23.01.07, 13:30
Czesc! Moja Anitka-19 miesięcy kiedy sie mocno zdenerwuje to gryzie
nalbliższy przedmiot jaki ma koło siebie. To chyba taka forma zemsty, że
otoczenie nie robi wszystkiego czego by Malenstwo chciało. Czy Wasze dzieci
tez tak się zachowują? Smieszy mnie to ale i niepokoi
Obserwuj wątek
    • ptyss Re: gryzienie 23.01.07, 13:46
      a moja córka lubi ... mnie gryźć ... i ... tłumaczenie, klaps nie pomagasad
    • anulek69 Re: gryzienie 23.01.07, 15:12
      Hej,
      Moja córeczka (19 -cy)też tak robi, tzn. jak jej czegoś zabronię i ona się z
      tym nie zgadza to złość pokazuje w ten sposób, że zaciska ząbki na czymś co
      jest w pobliżu. Myślę, że to jest pewna forma buntu, inaczej nie potrafi
      okazać, że z czymś się nie zgadza, więc gryzie. Rzadko to robi, aczkolwiek się
      zdarza.
      Najbardziej denerwuje mnie to, że moja Alicja gryzie czasami ramę od łóżeczka
      jak nie może zasnąć. Boję się ze uszkodzi sobie w ten sposób ząbek. Nic nie
      pomaga, tłumaczenie, stanowcze proszenie itd. Cała rama ma już ślady małych
      ząbków.
      pozdrawiam,
      Ania
    • brunetka13 Re: gryzienie 24.01.07, 10:47
      My juz mamy za soba etap "gryzienia", synek gryzl nas, a to w noge, a to w
      reke, w policzak ... jak sie udalo. Czasem, by odreagowac, gdy bylo cos nie po
      jego pomysli, czasem dla zabawy.
      Nie wiem, czy po prostu mu minelo, czy zadzialalo to, ze przestalismy reagowac,
      tj. tlumaczyc, zakazywac
      pozdrawiam
      • agatelek2 Re: gryzienie 24.01.07, 18:45
        Mój syn też jak był mniejszy i się czymś zdenerwował to gryzł zabawki które miał
        pod ręką a jak niczego nie było to własną rękę.Już mu przeszło na szczęście.U
        córy nie dopatrzyłam się t5akich zachowań.
        • magdamroziuk Re: gryzienie 24.01.07, 20:20
          Mój gryzł strasznie, szczególnie jak zęby szły. Pogryzł gondole od wózka..smile
          Gryzł nas. To wsumieminęło, ale niestety zdarza się, ze ugryzie dziecko w
          przedszkolu. Wie, że nie wolno, ale czasem jak nie umie sobie poradzić z czymś,
          to wykorzystuje i taki argument. Uczymy go, że jak ma ochote dziabnąć, to niech
          zaciśnie piąstki. Coraz częściej umie się powstrzymać. Myślę, że z wiekiem mu
          minie zupełnie.
          Dodam, że w przedszkolu jest najmniejszy i na dodatek jednym z najmłodszych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka