asia_233 08.06.06, 11:18 Czy można przy dwu latku stosować elektryczny Raid na komary. Czy ktoś stosował. Na opakowaniu pisze, że nie ale niektórzy stosują. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bri Re: dziecko a stosowanie Raidu 08.06.06, 11:37 Niektórzy katują swoje dzieci, niektórzy głodzą, niektórzy dają dzieciom alkohol żeby lepiej spały. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_233 Re: dziecko a stosowanie Raidu 08.06.06, 19:47 Naprawdę bardzo mi pomogłaś. Dziękuję za "dobrą" radę Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: dziecko a stosowanie Raidu 09.06.06, 13:48 To napiszę wprost. Ja bym nie stosowała czegoś na czym jest wyraźnie napisane, że nie wolno stosować przy dzieciach. Sama się budzę z bólem głowy kiedy coś takiego mam włączone w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: dziecko a stosowanie Raidu 08.06.06, 12:08 Ja jak stosuje coś na komary to: 1. Daleko od łóżka wrzuczm do kontaktu (miejsca w którym przebywam) 2. Mam zawsze uchylone okno. Odpowiedz Link Zgłoś
volpe Re: dziecko a stosowanie Raidu 08.06.06, 15:35 polecam moskitiery, można je kupić w markecie już za ok. 30 zł (w zależności od rozmiaru okna). My założyliśmy i problem komarów zniknął. A chemicznych środków nie stosuj, to niezdrowe nie tylko dla dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: dziecko a stosowanie Raidu 08.06.06, 16:16 jak nie wolno, to nie wolno. My też mamy moskitiery, można w nocy okno otworzyć na oścież i nic nie wleci. Nie dość, że ekologicznie to po prostu zdrowiej. I w ciągu paru lat również ekonomiczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: dziecko a stosowanie Raidu 08.06.06, 17:36 No właśnie, a propo's moskitiery na okno... jak to zamocować na Veluksie? Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani Re: dziecko a stosowanie Raidu 08.06.06, 20:34 mieszkowamama napisała: > No właśnie, a propo's moskitiery na okno... jak to zamocować na Veluksie? ja tak robiłam w poprzednim mieszkaniu - wynajmowane było - na zime się zdejmowało i śladu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: dziecko a stosowanie Raidu 09.06.06, 10:57 Dzięki, Aga.. wypróbuję jak zajdzie potrzeba, bo się obawiam, że obecna pogoda wygoniła muchy i komary do Afryki conajmniej Odpowiedz Link Zgłoś
lunarei Re: dziecko a stosowanie Raidu 09.06.06, 14:42 Moja mama ciężko się zatruła Raidem (uszkodzona wątroba, ogólne zatrucie organizmu). Od tego czasu mam uraz do wszelkich owadobójów. Tamten Raid był w spraju, ale nie ryzykowałabym z elektrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_233 Re: dziecko a stosowanie Raidu 09.06.06, 16:04 Dzięki dziewczyny za rady. Pozdrawiam Was serdecznie. Aśka. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaszew Re: dziecko a stosowanie Raidu 10.06.06, 11:08 Są jeszcze specjalne plasterki z cytrynką odstraszające komary -chyba nazywa się to bezzzz bzzzzy i nakleja sie gdzieś w okolicy dzieka.A na okno można postawić kwiatek odstraszający komary ale nie wiem czy takowy działa. powodzenia w odstraszaniu ,nas jeszcze nie dopadły. Odpowiedz Link Zgłoś