Dodaj do ulubionych

cala noc??

01.04.07, 21:45
czy ktoras mama 3 miesiecznego bobska przespala cala noc? bo ja jeszce nie i
czy macie jakies sposoby? czy wogle sa jakies? czy to jeszce za wczesnie?zeby
sobie marzyc.
no bo moja malutka w nocy spi najdluzej 3 godz. i czekam tylko zeby kiedys
przespala chociaz 5 godz.fajnie by bylo.
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: cala noc?? 01.04.07, 21:53
      noce zaczełam przesypiac jak córka miała 2 lata
    • magdulichaa Re: cala noc?? 01.04.07, 21:53
      to może troszke cię pocieszę, bo moje dzieci córka i syn zaczęli przesypiać
      całe noce jak skończyli 4 miesiące, ale to pytanie powinnas zadać na niemowlakch
    • alexxa6 Re: cala noc?? 03.04.07, 08:52
      racja! za wcześnie żeby o tym marzyćwinktrochę cierpliwości.
      vanilla-cafe.net/
    • olamazur Re: cala noc?? 03.04.07, 09:03
      Moja koleżanka przy pierwszym dziecku karmiła na żądanie, a ponieważ
      niedoświadczonej matce trudno wyczuć, kiedy dziecko żąda akurat karmienia, a
      kiedy chce czegoś innego, w praktyce - karmiła ciągle. Przed drugim dzieckiem
      trochę się obczytała, trochę popatrzyła na inne koleżanki, i ułożyła opiekę nad
      dzieckiem inaczej.
      Zaczęła karmić o 9, 12, 15, 18 itd. co trzy godziny początek karmienia.
      Zapisywała, z której piersi karmi i starała się zachęcić, by mały opróżnił całą.
      Gdy synuś miał około 2 m-cy o północy zamiast piersi zaczęła mu dawać wodę.
      Kilka dni minęło i przestał się budzić o północy, zaczął przesypiać od w pół do
      10 do 3 rano.
      Ostatnio z nią nie rozmawiałam, ale jakoś tak w styczniu (mały urodził się pod
      koniec października) wspominała, że niedługo zacznie go odzwyczajać od
      karmienia o 3 w nocy, tak aby budził się dopiero o 6.

W ten sposób ona (i reszta rodziny z małym włącznie) prześpią noc.
      Pewnie niektóre mamy mnie zakrzyczą, że to tresura, że dziecko najważniejsze,
      ale mnie się ten system podoba i też przy drugim dziecku spróbuję go
      wprowadzić. Jak już pisałam w innym wątku, mój syn ma dwa lata i ciągle się w
      nocy budzi, koszmar.
    • marva Re: cala noc?? 03.04.07, 10:19
      Bartek w maju skończy dwa lata...do tej pory nie wiem co to znaczy przespana
      cała noc!!
    • makurokurosek Re: cala noc?? 03.04.07, 13:41
      moja córka którą wszyscy uważali za śpiocha i mało absorbujące dziecko w tym
      czasie budziło się na karmieni około 22-23 i 2-3, później wylądowała w szpitalu
      i budziła się co dwie godziny.Po dwóch tygodniach pobudki, zmieniłam plan
      działania.Tz kiedy się budziła dostawał smoczka i podawałam jej rączkę a pierś
      dostawała tylko o dwóch godzinach. Po kilku dniach wszystko wróciło do normy.
      Jak ją odzwyczajałam od nocnych karmień około 5 czy 6 miesiąca ( skracałam
      powoli czas karmienia i przechodziłam na wodę). Podobno dzieci w wieku 6
      miesięcy są wstanie przespać całą noc, ale jeszcze nie spotkałam matkę której
      dziecko w tym wieku było tak cudowne, większość dzieci zaczyna przesypiać noc
      około roku niektóre w wieku trzech lat. Moja niespełna dwulatka tylko kilka razy
      przespała całą noc
    • madzik751 Re: cala noc?? 03.04.07, 13:52
      moj synek przesypial mozna powiedziec cala noc tzn. zasypial od 22-23 budzil sie
      ok 6 rano a dzialo sie tak tylko dlatego ze dostawal na noc butle z mlekiem
      lekko zageszczone kaszka
    • wandalina Re: cala noc?? 03.04.07, 14:04
      Moja corka w wieku 6 miesiecy nauczyla sie przeyspiac noce. Zastosowalam metode
      z ksiazki "usnij wreszcie". Metoda radykalna ale skuteczna.
    • shady27 moj przesypia noce od 6 tygodnia zycia 03.04.07, 14:15
      poprsotu jest spiochem jak i ja smile na szczescie.
    • justyna9926 Re: cala noc?? 03.04.07, 14:43
      To jeszcze małe dziecko. Noce zaczęłam przesypiać jak syn skończył 2 latka a i
      teraz czasem zdarza się mu przebudzić w nocy. Cierpliwości
    • kotek15 Re: cala noc?? 03.04.07, 14:47
      mój synek ma 2,5 roku i na palcach jednej reki mogę policzyć przespane noce. a
      jak miał 3 m-ce to nawet o tym nie marzyłam wink
      pzdr M
      • gosiex77 Re: cala noc?? 05.04.07, 21:04
        Mała zaczęła przesypiać całe noce gdy miała 7 miesięcy. Zastosowaliśmy
        metodę "Uśnij wreszcie" - u nas ważne są rytuały: o 19:20 kąpiel ok. 15 minut,
        potem wycieranie, smarowanie mleczkiem, ubieranie, kaszka, mycie ząbków i
        obowiązkowe dwa buziaki dla taty i mamy. Potem do łózeczka, przytulamy rybkę,
        niekapek z wodą, "dobranoc" i dziecko śpi smile) do 6 rano sad((
    • kayah73 2 lata 05.04.07, 21:12
      Moja corka zaczela przesypiac noce kiedy miala 2 lata. Do wszystkiego mozna sie
      przyzwyczaic. wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka