necessity 10.11.06, 13:41 Czy dziecko którejś z Was przeszło tę chorobę i jak ona sie objawiała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: mononukleoza 10.11.06, 14:12 Moja córa w tamtym roku.Kilkutygodniowa wysoka goraczka nie dajaca sie niczym zbic plus zapalenie jamy ustnej- caly jezyk w czerwonych, bolacych bablach. Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: mononukleoza 10.11.06, 15:27 Pamiętaj, że mononukleoza jest zakaźna... Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla-mama Re: mononukleoza 10.11.06, 22:24 Moja corcia temperatury nie miala, ale za to zaniepokoil mnie nieprzyjemny zapach z buzki. A przy badaniu okazalo sie , ze ma o ok 1cm powiekszoną sledzione. Pani doktor zasugerowala, ze moze byc to wlasnie mononukleoza i potwierdzilo sie w badaniu. Poza tym zadnych innych objawow nie miala i praktycznie przeszla to paskudztwo bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma31 Re: mononukleoza 13.11.06, 16:42 Mój syn przechodzil tą chorobę. Gorączka utrzymująca się kilka dni.38-39 st. Trudna do zbicie. Objawy jak przy anginie. To byl , bardzo ciężki okres. Dzięki Bogu już mamy tą chorobą za sobą. Dziecko przechodzące tą chorobę , ma do końca życia w sobie wirus BORA . Tak to sie chyba pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
jaaga2 Re: mononukleoza 15.11.06, 22:09 bardzo powiekszone węzły chłonne po obu stronach szyjki, ból gardła, gorączka, złe samopoczucie Odpowiedz Link Zgłoś