Dodaj do ulubionych

problemy ze snem

28.11.06, 10:26
czy ktoras z was miala problem ze snem rocznego dziecka, bardzo prosze o
porade, bo nie daje juz rady. po roku nie spania...
Obserwuj wątek
    • tusia163 Re: problemy ze snem 28.11.06, 11:21
      Moja córka ma już 1,5 roku i nadal sie budzi 2 razy w nocy i chce cycusia. Ja
      mam już dość tych nieprzespanych nocy!
      • magdamroziuk Re: problemy ze snem 28.11.06, 11:54
        A ja już nie sypiam ponad 3 lata i nie daję radysad Nie umiemy nauczyć synka
        samemu zasypiać i tu tkwi problemsad
    • agatelek2 Re: problemy ze snem 28.11.06, 15:38
      mm20 napisała:

> czy ktoras z was miala problem ze snem rocznego dziecka, bardzo prosze o
      > porade, bo nie daje juz rady. po roku nie spania...

Pewnie mnie potępicie za to co tu napiszę ale trudno.Dziecko musi sie nauczyć
      spać niestety.Ja mam 3letniego synka i 2letnią córe.Ze starszym dzieckiem od
      początku nie miałam problemu,odkąd skończył10miesięcy przesypia całe noce nie
      licząc tych oczywiście gdy jest vhory i.t.p. A mała tak dała mi popalić przez
      pierwsze pół roku że stwierdziłam-dość tych nie przespanych nocy!!!Postanowiłam
      przenieść ją do łóżeczka,bo tak to spała ze mną.Pierwszej nocy wstawałam do niej
      co ok.25 minut i tak do rana.podnosiłam,przytulałam albo karmiłam jak była
      potrzeba ale konsekwentnie odkładałam do łóżeczka.I po tygodniu tych męczarni
      stał się cud.Zaczęła coraz rzadziej się budzić a po miesiącu prawie wogóle do
      niej nie wstawałam.teraz śpi lepiej niż starszy brat.Jeśli chcecie więcej porad
      dotyczących nauczenia dziecka spać to piszcie na gadu gadu 8789431.Wiem,że
      cięzko słuchać jak dziecko w nocy płacze ale to najlepsza metoda.I na korzyść
      zarówno dla przemęczonych mam jak i ich pociech,uwierzcie.Pozdrawiam wszystkie
      niewyspane mamusie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka