IP: *.* 28.02.03, 22:48
To jak to jest z tym smoczkiem ,dawac czy lepiej nie dawac?Moj synek ma 3tygodnie i ma bardzo rozwiniety odruch ssania a przeciez nie mozna go karmic nonstop I co robic jak wyje w nieboglosy a moze lepiej na rączki. Prosze o rade.
Obserwuj wątek
    • Gość: malgosia.dz Re: Smoczek IP: *.* 28.02.03, 23:12
      Hmm...odpowiedzi takiej jednoznacznej to chyba nie ma... :crazy:Przy cycusiu trzymać non-stop niedobrze, no bo która kobieta to wytrzyma? :sarcastic:O smoczku słyszy się, że też niedobrze, bo 1)zgryz!, 2)dziecko przyzwyczaja się do smoka, 3)dziecko w końcu "głupieje", bo cycusia łapie się inaczej, a smoka inaczej... Mój maluszek też miał silną :grin: potrzebę ssania. I tak jak Ty teraz - byłam zdezorientowana i nie wiedziałam co robić?Zamknąć małemu buzię (fee...jak to brzydko zabrzmiało) smokiem, czy pozwolić aby sam sobie radził i "zatykał" się własnymi piąstkami?Dostał smoka. :sleep: Przeważył artykuł, który wpadł mi w ręce. Mamy opisywały jakie potworne problemy miały z malcami, które własnych paluszków czy piąstek używały zamiast smoczka. Jakieś zmiany skórne, podrażnienia wywołane śliną... :eek:A poza tym podobało mi się stwierdzenie, że łatwiej w przyszłości będzie "zgubić" gdzieś smoka, niż zlikwidować u dziecka odruch ssania paluszków (bo przecież ich nie poucinasz).To tyle. Sama musisz zadecydować co jest najlepsze dla Twego dziecka, no i dla Ciebie.Pozdrawiam. Małgosia :hello:
      • Gość: wektor Re: Smoczek IP: *.* 01.03.03, 19:15
        Dziekuje ci Malgosiu bardzo zdecydowalam sie jednak na ten smok!!!Dzisiaj w ciągu dnia zamiast ssac piers 12 razy ssal tylko 5 A ja mialam chwile swietego spokoju. Chcialam jeszcze sie zapytac dlaczego on nie je np 15min nonstop tylko dzieli sobie to jedzenie na kilka rat w ciągu godziny??? Ma tez klopoty z zasypianiem leząc w kołysce mimo bujania tylko na rączkach co trwa bardzo długo.Pozdrawiam PA PA P.sSkąd bierzesz te smieszne ludziki ktore dołączasz do postu????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka