uszatkowa 10.08.07, 14:42 moja lekarka powiedziała żeby wogóle nie podawać D3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olamazur Re: wit D3 ? podawać czy nie dla 2 latki 10.08.07, 14:43 Czemu masz wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: wit D3 ? podawać czy nie dla 2 latki 10.08.07, 14:44 Rozumiem, że nie masz zaufania do swojej lekarki, skoro upewniasz się na forum wśród obcych babek. Ja nie podaję swojej 1,9 latce juz ponad roku. Witaminy mam w mleku modyfikowanym i w vibovicie, poza tym jest wystarczająco dużo słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
uszatkowa Re: wit D3 ? podawać czy nie dla 2 latki 10.08.07, 14:52 masz dawkę w vibowicie, a ja nie podaje żadnych witamin tylko mleko modyfikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: wit D3 ? podawać czy nie dla 2 latki 10.08.07, 14:57 Ale czemu Ci zależy na tej D3? Mnie na bilansie 2-latka powiedziano, żeby przestać dawać i od tego dnia przestałam. Czemu masz wątpliwości, o co chodzi? Wyniki dziecko ma złe? Niedobory jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
dota110 Re: wit D3 ? podawać czy nie dla 2 latki 10.08.07, 15:59 Anid3ani tym bardziej Vibowitu nie daje dziecku ,mial niecale dwa latka jak przestal dostawac wit D3 Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.baba Re: wit D3 ? podawać czy nie dla 2 latki 10.08.07, 17:39 Od momentu wprowadzenia dokarmiania sztucznym mlekiem nie daję witaminy D3, którą łatwiej przedawkować niż doprowadzić do niedoboru. Zresztą nie dają innych witamin także - po co? No, chyba, ze dziecko karmione jest lizakami i chipsami, a nie sądzę że tak ma miejsce u Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 mamaigiiemilki 11.08.07, 13:14 ja juz bardzo dawno temu przestalam dawac wit.D3(na pewno ponad rok), pija mleko modyfikowane w odpowiedniej ilosc; preparaty witaminowe lekarz zalecil w sezonie jesienno- wiosennym, co dwa dni; Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: wit D3 ? podawać czy nie dla 2 latki 11.08.07, 18:03 Wit D3 podałam synowi może jakieś 10 razy. Jak w wieku 1 roku był na szczepieniu pediatra powiedziała, żeby absolutnie nie podawać już wit. D3 (nie wiedziała, że i tak nie podaję). Nie daję też żadnych witamin i nie mam zamiaru podawać. Dziecko nigdy nie chorowało i rozwija się rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
111a4 Re: wit D3 ? podawać czy nie dla 2 latki 11.08.07, 22:18 ja tez nie daje odkad córka skonczyła rok - było to w zeszłym roku w czerwcu.lekarz stwierdzil ze jest duzo słonca wiec potrzeby nie ma. pozatym badał ciemiaczko wiec wiedzial co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
111a4 Re: wit D3 11.08.07, 22:20 napisałam badał ciemiaczko - badał dziecko w całosci,ogólnie - na tej podstawie stwierdzil ze witaminy d3 podawac nie trzeba,tak tez zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
1234t4 Re: wit D3 13.08.07, 11:03 Witam! Mam wujka lekarza, który uważa, że wit D3 powinno podawać się dzieciom do 15 roku życia. tak na przykład jest we Włoszech, moja koleżanka tam mieszka i podaje dzieciom cały czas ( 6lat i 2 lata). Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: wit D3 13.08.07, 11:14 1234t4 napisała: > Witam! > > Mam wujka lekarza, który uważa, że wit D3 powinno podawać się > dzieciom do 15 roku życia. tak na przykład jest we Włoszech, moja > koleżanka tam mieszka i podaje dzieciom cały czas ( 6lat i 2 lata). I jaki z tego wniosek? Może taki: "lekarza trzeba słuchać"? Świetnie! Tylko którego?... Własnego, który dziecko widział i osobiście badał, czy takiego "co to się słyszało, że ktoś słyszał, i na forum pisali, że w jakimś innym kraju to jakiś lekarz powiedział..." Odpowiedz Link Zgłoś