Dodaj do ulubionych

NADPOBUDLIWY ???

IP: *.* 13.03.02, 09:16
Witajcie,Wczoraj byłam na kontroli po przebytym przeziębieniu z moim 1,5 rocznym synkiem. Ale nie o tym miałam pisać. Zaniepokoiło mnie coś innego. Od jakiegoś czasu zauważyliśmy z mężem (i nianią) że synek z naprawdę błahego powodu, nawet w trakcie zabawy potrafi wyrzucić zabawkę i ciągnie się mocno za włoski lub stuka głową o podłogę i ścianę (lub coś innego cokolwiek ma pod ręką). Na codzień jest dzieckiem bardzo energicznym, nie usiedzi na miejscu nawet sekundy. Ale zaczynam się obawiać czy to jest normalne. Zgłosiłam moje obawy pediatrze. Zasugerowała mi wizytę u neurologa + dodatkowo jakieś herbatki uspokajające np z melisy. Powiedziała że takie dziecko wymaga spokojnego trybu życia, dużo poświęcanej mu uwagi. Bardzo się tym martwię, jeśli któraś z mam też przechodziła podobną sytuację bardzo proszę o poradę. Pozdrawiam Wszystkich gorąco,Asik mama Kubusia
Obserwuj wątek
    • Gość: EmA Re: NADPOBUDLIWY ??? IP: *.* 13.03.02, 11:37
      Może nie powinnam poruszać tego tematu, ale czy masz 100% zaufanie do niani? I czy wiesz jak ona spędza czas z Twoim synkiem, może to strzał chybiony ale ja bym poobserwowała. Pozdrawiam Edyta mama Alexa
    • Gość: AniaSK Re: NADPOBUDLIWY ??? IP: *.* 13.03.02, 12:03
      Hm... a ja bym tego nie nazywała nadpobudliwością. Mój mały jest niezwykle ruchliwy, lata jak pershing, a jak się zdenerwuje to rzuca czym popadnie i bije: mnie, nianię - tak jaoś próbuje odreagować swoją złość. Ja bum to raczej wiązała bardziej z buntem dwulatka, zdarza się, że dzieci tak jak Twój Kubuś reagują (możesz poszukać na forum).Nie denerwuj się, oczywiście poświęcanie mu uwagi, przyjrzenie się opiekunce jest jak najbardziej Ok (sama tak robiłam), ale raczej staraj się go uchronić przed zrobieniem sobie krzywdy i tyle. O nadpobudliwości pomyśl ewentualnie jak mały skończy 3-4 latka Ania :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka