mm20 28.11.06, 10:26 czy ktoras z was miala problem ze snem rocznego dziecka, bardzo prosze o porade, bo nie daje juz rady. po roku nie spania... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tusia163 Re: problemy ze snem 28.11.06, 11:21 Moja córka ma już 1,5 roku i nadal sie budzi 2 razy w nocy i chce cycusia. Ja mam już dość tych nieprzespanych nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
magdamroziuk Re: problemy ze snem 28.11.06, 11:54 A ja już nie sypiam ponad 3 lata i nie daję rady Nie umiemy nauczyć synka samemu zasypiać i tu tkwi problem Odpowiedz Link Zgłoś
agatelek2 Re: problemy ze snem 28.11.06, 15:38 mm20 napisała: > czy ktoras z was miala problem ze snem rocznego dziecka, bardzo prosze o > porade, bo nie daje juz rady. po roku nie spania... Pewnie mnie potępicie za to co tu napiszę ale trudno.Dziecko musi sie nauczyć spać niestety.Ja mam 3letniego synka i 2letnią córe.Ze starszym dzieckiem od początku nie miałam problemu,odkąd skończył10miesięcy przesypia całe noce nie licząc tych oczywiście gdy jest vhory i.t.p. A mała tak dała mi popalić przez pierwsze pół roku że stwierdziłam-dość tych nie przespanych nocy!!!Postanowiłam przenieść ją do łóżeczka,bo tak to spała ze mną.Pierwszej nocy wstawałam do niej co ok.25 minut i tak do rana.podnosiłam,przytulałam albo karmiłam jak była potrzeba ale konsekwentnie odkładałam do łóżeczka.I po tygodniu tych męczarni stał się cud.Zaczęła coraz rzadziej się budzić a po miesiącu prawie wogóle do niej nie wstawałam.teraz śpi lepiej niż starszy brat.Jeśli chcecie więcej porad dotyczących nauczenia dziecka spać to piszcie na gadu gadu 8789431.Wiem,że cięzko słuchać jak dziecko w nocy płacze ale to najlepsza metoda.I na korzyść zarówno dla przemęczonych mam jak i ich pociech,uwierzcie.Pozdrawiam wszystkie niewyspane mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś