cocollino1 Re: jedna literka 04.04.07, 14:11 u nas jest: pilnica (piwnica) byskietka(dyskietka) wagażnik (bagażnik) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jedna literka 09.04.07, 22:03 cocollino1 napisała: > i kokleciki u nas są kulpeciki ;D Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jedna literka 09.04.07, 22:05 z nowinek dopisuje dziumblę dziumbla - wilgotny las tropikalny czyli Odpowiedz Link Zgłoś
jo_rat Re: jedna literka 12.04.07, 12:06 ostatnio wróciło u mojego Wojtusia: ściuk=kciuk kołodra = kołdra Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jedna literka 14.04.07, 21:07 jo_rat napisała: > ostatnio wróciło u mojego Wojtusia: > ściuk=kciuk > kołodra = kołdra u nas była koudra - z akcentem na u Odpowiedz Link Zgłoś
jo_rat Re: jedna literka 14.04.07, 23:25 też fajnie szkoda, że jednak szybko się uczą mówic poprawnie, a najbardziej mnie wkurza jak przyjedzie dobra ciocia:[ i zacznie naprawiac te wszystkie literki, buuu Odpowiedz Link Zgłoś
chupachups1 Re: jedna literka 16.04.07, 19:07 Woisko piłkarskie - boisko piłkarskie Odpowiedz Link Zgłoś
jo_rat Re: jedna literka 16.04.07, 21:56 mamo, dzisiaj powiem Ci dzisiowy sekret, jutro -jutrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: jedna literka 24.04.07, 21:30 Chodzi Franula z plastikową pisanką i marudzi, no to ja jej mówię: - Chodź, córko, uwijemy gniazdko dla twojego jajka. Coś tam okrągłego ułożyłam z klocków, włożyłam zielone jajko, i informuję: - Proszę, to twoje gniazdko. - Jasko? - Gniazdko. Popłynął prąd po neuronach i rozległ się śpiew: - Mhhrugaj mhhrugaj jasko ma... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Dwie literki 13.10.07, 21:17 Mała podchodzi, wkłada mi rękę pod bluzkę i szczypie mnie w plecy. - Babo, czemu mnie szczypiesz? - Hhhrobie ci masło! Odpowiedz Link Zgłoś
bluntcik mała pomyłka.. 04.11.07, 13:07 2,5 letni syn mojej kumpeli ostatnio latał po mieszkaniu, aż się wywrócił i powiedział wtedy "za szybko idłem". mój jeszcze niewiele gada Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: jedna literka 10.11.07, 20:53 Też mamy klika: Kupisz mi bączka albo aremykana ( pączka albo amerykana) Głudopis – długopis Fruwające ftaszki – ptaszki Szapka i szalik- czapka i szalik Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jedna literka 29.11.08, 11:08 nowe dopisuje dziecko rosnie, ale po jednej literce dalej przekreca gra w warcawy, w sklepie kupuje chałbę i dostaje taragonik Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: jedna literka 29.11.08, 23:07 moje nie. Ale z dzieciństwa pamiętam jak dziś w wykonaniu swoim i rodzeństwa: kordłę markewkę kamapkę piosk wapier żylandor więcej nie pamiętam Nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jedna literka 30.11.08, 12:07 niektorym do starosci zostaje przypomnialo mi sie jeszcze mojego dziecka cymanowowe Odpowiedz Link Zgłoś
madzitsu Re: jedna literka 27.07.09, 12:40 U mojego synka(2,8 mies) funkcjonuje jeszcze: hłopatka chodzenie tyłkiem(tyłem) golące się rany bajka o Kapciuszku dlaczemu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jelyfish Re: jedna literka 28.07.09, 10:01 Moja Ania (5l.) mówi piewnica (zamiast piwnica). Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2200 Re: jedna literka 12.08.09, 18:19 piewnica, sikiera, fieranka, kordła, gudopis, jadro (wiadro) to moja raodsna twórczość dziecięca bo moja na razie mało gada. A mój dziadek mawiał, ze coś jest "indytyczne"(identyczne) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.it Re: jedna literka 06.05.10, 14:11 Moje dziecko, dwujezyczne, laczy czasami wyrazy polskie i wloskie. Przyklad: zakret to po wlosku curva, a dla Victora "zakurwa". Ciao Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
smellson Re: jedna literka 01.07.10, 14:36 Pola, 4,5: bająk, piosk (kiosk), kalemelon (kameleon) Odpowiedz Link Zgłoś
regina.phalange Re: jedna literka 21.08.10, 23:26 Oj chyba się tu zadomowie Witam wszystkch. Mój 3,5 latek bardzo dużo przekręca. Np: zrobił "bagałan", wujek "Kupa" i woła, że chce "pupę". Odpowiedz Link Zgłoś
hanulllka Re: jedna literka 05.09.10, 00:45 moja Nadia zamiast k wymawia t i zamiast d wymawia g... i tak np. kokoszka staje się totoszką a kukuryku brzmi jak tuturytu Odpowiedz Link Zgłoś
chupachups1 Re: jedna literka 18.11.10, 16:14 Ale dawno mnie tu nie było... Już nawet zapomniałam niektórych powiedzonek mojej córki. Teraz ma już 7 lat, ale jeszcze jej się zdarzają różne przekręcenia - np. namuszac = zmuszac. Ostatnio dostała jedynkę z zachowania, bo biegała po korytarzu w szkole. Pytam: - jak to się stało? - bo Kuba i Patryk mnie namuszali, żebym z nimi biegała - ale jak Cię namuszali? - mówli "chodź Olga z nami biegac" Odpowiedz Link Zgłoś