Dodaj do ulubionych

Monotonny posiłek

IP: *.* 08.03.03, 23:04
Słuchajcie mam pytanie. Czy Wasze dzieci też zjadają "monotonne" posiłki.Zaraz powiem o co mi chodzi.Magda miała swój okres że na śniada- -nie i kolacje chciała jeść tylko kaszki, potem przyszła kolej na mlekołaki następnie na chlebek z Nutellą a teraz nastały czasy chałki z masełkiem.Wszelkie zmiany to bunt. Ostatecznie zgodzi się na jajeczko lub paróweczki ale to już moja 3-letnia dama musi mieć dobry humorek. Z obiadem nie grymasi; wcina zupkę i drugie danie bez problemów ale te śniadania i kolacje... :) Czy Wy też to przerabiacie Mariola :bic:
Obserwuj wątek
    • Gość: Zosieńka Re: Monotonny posiłek IP: *.* 09.03.03, 00:18
      Tak, przerabiamy. Teraz jest era jogurtu naturalnego(śniadanie) i żółtego sera(na kolację po kaszce). Wszelkie próby urozmaicenia są niedoceniane. Zupy na obiad wszystkie z wyjątkiem buraczkowej.
    • Gość: knabi Re: Monotonny posiłek IP: *.* 09.03.03, 11:23
      A owszem. Moja starsza córka (5,5) od dłuugiego już czasu jada na śniadanie kulki z mlekiem, wcześniej była kasza manna. Udaje mi się tylko wcisnąć jej jakieś drugie śniadanie. Dzieci ponoć tak mają :)
      • Gość: guest Re: Monotonny posiłek IP: *.* 09.03.03, 13:24
        Nie tylko dzieci :) Ja i mój mąż takoż mamy "sezony" na jakiś typ jedzenia - jak grzanki na kolację, to przez tydzień, jak budyń po południu, to do oporu, jak leczo na obiad, to do znudzenia ;) PS. Tak trochę z innej beczki - rytuały i powtarzalne czynności zapewniają poczucie bezpieczeństwa.
    • Gość: guest Re: Monotonny posiłek IP: *.* 10.03.03, 08:00
      Mariola, moja mała ma 3,5 roku i jakbym widziała opis mojego dziecka. IDENTYCZNIE!Tyle razy zastanawiałam się czy wszystko jest w porządku, pytałam inne matki, dziadków, ciotki, lekarzy i wyszło z tego, że tak może być i trochę potrwać. U nas obiadki z dwóch dań też zjadane są baaardzo ładnie, dlatego śniadanka złożone z kuleczek z mlekiem, chlebka z nutelką, dżemem, miodem już mnie tak nie przerażają. Najważniejsze, że rozwijają się prawidłowo, nie są niedożywione ani anemiczne i o to chodzi. Kiedyś im przejdzie.Pozdrawiam B.
      • Gość: mariajolanta Re: Monotonny posiłek IP: *.* 10.03.03, 11:36
        Tak, masz rację rozwija się bardzo dobrze, nie ma anemii. Myślałam że to tylko Magda jest taki uparciuch. Dziękuję że odezwałyście i teraz już wiem że to nic nie niepokojącego. Pozdrawiam Mariola :bic:
        • Gość: guest Re: Monotonny posiłek IP: *.* 23.03.03, 00:19
          Moja Julka już od miesięcy zjada na śniadanie i kolację naleśniki(urozmaicenie polega jedynie na wycinaniu z niego różnych rzeczy-a to kubeczek,a to odkurzacz był nawet Buzz z Toy Story)lub zacierki na mleku-pycha.Dzięki niej ja też jestem skazana na te smakołyki.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka