Dodaj do ulubionych

rozbiegana pielucha, wiszace spodnie

05.05.06, 13:22
czyli 'elegancki' maly mezczyznawink
powiedzcie mi moje mile kolezanki jak sobie poradzic z pielucha BEZ
bodziaka??Matek ma cala sterte t-shirtow, wiecej niz bodziakow z krotkim
rekawem ale jak toto nosic? bo same spodnie pieluchy nie trzymaja i po
parunastu minutach biegania pielucha razem ze spodniami jest w kolanach a nie
w kroku.
Drugim, zwiazanym z powyzszym, problemem sa spodnie.Matek jest jakos tak
zbudowany, ze jest waski w pasie i wszystkie spodnie dobre na dlugosc sa za
luzne w pasie, chyba ze maja bardzo mocna gume ale wiekszosc 'elegnackich'
spodni tj nie dresowych, takowych nie ma.W konsekwecnji co chwile musze mu te
spodnie podciagac.
Idealne sa ogrodniczki ale wtedy juz w ogole nie ma mowy i t-shirtcie, bo juz
nic pieluchy nie trzyma.
A zatem przychodza mi do glowy nastepujace rozwiazania:
jezeli chodzi o pieluche:
-nauczyc korzystac z nocnika, do lata jeszcze troche zostalowink))
-sprzedac t-shirty na allegrosad
-kupic specjalne pieluchy jakos bardziej przylegajace- sa takie???

Jezeli chodzi o spodnie:
-szelki ??
-pasek do spodni (ta opcja bardziej mi sie podoba, czy ktos widzial pasek mini?)
-przerobic Matka na dresiarza

No i co mi poradzicie madre glowy?
Obserwuj wątek
    • kangur4 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 13:31
      He, he, też się nad tym zastanawiałam. W zeszłym roku kupiłam bawełniane majtki
      do zakładania na pielchę, Nie wiem, czy w tym roku dostanę takie w odpowiednim
      rozmiarze.
      A co do spodni, to nie wiem, moja M cały czas wygląda jak murzyńskie dziecko. W
      Twoim wypadku przestawienie się na ogrodniczki wydaje mi się najrozsądniejszym
      wyjściem.
      • wenus.z.willendorfu Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 13:35
        Frutka też ma kilka podkoszulków i dokładnie ten sam problem. Rozwiązań
        stosujemy kilka: ogrodniczki oraz szelki. Mam nadzieję, że niedługo nauczy się
        robić do nocnika....ale na razie to mało realne
      • mmala6 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 13:36
        Kangur, mysl o majtkach przeszla mi przez glowe ale odrzucilam ja, bo chlopaka
        nie mozna przegrzewac w 'pewnym' miejscuwinklepiej zeby mial tam chlodniej niz za
        cieplo a pielucha, majtki i spodnie to wg mnie za duzo.Mowie oczywiscie o
        upalnej pogodzie.
        Ogrodniczki nie rozwiazuja, ba! pogarszaja nawet, sprawe z t-shirtami....
        • kangur4 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 13:38
          A może Pampersy Let's Go rozwiążą sprawę? One są potwornie drogie, ale być może
          tym samym będziesz miała bodziec do szybszego przejścia na nocnik (i ja też).
        • kangur4 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 13:41
          CZekaj, czekaj, zestaw pielucha + majtki + spodnie, to to samo co body +
          pielucha + spodnie. A jak będą upały, to i tak najprawdopodobniej będziej
          ubierać Matka w pieluchę + krótkie bawełniane spodenki.
          • mmala6 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 13:45
            aaaaa faktycznie! nie wiem czemu nigdy body nie licze jako warstwy przy pupiewink))
            no to na jedno wychodzi, cos zagmatwalam, jak bedzie upal to w domu pewnie
            bedzie w samym body a na dwor jeszcze krotkie spodenki.
    • enja11 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 13:34
      Też jestem na etapie tego typu przemyśleń. I co wymyśliłam:
      -zakup szelek i/lub paska (widziałam szelki w Astrze, a pasek koleżanka
      kupowała, tylko nie pamiętam gdzie - muszę spytać)
      -sprawdzę jak się noszą te pielucho-majtki pampersa - może lepiej trzymają?
      -na razie mam bodziaki bieliźniane na ramiączkach, które zakładam pod
      podkoszulek, ale lada chwila będzie na nie za ciepło.
      Może nie odkryłam Ameryki, ale chyba innych opcji nie ma (wyrzucenia koszulek
      nie biorę pod uwagę, a do nocnikowania jeszcze się nie przygotowałam
      psychiczniewink)))
      • mmala6 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 13:39
        Enja, jak sie dowiesz gdzie sa paski to daj znac , plisss.Mysle ze Matek szelki
        by odpinal i sciagal ale w sumie mozna wyprobowac.
        Narazie to Matek chodzi w bodziakach z krotkim rekawem ale koszulki juz chca byc
        zalozonesmile
        Te pielucho-majtki to sie zaklada tak jak Swimmersy?

P.S. Enja, wiesz,ze juz nie ma promocji na buciki??sad
        • mooh Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 13:45
          Są teraz Pampersy Active Fit z elstycznymi bokami. Może to?
          • mmala6 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 13:56
            W Pampersach to ja nie jestem otrzaskana bo z rok ich nie kupowalam.Ale u nich
            "activ" to chyba juz wtedy jak dziecko raczkuje, a do chodzenia predzej "let's go".
            Tak mi sie wydaje.
            • kangur4 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 13:59
              My używamy cały czas Activ, bo M jeszcze daje się łaskawie przewinąć na leżąco.
              Wic w Let's Go polega na tym, że zakłada się je jak majtki (przydatne przy
              uciekającym potworze), a zdejmuje rozrywając boczki.
              • mmala6 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 14:01
                aha, no to tak jak Swimmersy.Moze wyprobuje??Jak drogie to beda tylko na
                specjalne t-shirtowe wyjsciawink
                Matek CZASEM daje sie przewinac na lezaco a nie chce zazwyczaj wtedy kiedy ma
                kupsko po pachy.
            • mooh Mmala 05.05.06, 14:43
              Nie jestem pewna, czy myślimy o tych samych pieluchach. To nie są Active Baby,
              jak były do tej pory, tylko Active Fit, w ciemnofioletowych opakowaniach.
              www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=9558&pkt_id=&pro_id=&char_id=
              Matek chodzi, więc nie muszą się u Was sprawdzić, ale może warto je rozważyć.
              Dla stworzeń pełzających są super. Klusia szorując brzuchep po podłodze zawsze
              ściągała pieluchę maksymalnie w dół. Krok był w kolanach, a siki zazwyczaj
              wylatywały bokiem. W tych się to nie dzieje
        • enja11 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 14:00
          to cieszę się, że zdążyłam zakupićwink))))
          spytam o pasek wieczorem i ci powiem.
          A te pieluchy to się zakłada jak majty, ale przy ściąganiu można rozerwać. To
          są te let's go, strrrrrrrasznie drogiesad(
          • kangur4 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 14:05
            No, drogie są straaasznie. W Leclercu paczka 34 sztuki Let's Go kosztuje 40 zł
            (1,17 za sztukę). A paczka 66 sztuk Active Baby - 50 zł (0,75 za sztukę).
            • wenus.z.willendorfu Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 14:18
              to ja jednak pozostanę przy Activ baby....
              • pampeliszka Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 14:28
                Ja podkoszulkow nie uzywam, same bodziaki, bo inaczej Malgol ma wszystko na
                wierzchu. I porteczki, czasem sukienkę, ale to bardzo czASEM i od wielkiego dzwonu.
                • kubona Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 22:34
                  a Kuba nie nosi bodziaków juz od pól roku co najmniej, papmers zaczyna wisieć
                  jak robi sie dośc mocno pełny, spodnie z tyłka nie spadają, a nosi też takie
                  eleganckie, do tego t-shirt i jakąś bluza. w sytuacji gdy mam oficjalną wizytę,
                  przewijam trochę częściej, gdy jestem u bliskich znajomych nawet nie myślę o
                  tym, że ten pampers mu wisi. kwestia przyzwyczajenia
                  • mmala6 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 05.05.06, 22:57
                    no wlasnie, kwestia przyzwyczajenia.Mnie drazni jak mu wisi nawet jak ma body,
                    bo sie tak czasem zdarza.Drazni to za malo powiedziane, mnie to po prostu
                    wkurza!winkchoc pieluche mu czesto zmieniam wiec pelna to ma tylko po spaniu.No
                    ale nawet taka prawie pelna wiszaca mnie wkurza, chyba jednak pozostaje nam
                    nocnikwink
    • kama72 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 08.05.06, 13:12
      No, no, podejrzewam, że za chwilę będziemy mieć ten sam problem. Jak na razie
      zakładamy body, ale w sprawie wiszącej pieluchy... już kiedyś był wątek o
      zwykłych pampersach, które sa - wg mnie - nieprzystosowane do biegająych,
      siadająch, kucajacych itp. stworzeń. No i był wątek o "magicznych pieluchach" z
      Lidla. Od kilku tygodni już kupujemy i używamy i nic z dupska nie spada,
      naciągają się w pasie jak trza, siurki trzyma i w ogóle są fajne. Nazywają się
      coś z "play" i sa naprawdę godne polecenia!
      • mmala6 Re: rozbiegana pielucha, wiszace spodnie 08.05.06, 13:19
        bylsmy dzis na dworze pierwszy raz w t-shircie i spodenkach i nie bylo tak zle.W
        ramach testowania pieluch pdo katem 'zwisu' Mlody chodzi w koszulkach po
        domu.Obecnie mamy Rossmanki i nie jest najgorzej.Tyle ze co jaki czas musze mu
        podciagac spodnie.
        Kama, te z Lidla tez uzywamy ale nie testowalam ich jeszcze z koszulkawink
        • duramgama pieluchy z Lidla 09.05.06, 14:11
          A mnie się one wydają bardzo grube i ciężkie.
          Zresztą i tak nie możemy ich kupować, bo Srajdzinka miała w nich non stop
          czerwone pupsko.

Co do t-shertów i spodni to chyba rzeczywiście szelki powinny załatwić sprawę
          (Mmala jak nie chcesz mu non stop podciągać spodni, zafunduj mu skukieneczkęwink.

Srajdzinka niestety też ma całą szufladę różnej maści koszulek i bluzeczek z
          krótkim rękawem, a body tylko sztuk czterysad
          Kupiłam jej kilka par majteczek - może to ułatwi nam życie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka