amek3 13.08.03, 20:38 Jak Wam się udało odzwyczaić dzieci od spania w Waszych łóżkach? Z moją córcią " walczę " już dwa miesiące, bez skutku. Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gwiazdka19 Re: spanie w łóżeczku 13.08.03, 21:17 Nie miałam z tym problemu bowiem od momentu powrotu ze szpitala moją corke kładłam od razu do łózeczka.Moze spróboj uspic ją w waszym lózku a potem przełożyc do jej , ale chyba najlepiej byloby gdybys od razu ja kładła do małego nie zwazjąc na płacz , trzymac za rączke itp.wybór naley do ciebie, to tylko moje sugestie bowiem nie zabardzo umiem ci pomoc.Dodam ci tylko otuchy- kiedys nastapi ten dzien ze mała usnie sama w swoim malenkim łózeczku a ty bedziesz baaaardzo szcześliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
uldzia2001 Re: spanie w łóżeczku 13.08.03, 21:48 Chyba każde dziecko musi do tego dorosnąć.Moja córcia ma 2 latka i dopiero gdzieś od tygodniaa śpi w swoim łóżeczku.Spytałam jej się czy chce spać w swoim łózeczku a ona na to,że tak.No to ją położyłam.Po 15 mnin.jej się znudziło i chciała wyjść na to ja,że musi spać w łóżeczku.Troszkę pomarudziła, ale po kilku minutach się położyła i zasnęła.Od tamtej pory zasypia sama w łóżeczku. Ula Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: spanie w łóżeczku 13.08.03, 22:31 Gaba (3 lata w październiku) spi w swoim łózku dopiero od kilku miesięcy. Jak tego dokonaliśmy? Rozmawiałam z Nią, razem wybraliśmy łóżko, posciel i przytulankę. Czytalismy "Kamyczka" (idol Gaby)) i jakos poszło. Powodzenia M Odpowiedz Link Zgłoś
danka24 Re: spanie w łóżeczku 14.08.03, 00:35 A nasz Kubuś - odwrotnie... od urodzenia do niedawna (teraz ma prawie 11 mcy) spał bez problemów w swoim łóżeczku. A odkąd kupiliśmy mu w IKEA takie bez szczebelków (stare rozwalił)- wciąż przechodzi do naszego. Widocznie tego potrzebuje - może ma jakieś lęki??? Zazwyczaj, jak śpi u nas, przenosimy go do jego łóżka, ale rano i tak obudzi się u nas. Na razie nie robię z tego problemu, chociaż rano on budzi sie przede mną i jego kuksańce mnie DOBIJAJĄĄ: ((((((((( Łóżko 2x2m, a on oczywiście prawie na mnie, przeciąga się i nie daje spać!!! Oczywiście najpierw budzi mnie wyraźne "KOCHAM CIĘ", potem "POPROSZĘ MLECZKO" - no i już nieodwołalnie muzę wstawać..... Czuję jednak, że nie mogę mu zabraniać włażenia do nas; może czuje się tu bezpieczniej? W dzień drzemkę ma u siebie - zero problemu, sam tam wchodzi. Postanowiłam przeczekać. Bez żadnej presji. Danka Odpowiedz Link Zgłoś
aniamr Re: spanie w łóżeczku 14.08.03, 07:48 My naszą córcie ekspediowalismy do łóżeczka gdzieś koło 2 miesięca jej życia. Wpierw wytłumaczeniem było to bym sie do końca wygoiła i po miesiącu spała już u siebie, ale już nie pamiętam z jakich przyczyn przeciągnęło sie to do prawie 2 miesięcy. Wpierw spała w łóżeczku, a jak sie budziła na karmienie koło 4 to ją brałam do do nas do łóżka - dla własnej wygody, bo razem drzemałyśmy przy cycu. Tak od 3 miesiąca mała była do nas przynoszona koło 5-6 rano, bo już przesypiała nockę i tak jest do dziś. Myślę, że coś jest w tym jak się wcześniej zacznie przyzwyczajać dziecko do spania we własnym łóżeczku. Sąsiadki mąż odnosił synka po karmieniu do łóżeczka już w drugim tygodniu jego życia i nigdy nie mieli problemu z spaniem. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kari7 Re: spanie w łóżeczku 14.08.03, 14:10 A mnie brakuje spania za małym. Od urodzenia spał w swoim łzoeczku tylko czasami brałam go do nas na karmienie i tam spał do rana, potem jak był większy to prze pewin czas usypiał w soiwm łóżczku ale rano chciał do nas, potem by k etap ze zasypiał u nas a potem przenosiliśmy go do jego łóżeczka a rano przechodził donas.teraz ma prawie 3 latka, spi juz w normalnym swoim łóżku ale odkad mymamy osobno sypialnie to nie chce do nas przychodzić.Wołą zebym do niego przysżła rano jak sie obudzi.Juz nma tego tuptania i przeciskania sie przez łozeczko do nas ok. 6 rano i spania do 8.....Troche mi smutno bpo fajnei tak rano sie obiudzićwe trójkę.. Odpowiedz Link Zgłoś