Dodaj do ulubionych

kręcone włosy!#!@#!!

IP: *.* 06.12.02, 12:26
Pytanie do mam dzieci z kręconymi włosami - co z nimi robicie? Mam dwie córeczki (23 m-ce) i marzenia o pięknych warkoczykach, spineczkach, kokardach i wymyślnych fryzurach, które będę wyczarowywać na ich główkach. Co z tego, kiedy czesanie to koszmar, a po kilku minutach już widzę podnoszące się loki. Po ok. godzinie dziewczynki wyglądają jakbym ich nigdy nie czesała - gniazdo na głowie, vel dread locks. Końcówki włosków robią wrażenie jakby były zmechacone, bardzo łatwo się sczepiają i kołtunią. Dopiero co podcięłam włoski Zosi, bo tak wycierała głową poduszkę, że nie dało się rozczesać kołtunów - a końcówki ma jakby wystrzępione. Doszło do tego, że po myciu wcieram im w końcówki odżywkę (moją) ale to tez za bardzo nie pomaga (pomaga przy pierwszym czesaniu). Co robicie ze swoimi małymi kudłatymi główkami? Czy mam je ostrzyc na jeża?Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: Adasia Re: kręcone włosy!#!@#!! IP: *.* 06.12.02, 12:52
      Uff, znaczy, nie tylko ja mam taki problem.Goliłam Julki piórka bezlitośnie maszynką na 3 cm. Poszła jednak do przedszkola i już się nie da wmawiać, że dziewczynki też mają króciutkie włoski. Marzy o kitkach jak Matyldy i męczymy się troszkę wysłuchując sugestii, że może kupić jej grzebień. Więc łączę się w wątpliwościach i zajrzę, co radzicie...Asia
    • Gość: jumbo Re: kręcone włosy!#!@#!! IP: *.* 06.12.02, 13:28
      A masz coś przeciwko jeżom :lol: :lol: :lol: :lol:Moja córka ma geste ale tylko lekko krecone włosy i nie znosi spineczek, kokardeczek, warkoczyków, dlatego ma krótka acz twarzowa fryzurkę. Szybciutko się poddałam w tej kwestii, choć przyznaję lubię dziewczynki z kucykami, warkoczykami, itd., ale tez pamiętam jak w dzieciństwie nie znosiłam czesania, a miało się te włosy, oj miało ;).Pozdrawiam, :hello:Małgosia (aktualnie w wersji krótki bob)
      • Gość: guest Re: kręcone włosy!#!@#!! IP: *.* 07.12.02, 14:36
        Hej, Moja Julcia, ma tylko, z tyłu głowy "kręcone " włoski, które zachowuję sie tak jak piszcie. Walczę z tym czymś od urodzenia tj. 15 msc.Najpierw używałam oliwki do włosów, kiedy były tłuste to się nie lepiły i nie kołtuniły, ale były tłuste.........Teraz używam wosku do włosów Loreal"a i jest w porządku. Spróbujcie może zadziała.Pozdrawiam Kasiaps. wiem , że może nie powinno się używać kosmetyków dla dorosłych u dzieci, ale według mnie lepsze to niż , płacz przy czesaniu, albo jeżyk,( nie twierdzę, że nie jest uroczy) .
        • Gość: guest Re: kręcone włosy!#!@#!! IP: *.* 15.01.03, 00:43
          WITAJCIE!Ja mam problem z włosami,ale u mojego synka bynajmniej mu się nei kreca tylko są wiecznie sterczące we wszytkie strony .Moj mały niecierpi się strzyć latem było spoko strzygła go moja koleznaka fryzjerka na zewnątrzi jakoś było teraz nie ma mowy o strzyżeniu na świeta chciałm go ostrzyc ale nei udało sie mały wrzeszczal tak ze nic nie obciełyśmysadWygląda jak zaniedbane dziecko bo te włsoy co mu uklepie to znów stercza bo są za długiesadCóz zrobic?smile jużbym chyab wolała zeby mu sie kreciły przynajmniej wyglądał by jak aniołek a nie jak zaniedbany chłopczyk.Pozdrowionka! mama kudłategosmile
    • Gość: guest Re: kręcone włosy!#!@#!! IP: *.* 15.01.03, 08:01
      Moja corka ma tez bardzo krecone wlosy. Po kazdym myciu dodaje odzywki dla doroslych, ale na bazie naturalnej. I na mokro rozczesuje. W ciagu dnia czesze tylko raz, dodajac na konce wlosow odzywek ktorych nie trzeba splokiwac. I potem w kitke, lub kucuki, w ten sposob sie nie placza.Danuska
    • Gość: guest Re: kręcone włosy!#!@#!! IP: *.* 15.01.03, 12:45
      Hej,To ja rozpoczęłam ten wątek, więc czuję się zobowiązana poinformować was o naszych postępach. Jeszcze przed Świętami dziewczyny totalnie odmówiły czesania - musiałam je siłą trzymać i czesać a one wyrywały się i darły jak opętane. Nie muszę więc chyba dodawać, że mimo silnego pragnienia kitek i warkoczyków zorganizowałyśmy z Mamą salon fryzjerski w domu i obcięłam im te włoski - może nie na jeża, ale krótko. Posadziłam dziewczynki na krzesłach przed lustrem i w miarę szybko to poszło - nie było ani śladu protestu ale to chyba dzieki obecności babci, no i nowej sytuacji. Za drugim razem na pewno nie będzie tak łatwo. W każdym razie włoski wyglądają teraz znacznie lepiej - koniec z dredami, ale uraz do czesania pozostał i mam na to zadanie mniej więcej 5 sekund zanim zniecierpliwiona panna wywinie się i ucieknie.Pozdrawiam wszystkich kudłatych,Magda
    • Gość: jagoda Re: kręcone włosy!#!@#!! IP: *.* 15.01.03, 17:10
      Ja nie mam tego problemu ze swoimi dziecmi, ale pilnuje czasami maluchow sasiadki. Dzieci sa mulatami i po czarnoskorym tacie odziedziczyly mocno krecone wlosy, ale w przeciwienstwie do niego, ich wloski sa cieniutkie i w zwiazku z tym latwo sie "koltunia". Ich mama smaruje im wlosy odrobina balsamu do ciala dla niemowlat, w ciagu dnia, gdy wloski sie podnosza tez i musze przyznac, ze to dziala. Sama tez tak zaczelam robic, gdy mojej starszej corce wlosy sie elektryzuja pod czapka. Wloski nie sa po tym zabiegu tluste, a unika sie w ten sposob kosmetykow dla doroslych.
    • Gość: guest Re: kręcone włosy!#!@#!! IP: *.* 16.01.03, 11:41
      Moja córeczka ma kręcone włoski. Ma 5 lat i dopiero od roku wiążę je w kucyki, warkoczyki itd. Są śliczne :love: , ale poprzednie lata tych włosków to niestety ... sianko :lol:Nie martw się, jak troszkę je zapuścisz, napewno sobie poradzicie :-)Iwonka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka