echna 24.05.06, 12:37 Witam. U nas w mieście otworzono taki instytut: www.kinezis.pl Czy któraś z Was uczęszczała z dzieckiem na takie zajęcia? Jakie efekty to przynosiło. Proszę o opinie. Pozdrawiam. Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skubany_kotecek Re: kinezjologia 24.05.06, 13:33 Mój synek bedzie w czerwcu uczestniczył w turnusie rehabilitacyjnym organizowanym przez Miedzynarodowy Instytut Neurokinezjologii z Warszawy ("kinezis" z nim wspolpracuje).Ja osobiście jestem wielką "fanką" kinezjologii edukacyjnej od czasu gdy robiłam korekte ksiązki z tej tematyki.Ale twoje dziecko ma jakies zaburzenia? czy chcesz tylko wzmocnic jego potencjał ? Odpowiedz Link Zgłoś
echna Re: kinezjologia 24.05.06, 19:31 Mój synek nie ma poważnych zaburzeń. Tylko szybko się dekoncentruje, w szkole wychowawczyni mówi że w czasie pisania on nagle patrzy w okno, zamyśla się, brak mu koncentracji. Poza tym ma problemy z pamięcią, sam mówi "mamo kup mi jakiś syropek na pamięć". Nie pamięta co pani do niego mówiła, o czym przed chwilą rozmawiał z ciocią itp. Jutro idę na pierwszą wizytę indywidualną. Pani dr powiedziała że na początek trzeba zrobić "przegląd" co dzieciakowi dolega. Dopiero tydzień temu się dowiedziałam o tej metodzie, szkoda że już koniec roku i grupowe zajęcia już się kończą i są w jakiś tam sposób "zaawansowane". Ale poćwiczymy przez wakacje i od nowego roku szkolnego będę chciała zapisać go do grupy. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś