Dodaj do ulubionych

o pieluchach basenowych tym razem

17.06.06, 19:37
najnowsze badania dowodzą, że są strasznie szkodliwe wink
a tak na poważnie, zrobiłam sobie ostatnio eksperyment i wysuszyłam raz
wypływanego swimmersa (Mikołajek raczej go nie zabrudził). No i świetnie
posłużył mi drugi raz. Wizualnie oraz namacalnie niczym nie różni się od tego
nowego, w użyciu również. Może bądźmy EKOLOGICZNE i używajmy pieluch dwukrotnie?!
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: o pieluchach basenowych tym razem 18.06.06, 10:56
      powaznie? nie wpadlam na to.Tylko ze my go rozrywamy ale w sumie mozna sprobowac
      zdjac normalnie.
      • ezrapound Re: o pieluchach basenowych tym razem 18.06.06, 12:40
        Super pomysł. Co prawda nie byliśmy jeszcze na basenie, ale sie wybieramy, a
        jeśli jest możliwośc, zeby oszczędzić na śmieciach i na pieniadzach, to ja
        zawsze jestem ZA.
        • mooh Re: o pieluchach basenowych tym razem 18.06.06, 12:41
          A ja nie wiem... W tej pieluszce są pewnie siki. Nawet, jeśli absorbent po
          wysuszeniu nie zmienia formy, to jakoś bym nie mogła...
          • magdalena_dem Re: o pieluchach basenowych tym razem 18.06.06, 13:16
            myślę, że to czy dziecko się wysika czy nie łatwo zauważyć, przynajmniej u nas
            to widać po zmianie stanu skupienia na buzi wink
            poza tym nasze dzieci już nie sikają co chwilkę, mają dłuższe przerwy, a basen
            trwa tylko 0,5h. Chłodna woda chyba wstrzymuje nacisk pęcherza?
            Ale użycie użytej pieluchy to sprawa indywidualna wink
            • mooh Re: o pieluchach basenowych tym razem 18.06.06, 13:19
              Klusia leje non stop. No może nie non stop, ale pielucha krótka bywa czysta.
              • magdalena_dem Re: o pieluchach basenowych tym razem 18.06.06, 15:06
                chyba chłopaki pod tym względem mają lepiej, u nich przynajmniej widać, gdy
                zbliża się moment siku. A dziewczynki lubią zaskakiwać wink
              • mmala6 Re: o pieluchach basenowych tym razem 18.06.06, 15:06
                Magda, masz racje z tym stanem skupienia tylko ze na basenie akurat zwracam
                srednia uwage na twarz Mateusza.Zwlaszcza ze czesto jest do mnie tylemwink
                • magdalena_dem Re: o pieluchach basenowych tym razem 18.06.06, 15:13
                  a gdy jest pod wodą to już zupełnie nic nie widać wink
                  • agga_27 ja tak właśnie robię 19.06.06, 13:09
                    suszę taką kąpieluchę (o ile nie zasikana co poznać można po kolorze) i zużywam
                    po raz kolejny. Nic a nic się właściwości takiej pieluchy nie zmieniają, bo jak
                    zauważyłam, jak się dziecko w niej zsika (takiej nowiusieńkiej, nie takiej z
                    reanimacji), to i tak to przeleci na zewnątrz - przyuważyłam to raz jak Julka
                    wyszła z brodzika i sobie latała koło basenu. Tak więc może te kąpieluchy to są
                    bardziej skuteczne na grubsze sprawy niż siku.
                    • rodzynka2000 Re: ja tak właśnie robię 24.06.06, 17:36
                      jak się dziecko w niej zsika (takiej nowiusieńkiej, nie takiej z
                      reanimacji), to i tak to przeleci na zewnątrz - przyuważyłam to raz jak Julka
                      wyszła z brodzika i sobie latała koło basenu.

??? tego bym sié nie domyslila
                      teraz rozumiem dlaczego u nas (UK) oprocz pieluchy trzeba maluchowi nakladac
                      druga tj matki z pianki a na to wszystko jeszcze swimingsuit, coby mialy mial
                      cieplej- rzadnych szans na przecieki smile
                      • agga_27 Re: ja tak właśnie robię 24.06.06, 20:08
                        o kurczę, toż to wychodzi całkiem pancerne ubranko do pływania! A z tymi
                        pieluchami, że przeciekaja to sama byłam zaskoczona, ich funkcja to chyba tylko
                        taka, że tak nie chłoną wody jak zwykłe pieluszki, gdyż ją przepuszczają w obie
                        strony smile
                        • przeciwcialo Re: ja tak właśnie robię 09.07.06, 14:30
                          Przeciekaja jak coś. Szymek przeraził sie jak stojąc na brzegu nie zdązył
                          zawołać i poleciały mu żółte siuski po nogach. Pielucha ma chronic przed
                          zanieczyszczeniem wody kupką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka