Dodaj do ulubionych

Zaczerwieniona cipcia

28.03.07, 20:31
Moja córcia nie nosi pampersów od trzech tygodni. I żeby nie było tak słodko, pojawił sie nowy problem. Ola nosi majteczki bawełniane, ale wiadomo, po siku czasami nie zdążę jej podetrzeć, czy podetrę czasami niedokładnie i przypuszczam, że od tego ma zaczerwienioną cipcię, tzn. nie tam w środku, tylko wargi. Wiem, że ją to boli i piecze, bo mówi o tym. Dodam, że
zmienima jej majteczki w ciagu dnia. Z drugiej strony, tak sobie myslę, że przeciez w pampersie też miała kontakt z moczem i nie
było tych zaczerwienień. Sama nie wiem. Do rzeczy, moje pytanie brzmi: czym smarować, żeby nie było podraznień??
Obserwuj wątek
    • magdulichaa Re: Zaczerwieniona cipcia 28.03.07, 20:56
      Wystarczy alantan plus, napewno jej pomoże
      • ullaaa1 Re: Zaczerwieniona cipcia 28.03.07, 21:01
        Dziękuję za podpowiedź.
        Pozdrawiam serdecznie.
        Ula
        • hillroad Re: Zaczerwieniona cipcia 28.03.07, 21:34
          ja proponuję do kąpieli kilka kryształków nadmanganianu potasu, a po kąpieli
          smarowanie kremem do pupci z cynkiem. u nas to pomaga. moja córcia tez tak
          czasem ma, ale myślę że to od podcierania. pozdrawiam smile
          • grzanka23 Re: Zaczerwieniona cipcia 28.03.07, 22:25
            A ja polecam na takie dolegliwosci i krostki na pupie crotlimazolum-jest to
            krem dla kobiet.dzieciom tez mozna smarowac.
            • unika1 Re: Zaczerwieniona cipcia 29.03.07, 07:16
              a ja polecam badanie moczu, jeśli dolegliwości nie ustąpią po "smarowidłach"
              pozdrawiam
    • misiekxx Re: Zaczerwieniona cipcia 29.03.07, 07:31
      Nam lekarka poleciła linomag krem i zioła vagosan do przeywania cipuszki - po 3
      dniach jak ręką odjął-ale my jeszcze pisiamy do pampkasmile
      POzdrawiam
    • kadabra-abra Re: Zaczerwieniona cipcia 29.03.07, 09:41
      moje córeczki - już dość duże i od kilku lat nie używające pampersów, co jakiś
      czas również mają ten problem , dlatego zawsze staram się mieć w domu SUDOCREM,
      jest rewelacyjny i wszystkie zaczerwienienia po nim znikają. POLECAM CI
      • ajka1 Re: Zaczerwieniona cipcia 30.03.07, 10:34
        Gdy moja córcia miała 1,5 roczku wystąpiły identyczne objawy nic nie pomagało
        dopiero crotlimazolum, mimo że na ulotce jest napisane, że dla dzieci nie wolno
        smarowałam ( po poradzie lekarskiej ) dwa razy dziennie - rano i wieczorem i
        pomogło.
    • elkas22 Re: Zaczerwieniona cipcia 30.03.07, 11:10
      To może być grzybica. Na pewno rozpozna to lekarz i przepisze odpowiednie maści.
      Zaleci badanie moczu. Można stosować nasiadówki z kory dębu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka