Dodaj do ulubionych

Ile bierze niania???

18.05.06, 23:32
Ach jak cudownie miec chwile wolnego i posiedzieć na forum, spokojnie
wczytując się w te wszystkie posty. Mam przy okazji do Was pytanko, bo jestem
na etapie szukania niani dla mojego smyka (choc odkładam to niemiłosiernie),
bo w końcu nie dam rady i pracowac i biegac za ledwo chodzacym smykiem.
Ciekawa jestem tylko jakie sa "cenniki" czyli ile niania bierze za godzinę i
co jest w jej obowiązkach u Was. Z tego co widze częśc z Was też pracuje, lub
zamierza pracować.
Obserwuj wątek
    • leluchow1 Re: Ile bierze niania??? 19.05.06, 08:20
      U nas 400 zł , 8 godzin dziennie, przez 5 dni w tygodniu. Opiekuje sie tylko
      mateuszem, nic wiecej.
      ania
      • aarven Re: Ile bierze niania??? 19.05.06, 10:59
        to chyba znośnie, musze przeliczyc ile by to wychodziło na godzinę i tak
        zaproponować. Mieszkam w Gliwicach więc myśle ze tu ceny nie będą warszawskie,
        Boję sie ze nie będę potrafiła sprawdzić przyszłej opiekunki, na szczęscie będe
        w domu, a nie w biurze i na początku będę mogła miec oko na to jak opiekuje się
        malym
    • kama72 Re: Ile bierze niania??? 19.05.06, 08:29
      Mieszkam w 60-tys mieście. Nianie biorą tu 500PLN za 8h, ale na jedzenie i inne
      trzeba jeszcze dodać jakiąś 100PLN. Ja młodego mam na wsi - dowożę, ale w tej
      samej wsi jest moja firma - 450PLN w tym obiadki i owoce. Na razie 7,5h, ale od
      września 8,5h i nie wiem, czy będę musiała więcej dopłacać. Będę się buntować,
      bo na tej wsi to moja niania jest najdroższa.
      • leluchow1 Re: Ile bierze niania??? 19.05.06, 08:36
        Co to znaczy dołozyc na jedzenie? czyje? Niani czy dziecka? Bo ja jedzenie
        małemu robie sama. Aha mieszkam w 250 tys miescie.
        ania
        • kama72 Re: Ile bierze niania??? 19.05.06, 09:13
          Jak robisz sama to masz z głowy problem dodatkowej kasy. Ta dodatkowa stówa ma
          być na jedzenia małego, tj. jeśli niania gotuje sama, na jakieś owoce, itp. ale
          ja omijam takie nianie wielkim łukiem!
          Jak szukałam opiekunki do mojego małego, ten miał 6 mc. I jedna pani (starsza)
          skwitowała: no bo do takiego malucha to trzeba się schylać, nie? Zamurowało
          mnie! No bo po co się schylać za 500 stów?
          Dobra niania to podstawa.
          • leluchow1 Re: Ile bierze niania??? 19.05.06, 09:16
            No moja młoda na szczescie i schylanie jej nie przeszkadza smile.
            ania
          • mmala6 Re: Ile bierze niania??? 19.05.06, 09:18
            u mnie (Wroclaw a raczej 'pod Wroclaw') biora podobno 4,5zl/h.Co w moim
            przypadku (czas pracy plus dojazdy) wyszloby ok 1000zl.
          • ewa_mewa Re: Ile bierze niania??? 19.05.06, 10:19
            kama72 napisała:

> Jak szukałam opiekunki do mojego małego, ten miał 6 mc. I jedna pani (starsza)
            > skwitowała: no bo do takiego malucha to trzeba się schylać, nie? Zamurowało
            > mnie! No bo po co się schylać za 500 stów?

No i wlasnie dlaego nie zamierzam oddawać dziecka żadnej niani tylko do żłobka
            gdzie mam pewnośc że dziecko ma profesjonalną opiekę i każdy wie co do niego
            należy. Poza tym się rozwija i nie dziczeje w domu.
            • kama72 Re: Ile bierze niania??? 19.05.06, 10:29
              Na szczęście trafiłam na koleżankę kuzynki, która ma dom, ogród i 3 letniego
              synka, więc lepiej trafić nie mogłam. teraz złego slowa nie powiem na nianię.
              • aarven Re: Ile bierze niania??? 19.05.06, 10:56
                Dzięki wielkie dziewczyny, teraz mam przynajmniej rozeznanie w tym ile płacić,
                na razie mam na oku mamę koleżanki która siedzi na emeryturze i mogłaby chociaż
                te kilka godzin wyjśc z małym na spacerek, abym mogla skupić sie na pracy. Ale
                mam wielkie wurzuty sumienia ze będe musiała go zostawić pod opieką obcej osoby.
    • alexsc Re: Ile bierze niania??? 19.05.06, 12:38
      6 zł na godzinę, przychodzi jak jest potrzebna, opieka nad Aleksandrem a jak on
      spi to czasem prasuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka