gandalf26 16.11.06, 13:40 Chciałabym zapytać kto z Was chodzi z dzieckiem na Pilicką? Jakie tam macie zajecia i czy jesteście zadowoleni? Bylabym wdzięczna za Wasze wpisy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kara13 Re: PIlicka - Warszawa - Ośrodek Wczesnej Interwe 16.11.06, 16:15 na czym polegaja takie ośrodki ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaaa78 Re: PIlicka - Warszawa - Ośrodek Wczesnej Interwe 17.11.06, 08:17 Jak sama nazwa wskazuje - na wczesniej interwencji. Pierwszeństwo ( a często jest to także jedyne kryterium ) mają dzieci poniżej 3 roku życia. Na miejscu ( przynajmniej w teorii ) masz kompleksową, że tak napiszę, obsługę. Czyli dziecko bada, ocenia i potem prowadzi nie jeden lekarz czy rehabilitant, ale wszyscy ci, ktorych pomoc jest potrzebna ( psycholog, psychiatra, logopeda, neurolog, rehabilitant ). Odbywa się to w ramach Funduszu. Tyle teoria, praktyka pokazuje różne rzeczy. Co do Pilickiej, zdania są nardzo podzielone, jedni chwalą, że dużo zajęć i często inni wręcz przeciwnie, a dodatkowo, że szybko, byle jak i w stresie. Odpowiedz Link Zgłoś
ominika Re: PIlicka - Warszawa - Ośrodek Wczesnej Interwe 17.11.06, 08:59 Kiepsko z intensywnością i częstotliwością zajęć. Może zrób jeszcze rekonesans w "Krasnalu" - działa na podobnych zasadach w sensie załozen oczywiscie. Tez jest kadra lekarska i dośc szeroki wybór zajęć terapeutycznych +wspólpraca z psychologiem i pedagogiem. To ich strona - tam znajdziesz wiecej informacji: www.krasnal.org.pl/kont.html Ja jexdziłam tam z moją niewidoma, autystyczną córeczka - bardzo dobre podejscie, sporo entuzjazmu i dośc rodiznna atmosfera. Teraz moja kuzynka ze swoją paną tam jeździ już kolejny rok i mają efekty. Chwali sobie przede wszystkim otwartość terapeutów na rodziców i ich sugestie - a to waże. Powodzenia, D. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf26 do ominika 17.11.06, 22:31 A czy moglabys mi napisac czy "Krasnal" jest prywatny czy jak Pilicka w ramach NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
asobutka Re: do ominika 18.11.06, 20:02 wczesna interwencję prowadzi tez poradnia "Aga" na Żoliborzu finansowana jest przez NFZ polecam www.aga.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaaa78 Re: PIlicka - Warszawa - Ośrodek Wczesnej Interwe 18.11.06, 21:46 Krasnal nie przyjmuje nowych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś