Dodaj do ulubionych

Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie?

IP: *.* 14.12.01, 13:53
Jak myslicie, czy kupic sanki Piotrusiowi (15 miesiecy - oczywiscie z oparciem) ?Czy nie bedzie mu za zimno ? A moze jeszcz za wczesnie ?Opiekunka opowiadalo , ze zobaczyl sanki na spacerze i piszczal z radosci .Poradzcie .Kiedy Wy kupowalyscie pierwsze sanki ?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 14.12.01, 14:07
      Witaj Mag,Też mam synka w wieku twojego Piotrusia.Sanki ma już kupione od dwóch tygodni, tylko czekamy na śnieg... Wydaje mi się, że jak będzie ubrany dosyć cieplutko plus dodatkowo jakiś kocyk na nóżki to będzie OK. Czekam z niecierpliwością na posty innych mam w tej sprawie.Asik mama Kuby
    • Gość: guest Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 14.12.01, 14:08
      Mój synek ma 17 mies. i właśnie mu kupiliśmy sanki z oparciem, jeździł po domu i był bardzo zadowolony, zobaczymy jak będzie na śniegu.
    • Gość: guest Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 14.12.01, 14:55
      No pewnie że kupić. Ja woziłam często rok temu Julkę na sankach - miała roczek (ur. 3 stycznia). Razem zjeżdżałyśmy z górki choć z trudem wciskałam się przed oparcie, ją brałam z przodu. do oparcia i desek miała przywiązany śpiworek - taki puchowy jak do wózka. Na pewno nie marzła i drogi oddechowe dobrze się przewentylowały. Przyznam się że raz ją nawet zgubiłam na ostrym zakręcie, ale lądowanie było miękkie. Cóż, w tym roku na razie bezskutecznie czekamy na śnieg.
      • Gość: guest Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 14.12.01, 15:24
        A jakie sanki polecacie dla takich maluchów, raczej większe czy mniejsze, bo że z oparciem to wiadomo; drewniane, metalowe, a może są jeszcze jakieś inne?
    • Gość: guest Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 14.12.01, 15:46
      Mag - oczywiście że tak! Moja córcia - 14 miesięcy, po prostu szaleje z radości, gdy ją wozimy na sankach. Trzeba dzieciaczka cieplutko ubrać, pod pupę podłożyć porządny kocyk, no i oczywiście saneczki z oparciem. To super rozrywka!Pozdrawiam Agnieszka.
    • Gość: guest Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 14.12.01, 23:44
      Przecież to już duży chłopiec. Moja starsza córka była wożona na sankach gdy miała 10 miesięcy. Pod pupą miała gruby koc, opatulona była drugim i tak jeżdziłyśmy na spacery. Co do rodzaju sanek dla maluchów to widziałam sanki z rączką taką jak do wózka - pchało się te sanki jak wózek spacerowy. Ale myślę, że nie warto inwestować w takie sanki jak się ma tak dużego dzieciaczka.Pozdrowienia, Kasia
      • Gość: guest Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 15.12.01, 09:35
        Sanki dla roczniaka - tak!Szczególnie na spacery po parku lub lesie.Dla takiego dziecka z oparciem, do którego można przypiąć śpiwór & ochraniacz na nóżki (np. z wózka), a pod plecki poduszka, aby oparcie nie wbijało sie w nie... i jazda...Marcelka - 15 m. uwielbia :crazy: takie spacery ze sankami, niezależnie czy siedzi w sankach i zjeżdzamy z mini- górek czy też pcha lub ciągnie je sama (to dla rozgrzania i radosci!!!)Polecamy i życzymy dużo śniegu. Nika z Marci.
    • Gość: guest Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 15.12.01, 15:31
      Kupić, kupić, koniecznie. Tak jak dziewczyny pisały - koc pod pupę i plecy, zeby oparcie nie uwierało, kocyk na nózki - i jazda. Od siebie dodałabym jakiś pasek, zeby zamknąć malucha w oparciu, albo szelki. Na pewno będzie zachwycony !
    • Gość: guest Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 16.12.01, 11:17
      podzielam zdanie na temat kupowania saneczek.My własnie jesteśmy po pierwszym takim spacerze /Norbert 14 miesięcy/, bylo wspaniale, maluszek w ogóle nie chciał wstać z sanek i wracać do domu. Gorąco polecam!Pozdrowienia Eda
      • Gość: guest Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 16.12.01, 13:56
        Dzieki wszystkim za porade !!!. Sanki kupione i peirwszy spacer za nami. Byl tak udany, ze maly nie chcial wracac do domu !!!Jeszcz raz dziekuje za pomoc w podjeciu slusznej decyzji !
        • Gość: mwegner Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 17.12.01, 10:21
          No to juz za późno na rady jakie sanki.Ale może ktoś inny przeczyta i skorzysta. Bardzo wygodne sa sanki z pałąkiem do pchania. Dużo wygodniej jest pchać sanki niż je ciągnąć. Ma to duże znaczenie jeżeli do górki jest kawałek i cały czas maluch jedzie na sankach.PozdrwiamMagda + Grześ na sankach (13 miesięcy) i Karolina na nartkach (3 lata 7 miesięcy)
          • Gość: guest Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 28.12.01, 17:08
            A gdzie kupić takie sanki?Magda
            • Gość: mwegner Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 29.12.01, 19:40
              Niesty nie wiem, musisz poszukać popytać.My snaki kupowalismy 3 lata temu, a teraz znowu nas to czeka, bo własne nam je ukradli :(Jakbys znalazła gdzies takie daj znać (ach tylko ja jestem spod W-wy)Pozdrawiam Magda
    • Gość: guest Re: Sanki dla 15 miesiecznego chlopca - tak czy Nie? IP: *.* 02.01.02, 18:16
      Moja Zosia ma prawie 15-miesięcy i wczoraj miała debiut sankowy.Ubraliśmy ją normalnie jak na spacer i owineliśmy kocem.Jeszcze nigdy tak się nie śmiała i krzyczała.Im tata szybciej biegł tym jej się bardziej podobała a jak wróciliśmy do domu to nie chciała z tych sanek zejść.
    • Gość: guest żłobek IP: *.* 03.01.02, 12:14
      jestem mamą 13-miesięcznego Kubusia.Okazało się,że muszę iść do pracy,szukam adresów do prywatnych żłobków w Warszawie-najlepiej na terenie Woli.Pomocy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka