Dodaj do ulubionych

Dziecko a telewizja

21.07.06, 22:59
Moj synek ma poltoraroku i bardzo lubi ogladac bajki. Czytalam , ze to ma negatywny wplyw na rozwoj dziecka. Ciekawa jestem czy wy pozwalacie na ogladanie telewizji ?
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Dziecko a telewizja 21.07.06, 23:10
      tak małemu dziecku nie.
      Bo i po co?
    • a.lenard Re: Dziecko a telewizja 22.07.06, 12:36
      czasami tak,ale tylko wybrane programy np. Domisie smile
      • tolka11 Re: Dziecko a telewizja 22.07.06, 18:30
        Oboje mogą oglądać od 3-ciego roku życia tylko wybrane dobranocki. 30 min.
        dziennie. TV nie mam, oglądają na komputerze. Córka ma 8 lat i efekt jest taki,
        że woli poczytać.
        • 76kitka Re: Dziecko a telewizja 22.07.06, 19:08
          Mój synek ogląda bajeczkę rano i bajeczkę wieczorem. Mamy sporo różnych bajek na DVD, więc nie jesteśmy skazani na tę telewizyjną sieczkę. Ale zdecydowanie woli czytanie bajek.
          • grzalka Re: Dziecko a telewizja 23.07.06, 08:46
            generalnie do 2 lat tv wcale (bo i po co, jak słusznie zauważyła marghe), potem
            dawkowana

moje dziecko 4,5 letnie oglada bajki wieczorem (zwykle 2), ale teraz , latem,
            nie ogląda tv wcale, bo tyle jest innych zajęć i możliwości

maluchy (21 m-cy) nie ogladają

aha, u nas się tv w ogóle w ciagu dnia nie włącza, mąz tylko włącza wiadomości
            wieczorem, o ile jest w domu- myślę, że to też ma wpływ na to, ile tv oglada dziecko

nie wiem, czy to wpływa źle, czy dobrze na rozwój, moje dzieci sie rozwijają tak
            samo jak te, które tv ogladają
    • lola211 Re: Dziecko a telewizja 23.07.06, 15:32
      W tym wieku moje dziecko ogladalo Teletubisie.Poźniej dobranocki i bajki.Lubi i
      ogladac i czytac- nie widze negatywnego wpływu tv.
      • dagmama Re: Dziecko a telewizja 24.07.06, 16:57
        My też nie mamy tv.
        Mały, dwa lata, trzy miesiące, ogląda czasem "Misia Uszatka", dwa odcinki. Raz
        na tydzień.
        W ogóle nie jest zainteresowany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka