Dodaj do ulubionych

Powrót do pieluchy???

IP: *.* 14.03.03, 10:41
a no własnie czyżby powrót...?otóż Marcinek od ok. pół roku swoje potrzeby załatwiał tylko na kibelek i w zasadzie juz zadnych wpadek nie było. a od kilku dni niestety wpadki sa i to codziennie , nawet po kilka razy. Pierwszego dnia akurat mieliśmy gości i potraktowałam to jako "zabawienie" sie z dziećmi. Niestety następnego dnia sytuacja sie powtórzyła i kolejne sa takie same - czasem zawoła a niekiedy dopiero po fakcie :-( .I tak się teraz zastanawiam czy to jakies podziębienie czy poprostu jest taki etap w życiu młodego człowieka ;-) że Mu sie zdarza. dodam, że Marcinek ma 2 lata i 9 m-cy i nic sie nie wydarzyło co mogło by wpłynac na taka sytuację, żadnych zmian nie było, rodzenstwo również niestety nie pojawiło sie jeszce w naszym domku.agarad
Obserwuj wątek
    • Gość: szkut Re: Powrót do pieluchy??? IP: *.* 14.03.03, 12:09
      Moja rada daj do przebadania mocz i może się czegoś dowiesz.Moja córa lat 4 od niedawna też zaczęła mi popuszczać przeciągała z pójściem do toalety. Wręcz musieliśmy jej przypominać jak już widzieliśmy że kręci pupką. W przedszkolu się posiusiała wcale jej to nie przeszkadzało, w nocy też ze 2 razy do łóżka. Pomimo że nie siusia już od ponad roku. I okazało się że białko, leukocyty w moczu.Także może w żółtym płynie tkwi rozwiązanie.pozdrowieniaJola
    • Gość: gosiah Re: Powrót do pieluchy??? IP: *.* 17.03.03, 11:37
      Nam też się zdarza siusianie w majty, choć Misiek od roku już nie sygnalizuje swoje potrzeby (ma 3 lata). Ale za nic w świecie nie wrócę do pieluch - to cofanie się w rozwoju... Rada z przebadaniem moczu rzeczywiście jest dobra, może to jest przyczyna, ale poza tym nie cofaj się. Bądź wytrwała i cierpliwa, i nie karć dziecka za wpadki... My do tego przechodzimy etap nauki spania bez pieluszki i choć zdarzają się nam suche noce, to na ogół dwa razy się zsiusia w łóżko... sama przyjemność
      • maja252 Re: Powrót do pieluchy??? 25.04.03, 21:27
        Hej

mialam ten sam problem nawet go na forum przedstawilam moje pociecha prawie
        trzyletnia wtedy nagle zaczela robic w majty mimo ze ten problem mielismy za
        soba od dlugiego czasu cala sprawa trwala 3 tygodnie ,bylo wszystko
        prozby ,tlumaczenia pilnowanie i nic kupka londowala w majtach po kolejnym
        takim razie nie wytrzymalam i powiedzialam mu ze za kare chowam jego ulubione
        auto i oddam jak zrobi kupke do ubikacji o dziwo POMOGLO moj synek nigdy
        wiecej nie zrobil nic w majtki teraz ma 3 ,4 roku moze sprubuj takiej
        delikiatnej perswazji bo dziecko w tm wieku juz potrafi niektore sprawy
        zrozumiec. Ja nie zalozylam Kamilowi pieluchy bo nawet w nich juz od dawna nie
        spal wiec wydalo mi sie to cofaniem w rozwoju zreszta i tak by sobie nie dal
        bo uwarza ze od pieluszek to sa male dzieci a on to duzy chlopiec(ma braciszka
        mlodszego)

Pozdrawiam i zycze cierpliwosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka