Dodaj do ulubionych

Bezsenność

IP: *.* 07.03.03, 08:38
Czesc mam na imie Ania i jestem mama 6 miesiecznego Igorka.Moj problem polega na bezsennych nocach.Karmie synka mlekiem modyfikowanym Bebiko 2 .W nocy budzi mi sie co godzine albo tylko jak mu smoczek wypadnie a to moze byc nawet co 15 minut.W dzien spi 3 razy ,ostatni sen popołudniu to o godz.16:00.Niewiem co mam juz robic moze zmienic mu mleko???Pomozcie mi!!!!i poradzcie.PA
Obserwuj wątek
    • Gość: AGKO Re: Bezsenność IP: *.* 07.03.03, 11:28
      CZESC ANIU!!! JA MIALAM PODOBNY PROBLEM ALE Z JUZ STARSZYM DZIECKIEM. MOJA ANIA MIALA 9 M-CY ( TERAZ MA 18 ) JAK ZACZELA ZLE SPAC. I TRWALO TO PONAD POL ROKU: POBUDKI CO POL GODZINY Z ZEGARKIEM W REKU I USYPIANIE DRUGIE POL GODZINY (WTEDY JUZ NIE JADLA MLEKA Z PIERSI ANI ZADNEGO INNEGO AZ DO TEJ PORY).SKONCZYLO SIE DWA MIESIACE TEMU JAK WLOZYLAM JEJ PODUSZECZKE DO LOZECZKA NO I JAK WYSZLY CZWORKI. I MYSLE ZE ZEBY BYLY TA GLOWNA PRZYCZYNA A ZNACZNA POMOCNA ROLE ODEGRALA PODUSZKA- BARDZO LUBI SIE DO NIEJ TULIC. TERAZ IDA NAM 5-TKI I TROSZKE GORZEJ SPI, ALE DA SIE WYTRZYMAC.BUDZI SIE MAXYMALNIE DWA RAZY W NOCY - ALE NIE ZABIERAM JEJ SMOKA. SPI Z NIM A JAK WYPADNIE I SIE PRZEBUDZI TO SIEGA PO NIEGO I ZASYPIA SAMA ALBO Z MOJA POMOCA ( BIORE JA DO NAS DO LOZKA I CZEKAM AZ ZASNIE A POTEM PRZEKLADAM). POZDRAWIAM I ZYCZE CIERPLIWOSCI
    • Gość: ewa222 Re: Bezsenność IP: *.* 07.03.03, 13:43
      Cześc Aniu, ...to chyba nie mleko. Mój Piotruś ma 7,5 mies. karmię go piersią i jest dosłownie to samo co u Ciebie. Doszło do tego , że śpi w leżaczku, żeby w każdym momencie można było go pokołysać, a nie nosić. Czasami zarza się że śpi 2 godz. ciągiem, ale bardzo rzadko. Zwalamy to na zęby, ale czasami sama w to nie wierzę. Pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: Bezsenność IP: *.* 07.03.03, 13:54
      Witam.U mnie podobna historia. Mój Maciuś ma 7 m-cy, jest na bebilonie pepti. W nocy budzi się po kilka razy, choć nie koniecznie z głodu ( wypadnie mu smoczek albo chce mu się pić, albo wogóle trochę pogada do zabawek ). Nie wiem jak wrócę do pracy bo ciągle jestem niewyspana.Pozdrawiam Aga
    • Gość: Mika_P Re: Bezsenność IP: *.* 07.03.03, 22:09
      Też obstawiałabym zęby - mój Michał zaczął źle sypiać mając około 5 miesięcy, był wtedy na piersi. Problem minął po odstawieniu (pewnie załapał, że nic fajnego go nie czeka, to się i nie budził ;) ), no ale u Ciebie ta sztuczka nie przejdzie. W każdym razie około półrocza ząbki się pojawiły, a nawyk budzenia pozostał. Smarujesz czymś dziąsła malucha ?
    • Gość: guest Re: Bezsenność IP: *.* 08.03.03, 11:15
      Witam Aniu,Ja mam dokładnie ten sam problem. Junior ma 7 i pół m-ca. Też karmię go Bebiko 2 z tym, że R (to znaczy z kleikiem ryżowym). Myślalam, że jak mu dam mleka z kleikiem to będzie spał lepiej ale oczywiście przeliczyłam się. Ostatnio wyszły mu dwie dolne jedynki i jest trochę lepiej tzn. nie wstaję 10-15 razy tylko 4-5. Też budzi się kiedy mu smoczek wypadnie (chociaż to już jest nasza wina bo przyzwyczaiłyśmy nasze dzieci do spania z nim).Ogólnie mówiąc trzeba to jakoś przejść, żyję nadzieją, że w końcu to się skończy. Pozdrawiam Cię serdecznieJola
    • Gość: guest Re: Bezsenność IP: *.* 08.03.03, 16:56
      My takie noce "trenujemy" od grudnia (już trzy miesiące). Bartek ma 9 miesięcy i nie ma ani jednego zęba i co gorsza nie zanosi się na nie. Jest tylko jedna różnica najpierw budzi się co 15 minut - 0,5 godziny a ok. 2 nad ranem koniec spania na dwie godziny. JEST EKSTRA !!!!!!!!!!!!Lekarka powiedziała, że to norma bo dziecko szybko rozwija się psycho - ruchowo i nie ma w ciągu dnia czasu na kontakty z mamą, więc nadrabia nocą (fajnie nie?). O wytrzymałości mamy nie powiedziała nic. Nie wiadomo kiedy koniec, bo u każdego dziecka wypada to kiedy indziej.Dziś w nocy pomyślę,m że takich jak ja jest więcej. Może mi doda to otuchy.Z nocnym pozdrowieniemKasia
    • Gość: guest Re: Bezsenność IP: *.* 08.03.03, 21:03
      Cześć Aniu,Pisałam już wcześniej do Ciebie (Odpowiedź nr 5, 08.03.03 11.15). Mam propozycję, jeżeli oczywiście zechcesz to napisz do mnie na adres prywatny (jgsport@jgsport.com.pl). Będziemy mogły wymieniać się doświadczeniami.Pozdrawiam Cię serdecznieJola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka