borke 21.07.06, 22:59 Moj synek ma poltoraroku i bardzo lubi ogladac bajki. Czytalam , ze to ma negatywny wplyw na rozwoj dziecka. Ciekawa jestem czy wy pozwalacie na ogladanie telewizji ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Dziecko a telewizja 21.07.06, 23:10 tak małemu dziecku nie. Bo i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: Dziecko a telewizja 22.07.06, 12:36 czasami tak,ale tylko wybrane programy np. Domisie Odpowiedz Link Zgłoś
tolka11 Re: Dziecko a telewizja 22.07.06, 18:30 Oboje mogą oglądać od 3-ciego roku życia tylko wybrane dobranocki. 30 min. dziennie. TV nie mam, oglądają na komputerze. Córka ma 8 lat i efekt jest taki, że woli poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: Dziecko a telewizja 22.07.06, 19:08 Mój synek ogląda bajeczkę rano i bajeczkę wieczorem. Mamy sporo różnych bajek na DVD, więc nie jesteśmy skazani na tę telewizyjną sieczkę. Ale zdecydowanie woli czytanie bajek. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Dziecko a telewizja 23.07.06, 08:46 generalnie do 2 lat tv wcale (bo i po co, jak słusznie zauważyła marghe), potem dawkowana moje dziecko 4,5 letnie oglada bajki wieczorem (zwykle 2), ale teraz , latem, nie ogląda tv wcale, bo tyle jest innych zajęć i możliwości maluchy (21 m-cy) nie ogladają aha, u nas się tv w ogóle w ciagu dnia nie włącza, mąz tylko włącza wiadomości wieczorem, o ile jest w domu- myślę, że to też ma wpływ na to, ile tv oglada dziecko nie wiem, czy to wpływa źle, czy dobrze na rozwój, moje dzieci sie rozwijają tak samo jak te, które tv ogladają Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Dziecko a telewizja 23.07.06, 15:32 W tym wieku moje dziecko ogladalo Teletubisie.Poźniej dobranocki i bajki.Lubi i ogladac i czytac- nie widze negatywnego wpływu tv. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmama Re: Dziecko a telewizja 24.07.06, 16:57 My też nie mamy tv. Mały, dwa lata, trzy miesiące, ogląda czasem "Misia Uszatka", dwa odcinki. Raz na tydzień. W ogóle nie jest zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś