć dramatycznie.
                              Szkoda dzieci. Ale po co kopać leżącego.
                              • myszka307 Re: dziewczyny 16.04.14, 22:03
                                Niewiem skad Pani wziela ze robilam zakupy na allegro ,prosze napisac do moderatora czy jak tam to sie nazywa z allegro i zapyta skad własciciek kata jest i adres bo to napewno nie ja.Jeszcze jedno nie pale !
                                • preston72 Re: dziewczyny 16.04.14, 23:13
                                  myszko a może czegoś potrzebujesz dla malucha? jutro będę selekcjonować ciuszki
                              • tosiaczek06 Re: dziewczyny 17.04.14, 08:18
                                Też mnie się wydaje, ze nie ma co już drążyć sprawy. Wszyscy już wiedza, że Myszka źle zrobiła, że sytuacja u niej w domu teraz jest dramatyczna. Ale...
                                ... no właśnie, absolutnie nie bronię tej Pani tylko nieśmiało zwracam uwagę na fakt, że nie ona jedna na forum ma tak liczną gromadkę i nie ona jedyna niezbyt napracowała się zawodowo. Nie bardzo więc rozumiem czemu w przypadku jednych jest głaskanie po główce a w przypadku innych wręcz odwrotnie. Jedynym dla mnie wytłumaczeniem jakie przyszło mi do glowy jest to, że pomoc idzie tam gdzie ktoś jest miły, bo kazdy w końcu sam decyduje komu da a komu nie. Zostawmy więc wybór pomagającym.
                                • pitahaya1 Re: dziewczyny 17.04.14, 09:31
                                  tosiaczek06 napisała:

> Też mnie się wydaje, ze nie ma co już drążyć sprawy. Wszyscy już wiedza, że Mys
                                  > zka źle zrobiła, że sytuacja u niej w domu teraz jest dramatyczna.

Myszka źle zrobiła, ale potem myszka zrobi dobrze i paczki pójdą. Po czym znów coś wyjdzie i myszka źle zrobi, ale przecież znów nie będzie po co drążyć sprawy...i tak dalej.

Jedynym dla mnie
                                  > wytłumaczeniem jakie przyszło mi do glowy jest to, że pomoc idzie tam gdzie kt
                                  > oś jest miły, bo kazdy w końcu sam decyduje komu da a komu nie. Zostawmy więc w
                                  > ybór pomagającym.

Pomoc z reguły idzie tam, gdzie ludzie piszą PRAWDĘ. Chyba, że ktoś od początku pyszczek drze i roszczeniowo ręce wyciąga. Samo bycie miłym koszyka nie zapełnia. Bycie miłym, ale uczciwym już tak.

Masz rację. To sprawa każdego z nas, komu wysyła majtki czy makaron. Ja nie wysyłam tam, gdzie gach siedzi na d.pie a niby samotna matka bez skrupułów ręce po pomoc wyciąga a fakt gacha sprytnie zataja. Fakt kolejnego dziecka jakby też, bo to byłoby źle odebrane na tym forum.
                                  O ile oczywiście fakty są mi znane.

Co myszka zrobiła by poprawić swoja sytuację? Nic.
                                  Kładzie się żelazna zasada, która tu kiedyś funkcjonowała.

Wasza sprawa komu pomagacie. Ja wolę pomóc tym, którzy swej sytuacji bezmyślnie nie pogarszają i robią wszystko, żeby z ciężkiej sytuacji wyjść.

A u myszki w jakiekolwiek "samotne macierzyństwo" po prostu nie wierzę. Mam prawosmile
                                  • atena12345 pitka 17.04.14, 09:39
                                    Dzięki. Ja już nie muszę tego pisać. Zgadzam się w 100%
                                • missmiriam1 Re: dziewczyny 17.04.14, 09:55
                                  Nie mogę się z Tobą zgodzić. Nie może być tak, że ktoś kłamie w istotnych sprawach, a potem jest usprawiedliwiany trudną sytuacją. I nie ma pewności, czy w kwestii sytuacji finansowej Myszka mówi prawdę, bo jak dotąd zbyt prawdomówna się nie okazała. I jeszcze jedno - potencjalne pomagające czasami nie czytają całości wątków, tylko bieżące posty. Więc mogą się zwyczajnie nabrać. I herbatkę dla adoratora wysłać, a nie dla samotnej matki. Co Myszka u licha sama robi, żeby dzieciom byt zapewnić?
                                  • tosiaczek06 Re: dziewczyny 17.04.14, 10:32
                                    Myslę, że się nie zrozumiałysmy. Osobiście nie pomoge Myszce, bo wg mnie ona nie robi nic, żeby jej rodzinie bylo lepiej i absolutnie nie dziwię się, że te osoby które chciały jej pomagac z pomocy sie wycofują lub wycofały. Kłamstwa, krętactwa i lenistwa w żaden sposób nie pochwalam. Rozumiem, że noga może sie powinąć, ale żeby zakładać tak liczną rodzinę trzeba mieć naprawdę solidne oparcie w postaci min drugiego rodzica oraz dochody finansowe.
                                    Ale odróżnijmy brak pomocy od jeżdżenia po kimś i rozliczania z kupna prezerwatyw. Na mój gust tej pani nic nie pomoże poza jakąs naprawdę konkretną interwencją ze strony uprawnionych instytucji. Dzieci faktycznie żal i tym bardziej słanie paczek sytuacji ich nie poprawi w dłuższej perspektywie.
                                    • saguara Re: dziewczyny 17.04.14, 11:24
                                      Wg mnie dalsza dyskusja nie ma już sensu. Myszka nie wystąpiła o becikowe, które jako samotnej matce należy się podwójnie, o alimenty na dzieciaka też pewnie nie wniosła. Dla niejednej to spora kasa, dla myszki jak widać psi grosz.
                                      • ewa-mamazosi Re: dziewczyny 17.04.14, 13:11
                                        Myszka jest w trakcie załatwiania becikowego, czeka za zaświadczenie od ojca dziecka. Jeżeli chodzi o alimenty to też jest w trakcie załatwiania. Jak to już będzie załatwione będzie ubiegać się o dalsze świadczenia.
                                        • mawitka Re: dziewczyny 17.04.14, 13:25
                                          I to właśnie jest przerażające, że jedyna aktywność życiowa niektórych sprowadza się do załatwiania świadczeń. Te tzw świadczenia nie biora się znikąd: to między innymi podatki które ja muszę co miesiąc odprowadzać.
                                          Przez takie właśnie bezmyślne myszki rodziny naprawdę potrzebujące czyli te opiekujące się chorymi dziećmi muszą walczyć z rządem o każdą złotówkę.
                                          • pitahaya1 Re: dziewczyny 17.04.14, 14:38
                                            To akurat temat mało chwytliwy na tym forum, gdzie spora część funkcjonuje od zasiłku do zasiłku, od lewego poświadczenia samotnego wychowania dziecka do pracy na lewo, gdzie raz to wymóg pracodawcy a innym razem po prostu wyższe lewe dochody.

A potem zdziwienie, że na to nie ma, na tamto nie ma.
                                        • saguara Re: dziewczyny 17.04.14, 14:17
                                          Ale do becikowego żadne zaświadczenie od ojca nie jest potrzebne, chyba że dziecko wychowują razem! A myszka cały czas twierdzi że jest samotna...
                                          Tutaj wszystko jest opisane
                                          www.gazetawroclawska.pl/artykul/3302758,becikowe-2014-dokumenty-zasady-warunki-poradnik,id,t.html?cookie=1
                                          • bj32 Re: dziewczyny 17.04.14, 14:33
                                            A nie, Myszka obstukana w przepisach, bo to i Gmina komputer i internet free wrzuci, i sobie z panami rozmaitymi pomieszkuje, i na zabawę ma czas.... I brata utrzymywać może...
                                            Tu się okazuje, że Myszka ani głupia, ani biedna nie jest. Szkoda tylko, że kosztem dzieci, które też nie wiedzą, co to głód, ale i matkę mają taką, a nie inną, i ojców rozmaitych, a też głowy nie dam, czy pozostali tacy całkiem nieżonaci...
                                          • pitahaya1 Re: dziewczyny 17.04.14, 14:35
                                            Bo taka z myszki samotna jak...
                                            Wszystko zależy od potrzeby chwili. Raz jest samotna, bo jakiś zasiłek można wyciągnąć i pewnie przedszkole na samotną bardziej dostępne. A tu pewnie nie, bo jednak ojciec jakiś jest.
                                            • bj32 Re: dziewczyny 17.04.14, 16:06
                                              Wspomniane było powyżej, że samozapłodnienie przez objawienie to raczej w Biblii niż w życiu. Zama sobie nie narobiła szóstki dzieci, nawet jeśli ojców ledwie pięciu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka