Dodaj do ulubionych

prezent dla 2-letniego chlopca

16.04.07, 21:46
Witam
Moj siostrzeniec ma za miesiac dwa latka i mam problem co mu kupic. Chialabym
jakas zabawke ale jego zabawki interesuja tylko 5 minut. Chcialabym kupic cos
nietypowego moze ktos ma jakis pomysl dla mnie. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • anka2007 Re: prezent dla 2-letniego chlopca 17.04.07, 09:33
      Ja swojemu synkowi 2,5 roku kupiłam taczkę firmy WADERA. Super sprawa. Zimą
      woził śnieg, teraz piach, patyczki i inne skarby. Taczka wytrzymuję ciężar do
      kilkudziesięci kilogramów.
      Pozrdrawiam Ania
    • olamazur Re: prezent dla 2-letniego chlopca 17.04.07, 10:37
      Z nietypowych prezentów fajne są cymbałki. Mój 2-letni synuś lubi "grać" i lubi
      jak mu gramy różne melodie. Przy okazji odkryliśmy, że rozpoznaje, co gramy smile
      Cymbałki z półtonami są dość duże i kosztują koło 50 zł, to już byłby porządny
      prezent smile
      • mlenka78 prezent dla 2-letniego chlopca 17.04.07, 10:57
        Ja proponuję zestaw z ciastoliną, a tam różne kształty zwierzatek, maszynka do
        robienia ciastek itp. Sama mam takiego dwulatka i to się sprawdza.
        • olamazur Re: prezent dla 2-letniego chlopca 17.04.07, 10:59
          A to z kolei ja się zainteresowałam smile Gdzie to się kupuje i ile mniej więcej
          kosztuje?
          • mlenka78 Re: prezent dla 2-letniego chlopca 17.04.07, 11:01
            Myślę ze w każdym większym supermarkecie dostaniesz(my dostaliśmy w prezencie)
            ja to widziałam w sklepie typu Auchan, Carefour ale pewnie dostaniesz w każdym
            z zabawkami
            • mlenka78 Re: prezent dla 2-letniego chlopca 17.04.07, 11:02
              Aha koszt to jakieś 20-30 złoty w zależnosci od firmy i tego co znajduje sie w
              środku
              • olamazur Re: prezent dla 2-letniego chlopca 17.04.07, 11:27
                Dzięki smile Poszukam smile
                Ktoś wcześniej pisał o taczce. Mój synek też ma i też lubi. Bardzo lubi też
                klocki, które można kupiować w ciemno, bo im więcej w domu, tym lepiej.
                Ostatnio mały dostał koparkę w komplecie z kaskiem, też bardzo polubił kask i
                chętnie go zakłada. Ale koparka... cóż... to tylko kolejny, setny już chyba
                samochód mego dziecka, na pięć minut. Samochody odradzam, na pewno ma mnóstwo.
                • olamazur Re: prezent dla 2-letniego chlopca 17.04.07, 11:34
                  Aaa, jeszcze jedna fajna nietypowa rzecz mi się przypomniała: namiot. Kupiliśmy
                  w ikei za jakieś 30 zł. Stoi cały czas rozłożony w pokoju małego, on tam sobie
                  od czasu do czasu wchodzi i siedzi. Czasem mnie zaprasza smile Gromadzi tam
                  skarby, jest poduszka, książka z wierszykami i jakiś miś.
                  Ostatnio ciagle ginęły mi ściereczki do wycierania naczyń, zaglądam kiedyś do
                  namiotu, a one tam leżą, wszystkie trzy, równiutko rozłożone na poduszeczce smile
                  Tak sobie brzdąc zachomikował smile
                  Tylko namiot to trzeba by chyba z rodzicami uzgodnić, bo dość dużo miejsca
                  zajmuje (choć w wielkiej hali ikei wydawał się taki malutki, dziecinny).
      • tijgertje Re: prezent dla 2-letniego chlopca 18.04.07, 01:20
        olamazur napisała:

> Z nietypowych prezentów fajne są cymbałki. Mój 2-letni synuś lubi "grać" i
        lubi
        >
        > jak mu gramy różne melodie. Przy okazji odkryliśmy, że rozpoznaje, co gramy :-
        )
        >
        > Cymbałki z półtonami są dość duże i kosztują koło 50 zł, to już byłby
        porządny
        > prezent smile

Cymbalki dla dwulatka??? Z paleczkami? Mam nadzieje, ze nie spuszczqasz dziecka
        na sekunde z oka. Dzwonki sa fajnym prezentem, ale dla 4-6 latka.
        Dla 2-latka moje ulubione lego duplo i drewnine klocki. TO dobry wiek, zeby je
        zaczac kolekcjonowac, mozna bardzo rozbudowac, sluza latami, moj syn je
        uwielbia. Najbardziej przypadly mu do gustu zestawy duplo ze zwierzatkami, na 2-
        gie urodzny dostal ogromny zestaw zoo, bawi sie tym niemal kazdego ranka. Majac
        2 lata uwielbial wszystko, co mialo guzili i wydawalo odglosy, uwielbia
        zwierzaki, syn sasiadow mial spore gospodarstwo z figurkami zwierzat, ktore
        polozone na miejsce wydawaly rozne odglosy, do tego jakis melodyjki itp. Bawili
        sie tym godzinami.
        • olamazur Re: prezent dla 2-letniego chlopca 18.04.07, 08:17
          > Cymbalki dla dwulatka??? Z paleczkami? Mam nadzieje, ze nie spuszczqasz
          dziecka na sekunde z oka.

Spokojnie wink Pilnuję wink Poza tym moje dziecko jest z tych spokojnych,
          niewariujących i niebiorących rzeczy do buzi. Używa pałeczek do tego co trzeba.
          U nas cymbałki są hitem, zwłaszcza że na kreatywce (zajęciach muzycznych dla
          małych dzieci, na które chodzimy od stycznia) też się gra na cymbałkach i Antoś
          umie się z nimi obchodzić smile
          • anyaa Re: prezent dla 2-letniego chlopca 18.04.07, 09:44
            U moich dzieci w tym wieku sprawdzały się:
            znikopis
            duże klocki
            ciastolina
            zestawy Little People
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka