Dodaj do ulubionych

Co na śniadanie????Pomóżcie!

IP: *.* 08.03.02, 08:12
Moja roczna Kasia jest na piersi,więc nie podaję jej mleka modyfikowanego.Oprócz piersi je oczywiście inne rzeczy jak:danonki,danio,monte,parówki,chlebek,wędliny,zupy,klopsy...itd.Mam jednak problem co podawać małej na śniadanko?Do niedawna smakował jej kleik z jabłuszkiem,teraz nie chce kleiku,tylko banana.Więc na śniadanie toleruje tylko banana...Co mam robić,czy banan jest odpowiedni jako pierwszy posiłek?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Co na śniadanie????Pomóżcie! IP: *.* 08.03.02, 08:32
      Moim zdaniem jak najbradziej banan jest odpowiedni (oczywiscie nie codziennie), a oprócz tego np. biały ser z dżemem, kawałki wędliny i żółtego sera z pieczywem, płatki kukurydziane z mlekiem (twoim albo modyfikowanym), jourtem czy gęstym sokiem, jajecznica na parze (jesli toleruje białko kurze), omlet, danonki, jourty, ryż (albo płatki ryżowe) na mleku (smaczniejsze) lub na wodzie z owocami itp.ATA
    • Gość: agnes Re: Co na śniadanie????Pomóżcie! IP: *.* 08.03.02, 20:19
      Uważam, że na sniadanko Twoja córeczka może dostawać wszystko, na co ma ochotę, a co jest zdrowe. Banan to świetny pomysł, a jak się znudzi to można jej podawać kaszki z owocami lub zwykłą kaszę mannę, chleb z serem, chleb z warzywami (np. z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem), jajecznicę, jajko "na twardo", naleśniki, płatki kukurydziane z mlekiem lub z jogurtem a jeśli Kasia lubi konkretne jedzonko to nawet mięsko (moja córeczka jadła swojego czasu mięsko na śniadanie, obiad i kolację :-), ale już jej przeszło). Radziłabym zrezygnować z parówek i wędlin - są tłuste i pełne chemii, lepiej sama ugotuj kawałek chudego mięsa.
    • Gość: guest Re: Co na śniadanie????Pomóżcie! IP: *.* 09.03.02, 14:26
      moje 16-to miesieczne dziecie plci zenskiej ostatnio na sniadanie zjadlo parowke sojowa z musztarda (zamiennie lubi z ketchupem), inny zestawik to jajko po wiedensku z chlebem, ser bialy z ziolami na slono, ponad gerberka ze sloiczka woli ostra fasolke, slodki serek, czy jogurt porzuci na rzecz kanapki z zoltym serem, a spozywania kaszek, czy kleikow odmowila juz dawno. Podobnie piersi.z dan mlecznych - kakao (gorzkie!) lub mleko z miodem - zadnych platkow na mleku, a juz nie daj Bog na slodko. Ryz woli brazowy od bialego, kasze gryczana a wszystko to z warzywami i na ostro. Jablko przedstawia nad banana a i jablko musi byc kwasne. Zdecydowanie nie trzyma sie jadlospisu przeznaczonego dla takich maluchow... Zupka - a i owszem - przyprawiona i nie przemielona. Coz - dziecko tez czlowiek i ma prawo do normalnego jedzenia.;)Aaa zapomnialam dodac, ze Weronika jest zdrowym, bardzo zywym i pieknie rozwijajacym sie maluchem.
      • Gość: guest Mamy z Piaseczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 09.03.02, 16:34
        Poszukuję mam z Piaseczna.Mieszkam tu od roku,mam roczną córeczkę.:bic:
        • Gość: anuś Re: Mamy z Piaseczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 09.03.02, 17:14
          No to witaj. Tez tu mieszkam od roku. Pisz na priva. anuś
        • Gość: guest Re: Mamy z Piaseczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 09.03.02, 21:56
          Ja też jestem z Piaseczna. Mam prawie 4 - letnią córeczkę i 7 - miesięcznego synka.Pozdrawiam, Ida.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka