Dodaj do ulubionych

Cellulitis

02.06.06, 08:42
Kobiety (mężczyźni oczywiście też, jeśli są tu jacyś zainteresowani tematem)
pomocy! Co z tym zrobić? Nie mam problemu z nadwagą, w ciąży przytyłam
niewiele, a to co przytyłam, już schudłam prawie z nawiązką. Ale uda jak
kalafiory! Macie na to jakieś sposoby? Kremy? Zabiegi? Ćwiczenia? Dieta?
Pomocy!
Obserwuj wątek
    • tropikalna Re: Cellulitis 02.06.06, 08:44
      spróbuj kochana peelingów z kawy
      wiem też że są jakieś tabletki, możesz zapytać w aptece
      generalnie większość balsamów daje krótkotrwałe efekty
      wiesz co mnie zastanawia?
      kiedys kobiety tego wcale nie miały, moja mama ma dotąd gładkie uda a ja mam
      koszmarne
    • mooh Re: Cellulitis 02.06.06, 08:48
      Ezra, na to niewiele mozna poradzić. Te wszystkie cud kremy za ciężkie
      pieniądze opierają swoje działanie głównie na efekcie drenującym i dlatego
      podczas stosowania wydaje się, że cellulit się zmniejsza. Naprawdę zmniejsza
      się ilość wody uwięziona w tkance tłuszczowej. To już jest coś, bo wizualnie
      jest dużo lepiej, ale moim zdaniem podobny rezultat mozna osiągnąć odpowiednim
      masażem drenującym i ziołami zapobiegającymi zatrzymywaniu wody w organizmie
      (brzoza, pokrzywa, pietruszka)
      • ezrapound Re: Cellulitis 02.06.06, 08:55
        A jakieś zabiegi? Okłady z alg, czy innego błota? Próbował ktoś?

Faktycznie, to jest chyba jakiś problem cywilizacyjny. Ja jestem
        najszczuplejsza w mojej rodzinie (waże teraz 52 kg), a cellulitis mam znacznie
        gorszy niż mama, czy moja znacznie tęższa ode mnie starsza siostra.
        • magdalenab1979 Re: Cellulitis 02.06.06, 13:16
          ezra a może spróbuj kupić taką specjalną "szczotkę- kulową" do masażąu. mojej
          psiapsiule pomogło. masowała się po każdej kąpieli, na początku też przed snem.
          i używała tylko kremu - chyba nivea- żeby skóra była gładsza. a i te kulki ze
          szczotki miały takie jakby gładkie kolce- no nie wiem jak to opisać. skóra się
          poprawiła i to znacznie.
          a i ktoś coś kiedyś mówił i okładach z glinki borowinowej.
          • mmala6 Re: Cellulitis 02.06.06, 14:59
            mam taka szczotke kulkowa ale nie mam cierpliwosci na masaze, niestety.
            Bardzo fajne sa balsamy Vichy na cellulit, wygladza niemal natychmiast.Ale
            rownie dobre i 10 razy tansze sa Ziaji w pomaranczowych opakowaniachsmile))

Kangur ma jakis zapachowy cud za milion zlotych,zapytaj czy dzialawink

Ostatnio Pani Specjalistka mowila w TV aby nasmarowac sie grubo takim balsamem
            na cellulit, owinac folia spozywcza i lezec tak z 20 min.Podobno dziala.A
            najlepiej oczywiscie isc do gabinetu kosmetycznego na jakies specjalne zabiegi i
            do lata powinno byc juz oksmile
            Poza tym, jak sama widzisz, nie jest to zwiazane z tusza tylko nieprawidlowym
            odkladniem sie tkanki tluszczowej, ktora ma kazda kobieta.
            Ja do chudych nie naleze a u mnie cellulit nie jest widoczny golym okiem, musze
            mocno scisnac, zeby go zobaczyc i to tylko w pewnych miejscach.Choc musze sie za
            niego wziac.Mam za to rozstepy na....posladkach!!o !i z tym to sie dopiero nic
            nie da zrobic.
            • mamapauli1 Re: Cellulitis 02.06.06, 15:53
              Polecam siłownię próżniową o nazwie "wacu well" mi zeszło rewelacyjnie.
              • ezrapound mamapauli 02.06.06, 20:42
                jejku, co to jest "wacu well"? Napiszesz coś o tym?
                • mamapauli1 Re: mamapauli 05.06.06, 09:57
                  www.allegro.pl/search.php?string=vacu+well
                  To jest taka siłownia próżniowa. Wchodzi sie do niej i chodzi na bieżni albo
                  ćwiczy na rowerku tylko że zamknieta w próżni. Powitrze osdsysa tkankę
                  tłuszczową. Ma za zadanie odchudzać i redukować celulitis. Ja nie schudłam ale
                  celulitis mi zszedł.
                  • viviene12 eeeeee... 06.06.06, 00:51
                    za 15.000 pln to ja juz jestem moje kalafiory w stanie nie tylko zaakceptowac
                    ale i polubic...

Kangurku, ta green tea zo musi byc jakas specjalna?
                    • kangur4 Zielona herbata 06.06.06, 11:44
                      Nie, nie musi być specjalna.

Oto przepis na zielona herbatę na sposób marokański:
                      Kupujemy pierwszą lepszą herbatę zieloną (Gun Powder na przykład), doniczkę
                      świeżej mięty (a najlepiej od razu kilka i przesadzamy do ogródka bądź
                      skrzynki - tu mała uwaga - mięta, jakiej używają w Maroku, to inny gatunek, nie
                      nasza pieprzowa, ale nasza od biedy też się nada).
                      Bierzemy czajniczek, imbryczek, czy co tam kto ma, wyparzamy we wrzątku,
                      sypiemy ze dwie łyżeczki herbaty, zalewamy niewielką ilością wrzątku, mieszamy,
                      wylewamy wodę (tak, żeby herbata jednak została w środku - to taki sposób na
                      pozbycie się ewentualnych zanieczyszczeń i goryczki).
                      Wkładamy do środka baaardzo duuużo mięty, cukier (marokańska herbata musi być
                      słodka!) i zalewamy wrzątkiem. Czekamy chwilę, aż się zaparzy, a potem popijamy
                      z małych szklaneczek. Świetne na upały.
                      • viviene12 mniam mniam:-) 06.06.06, 21:28
                        czajniczek mamy, herbate mamy, miete kupimysmile

Dziekismile
                  • kura17 Re: mamapauli 06.06.06, 08:43
                    mamapauli1 napisała:

> To jest taka siłownia próżniowa. Wchodzi sie do niej i chodzi na bieżni albo
                    > ćwiczy na rowerku tylko że zamknieta w próżni.

przyczepie sie (ale to zboczenie zawodowe... wink
                    tam nie moze byc prozni, katastrofa gotowa...
                    ... pamietasz co sie stalo z alien na koncu pierwszej czesci, jak go wypchnela
                    ze statku w proznie???
                    moze byc co najwyzej podcisnienie
                    a i tak nie za duze
                    w eksperymencie, w ktorym pracuje, wytwarzamy calkiem niezla "proznie", ale jest
                    od tego stab specjalistow oraz wielkie pompy...

``````````````````
                    kurczak: 03.03.05
            • tropikalna Re: Cellulitis 02.06.06, 15:58
              Mmala ja nie mam na pośladkach ale mam na brzuchu.A zrobiły mi się nie w ciązy
              ale po ciąży jak przytyłam.Koszmar, wolałabym żeby przeszły na pośladki...
              • mmala6 Re: Cellulitis 02.06.06, 16:25
                ja na brzuchu nie mam nawet pol, choc mialam wielki brzuch i przytylam ponad
                20kg.Ale na posladkach mam juz od dawien dawna, nie ma to z ciaza nic
                wspolnego.Pewnie predzej z tym moim tyciem i chudnieciemwinkale nawet jak kiedys
                duzo cwiczylam, to i tak miesnie pupy byly w kiepskim stanie.
                Moja kolezanka ma tylek jak Murzynka (powaga!) tj taki 'pelny', umiesniony od
                cwiczen bo jest instr. fitness i tez ma na posladakch rozstepy.Wiec sie nie
                przejmuje za bardzowink
                • ezrapound Re: Cellulitis 02.06.06, 20:41
                  Sto razy bym wolała rozstępy na tyłku niż skórkę pomarańczową na udach.
                  • mooh Re: Cellulitis 02.06.06, 20:46
                    Gdybym musiała wybierać, to też bym tak wolała. Ale niestety mam tę samą opcję,
                    co Ezra. Na szczęście bardzo nie widać.
                  • mmala6 Re: Cellulitis 03.06.06, 21:59
                    akurat! na pewno bys nie chciala!wink
    • kangur4 Re: Cellulitis 04.06.06, 14:45
      Przypomniało mi się, że kiedyś, kiedy byłam w Maroku na dłuższym urlopie i
      piłam w związku z tym hektolitry zielonej herbaty z miętą, którą uwielbiam, mąż
      spojrzał na mój derriere i rzekł: "Wiesz co? Chyba ci znikły, te, jak im tam,
      no - kalafiory!".

Zielona herbata ma włąściwości oczyszczające, więc wcale bym się nie zdziwiła,
      gdyby jej picie poprawiało wygląd skóry. A z miętą (świeżą) smakuje naprawdę
      wspaniale.
      • ezrapound Kangurku, 04.06.06, 15:06
        już Cię pytałam na moim wątku kadzącym, ale powtórzę: a jak Twój wspaniały
        pachnący krem? Pomaga?

Herbatę zieloną lubię, ale częściej, niestety, piję kawę (jeszcze bardziej
        lubię) albo wino (najbardziej lubię). Może muszę trochę zmienić proporcje...
        • marsuch2 Re: Kangurku, 05.06.06, 09:50
          jeśli chodzi o herbate zieloną, to jestem jej wielką zwolenniczką, bo jest ona -
          jak się wydaje - dobra na wszystko. Poczytajcie sobie:
          www.nsik.com.pl/archiwum/133/a19.html
          Pzdrawiam
    • leluchow1 Re:Sposób mojej kolezanki 06.06.06, 07:39
      Dziwaczny jak cholera ale skuteczny. Moja kolezanka masuje sobie nogi........
      odkurzaczem bo twierdzi ze wytwarza sobie podcisnienie.ja tam nie wiem czy to
      podcisnienie czy nie, czy to faktycznie jej domowe vacu well ale kurka
      kalafiory miała straszne a teraz całkiem ładnie sie zrobiło. sama nawet mysle
      czy nie zaczac. raz sprobowalam to widzialam panike w oczach syna i politowanie
      w oczach meza, wiec jak juz to chyba wieczorkiem sie bede znecac.
      ania
    • myszka785 Re: Cellulitis 07.06.06, 18:09
      ten sposób z odkurzaczem to chyba wypróbuję zaraz po ciąży - to takie domowe
      odsysanie tłuszczu jak przypuszczam!? TO MUSI DZIAŁAĆ! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka