Dodaj do ulubionych

Podróż z dzieckiem

IP: *.* 19.03.02, 10:49
Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na podróżowanie z dzieckiem? Czeka nas wyjazd nad morze latem, a to chyba z 600 km od nas. Czy może lepiej zrobić jeden nocleg w czasie drogi? Mój synek ma 2 lata i 2 miesiące i robi sie coraz bardziej ruchliwy. Jak zorganizować tę podróż, żeby była najmniej uciążliwa dla dziecka? Przeciez nie prześpi całej drogi, juz nie te czasy.Ewa mama Michała
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: Podróż z dzieckiem IP: *.* 19.03.02, 11:06
      jechać nocą, będzie spał
    • Gość: Elik Re: Podróż z dzieckiem IP: *.* 19.03.02, 11:17
      Też chętnie bym się wybrała w lecie nad morze, moja córa ma też będzie miała 2,5 roku. Z Lublina do Gdańska jest jakieś 500 km. Ładnych parę godzin jazdy. Może lepiej wyjechać o jakiejś 3-4 rano, bo cała noc w w foteliku samochodowym to chyba za dużo, trzeba liczyć jakieś 7-8 godzin. Może się mylę , nie wiem czekam też na rady bardziej doświadczonych.
      • Gość: darek Re: Podróż z dzieckiem IP: *.* 19.03.02, 11:21
        nocą i nie 2-3 a 22, 23 wyjazd w nocy można szybciej pojechać mniejszy ruch, przerwa jak najbardziej jest wskazana na odpoczynek sisiu i kaweczkę, no i chłodniej jak nie ma klimy też ważna rzecz
    • Gość: guest Re: Podróż z dzieckiem IP: *.* 19.03.02, 11:30
      Zgadzam sie z Darkiem - jechac noca! Moja corcia maprawie 3 lata i w ten sposob juz zaliczylismy ladnycj pare podrozy, w tym zagranicznych (pierwsza jak miala 7 m-cy). Chociaz ostatnio znad morza do Warszawy jechalismy w dzien (latem w zeszlym roku) i tez bylo ok - wyjazd godzine przed normalna pora dziennego snu dziecka, u nas w ten sposob sie zyskuje jakies 3 godz. jazdy. Potem przerwa na obiad (tak 1- 1.5 godz), a potem dalsza jazda z zabawianiem i duza iloscia soczkow, herbatnikow. Da sie przezyc, ale moje dziecko jes od malego przyzwyczajone do samochodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka