pringa5 12.05.07, 19:16 bardzo proszę o odpowiedz moja czteroletnia córka bierze zastrzyki zinacef 2 razy dziennie,są to bardzo bolące zastrzyki,pielęgniarka zaproponowała podanie zinacefu ze środkiem znieczulającym o nazwie lignocainum 1 procent. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdamroziuk Re: zinacef i lignocainum 12.05.07, 19:58 Dostawałam zastrzyki z lignocainą. Oczywiście prawie bezbolesne (zależy która pielęgniarka robiła), zwiększa to jednak objętość w strzykawce. Na dodatek na lignocainę wielu ludzi źle reaguje - pielęgniarka mówiła, że kiedyś to robili testy przed takimi zastrzykami i kazała mi patrzeć, czy nie puchnę i nie mam dziwnych objawów... Nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marcela1 Re: zinacef i lignocainum 12.05.07, 22:39 najpierw zrobiłabym test na lignocalinum...ja np jestem uczulona a okazało się to dopiero po porodzie jak dostałam zastrzyk na znieczulenie na szycie ran...zemdlałam że musieli podac mi tlen taki odjazd...zrób test chociaz ja osobiście nie znam nikogo kto byłby uczulony...ale tak na wszelki wypadek zapytaj.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pringa5 Re: zinacef i lignocainum 13.05.07, 17:27 dziękuję za odpowiedzi, dziś jest 5 dzień podawania zastrzyku ze znieczuleniem ,mała mniej płacze,raz jej dała pielęgniarka bez znieczulenia,płakała bardzo długo ,mówiła że nie wytrzyma tak ją boli,zostało jeszcze 5 razy kłócie malutkiej dłupeczki. Odpowiedz Link Zgłoś