brunetka13 28.03.07, 13:37 No właśnie - podkrążone oczka - taka "uroda" ? objaw złego, nieefektywnego snu ? brak witamin ? może brak żelaza ? jeśli tak, to w jakich produktach szukać, wiem, ze sporo żelaza mają morele suszone i daję. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sweet.joan Re: podkrążone oczy 28.03.07, 14:03 U mojego syna podkrążone oczy były przy pasożytach, których obecność równocześnie powodowała anemię. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulichaa Re: podkrążone oczy 28.03.07, 14:19 podkrążone oczy mogą być objawem chorób nerek albo jak w przypadku mojej córki, piaskiem na nerkacg, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akwilo Re: podkrążone oczy 28.03.07, 18:17 prosze przeczytaj mój watek - chory pecherz u 2,5 letniej z 28.03, mała tez ma podkrazone oczy Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: podkrążone oczy 28.03.07, 14:23 Podkrążone oczka mogą świadczyć o masie rzeczy - o anemii, o alergii, o pasożytach ukł. pokarmowego. Proponuję zrobić dziecku badania krwi, moczu i kału na pasożyty. Jeśli wyjdą w porządku to znaczy, że taka jego uroda Nie ma co podawać jakiś specyfików na własną rękę! Odpowiedz Link Zgłoś
brunetka13 Re: podkrążone oczy 28.03.07, 21:56 Badanie na pasożyty robiłam, nic nie wyszło. Najpierw, za Waszą radą, zajmę się - tak to określę - moczem. Szkoda mi go kłuć, ale cóż, badanie krwi tez wiele powie, to prawda. Dzięki za rady ! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: podkrążone oczy 04.04.07, 14:49 moja tez ma podkrążone, ale stawiam na to, ze to raczej taki typ, jakos pani doktor nie miała zastrzeżen. u nas chyba to rodzinne: mój tato takie miał, ja mam no to teraz i mała..... Odpowiedz Link Zgłoś
magdamroziuk Re: podkrążone oczy 04.04.07, 15:37 Dzieci mają cinką skórę i u wielu oczy wyglądają jak podkrążone. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka9935 Re: podkrążone oczy 04.04.07, 15:52 Moja córcia 2,5 roku ma podkršżone oczy.Też mnie to martwiło i zrobiłam jej badania,krew,mocz i na pasożyty.Wyniki ma dobre i lekarka stwierdziła,ze taka jej uroda.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś