gosia_1985 05.06.07, 19:25 Moje dziecko się cofa. Sikała na nocnik, ale coś jej się odwidziało. Jak jej nie posadzę to zrobi na ziemię a mnie już sił brakuje. Trwa to juz miesiąc. Jak nauczyć skutecznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myelegans Re: Nocnik? już odpadam. 05.06.07, 19:27 Odpusc. Powroc do sprawy za miesiac. Wyluzuj sie Ty i jest szansa, ze wyluzowane dziecko samo znowu ruszy do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_1985 Re: Nocnik? już odpadam. 05.06.07, 19:29 problem w tym że strasznie się odparza Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_1985 Jak to zrobić? 05.06.07, 19:31 Jak się do tego zabrać? w ogóle nie zakładać pieluch? Co ze spacerami i nocami? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_1985 Re: Jak to zrobić? 05.06.07, 19:35 aha... no i jak chce kupe to zawsze woła. Odpowiedz Link Zgłoś
akuszynska Re: Nocnik? już odpadam. 06.06.07, 08:16 Ja sadzam synka - ma 22 miesięcy - mniej więcej co godzinę lub półtora. Raczej nie mówi, ze mu sie chce siusiu. A na spacerach chodzi w majteczkach i też co jakiś czas podlewa trawkę Myślę, że z czasem zacznie wołać Odpowiedz Link Zgłoś
majka_martyna Re: Nocnik? już odpadam. 06.06.07, 08:56 moj KUbus w mokrych majteczkach moze cały dzien siedziec i nawet nie zawola na nocnik tłumacze od czego jest nocnik,sam usiadze ale nie załatwi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka_0 Re: Nocnik? już odpadam. 06.06.07, 09:16 Kuba -tak ma na imie od 3 mies. woła siusiu.Nawet w nocy nie ma problemu ale co do kupki to nie mam juz siły.Od czasu do czasu zrobi, ale tylko na sedes(sporadycznie).Siusiu równiez (nie uzywa nocnika).Chdzi tylko w majteczkach.Zadne prosby zachecania ani przekupstwa nie pomagaja.Dodam ze w sierpnie kończy 3 latka.Ma isc do przedszkola i nie mam juz zadnego pomysłu chyba ze stanie sie cud.Pozdrawiam i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: Nocnik? już odpadam. 06.06.07, 11:19 we wrzesniu - 3 lata. Siadła sama w dni majowe. Pomalowałam siuśkę flamastrem korzystając z jej nieuwagi i powiedziałam, że to uczulenie. Jakoś podziałało, ale to chyba był własciwy okres. Odpowiedz Link Zgłoś