Gość: guest IP: *.* 18.07.02, 07:32 Moja córka (2 latka)ostatnio wszystko neguje, a gdy my nie przystajemy na jej negacje (np.przejście przez ulice samemu przy czerwonym świetle), zaczyna sie sama gryźć w rękę. Co robić w takim przypadku???! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alka Re: Gryzienie się IP: *.* 18.07.02, 07:43 Ahoj!Niedawno pisałam o tym na wychowaniu (post Autoagresja) - moja Zuzka robi dokładnie tak samo - i niestety rozwiązania na razie nie ma.Pozdrófka Alka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Gryzienie się IP: *.* 18.07.02, 08:04 Ale czy płacze potem, że ją boli czy tylko gryzie??? Bo jak tylko gryzie, to ja bym nie reagowała, a jak potem buczy, że ją boli, to należałoby wyjaśnić, że sama się ukąsiła i nikt jej nie pocieszy. Do mojego brzdąca dotarło, jak wyrzucała zabawki w aucie jakieś dwa miesiące przed drugimi urodzinami i potem wyła w trakcie jazdy, że ich nie ma. Spokojnie zpaytała ją kilka razy, czemu na mnie krzyczy, skoro sama sobie szkodzi. Podziałało.kasia Odpowiedz Link Zgłoś